Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Τέσσερις ημέρες για την καταβολή του τέλους κυκλοφορίας

Περίπου οι μισοί ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν πληρώσει για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Κάλεσμα του ΥΠΟΙΚ στους πολίτες να διευθετήσουν την υποχρέωσή τους για να μην πληρώσουν πρόστιμο

Τέσσερις εργάσιμες ημέρες, μέχρι το τέλος του έτους, έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες οχημάτων προκειμένου να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ο γενικός ............

γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να σπεύσουν, προκειμένου να μην ρισκάρουν την επιβολή προστίμου που είναι το διπλάσιο του κόστους των τελών.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΓΠΣ, μέχρι σήμερα το 40-45% των ιδιοκτητών οχημάτων δεν έχει πληρώσει για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, ενώ φέτος, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν αναμένεται να δοθεί παράταση στην προθεσμία.

Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και στη συνέχεια να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking.
Όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet θα μπορούν να πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και να τυπώσουν το ειδοποιητήριό τους.

Μάλιστα, η πληρωμή μπορεί να γίνει και απευθείας στις τράπεζες, χωρίς την προηγούμενη εκτύπωση του σήματος, αρκεί να έχει κανείς μαζί του τον αριθμό κυκλοφορίας.

Η απόδειξη πληρωμής, με την αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας, θα αντικαταστήσει το σήμα κυκλοφορίας, δηλαδή ο οδηγός θα πρέπει να το έχει πάντα μέσα στο αυτοκίνητο

Market Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.