Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Σχολεία Τριφυλίας Ζητούν χρήματα από τους γονείς για να βάλουν πετρέλαιο

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η κατάσταση στις σχολικές μονάδες της Τριφυλίας όσον αφορά στο πετρέλαιο που δεν έχουν για τη θέρμανση μαθητών και εκπαιδευτικών, με τη θερμοκρασία ολοένα να πέφτει στις αίθουσες!

Μάλιστα, μετά την τελευταία συνεδρίαση του ...........

Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και τις αναφορές του Κώστα Κόλλια πως «δεν είναι δική του ευθύνη η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία», τονίζοντας ότι «τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων δεν προέρχονται από τον προϋπολογισμό μας», οι εκπαιδευτικές και μαθητικές κοινότητες είναι ανάστατες, προβληματισμένες, απογοητευμένες και οργισμένες από την αντίδραση του δημάρχου και τη δυσμενή αντιμετώπιση που τους επιφύλαξε ο Δήμος Τριφυλίας.

Θυμίζουμε πως οι αναφορές του δημάρχου, σε υψηλούς τόνους και, μάλιστα, με σκληρό ύφος, ήρθαν ως απάντηση σε επιστολή των διευθυντών των Νηπιαγωγείων, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφερόταν: «Η πραγματικά δυσχερής οικονομική κατάσταση των νηπιαγωγείων μάς εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία τους και μας υποχρεώνει, εν όψει και της απόφασής σας για την κατανομή των νέων εγκεκριμένων πιστώσεων στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, να απευθυνόμαστε σε εσάς, αιτούμενες τη δίκαιη κατανομή των πιστώσεων αυτών, καθώς και τη συνδρομή σας, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».
Επίσης, προ ημερών συνέταξαν και απέστειλαν επιστολή οι διευθυντές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τα προβλήματα έλλειψης πετρελαίου στα σχολεία, στην οποία ανέφεραν: «Παρακαλούμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η προμήθεια πετρελαίου, ώστε οι μαθητές των σχολείων μας σε καλές συνθήκες να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και οι διδάσκοντες να επιτελέσουν το καθήκον τους. Πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το θέμα αυτό και να αποφύγουμε πιθανές αντιδράσεις (καταλήψεις κ.τ.λ.)».
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητικές κοινότητες σχολείων της Κυπαρισσίας, των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων σκέπτονται και συσκέπτονται προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις και τις διαμαρτυρίες τους για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία τους, ενώ πρωτοβουλίες και δράσεις αναλαμβάνουν και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων. Χθες, στην Τριφυλία κυκλοφόρησε έντονα πως σε σχολική μονάδα ζητήθηκαν από τους μαθητές χρήματα για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, με τα παιδιά και τους γονείς να εκφράζουν παράπονα και διαμαρτυρίες!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.