Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Οι εορτές των Χριστουγέννων, έφτασαν!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Άλλοτε οι μέρες αυτές μας ταξίδευαν νοσταλγικά στο παρελθόν, μας έκαναν χαρούμενους,καταναλωτικούς και εκτός όλων των άλλων, μας προσέφεραν στιγμές οικογενειακής θαλπωρής και ψυχικής ευφορίας.

Σήμερα ισχύει το ίδιο;

Δυστυχώς όχι! Τα φετεινά Χριστούγεννα καλούμεθα να τα............

εορτάσουμε εν μέσω κρίσης, ανέχειας , φόρων , απεργιών, απολύσεων,κοινωνικής δυσαρέσκειας και μεγάλων δυσκολιών κυρίως για τα Ελληνικά νοικοκυριά, που δυστυχώς πληρώνουν σκληρά τις όποιες πολιτικές επιλογές τους από τη μεταπολίτευση και μετά καθώς και τη μακροχρόνια ανοχή τους στη διαπιστωμένη κοινωνική και πολιτική διαφθορά και σαπίλα!

Μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας, ίσως λόγω έλλειψης παιδείας ή λόγω διαφορετικής αντίληψης και προτεραιοτήτων, αρέσκεται ν΄ακούει για εύκολες και μαγικές λύσεις από το πουθενά!

Συνήθως είναι αυτοί, που μετακινούμενοι από τον έναν πολιτικό χώρο στον άλλον, αναδεικνύουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις της πατρίδας μας.

Αλλά και τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα, με την επιδερμική πολιτική ή αλλιώς "στάχτη στα μάτια" που ακολουθούν σε καίρια ζητήματα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής μας και την εμφανή έλλειψη διάθεσης κάθαρσης της πολιτικής διαφθοράς, αρέσκονται να έχουν κοντά πολίτες που τα στηρίζουν αδιαφορώντας για τις πολιτικές που ακολουθούν ή
προτείνουν.

Επιθυμούν το ακροατήριό τους να πείθεται εύκολα με τις έωλες υποσχέσεις και τη δήθεν κοινωνική ευαισθησία τους και να στηρίζει ακόμη και εκ των πραγμάτων ανέφικτες πολιτικές.

Δυστυχώς έτσι πορευθήκαμε μέχρι σήμερα, όπου ο πλειοδοτών παροχές πολιτικός φορέας ,έπαιρνε κάθε φορά την εξουσία.

Ο "φουσκωμένος" λογαριασμός όμως, μετά τις επιπολαιότητές μας, έφτασε δυστυχώς και στη δική μας πόρτα.

Κάναμε τη Χώρα μας ένα άναρχο πολυπολιτισμικό "χωνευτήρι", χάσαμε τα αντανακλαστικά μας και αφεθήκαμε στο λάθος, αφήσαμε παραβατικές συμπεριφορές ατιμώρητες, δε σχεδιάσαμε πολιτικές για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, δε θεραπεύσαμε ότι μας σκοτώνει ως κοινωνία, με λίγα λόγια διαλύσαμε τα πάντα σ΄αυτήν τη Χώρα.

Χωριστήκαμε σε Δημοκρατικούς, Σοσιαλιστές, Προοδευτικούς, Εθνικιστές, Ευρωπαϊστές, Αντιευρωπαϊστές, Μνημονιακούς, Αντιμνημονιακούς κλπ και φτάσαμε να .... ποινικοποιήσουμε ακόμη και την αγάπη για την πατρίδα και τη θρησκεία!

Σήμερα όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες,όσο και να πασχίζει μία Κυβέρνηση, έχοντας τις καλύτερες των προθέσεων για την αποκατάσταση των αδικιών και για την εφαρμογή πολιτικών που θα ανατρέψουν τις διαπιστωμένες παθογένειες, είναι αμφίβολο αν μπορέσει να τα καταφέρει, όση προσπάθεια και να καταβάλει, αν εμείς οι πολίτες δεν αλλάξουμε μυαλά!

Όταν έρθει η στιγμή να αντιληφθούμε ποιοί τόσα χρόνια μας παραμυθιάζουν πως τάχα "προσπαθούν, αγωνίζονται, κοπιάζουν" για το ...καλό μας, αυξάνοντας συγχρόνως τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τη φήμη τους μέσω ελεγχόμενων ΜΜΕ ,τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για την καλυτέρευση της ζωής μας.

Μακάρι το σοκ -των φετεινών φτωχών Χριστουγέννων, να είναι η απαρχή αναγκαίων αλλαγών.

Αλλαγών νοοτροπίας, συμπεριφορών,ανοχής,υπευθυνότητας και καθήκοντος.
Ας μη ξεχνάμε πως εμείς οι ίδιοι κρατάμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας στα χέρια μας!

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.