Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η αμφισβήτιση Βενιζέλου και το ...φάουλ με τη Χρυσή Αυγή!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με πρακτικές που ακολουθούν συγκεκριμένα κοινοβουλευτικά κόμματα και μόνο ότι βρέθηκαν στο πολιτικό προσκήνιο, τηρώντας δημοκρατικές διαδικασίες, οφείλουν το σεβασμό μας.
Αυτό αφορά όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και φυσικά και τη Χρυσή Αυγή.

Πρόσφατα ακούσαμε τον κ.Βενιζέλο να προτείνει κάτι το πρωτοφανές για μία δημοκρατική Χώρα. Δηλαδή να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Το κόμμα αυτό πράγματι χρησιμοποιεί πρακτικές που ...............

πολλές φορές κινούνται μεταξύ σφύρας και άκμονος σε ότι έχει σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με τη δημοκρατική προσέγγιση πολλών ζητημάτων, επενδύοντας στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία .
Η δημοσκοπική του άνοδος όμως, δείχνει την απογοήτευση των Ελλήνων στις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από τη μεταπολίτευση και μετά καθώς και τη συνεχώς διογκούμενη απαίτηση του λαού,για κάθαρση του πολιτικού μας συστήματος καθώς και για πραγματική τιμωρία των κερδοσκόπων πολιτικών και λοιπών παρατρεχάμενων της εξουσίας.

Θα πει κάποιος λογικά σκεπτόμενος, πως οι υπερβολές και οι ακροβασίες των Χρυσαυγιτών θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα;
Φυσικά όχι , διότι ο τρόπος του πολιτεύεσθαι των σημερινών εκπροσώπων του κόμματος αυτού, η φρασεολογία και οι πρωτοβουλίες τους ,παραπέμπουν σε πολιτική υποκουλτούρα και υποβάθμιση του πολιτικού κόσμου.
Από την άλλη πλευρά, οι λογικές νεποτισμού, αναξιοκρατίας, σήψης και γενικευμένης διαφθοράς που εξέθρεψε το υπάρχον πολιτικό σύστημα τις τελευταίες δεκαετίες, οδήγησε το λαό στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει γροθιά στο στομάχι του διεφθαρμένου συστήματος.

Η πρόταση Βενιζέλου είναι σίγουρο ότι θα φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και για το λόγο αυτό θεωρώ την κίνησή του αυτή, ως ...φάουλ!
Θα περιμέναμε από τον κ.Βενιζέλο που πραγματικά ζει δύσκολες ώρες από την αμφισβήτιση που υπάρχει στο πρόσωπό του, να προτείνει τρόπους κάθαρσης του κόμματός του, ανάδειξης των ευθυνών των πολιτικών του συντρόφων και φυσικά της παραδειγματικής τιμωρίας των διεφθαρμένων.
Ο λαός επιζητεί αληθινή κάθαρση και όχι στάχτη στα μάτια του.
Δε μπορεί στο πάρτυ της διαφθοράς να συμμετείχε μόνο ένας Τσοχατζόπουλος -ο οποίος φημολογείται πως διαβιεί προνομιακά στη φυλακή-και να μη μπορεί κανείς λόγω νομικών κωλυμάτων να πράξει το ζητούμενο.

Δηλαδή, να κατασχέσει τις περιουσίες που αποκτήθηκαν από χρήματα της διαφθοράς.
Δε μπορεί να υποτιμάται ένας λαός όταν αποκρύπτονται λίστες με φοροφυγάδες, που συμπεριλαμβάνει και "τρανταχτά " ονόματα κ.Βενιζέλο!!
Μπορεί όμως κάποια πολιτική δύναμη να κερδίσει αυτόν το λαό, όταν δείξει βούληση για πάταξη της διαφθοράς, συνέπεια λόγων και έργων, εντιμότητα των στελεχών και ικανότητα για να παραχθεί πολιτικό έργο που θα δώσει ελπίδα και προοπτική.
Όταν υπάρξει τέτοια πολιτική, είναι σίγουρο πως ακραίες δυνάμεις που επενδύουν στην αποτυχία του υπάρχοντος κοινοβουλευτικού συστήματος, θα μείνουν οριστικά στο περιθώριο!'

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιο σου ήταν απλά για τα σκουπίδια. Τέτοια φρασεολογία εδώ δεν περνάει. Πηγαίνετε αλλού να βρίσετε, πηγαίνετε αλλού να χυδαιολογήσετε.
    Η Κάθε κυρία Μπούζα έχει το δικαίωμα να εκφράσει την άποψη της και το κάνει επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εαν το σχολιο μου ειναι για τα σκουπιδια προφανως η ανωτερω σας πληρωνει για να γραφει μπουρδες....ωραια δημοκρατια ρε φουλακι, πατροναρει την Χρυση Αυγη που σφαζει κοσμο, εσεις σιγονταρεται κανονικα και επειδη τα χωνουμε γιατι πλεον δεν φοβομαστε ..μου λες οτι ειναι για τα σκουπιδια.....φιλε μου μολις εχασε εναν πολυ καλο φιλιατρινο αναγνωστη που γραφει συνεχεια....να συνεχισεις να κανεις αναρτησεις σαν τις πιο πανω...ειναι σοβαρα και δημοκρατικα χρυσαυγιτικα σκουπιδια οπως και εσεις αλλωστε...αντε γεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εφόσον θέλεις να λέγεσαι σοβαρός σχολιαστής στο μήνυμα που σβήστηκε, (πήγε στα σκουπίδια δηλαδή γιατί όταν σβήνεται ένα σχόλιο - μήνυμα πάει στα σκουπίδια) δεν χρησιμοποιείς φρασεολογία του τύπου:
    α. "κυριούλα...."
    Ωραίο επίπεδο από σοβαρό σχολιαστή....

