Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών Ντομάτες Σκοπίων και Αλβανίας ως Ελληνικές

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμωμν Αθανάσιο Τσαυτσαρή με κοινοποίηση σε κοινοβουλευτικές ομάδες και Βουλευτές του Νομού απέστειλε σήμερα ο Αγροτικός σύλλογος Φιλιατρών καταγγέλοντας οτι οι λαχαναγορές της χώρας έχουν γεμίσει με ντομάτες Σκοπίων και Αλβανίας που φτάνουν στην Ελληνική αγορά ως Ελληνικές.

Και ζητά με την επιστολή του να γίνουν αυστηροί έλεγχοι και η ταυτότητα των προϊόντων να φτάνει μέχρι την τελική κατανάλωση.

Αναλυτικά η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου αναφέρει: ......

Κύριε Υπουργέ θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι στην περιοχή μας έχει ξεκινήσει η συγκομιδή ντομάτας θερμοκηπίου, μιας καλλιέργειας με πολύ μεγάλο κόστος.

Όμως οι λαχαναγορές της χώρας μας έχουν γεμίσει από ντομάτες Σκοπίων - Αλβανίας από το τελωνείο των Ευζώνων κ.λ.π. και καταλήγουν στους πάγκους λιανικής πώλησης σαν Ελληνικές. Ντομάτες οι οποίες έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τους όρους που θέτει η Ε.Ε. και με φυροφάρμακα τα οποία δεν ελέγχονται από την Ε.Ε.

Κατόπιν αυτών ζητάμε να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι υπολειμμάτων στα σύνορα και η ταυτότητα του προϊόντος να το συνοδεύει ως το τελικό σημείο πώλησης.

Ο Έλληνας Αγρότης δεν αντέχει άλλο να θησαυρίζουν κάποιοι (καρτέλ - εισαγωγείς - λιανοπωλητές) εις βάρος του και εις βάρος των καταναλωτών.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

9 σχόλια:

  1. μπραβο στους λεβεντομαλακες που το κανουν...μπραβο και σε καλη μερια, καλοφαγωτα... στους ελεγκτες της γεωργικης υπηρεσιας....οχι πως οι δικες μας δεν βγαινουν στη λαϊκη με φυτοφαρμακα της προηγουμενης ημερας της κοπης...πες τα ολα προεδρε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και γλυκοπατατες! ιταλιας στην λαϊκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τουλαχιστον οι δικες μας εχουν ταυτοτητα και αν βρεθει ο παραγωγος να εχει ψεκασει με μη εγκεκριμενα φυτοφαρμακα εχει κυρωσεις,και την εχουν πατησει αρκετοι.Οτι φυτοφαρμακο αποσυρεται απο την Ε Ε, προοθειται στις τριτες χωρες,αρα ενοχα φαρμακα για την Ε Ε, οταν χρησιμοποιουνται αλλου ειναι καλα?Ζηταμε ελεγχο υπολειματων φυτοφαρμακων και να πωλουνται ως αλβανικες ,σκοπιανες η οτι αλλο ειναι.Ειδε κανεις στους παγκους λιανικης ντοματα Αλβανιας,Σκοπιων?Αρα τι γινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤ.ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια ερώτηση πρός τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου...γιατί τα ξένα προϊόντα είναι πιό φτηνά από τα ελληνικά,και ποιόν συμφέρει να εισάγει από το να πουλάει τα ντόπια...και μην μου πεί κανείς φτηνά εργατικά χέρια,εκτός από αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ,ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ,ΕΦΕΡΝΑΝ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΠΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΒΑΖΕ ΣΑΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΓΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ ,ΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΜΑΤΟΥΛΕΣ ΚΟΚΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στα αγροτικα προιοντα δεν υπαρχει κοστολογηση,Την τιμη την καθοριζει η προσφορα και η ζητηση.Ειναι φθηνοτερα λογω κοστους καλλιεργειας.(φυτοφαρμακα ,λιπασματα,νερο ,πετρελαιο,υλικα συσκευασιας),φθηνοτερα φαρμακα γιατι χρησιμοποιουν μη εξιδικευμενα για την καθε καλλιεργεια,,που ειναι φθηνα ,τα λιπασματα ειναι στη μιση τιμη,το νερο δεν το πληρωνουν 9 ευρω την ωρα,ουτε το πετρελαιο,και τα εργατικα ειναι φθηνα.Το θεμα δεν ειναι να μην ερθουν στην Ελλαδα.Και εμεις εξαγουμε εκει.Θελουμε να ελεγχονται για φυτοφαρμακα,να μην πωλουνται ως Ελληνικα,να μην γινονται ντοματες Φιλιατρων,η μακεδονιας και να πουλιουνται συμφωνα με το ποσο εχουν αγοραστει απο τη λαχαναγορα. Παραπλανουν και τον καταναλωτη μρε την ανοχη της πολιτειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θελω να ρωτησω αν καποιος συναδελφος αγροτης εχει βαλει ντοματα "ERANI" και αν τι ποιοτητα εχει...ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. KALH NTOMATA EINAI KALO FAGHTO EXEI KAI DENEI KALA ARKEI H FYTEIA NA EINAI PRWIMH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.