Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Στον Αλευρά οι Διπλωματούχοι μηχανικοί.

Tον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκαν στο γραφείο του, σήμερα, 17 Οκτωβρίου 2012, οι εκπρόσωποι των Διπλωματούχων Μηχανικών όλων των ειδικοτήτων του Νομού Μεσσηνίας, οι οποίοι και προέβησαν σε συμβολική κατάληψη του χώρου.

Στη συνάντηση τέθηκαν υπόψη του ..............

Αντιπεριφερειάρχη τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των Μηχανικών, τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πολύ πιο έντονα, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Τα μέλη των Συλλόγων Μηχανικών έθεσαν ζητήματα όπως το ασφαλιστικό ,καθώς μετά το 1993 προβλέπονται υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο των Μηχανικών , τις οποίες αδυνατούν να καλύψουν εξαιτίας της ύφεσης .Τόνισαν επίσης ότι η κατάσταση δυσχεραίνεται λόγω του κουρέματος που υπέστη το αποθεματικό του ταμείου Ε.Τ.Α.Α από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και λόγω της μη εξόφλησης των κρατικών οφειλών προς τους εργολήπτες δημοσίων έργων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και εξέφρασε την κατανόηση και την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των Μηχανικών. Τόνισε δε ότι θα συμβάλει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, παρόλο που τα εν λόγω θέματα είναι αρμοδιότητα της Κεντρικής Διοίκησης . Πρωτεύοντα ρόλο στην αύξηση της ανεργίας που μαστίζει το χώρο έπαιξε η μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που οδήγησε σε μαρασμό τον κατασκευαστικό κλάδο και στο λυπηρό φαινόμενο της μετανάστευσης στο εξωτερικό ικανότατων επιστημόνων.
Ο κ. Αλευράς τόνισε ιδιαίτερα ότι η χώρα μας θα βγει από το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει μόνο με αναπτυξιακά μέτρα και προς αυτήν την κατεύθυνση ο τεχνικός κλάδος μαζί με τους γεωτεχνικούς θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.