Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ψηφιακή τηλεόραση και επιτήδειοι τεχνικοί που θα στοχεύουν στο πορτοφόλι σας.


Επαναφέρουμε μια πρόσφατη δημοσίευση, τροποποιώντας το κείμενο, τώρα που η ψηφιακή μπήκε και στην Μεσσηνία. Έστω και σαν συνδρομητική της Nova.
Το επαναφέρουμε για να ξέρετε τι θα κάνετε, τώρα που η ψηφιακή εκπομπή ακούμπησε και την Μεσσηνία μιας και από χθες Παρασκευή ξεκίνησε η ψηφιακή εκπομπή και στον νομό μας από την εταιρία NOVA με το πακέτο NOVA Επίγεια. Αλλά να γνωρίζετε και για λίγο αργότερα που θα έρθει και η Digea.
Πολλά περιμένουμε να αλλάξουν τώρα πια που έρχεται με γοργά βήματα η Ψηφιακή εκπομπή.
Αναμφισβήτητα με τον ερχομό της ψηφιακής τηλεόρασης θα έχουμε επιτέλους καθαρή εικόνα χειμώνα καλοκαίρι (όσοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα λήψης με Ιταλία τα καλοκαίρια κυρίως) και χωρίς παρεμβολές.
Φυσικά για να μπορούμε να απολαύσουμε την ψηφιακή, θα πρέπει στην.............

τηλεόραση μας (αν δεν είναι πολύ καινούργια) να συνδέσουμε έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή με σύστημα MPEG4.

Και εξηγούμαστε.
Αν δεν διαθέτουμε σύγχρονη τηλεόραση, τότε χρειάζεται ένας απλός αποκωδικοποιητής τον οποίο μπορούμε πανεύκολα να συνδέσουμε με τη τηλεόραση χωρίς την κλήση ηλεκτρονικού για την σύνδεση.
Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε όταν είναι να έρθει η ψηφιακή της Digea στην περιοχή μας. Καθώς πλησιάζουμε στην Ελεύθερη ψηφιακή εποχή, ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσουμε να ενημερωνόμαστε σοβαρά έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος επιτήδειος κοιτάζοντας το πορτοφόλι σας και μόνο να προσπαθήσει να μας πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία ότι δεν θα βρεθούν ορισμένοι τεχνικοί που θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν και καμία καινούρια δήθεν ειδική κεραία για την λήψη του ψηφιακού σήματος. Φανείτε έξυπνοι και σε τέτοιες περιπτώσεις στείλτε τον από εκεί που ήρθε.

Και ενώ ακόμα η ψηφιακή εκπομπή μόλις έκανε τα πρώτα της βήματα και στην Μεσσηνία, ήδη κυκλοφορούν από πόρτα σε πόρτα διαφημιστικά φυλλάδια σε πολλά χρώματα στα οποία απεικονίζονται προϊόντα για την ψηφιακή τηλεόραση και κυρίως ΝΕΕΣ ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ για να λαμβάνετε το ψηφιακό σήμα.
Φυσικά ΟΥΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ.... (Εννοείται αυτό).
Φυλλάδια τεχνικών, που πλασάρουν στις σελίδες τους προϊόντα που στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στο άδειασμα της τσέπης σας, πατώντας στην άγνοια σας για το καινούριο που ήρθε - έρχεται.
Και αναφερόμαστε σε φυλλάδια που κυκλοφορούν γενικά και εκτός από αποκωδικοποιητές MPEG4 και πλασάρουν ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ για την λήψη του νέου σήματος.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ!

Οι δήθεν ειδικές αυτές κεραίες δεν είναι τίποτα περισσότερο από φύκια για μεταξωτές κορδέλες καθώς όχι μόνο δεν είναι ΕΙΔΙΚΕΣ όπως λένε αλλά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις κλασικές που ΉΔΗ ΕΧΟΥΜΕ. Μόνο στο σχήμα τους διαφέρουν αλλά λειτουργικά δεν κάνουν τίποτα απολύτως παραπάνω από ότι κάνουν και αυτές που ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ.

Τέτοια φυλλάδια που διαφημίζουν δήθεν ειδικές κεραίες για την ψηφιακή τηλεόραση, στοχεύουν στο άδειασμα της τσέπης σας πετάξτε τα στα σκουπίδια. Στόχος τους είναι να σας ΥΠΕΡ-ΧΡΕΩΣΟΥΝ για υλικά που δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτά που ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ.
Αν η κεραία μας τώρα είναι υπό διάλυση, (κοινώς χάρβαλο) μπορούμε να την αλλάξουμε και τώρα και να βάλουμε μια απλή κεραία όπως θα κάναμε αν δεν ερχόταν η ψηφιακή τηλεόραση. Μια απλή κεραία χρειαζόμαστε και ένα αποκωδικοποιητή -αν η τηλεόραση μας δεν διαθέτει ενσωματωμένο- και τίποτε άλλο.
Πως θα συντονίσετε τον αποκωδικοποιητή σας (για παλιές τηλεοράσεις) ή την τηλεόραση σας (για τις καινούριες που διαθέτουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή)? Ζητήστε την βοήθεια από το παιδί σας το εγγόνι σας, τον ανιψιό σας. Κάποιο νεαρό συγγενικό σας πρόσωπο τέλος πάντων.
Είναι πολύ εύκολο για αυτόν να σας το φτιάξει. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟ και να τον πληρώσετε κοροϊδίστικα.

