Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δημιουργήθηκε portal για εξαγωγές και αγροτικά προίόντα

Εξειδικευμένο portal δημιούργησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πελοποννησιακά προΐόντα καθώς και την προώθηση των πελοποννησιακών εξαγωγικών επιχειρήσεων (www.pelopexpo.com). Αφορμή η συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση SIAL, η οποία διοργανώθηκε από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2012 στο Eκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία.

Η έκθεση αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες............

Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων - Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με περίπτερο εντός του ελληνικού περιπτέρου του ΟΠΕΕ και φιλοξένησε 30 Πελοποννησιακές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Πέραν του portal, για την μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών διενεργήθηκε viral καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου είχε αναφορά η έκθεση Sial από το προσωπικό της περιφέρειας. Οι Πελοποννήσιοι επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους, να συναντηθούν με εισαγωγείς από όλο τον κόσμο αλλά και να λάβουν τεχνογνωσία για τις διεθνής τάσεις από τα περίπτερα των ανταγωνιστών τους.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής, έγινε ενημέρωση του επαγγελματικού κοινού με εξειδικευμένο προσωπικό για τα Πελοποννησιακά προϊόντα, δοκιμές σε πάγκους γευσιγνωσία λαδιού και οίνου, φέτας, μελιού, σύκου στο χώρο της Πελοποννήσου. Ενώ οι παρευρισκόμενοι Πελοποννήσιοι εξαγωγείς προχώρησαν σε επιχειρηματικά ραντεβού εντός του διαμορφωμένου χώρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στο κοινό της έκθεσης την Τρίτη 23/10/2012 η πραγματοποίηση μιας live επιδείξης και κεράσματος πελοποννησιακής κουζίνας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στο χώρο γευσιγνωσίας (degustation lounge) του Ελληνικού Περιπτέρου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να γευθούν καγιανά με σύγκλινο, χυλοπίτες με κόκκορα, παραδοσιακό τραχανά, μήλα τηγανητά, πελοποννησιακά κρασιά και πολλές άλλες λιχουδιές της Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μέσω live ανακοίνωσης στα μεγάφωνα του χώρου ενημερωνόταν το κοινό της έκθεσης για την Πελοποννησιακή-Μεσογειακή διατροφή, τον τουρισμό της Πελοποννήσου και φυσικά τα προϊόντα της Πελοποννήσου. Ενώ τη Δευτέρα 22/10/2012 Έλληνας γευσιγνώστης μεταξύ άλλων ενημέρωσε σε ειδική εκδήλωση Γάλλους δημοσιογράφους και blogger γαστρονομίας για τις ποικιλίες των Πελοποννησιακών τροφίμων και ποτών.

Επικεφαλής της Πελοποννησιακής αποστολής στην έκθεση Sial ήταν η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου. Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης, ο πρέσβης της Ελλάδος στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι Παναγιώτης Ζαραγάς, καθώς και αντιπροσωπείες από Χώρες που συμμετείχαν στην Έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.