Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

«Πραξικόπημα» η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις με φαρμακοποιούς

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση φαρμακοποιών με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, μετά και την απόφαση του Οργανισμού να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις, που θα ισχύουν παράλληλα με την υπάρχουσα Συλλογική Σύμβαση.

Για «πραξικόπημα στον ΕΟΠΥΥ» κάνει .............

λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, καταγγέλλοντας ότι γίνεται προσπάθεια διάσπασης του ενιαίου μετώπου των φαρμακοποιών, οι οποίοι έχουν λάβει απόφαση να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ μέχρι να ξεκινήσει η αποπληρωμή τους. Επίσης, εντός των επόμενων ημερών, σε εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ, θα κατατεθούν αγωγές για τόκους υπερημερίας για κάθε ημέρα καθυστέρησης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατήγγειλε τη διαδικασία που ακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ και αποχώρησε τονίζοντας ότι «οι κοινωνικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με αποτυχημένα διοικητικά μέτρα. Όσο το πρόβλημα των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ υπάρχει και όσο η κρίση ρευστότητας των φαρμακείων υπάρχει, τόσο θα υπάρχουν και οι αγώνες των φαρμακοποιών».

«Καταγγέλλουμε το πραξικόπημα στον ΕΟΠΥΥ σε μια εμφανή προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους και να διασπάσουν τον κλάδο. Τους καλούμε αντί για απαράδεκτες μεθοδεύσεις να τηρήσουν το νόμο, τη συλλογική σύμβαση, τις υπογραφές τους και τις δεσμεύσεις τους» δήλωσε ο κ. Αμπατζόγλου, καλώντας τους φαρμακοποιούς να απέχουν από τη σύναψη ατομικών συμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.