Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Φιλιατρά - Κυπαρισσία: Επικίνδυνες λακκούβες και «γρανιά» στους δρόμους.

Γεμάτοι λακκούβες και επικίνδυνα «γρανιά» είναι οι σκαμμένοι δρόμοι στην Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά. Δρόμοι που, μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, είναι άκρως επικίνδυνοι και σε κάποια σημεία τους, μάλιστα, ακόμη και απροσπέλαστοι.

Το γεγονός ότι εκτελούνταν εδώ και καιρό κάποιες εργασίες, στην Κυπαρισσία για το δίκτυο αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων (γιατί έχουν, άραγε, σταματήσει;) και στα Φιλιατρά για το δίκτυο ύδρευσης, δε σημαίνει ότι οι δρόμοι πρέπει να είναι σε αυτό το χάλι και άκρως επικίνδυνοι για οχήματα, δίκυκλα και πεζούς.
Ούτε στοιχειώδης σήμανση υπάρχει ούτε ..............

και προειδοποιητικές πινακίδες!

Τις νυχτερινές ώρες δε, χωρίς «φωσφοριζέ» σήματα νυκτός και προειδοποιητικά, κάποιος που διέρχεται για πρώτη φορά τους δρόμους μπορεί να σπάσει το όχημά του ανά πάσα στιγμή, ακόμη και να τραυματιστεί!
Στην Κυπαρισσία, όλοι οι δρόμοι από και προς το νοσοκομείο είναι άκρως επικίνδυνοι και κρύβουν «παγίδες» για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στο σύνολο σχεδόν των δρόμων. Στη, δε, Ναυαρίνου, απ’ όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για το – νέο – έργο της αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων, την οδό που αποτελεί τμήμα της εθνικής οδού Κυπαρισσίας – Φιλιατρών εντός των ορίων της πόλης, η κατάσταση του οδοστρώματος είναι τραγική. Καθημερινά οι οδηγοί, από τη μία, «σπάνε» τα οχήματά τους και αναγκάζονται να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς, βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα, και, από την άλλη, οργίζονται τόσο που βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή που περνούν από το συγκεκριμένο κομμάτι.

Στα Φιλιατρά, πάνω – κάτω, η ίδια εικόνα. Σε ορισμένα σημεία, μάλιστα, όπως είναι οι διασταυρώσεις δρόμων στο ανατολικό τμήμα της πόλης, και σχεδόν σε όλους του δρόμους πάνω από την πλατεία, με τα απότομα σκαμπανεβάσματα και τις λακκούβες, η κατάσταση είναι τραγική…

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Κλίκ στις Φωτογραφίες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.