Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Σύσκεψη Αλευρά με την Διοίκηση ΑΤΕΙ Καλαμάτας

Ενόψει των προβλεπόμενων αλλαγών στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την ονομασία «Αθηνά», ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς συναντήθηκε σήμερα, 20 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα «Παν. Φωτέας» με τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ Καλαμάτας κ. Ανδρέα Κανάκη, τον Νέο Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Δημήτρη Βελισαρίου, τον Πρόεδρο Συμβουλίου Διοίκησης κ. Πάνο Καζάκο και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Συμβουλίου Διοίκησης κ. Γιάννη Παπουτσή.

Οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ διατύπωσαν τις προτάσεις ...........

που έχουν στείλει στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και με τεκμηριωμένες θέσεις υποστήριξαν την αναγκαιότητα λειτουργίας των προτεινόμενων τμημάτων.
Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι το ΤΕΙ Καλαμάτας από το 1990 που λειτουργεί έχει καταξιωθεί για το επίπεδο σπουδών που παρέχει στους σπουδαστές, αλλά και στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Η αναμόρφωση όμως του χάρτη της Ανώτατης Παιδείας είναι αναγκαία να γίνει με κριτήρια επιστημονικά, λειτουργικά και αναπτυξιακά και όχι με καθαρά οικονομικά κριτήρια.

Συμφώνησε με τις υποβληθείσες προτάσεις του ΤΕΙ και τους διαβεβαίωσε ότι είναι δεδομένη η υποστήριξή του για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα με αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών.
Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι θεωρεί άκαιρη σήμερα την καθιέρωση της βάσης του «10» ενδεχομένως αργότερα και υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι το κριτήριο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Επίσης τονίσθηκε η αναγκαιότητα της συνεργασίας, γιατί μέσα από την έρευνα και την καινοτομία μπορούμε ν’ ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.