Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση σε Λαμπρόπουλο για την Ιόνια Οδό.

Συζητήθηκε στην βουλή των Ελλήνων η απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει για την Ιόνια Οδό (κλίκ) ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης απαντώντας στον κ. Λαμπρόπουλο ...........

είπε ότι εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο οι εργασίες στον οδικό άξονα έχουν σταματήσει, κυρίως λόγω του ότι οι δανείστριες τράπεζες σταμάτησαν να χρηματοδοτούν το έργο ενώ υπάρχουν και άλλο λόγοι που συνέβη αυτό.
Εδώ και ένα τρίμηνο ξεκινήσαμε με εντατικούς ρυθμούς τη διαπραγμάτευση με τον παραχωρησιούχο.
Μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει η όποια συμφωνία υπάρξει να τεθεί υπ’ όψιν των τραπεζών, διότι χρηματοδοτούν τα έργα περίπου σε ποσοστό 30%.
Το προϊόν αυτό της συμφωνίας θα έρθει στο κοινοβούλιο προς συζήτηση. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι εκείνο που θα λάβει τελικά τις αποφάσεις και για το συγκεκριμένο οδικό άξονα, αλλά και για τους υπόλοιπους.

Αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την περιοχή του Καϊάφα και εκτίμησε ότι είναι ένα θέμα λίγων εβδομάδων να έχουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, οπότε θα ξεκαθαρίσουν όλα τα πράγματα.

Στην δευτερολογία του ο κ. Λαμπρόπουλος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι όλες οι πτέρυγες της βουλής θέλουν να γίνει αυτός ο Άξονας θα ξεκινάει ένας δρόμος από τα Γιάννενα και θα καταλήγει στην Καλαμάτα.
Ταυτόχρονο εξέφρασε την απορία του για το πότε θα έρθουν στην βουλή αυτές οι διαπραγματεύσεις καθώς συζητιούνται τρία με τέσσερα χρόνια. και τόνισε ότι αν χαθεί η ευκαιρία δεν πρόκειται να παρουσιαστεί άλλη.

Ζήτησε να υψώσουν όλοι τη φωνή τους. Να πουν «ναι» σε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο και επιτέλους, ας βάλουμε στη θέση τους τους τραπεζίτες και την οικονομική εξουσία ας τη βάλει η πολιτική εξουσία εκεί που πρέπει.

Διαβάστε όλη την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη στον Γιάννη Λαμπρόπουλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.