Προσέξτε μην πέσετε θύματα επιτήδειων. Προσέξτε μην παραδώσετε το πορτοφόλι σας σε τεχνικούς που θα σας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες απλά για να σας το αδειάσουν.

Φροντίστε να ενημερωθείτε πριν πέσετε θύματα. Ρωτήστε, μπείτε στο διαδίκτυο και μάθετε πληροφορίες για την ψηφιακή τηλεόραση.
Διαβάστε πληροφορίες στους δυο ακόλουθους συνδέσμους: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 1 και ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 2.
Θα βρείτε και θα λύσετε πολλές απορίες σας.

Και για να μην πουν κάποιοι ότι πως τα ξέρουμε όλα αυτά κλπ κλπ. Η Επίγεια ψηφιακή μπήκε σε πολλές περιοχές ακόμα και στην Αθήνα στο κέντρο εκπομπής Υμηττού.
Λέτε όλος αυτός ο κόσμος να έτρεξε να πάρει καινούρια κεραία δήθεν κατάλληλη για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση;
Ας σοβαρευτούμε. Ασφαλώς και όχι. Δεν έτρεξαν να βάλουν καινούριες κεραίες. Συνεπώς δεν χρειάζεται και εσείς να βάλετε τις δήθεν "ειδικές για την ψηφιακή" που θα σας πλασάρουν "τεχνικοί" και που θα προσπαθήσουν να σας βάλουν το χέρι τους, βαθειά μέσα στο πορτοφόλι σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ. Καραδοκούν στην γωνία να σας αδειάσουν το πορτοφόλι πουλώντας σας κεραίες που στην ουσία είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

4 σχόλια:

  1. καλημερα ,για το παραπανω θεμα με της κεραιες πρεπει να υπαρχει πιο καλη ενημερωση για αυτα που λετε.οι κεραιες ,ειναι απλα UHF αλλα υπαρχει μια διαφορα ,οτι πλεον εκτος απο το καλο σημα που θελουμε,πρεπει να εχει και ποιοτητα σηματος.Αν δεν υπαρχουν και τα δυο ,οι δεκτες δεν παιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ για την επίγεια ψηφιακή λήψη. ΑΥΤΟ θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάποιοι μιλάνε σε φυλλάδια για ειδικές κεραίες με σκοπό την ευθεία επίθεση στο πορτοφόλι του θύματος.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ αυτοί οι τύποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ποιότητα του σήματος εξαρτάται από την εκπομπή του αναμεταδότη.
    Δεν έχει καμία σχέση η κεραία.
    Το άρθρο αντικατοπτρίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο αυτό που ορισμένοι συνάδελφοι πάνε να κάνουν δουλειά.
    Με το ψηφιακό σήμα ή πιάνεις ή δεν πιάνεις. Δεν υπάρχει πιάνω λίγο πιάνω με χιόνια.
    Τελειώσανε αυτά.
    Ο συντάκτης του άρθρου πρέπει να είναι γνώστης του αντικειμένου έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο καθώς μέσα γράφει την αλήθεια που πολλοί από εμάς κοιτάμε να κρύψουμε για να ξεγελάσουμε τον πελάτη. Αυτοί οι συνάδελφοι παίρνουν στον λαιμό τους όλους μας.

    Συγχαρητήρια για το ενημερωτικό σας άρθρο. Και να ξέρει ο κόσμος ότι όλοι δεν είναι ίδιοι. Το ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που θα στοχεύουν στο άδειασμα του πορτοφολιού σας όπως λέει στο κείμενο ο συντάκτης αλλά δεν το κάνουν όλοι αυτό.
    Στην επαρχία που υπάρχει άγνοια υπάρχει πρόσφορο έδαφος σε τέτοια φαινόμενα.
    Και πάλι συγχαρητήρια για το άρθρο σας.

    Γιαμαλής Κωνσταντίνος
    Ηλεκτρονικός Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε δύσκολα σημεία,όπως είναι η Άνω Βούταινα ,η Μάκραινα,που δεν έχουνε καθόλου λήψη από Λυκόδημο και Αίνο αναλογικά ούτε ψηφιακά θα έχουνε που κάνουνε μόνο λήψη από Αετό ,θα ενεργοποιηθεί ένας αναμεταδότης gap fillers,που θα ενισχύει όλα τα κανάλια 100%.Ο αναμεταδότης αυτός θα τοποθετείται σε δύσκολα σημεία που η λήψη είναι οριακή και καθόλου
    θα ενισχύει 100%το σήμα σε όλα τα κανάλια ψηφιακά και σε άλλες περιοχές τις Ελλάδας που έχουνε πολύ χαμηλό ψηφιακό σήμα και οριακό .Αυτός ο αναμεταδότης,θα ενεργοποιηθεί όταν θα εκπέμπει ψηφιακά ο Αετός που θα ενεργοποιηθεί το κέντρο ,και οι λίγες περιοχές που κάνουνε λήψη μόνο από Αετό όπως είναι η Άνω Βούταινα και η Μάκραινα θα έχουνε 100% λήψη σε όλα τα κανάλια ,και οι άλλες λίγες περιοχές που κάνουνε λήψη μόνο από Αετό .Αυτός ο αναμεταδότης θα ενεργοποιηθεί,γιατί μερικές περιοχές που κάνουνε λήψη μόνο από Αετό δεν έχουνε και τόσο καλή λήψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.