Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Φιλιατρά: Ξεκίνησαν τα σεμινάρια κηπευτικών από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα. [ VIDEO ]

Ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι στις 3 το πρόγραμμα κατάρτισης νέων αγροτών με θέμα τα Κηπευτικά, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Φιλιατρών.

Μιλώντας στην κάμερα του συνεργάτη μας ο Διευθυντής του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Τσουμάνης είπε ότι το πρόγραμμα εντάσσεται στις Πράξεις 1, 2 και 3) με τίτλο «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολουμένων στον Πρωτογενή τομέα (Νέοι Γεωργοί)», Άξονες Προτεραιότητας 4, 5 και 6 «Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων», στο πλαίσιο του επιχειρησιακού πλαισίου «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ..............

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.). Εχει χρονική διάρκεια 150 ωρών και θα ολοκληρωθεί στις 23 Νοεμβρίου. Το κύριο και αποκλειστικό του θέμα είναι η καλλιέργεια κηπευτικών. Θα μιλήσουν για καλλιέργεια σε ύπαιθρο και Θερμοκήπια, ασθένειες υδροπονία κλπ.
Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν 17 νέοι αγρότες, προερχόμενο από τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους.
Ο κ. Τσουμάνης μιλώντας στην κάμερα συνεργάτη μας τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό γίνεται στα Φιλιατρά προκειμένου να εκμεταλλευτούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν στο ΚΕΓΕ. Ένα κτήριο το οποίο είναι προσφάτως ανακαινισμένο και πραγματικό στολίδι.

Θα ακολουθήσουν αργότερα σεμινάρια στην Κυπαρισσία με ζωϊκή παραγωγή και το τελευταίο στην Μεσσήνη με κηπευτικά και εκεί.

Δείτε το σχετικό Video



3 σχόλια:

  1. ΑΓΓΕΛΗ ΠΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ?
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι πολυ θετικο οτι τα σεμιναρια γινονται στη φιλιατρα στο κεγε που εχουν δαπανηθει πολλα χρηματα για να ανακαινιστει.
    Εχω εργαστει σε αυτο το οικημα και θα σσυμφωνησω οτι προκειται για στολιδι της πολης.
    Το κεντρο Δημητρα εκανε την καλυτερη εκλογη για να προσφερει γνωσεις σε νεους αγροτες.
    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.