Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κυπαρισσία: Συνάντηση του Δημάρχου Τριφυλίας με Β’ ΕΛΜΕ και Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης [ VIDEO ]

Με τους προέδρους και Μέλη της Β’ ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας συναντήθηκε χθες το απόγευμα της Παρασκευής στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες και προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν για τη λειτουργία τους.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι: ............

Αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Γιάννης Μερκούρης, ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Ρούσσης, ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Παγάνης, ο πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ κ. Βίτσας Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγοπυ Εκπαιδευτικών Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας κ. Νικόλαος Τζώνης, η αντιπρόεδρος της Α' Βάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγός κ. Στυλιανού Δέσποινα, Τα μέλη της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας κ.κ. Κιουρή Χαρά, Πανόποπουλος Δημήτρης, και Κωφίδου Θεοδώρα.

Ο κ. δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την παρουσία και τους ζήτησε να συντονίσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, με δεδομένη την κρίση και την οικονομική κατάσταση, που είναι για όλους δύσκολη με τα μέτρα και τις περικοπές. Τόνισε πως τα χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων δεν προέρχονται από τον προϋπολογισμό του δήμου, αλλά από επιχορηγήσεις του κράτους και αυτές έχουν περικοπεί δραματικά.

Στη συζήτηση που έγινε οι καθηγητές και οι δάσκαλοι των συνδικαλιστικών φορέων ρώτησαν για τις οφειλές που έχουν τα σχολεία καθώς και τι θα γίνει με την προμήθεια πετρελαίου. Είπαν πως απαιτείται επιθετική πολιτική για την αντιμετώπιση κι επίλυση των προβλημάτων και τόνισαν πως δεν μπορούν συνέχεια να ζητούν οικονομική ενίσχυση και συνδρομή από τους γονείς καθώς, πια, δεν αντέχουν να ανταπεξέλθουν και έτσι όπως πάει η κατάσταση, στο τέλος, θα γίνουν επαίτες για να λειτουργούν τα σχολεία.

Τέθηκαν τα προβλήματα του Επαγγελματικού Λυκείου, από έλλειψη υλικών, η χρήση του λεωφορείου του δήμου για ανάγκες σχολείων καθώς και τα προβλήματα με τις κατανομές των επιχορηγήσεων στα σχολεία κ.α.

Μετά από συζήτηση, που τέθηκαν αναλυτικά προβλήματα των σχολείων, συναποφάσισαν ο δήμαρχος να παρέμβει στη ΔΕΥΑΚΥ , για να απαλλαγούν τα σχολεία της Κυπαρισσίας από χρεώσεις και οφειλές νερού, αφού ήταν τα μοναδικά σχολεία που πλήρωναν νερό και τώρα δεν έχουν να πληρώσουν, να γίνει παρέμβαση στη ΔΕΗ για ειδικό τιμολόγιο στα σχολεία, να υπάρξει κοινωνική αλληλεγγύη με πρόσκληση σε κατέχοντες για ενίσχυση των σχολείων, για το Επαγγελματικό Λύκειο να αναζητήσει ο δήμαρχος «χορηγούς» για τα υλικά που απαιτούνται για τη λειτουργία του, να είναι διαρκής ο διάλογος με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

Ανοιχτό έμεινε το θέμα της καλύτερης κατανομής των πιστώσεων στις σχολικές μονάδες.

Ο δήμαρχος πρότεινε να γίνουν συναυλίες με τις Φιλαρμονικές Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων και του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, σε Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους και Φιλιατρά για ενίσχυση των σχολείων, κάτι που θα συζητήσουν στα Διοικητικά Συμβούλια της Β’ ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα του απαντήσουν.

Δείτε το σχετικό Video του συνεργάτη μας.



2 σχόλια:

  1. MONO OI ΔΗΜΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ???

    Δλδ η Εκκλησία που δίδει βοηθήματα και φαϊ δεν
    κάνει τίποτε???

    Αχάριστοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟς ΤΟΥς ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥς ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ: ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟς ΤΗς ΧΡΥΣΗς ΑΥΓΗς? ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.