Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση για την τρίτη ηλικία χθες στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών

Ενημερωτική καμπάνια για την τρίτη ηλικία έκανε χθες το πρωί το προσωπικό του ΚΑΠΗ Φιλιατρών, στο πλαίσιο της δράσης του για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων! Από τραπεζάκι που είχαν στήσει στο «Ρολόι», μπροστά στο πάρκο, στην είσοδο του δημοτικού καταστήματος Φιλιατρών, η ψυχολόγος Βίκυ Βασιλαδιώτη, η κοινωνική λειτουργός Μαρία Κυριακοπούλου, η φυσικοθεραπεύτρια Νίκη Ανδρώνη και η νοσηλεύτρια Αθανασία Αβδίκου διένειμαν έντυπο υλικό για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, καθώς και με πληροφορίες για το θεσμό των ΚΑΠΗ, τις δράσεις - τα προγράμματα του ΚΑΠΗ Φιλιατρών και συμβουλές για τη φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων. Παράλληλα, ενημέρωναν τον κόσμο για θέματα των ηλικιωμένων και τις κοινωνικές υπηρεσίες που προφέρει το ΚΑΠΗ Φιλιατρών, ενώ συζητούσαν για προβλήματα που τους απασχολούν.

Σημειώνουμε πως την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη δράση και την ..............

επιμέλεια των εντύπων είχαν η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου.
Μιλώντας στο «Θ» η ψυχολόγος Βίκυ Βασιλαδιώτη σημείωσε: «Τα άτομα της τρίτης ηλικίας ανήκουν σε μια ευαίσθητη ηλικιακά ομάδα και πολλές φορές, πέρα από τα προβλήματα υγείας, αντιμετωπίζουν και άλλου είδους προβλήματα, όπως είναι η μοναξιά, η απομόνωση και ο κοινωνικός στιγματισμός. Μέσα από αυτή την εκδήλωση προσπαθούμε να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα και να πούμε ότι ένας άνθρωπος, ανεξάρτητα από τα χρόνια που έχει, μπορεί να μείνει κοινωνικά και κινητά δραστήριος, να έχει μια καλή ποιότητα ζωής και να έχει μια ενεργό συμμετοχή στην κοινωνία!».

Με τη σειρά της, η κοινωνική λειτουργός, Μαρία Κυριακοπούλου, αναφερόμενη στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών, επισήμανε: «Σκοπός του ΚΑΠΗ είναι η ενημέρωση, η πρόληψη, η ευαισθητοποίηση, η συμμετοχή σε προγράμματα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, συνεργασίας και πνευματικής καλλιέργειας, ώστε τα μέλη μας να είναι ενεργά και δραστήρια μέλη της κοινωνίας!». Στο χώρο που διεξήχθη η ενημερωτική καμπάνια συναντήσαμε τον αντιπρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης -Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, στον οποίο υπάγεται το ΚΑΠΗ, Χαράλαμπο Παγάνη, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είναι μια ξεχωριστή μέρα η 1η Οκτωβρίου, καθώς είναι αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία. Όλοι οφείλουμε πάρα πολλά στην τρίτη ηλικία, γιατί από τις γιαγιάδες και τους παππούδες μεγαλώσαμε, γιατί μας γαλούχησαν σαν χαρακτήρες, αλλά και γιατί μας έδωσαν εκείνα τα εφόδια ώστε από μικρή ηλικία να θεμελιώσουμε ένα χαρακτήρα που αργότερα θα είχε να δώσει στην κοινωνία περισσότερα και όχι να πάρει από αυτή».

Η μοναδική μόνιμη υπάλληλος του ΚΑΠΗ, προϊσταμένη του Κέντρου, κοινωνική λειτουργός Δήμητρα Τέλιου, τόνισε: «Σήμερα οφείλουμε όλοι να δώσουμε μία υπόσχεση στους ηλικιωμένους, ότι ο καθένας μας, μέσα από το ρόλο που έχει, θα σταθεί δίπλα τους, σε κάθε τους προσπάθεια, ώστε να είναι πάντα ζωντανοί, δραστήριοι και χρήσιμοι στην κοινωνία μας!».

Το τραπέζι των μελών του ΚΑΠΗ

Τη δική τους γιορτή, για την τρίτη ηλικία, έκαναν χθες το μεσημέρι τα μέλη του ΚΑΠΗ Φιλιατρών στο εντευκτήριο του Κέντρου! Μια γιορτή την οποία διοργάνωσαν μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβαν μόνοι τους και έκαναν με δικά τους, αποκλειστικά, έξοδα. Φαγητά, ποτά, αναψυκτικά, γλυκά, όλα φτιαγμένα ή αγορασμένα από τα ίδια τα μέλη, χωρίς την οικονομική συνδρομή ή ενίσχυση του Δήμου Τριφυλίας, από τον οποίο και έχουν πολλά παράπονα! Γι’ αυτό, άλλωστε, στην όμορφη γιορτή τους δεν προσκάλεσαν κανέναν από τη Δημοτική Αρχή και το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, παρά μόνο τον αντιπρόεδρό του και πρώην πρόεδρο του ΚΑΠΗ, Χαράλαμπο Παγάνη και το προσωπικό του Κέντρου. Για, δε, το προσωπικό, εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία που έχουν και τις υπηρεσίες που προσφέρει, παρ’ όλο που ο Δήμος δε στηρίζει εμπράκτως τη λειτουργία του Κέντρου. Άλλωστε, θυμίζουμε, υπηρετεί μόνο μία μόνιμη υπάλληλος και πριν από δύο μήνες αυτό ενισχύθηκε με προσωπικό κοινωφελούς εργασίας, για πέντε μήνες, από τους «Δρόμους της Ελιάς».

Θάρρος

3 σχόλια:

  1. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο σας για τις υπηρεσίες που παρέχετε στους ηλικιωμένους και την ενημέρωση που κάνατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θερμά συγχαρητήρια στην κα Βασιλαδιώτη και την κα Κυριακοπούλου και τις άλλες κοπέλες για το έργο που επιτελούν και την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους για το περίπτερο ενημέρωσης για τους ηλικιωμένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.