Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Καλό Νερό: Οργανώνονται με Σύλλογο οι επαγγελματίες

Την απόφασή τους να οργανωθούν και να δράσουν από κοινού για την προώθηση θεμάτων και την επίλυση προβλημάτων του Καλού Νερού επαναβεβαίωσαν προχθές βράδυ επαγγελματίες της περιοχής.
Οι επαγγελματίες συναντήθηκαν στο «Πέτρινο Μπαλκόνι» και συζήτησαν για θέματα και ζητήματα της περιοχής του Καλού Νερού, καθώς και προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ως επιχειρήσεις αλλά και ως πολίτες.

Οι ίδιοι πήραν την πρωτοβουλία να οργανωθούν και.........

να κινηθούν ενωμένοι και συλλογικά, καθώς είναι απογοητευμένοι, πικραμένοι και προβληματισμένοι από την απαθή στάση των τοπικών Αρχών, του Δήμου Τριφυλίας δηλαδή, αλλά και της Πολιτείας.
Βεβαίως γνωρίζουν και αναγνωρίζουν τις οικονομικές δυσκολίες των Αρχών, αφού και οι ίδιοι ως επαγγελματίες υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης, ωστόσο θεωρούν πως δε χρειάζονται δα και τόσα πολλά χρήματα να δαπανηθούν ώστε το Καλό Νερό να έχει την εικόνα και τις υποδομές που απαιτούνται για μια περιοχή που διαρκώς αναπτύσσεται τουριστικά, αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων.
Μάλιστα, στη διάρκεια της συζήτησής τους επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, πως, ενώ το Καλό Νερό είναι τουριστική περιοχή και αποτελεί προορισμό, από το Δήμο δεν έχουν δει καν στην περιοχή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τον τουρισμό!


Φώτης Γαλάνης:

«Συναντηθήκαμε οι επαγγελματίες στο Καλό Νερό για να φτιάξουμε ένα Σύλλογο, να δούμε τι θα κάνουμε με την περιοχή μας, να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να συνεννοηθούμε, να συζητήσουμε κάποια πράγματα και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για να προωθήσουμε. Πρέπει να κάτσουμε και μόνοι μας να συζητήσουμε, γιατί αν περιμένουμε μόνο από την Πολιτεία και τις Αρχές… Πρέπει κι εμείς να δείξουμε ότι συμμετέχουμε. Ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρεις λύσεις σε διάφορα ζητήματα!».


Αντώνης Τζαναβάρης:

«Σκοπός της συνάντησης είναι να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ στην περιοχή μας, τι μπορούμε από αυτά να διορθώσουμε, τι προβληματισμοί υπάρχουν και πώς μπορούμε να δράσουμε συλλογικά, αλλά και να “ταρακουνήσουμε” τις τοπικές Αρχές λιγάκι, ούτως ώστε να προχωρήσει μπροστά ο τόπος, που το αξίζει! Είναι ένας τόπος που είναι σε ανάπτυξη, αλλά, δυστυχώς, τον έχουμε υποβαθμισμένο. Περισσότερο φταίνε οι Αρχές, παρά οι επαγγελματίες...».

Ελένη Γκόγκα:

«Έχουμε ήδη κάνει μια προσπάθεια για τη δημιουργία Συλλόγου και πιστεύω να τα καταφέρουμε, γιατί το χωριό μας χρειάζεται βοήθεια και πρέπει να το στηρίξουμε όλοι μας! Διαφορετικά, ο καθένας μόνος του, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όταν είμαστε όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα και να προσφέρουμε. Δε βλέπουμε ανταπόκριση από τις Αρχές, εδώ στο Καλό Νερό δεν έχω δει κάποιον να δείξει ενδιαφέρον, αν χρειαζόμαστε κάτι, αν έχει το χωριό ανάγκες…».

Μιχάλης Τουανόγλου:

«Υπάρχει μια σκέψη από πέρυσι να δημιουργήσουμε ένα Σύλλογο των επαγγελματιών του Καλού Νερού, με σκοπό να “κυνηγήσουμε” κάποια θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μιας και η περιοχή το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τουριστικής άποψης. Να λύσουμε τουλάχιστον κάποια στοιχειώδη προβλήματα, με δεδομένο, δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από την πλευρά των τοπικών Αρχών σε βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με την περιοχή! Ουσιαστικά, σήμερα (σ.σ. προχθές) επικυρώνουμε την ίδρυση του Συλλόγου μας και θέτουμε κάποιους βασικούς άξονες δράσης, συγκροτούμε μια Επιτροπή για την προώθηση των διαδικασιών για το Σύλλογο και θέτουμε κάποιους στόχους για την καινούργια σεζόν».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

5 σχόλια:

  1. στο Πετρινο Μπαλκονι;;; Προσφατα ανακληθηκε η αδεια λειτουργιας του...
    http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_trifylias/ada/Β434ΩΗΕ-ΞΙΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το λινκ δεν λειτουργεί για κάποιον λόγο
    Μπορείτε παρακαλώ να στείλετε το σωστό?
    Επιπλεόν νομίζω θα ήταν σωστό να αναφερετε και ο λόγος που ανεκλήθει η άδεια, καθώς με το υπάρχον υγεονομικό δίκαιο του 1957 μπορέι να αφαιρεθεί για άπειρους λόγους.
    Επίσης μια άδεια μπορεί να ανακληθεί ακόμα και για ηχορύπανση λόγο μουσικής, ζήτημα επίσης τραγελαφικό καθώς η ελλάδα είναι η μοναδική μεσογειακή χώρα- θερμή με πολλά υπαίθρια μαγαζία- με τόσο παρανοική νομοθεσία περί ήχου!
    Τελίκα ο τουρισμός είναι η βαρυά μας βιομηχανία η όχι? τον θέλουμε η όχι? Εάν όχι ΟΚ, ας οργανωθούμε καλύτερα στους πρωτογενείς παραγωγικούς τομείς, εάν ναι ας τον βοηθήσουμε
    Με εκτίμιση
    ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω γιατί δεν ανοίγει. Πριν λίγη ώρα άνοιγε.
    Τέλος πάντων Το link είναι:
    static.diavgeia.gov.gr/doc/Β434ΩΗΕ-ΞΙΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εναλλακτικά κ. ΔΣ δες αυτό το λινκ
    http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/%CE%92434%CE%A9%CE%97%CE%95-%CE%9E%CE%99%CE%97

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευχαριστώ πολύ το τελαυταίο λινκ άνοιξε, από οτι καταλαβα πρόκειται για επέκτεση του υπαίθριου χώρου.
    Με εκτίμιση
    ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.