Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Λήγει η θητεία προϊσταμένων ΔΟΥ

Τα πρώτα μέτρα τα οποία αφορούν τόσο στα προαπαιτούμενα για τη χορήγηση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ όσο και σε παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ενσωματώνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Με τις βασικές διατάξεις της τροπολογίας: .............

-Από τη δημοσίευση του νόμου λήγει η θητεία όλων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών. Όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη του υπουργείου, με την απόφαση αυτή παύονται από τα καθήκοντά τους όλοι οι προϊστάμενοι των μεγάλων εφοριών, των τελωνείων με ελεγκτικές αρμοδιότητες αλλά και του ΣΔΟΕ. Προκειμένου να διασφαλιστεί η εναλλαγή των προσώπων που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις της φορολογικής διοίκησης σε τακτά χρονικά διαστήματα, προβλέπεται ακόμα ότι η ετήσια θητεία των προϊσταμένων αυτών μπορεί να ανανεώνεται έως δύο φορές, κατά συνέπεια η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει την τριετία. Η αξιολόγησή τους θα γίνεται σε τριμηνιαία βάση.

-Ανοίγει ο δρόμος για τη στελέχωση του νέου Σώματος Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων του Κράτους. Θεωρητικά θα έπρεπε ήδη να είχαν προσληφθεί 2.335 ελεγκτές και όχι 235 όπως ισχύει. Για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προβλέπεται ότι η στελέχωση του νέου σώματος θα γίνει από υφιστάμενους ελεγκτές με τουλάχιστον διετή πείρα. Αν υπάρχει διετής πείρα, δεν χρειάζεται και η προβλεπόμενη συνέντευξη.


-Αυξάνεται η εισφορά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ. Από 1η-1-2013 η εισφορά αυξάνεται σε 25,87 ευρώ τον μήνα από 14,56 ευρώ σήμερα. Το μέτρο θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων κατά 86 εκατ. ευρώ με ταμειακή απόδοση για τον ΕΟΠΥΥ ύψους 56 εκατ. ευρώ.

-Εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ από 1η-11-2012 ο κλάδος ασθενείας Προσωπικού Τραπεζών ΕΤΒΑ, Εμπορικής και Πίστεως, Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές.

-Καταργούνται οι ελάχιστες αμοιβές για τη διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και κλιματισμού.

-Καταργείται η εισφορά 4,950 τοις χιλίοις που επιβάλλεται επί των τιμών των καυσίμων και αποδίδεται στο ασφαλιστικό ταμείο των βενζινοπωλών.

-Μεταβιβάζεται στο ελληνικό δημόσιο η κυριότητα τριών ακινήτων εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού που ανήκουν σήμερα στον ΕΟΤ, στα ΕΛΤΑ και στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αυξηθεί η επενδυτική αξία του ακινήτου και να διευκολυνθεί η αξιοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ.

-Στις διαδικασίες μίσθωσης ακινήτων προς το Δημόσιο, δικαιούνται να υποβάλουν προσφορές, εκτός από τους κύριους των ακινήτων, και οι κάτοχοι αυτών με leasing.

euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.