Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΑΝ: Οι αλλαγές σε εκπτώσεις, αγορανομικό κώδικα

Δεύτερη ευκαιρία στους επιχειρηματίες που οφείλουν στα ασφαλιστικά Ταμεία δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης με τους κανόνες που προωθεί για την καλή λειτουργία της αγοράς.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο των νέων κανόνων προβλέπεται ότι οι εκπτώσεις θα πραγματοποιούνται τέσσερις φορές το χρόνο, θέμα για το οποίο θα ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους φορείς της αγοράς το αμέσως προσεχές διάστημα.

Αυτά ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης ............

Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος ανέφερε ότι η πρόταση που έχει γίνει από την αγορά είναι να επιτρέπονται οι εκπτώσεις από το πρώτο Σάββατο του Ιανουαρίου σε ό,τι αφορά στις Χειμερινές εκπτώσεις και από το πρώτο Σάββατο Ιουλίου σε ό,τι αφορά στις θερινές. Η διάρκειά τους θα προσδιοριστεί μέσα από τον διάλογο και θα κυμαίνονται μεταξύ 4 και 6 εβδομάδων.

Επίσης θα επιτρέπονται δύο ενδιάμεσα 10ήμερα εκπτώσεων, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Αναφορικά με την πώληση του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας και της δυνατότητας πώλησης αυτού και μέσω του λιανεμπορίου τροφίμων ο υφυπουργός σημείωσε ότι προωθείται νέα νομοθετική ρύθμιση το αμέσως προσεχές διάστημα, ασχέτως της εκδίκασης της υπόθεσης από το ΣτΕ.

Η απόφαση αυτή για νέα νομοθετική ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία καθώς η τιμή πώλησης του συγκεκριμένου προϊόντος από τη στιγμή που βγήκε η προσωρινή απόφαση του ΣτΕ το καλοκαίρι «ενισχύθηκε» στα υψηλά πρότερα επίπεδα, δηλαδή υπήρξε αύξηση 20%.

Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.