Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Πρεμιέρα για το έργο: "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες"

Το κλασικό έργο του Ιουλίου Βερν Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ανεβάζει η ΦΑΡΙΣ – Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, στην Κεντρική Σκηνή.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-διασκευή της Κλεώνης Φλέσσα, σκηνικά-κοστούμια: ‘Αρτεμις Τσιτούρα, μουσική: Νίκος Ξανθούλης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλέκτρα Καρτάνου, Γιάννης Κουμούνδρος, Δημήτρης Όντος, Γιώργος Πασσάκος και Γιώργος Τσαπόγας.

Ο Ιούλιος Βέρν γεννήθηκε το 1828 στη ............

Νάντη της Γαλλίας.
Ο πολυαγαπημένος συγγραφέας των παιδικών μας χρόνων έγραψε τα περισσότερά του έργα πάνω στο αγαπημένο του πλοίο τον «Άγιο Μιχαήλ» στο πλωτό εργαστήρι συγγραφής όπως έλεγε.

Στα 11 του χρόνια ξεκίνησε το πρώτο του ταξίδι για Ινδίες, με την πρόθεση να φέρει ένα κοραλλένιο κολιέ στην αγαπημένη του ξαδέλφη. Αυτή ήταν η πρώτη του περιπέτεια στη θάλασσα. Το ταξίδι δεν ολοκληρώθηκε αλλά η αγάπη του για την περιπέτεια εκδηλώθηκε στην συγγραφή όλων των υπέροχων βιβλίων του.
Οι ήρωες των βιβλίων του είναι Αφρικανοί. Αμερικανοί, Ούγγροι, Ρώσοι, Άγγλοι όπως και Έλληνες…
Για την Ελλάδα μάλιστα έχει γράψει το βιβλίο του «Το Αιγαίο στις Φλόγες» που χρονικά τοποθετείται λίγο πριν και λίγο μετά από τα γεγονότα της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου και αποτελεί έναν ύμνο για τον ελληνικό ηρωισμό, ενώ ταυτοχρόνως παρουσιάζει με πολύ ζωντανά χρώματα τη συμμετοχή των Φιλελλήνων στον Αγώνα.

Όλοι οι ήρωες των βιβλίων του ταξιδεύουν. Ενδιαφέρονται για κοινωνικά ζητήματα και έχουν ανθρωπιά. Ανήκουν πάντα σε μια αδικημένη μερίδα ανθρώπων. Μέσα από τα βιβλία του υπερασπίζεται πάντα τους αδύναμους και είναι ενάντια στη σκλαβιά. Είναι θαρραλέοι, έξυπνοι, πολυμήχανοι και ταξιδεύουν, είτε επειδή τους αρέσει είτε επειδή πρέπει.
Για τη συγγραφή όλων των βιβλίων του έκανε πρώτα μεγάλη έρευνα. Για να γράψει το γύρο του κόσμου σε ογδόντα ημέρες έμαθε όλα τα δρομολόγια ακόμα και των πιο απομακρυσμένων χωρών, καθώς και λεπτομέρειες που μπορούσαν να καθυστερήσουν το κάθε δρομολόγιο, όπως κοινωνικές αναταραχές, πολέμους κ.α.
Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες είναι ένα υπέροχο εφηβικό ταξίδι στον ενθουσιασμό και την τόλμη.

Η Πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 μ.
Παραστάσεις για το κοινό θα δίνονται τις Κυριακές στις 12:00 μ.
Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: Καθημερινά τις πρωινές ώρες.

Δείτε την αφίσα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.