Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Φωτογραφίες δρόμου με κάμερα κινητού

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Το κινητό τηλέφωνο μπορεί να είναι το τέλειο εργαλείο για φωτογραφίες «street»

Οι φωτογραφίες του δρόμου η αλλιώς street photography αποτελούν κοινό τόπο και αγαπημένο θέμα των φωτογράφων τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό γιατί δένουν το αστικό περιβάλλον με συνθέσεις από ανεπανάληπτες στιγμές της ζωής μιας πόλης. Με την είσοδο των κινητών τηλεφώνων, ειδικά αυτών με αξιόλογες φωτογραφικές δυνατότητες, το ανάλογο software και το ιντερνετ, η φωτογραφία τοίχου πήρε άλλες διαστάσεις.

Πολλοί από τους γνωστούς φωτογράφους παγκοσμίως,.............

έχουν πρόβλημα να δεχτούν εικόνες από κινητά ως τέχνη, αλλά αυτή η πραγματικότητα αλλάζει με το χρόνο. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά όμως για να διαπιστώσουμε ότι ήδη κάποιοι φωτογράφοι έχουν αρχίσει να αποδέχονται φωτογραφίες παρμένες από iphone. Επίσης, πρέπει να καταγράψουμε την απίστευτη απήχηση κάποιων προγραμμάτων για επεξεργασία φωτογραφίας, photo apps, που δημιουργούν στιγμιαία φίλτρα, ενώ επιτρέπουν μέσω ιντερνετ να μοιραζόμαστε φωτογραφίες.

Γιατί λοιπόν να μην δώσουμε αυτήν την ευκαιρία σε όλους να μοιράζονται καθημερινες στιγμές της πόλης μέσω κινητών τηλεφώνων; Το κινητό τηλέφωνο μπορεί να είναι το τέλειο εργαλείο. Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει ότι αν θέλει κάποιος να αποτυπώσει την καθημερινή ζωή, το κινητό τηλέφωνο είναι ένα ιδανικό (διακριτικό) εργαλείο που μάλιστα έχετε πάντα μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.