    β. "αυτό το υποκείμενο..." (Για την κ. Μπούζα)
    Πραγμαρτικά αποστομωτικό.

    γ. "γαμώ την κωλοδημοκρατίας σας" (για εμάς που δημοσιεύσαμε την άποψη της)

    δ. "έχουμε δολοφόνους και ηλιθιους που εθρεψαν το αβγο του φιδιου"
    Όλος αυτός ο κόσμος δηλαδη που ψήφισε Χρυσή Αυγή είναι ηλίθιοι... έτσι λες

    ε. "με το δευτερο πασοκ του Κουρελη"...
    Τι ωραίο σχόλιο.... για όσκαρ....

    ζ. "αντε επιτελους με την καθε μ^&%$α του καθενος ηλιθιου εδω μεσα..."
    Και γαμώ τους σεβασμούς δηλαδή σε ένα μέσον που σου δίνει το δικαίωμά να γράψεις την άποψη σου...

    η. "αυτη τι ειναι που συνεχεια γραφει???σας πληρωνει???"
    Αυτή η κυριούλα είναι η Αντωνία Μπούζα
    Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. Και βέβαια ΔΕΝ μας πληρώνει.

    Και επειδή ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΑΜΕ αλλα μας πρόσβαλες στο ξαναλέω οταν σβήνεται ένα σχόλιο πάει στα σκουπίδια, είναι δικαίωμα σου να μπείς εδω ή οχι. Είναι δικαίωμα σου να πατήσεις ή όχι.

    Και λάβε και την δική μας απάντηση τώρα και βαλε το μυαλό σου να δουλέψει.
    Το αβγό του φιδιού είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των δυο κομμάτων που τόσα χρόνια κυβέρνησαν και μας πέταξαν βορά σε μια αδίστακτη τοκογλύφο από το Βερολίνο, και σε κάτι βουτυρόπαιδα της Αμερικής.

    Όσο για το φίδι είναι αυτά τα δυο κόμματα που τόσα χρόνια προσκυνήσαμε και το αποτέλεσμα είναι να φάνε να κλέψουν δημόσιο χρήμα (τους φόρους σου τους φόρους μου τους φόρους του καθενός και αυτά τα γουρούνια να ζητάνε πάλι απο τον λαό τον λογαριασμό φέρνοντας μας εδώ που είμαστε. Τα δυο κόμματα που μας έβαλαν το ΔΝΤ (ο ένας και ο μετέπειτα κολοτούμπας που από την θεση του εναντίον του μνημονίου κατέληξε φανατικός υπέρμαχος του Μνημονίου.)

    Λοιπόν φουλάκι δεν μας πληρώνει κανένας να φιλοξενούμε την άποψη του σε άρθρα. Την σοβαρότητα του Blog μας την έχουν αναγνωρίσει καθηγητές πανεπιστιμίου (Μακεδονίας Γιώργος Πιπερόπουλος, Αιγαίου Κουτρούκης κλπ κλπ...
    Και σε πληροφορώ ότι ο ίδιος ο καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιώργος Πιπρόπουλος σε σχόλιο του εδώ στο blog αποκάλυψε οτι το blog μας είναι από τα 37 καλύτερα blog που στέλνει ο ίδιος τα κείμενα του για δημοσίευση. Άλλοι απλά τα αναμεταδίδουν από άλλους. Εμείς το παίρνουμε απευθείας από τον ίδιο.
    Εδώ λοιπόν φουλάκι, θέλουμε Καλούς Φιλιατρινούς αναγνώστες (σαν και σένα όπως λές) που να σέβονται το blog και το όποιο σχόλιο τους ΠΡΩΤΑ θα σέβεται τον ΕΠΩΝΥΜΟ που καταθέτει την γνώμη του ΔΗΜΟΣΙΑ και κρίνεται γι αυτό, και μετά το Blog.
    Είναι δικαίωμα σου να διαφωνήσεις με την άποψη της Μπούζα. Σφάξτην με το βαμβάκι. Υπάρχει ο τρόπος και δεν θα στον πω εγώ.
    Υπάρχει τρόπος να της την πεις άγρια αλλά με τρόπο που δεν θα προσβάλει κανέναν.
    Ούτε το blog που θα φιλοξενήσει την άποψη σου στο σχόλιο αλλά ούτε και αυτόν - αυτήν που γράφει το άρθρο.
    Απαξιωτικές εκφράσεις σαν τις παραπάνω, εδώ δεν τις θέλουμε.

    Κάτσε και ξανασκέψου τα λόγια σου (δέχομαι ότι ενδεχομένως να ήταν και αγανάκτησης) και δες πως αλλιώς θα μπορούσες να το διατυπώσεις.

    McH
    Διαχειριστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΑ ΜΠΟΥΖΑ,ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ.ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ.ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ;ΕΓΩ ΔΕΝ ΨΗΦΗΖΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΝΔ.ΣΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΗΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΡΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΝΩΝΥΜΕ. ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΒΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΧΗΡΙΣΤΕΣ. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΟΣΑ. ΕΓΡΑΨΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.