Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Διευρύνονται από το νέο έτος τα κριτήρια ένταξης στα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ

Ειδική μέριμνα υπέρ των ευπαθών ομάδων, ώστε να έχουν πρόσβαση στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ περισσότεροι καταναλωτές, θα ληφθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, με αφορμή τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη.

«Θα ληφθεί ειδική μέριμνα και πρόβλεψη για ...........

όλες τις ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες. Τα κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο θα αναθεωρηθούν υπέρ των καταναλωτών. Θα το ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο για ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργους χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και για άλλες κατηγορίες. Η όποια απόφαση θα ισχύσει από το νέο έτος με κύριο γνώμονα το όφελος των καταναλωτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ασημάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε θετική την αναθεώρηση των κριτηρίων υπέρ των ευπαθών ομάδων και ζήτησε από την κυβέρνηση να επισπεύσει όλες τις σχετικές διαδικασίες.

«Η ένταξη στο οικονομικό τιμολόγιο υπήρχε και πριν, αλλά δεν απέτρεψαν δυστυχώς τη διακοπή ρεύματος σε 30.000 νοικοκυριά μέσα στο Νοέμβριο. Θα πρέπει να επισπεύσετε όλες τις διαδικασίες, ώστε να είναι στη καθημερινότητα του πολίτη η κοινωνική ευαισθησία. Όμως δεν μπορεί να γίνει άλλοθι και να αφήσουμε στο σκοτάδι κυριολεκτικά χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

«Σε ένα με δύο μήνες, ίσως και μέσα στο Δεκέμβριο, θα υπάρξουν οι αποφάσεις για την διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου και θα είναι αυξημένος ο αριθμός που θα το δικαιούνται» ανταπάντησε ο κ. Ασημάκης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αμφισβήτησε ότι έγινε διακοπή ρεύματος σε 30.000 καταναλωτές, λόγω χρεών τους προς τη ΔΕΗ.

«Για την τελευταία μάλιστα χρονιά υπάρχει και μονοψήφια μείωση. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, σε καταναλωτές στους οποίους κόβουν το ρεύμα, η επανασύνδεση γίνεται άμεσα γιατί οφείλεται σε αμέλεια τους» υποστήριξε ο κ. Ασημάκης.

Παράλληλα απέδωσε τον μεγάλο αριθμό στους οποίους εμφανίζεται να έχει κοπεί το ρεύμα, είτε σε καταστήματα που έχουν κλείσει, είτε σε καταναλωτές που έχουν πεθάνει, ή σε εποχικές επιχειρήσεις.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.