Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Αυριο Τρίτη στο πρώτο Θάρρος της Μεσσηνίας για το 2012



Mε καλάσνικοφ λήστεψαν βενζινάδικο

«Ποδαρικό» για τη νέα χρονιά με ληστεία έκαναν, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, τρεις κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Μεμί Κυπαρισσίας, με λεία - «μποναμά» γύρω στα 1.000 ευρώ.

Οι άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες τύπου full face και φορώντας γάντια, λίγο πριν από τις 9.30 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς μπήκαν τρέχοντας στο πρατήριο υγρών καυσίμων του Αλέξανδρου Φαραντζή και υπό την απειλή όπλων (καλάσνικοφ) απαίτησαν από τον 48χρονο ιδιοκτήτη χρήματα. Όπως είπε ο ίδιος χθες στο «Θ» μιλώντας για το θλιβερό περιστατικό που του συνέβη πρωτοχρονιάτικα, μόλις είχε βάλει καύσιμα σε πελάτη και είχε μπει στο κατάστημα, στο οποίο ήταν με τη μητέρα του.

Είχε ακουμπήσει στον πάγκο και έβλεπε ειδήσεις στην τηλεόραση. Ξαφνικά είδε να τρέχουν απέξω και να μπαίνουν μέσα τρεις άγνωστοι κουκουλοφόροι. Με προτεταμένα τα όπλα, με τα οποία τον σημάδευαν, ο ένας τον απείλησε με σπαστά ελληνικά, απαιτώντας να τους δώσει τα χρήματά του και με γρήγορες κινήσεις τον ακινητοποίησαν.

Άκυρη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για τα Δημοτικά Τέλη;

Και άλλα πολλά θέματα στο Θάρρος της Μεσσηνίας
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ.


--

Έρχονται... ανεξαρτητοποιήσεις "πασόκων"!

Δεν αποκλείεται έως τα τέλη Ιανουαρίου να φύγουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Τα Parapolitika γνωρίζουν...

Σήμερα, τρεις με τέσσερις βουλευτές, έχουν αποφασίσει να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ.

Ο αριθμός, συνολικά, αγγίζει τους 10, ωστόσο σε..........

αυτές τις περιπτώσεις, όταν έρχεται η ώρα, το κόμμα και το... όνομα παίζει μεγάλο ρόλο και μένουν στο Κίνημα.

Αυτή τη φορά, όμως, φαίνεται πως έχουν αλλάξει πολλά.

Και με δεδομένη την κάκιστη κατάσταση στο κόμμα, οι ανεξαρτητοποιήσεις είναι περισσότερες.

Τις επόμενες ημέρες θα μιλήσουμε με ονόματα...

Το ΙΚΑ ανακάλυψε το Internet! - Ουρές τέλος για μια σειρά από βεβαιώσεις

Από 10 Ιανουαρίου χιλιάδες άνθρωποι θα πάψουν για ένα... χαρτί να ταλαιπωρούνται και να χάνουν μεροκάματα.

Το ΙΚΑ βάζει μπρος την online χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας, με παράλληλη δυνατότητα επιβεβαίωσης της εγκυρότητάς τους μέσω διαδικτύου.

Από την ίδια ημερομηνία καταργείται, η χορήγηση .........

βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας, μέσω fax, και η χορήγησή τους θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του ΟΠΣ ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, χρησιμοποιώντας τη νέα υπηρεσία που τίθεται σε εφαρμογή.

Εναλλακτικά οι συναλλασσόμενοι είναι δυνατόν να εξυπηρετούνται:

-Μέσω των υπηρεσιών εσόδων των Υποκαταστημάτων και Παραρτημάτων του Ιδρύματος.

-Μέσω διαδικτύου από πιστοποιημένους φορείς (Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Τραπεζικά Ιδρύματα, Συμβολαιογράφοι κ.λπ.) και απογεγραμμένους εργοδότες, πιστοποιημένους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ..

Με τη νέα υπηρεσία, παρέχεται δυνατότητα σε πιστοποιημένους φορείς του Δημοσίου και απογεγραμμένους εργοδότες, πιστοποιημένους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να λαμβάνουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας μέσω διαδικτύου με χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής, από το δικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ( http://www.ika.gr/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ), ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη:

-σε όσους φορείς ή πρόσωπα (δημόσιες υπηρεσίες, ΚΕΠ τράπεζες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, Επιμελητήρια, Συμβολαιογράφους κ.λπ.) έχουν πιστοποιηθεί ή θα πιστοποιηθούν στο μέλλον, οι οποίοι θα μπορούν να εξυπηρετούν τόσο τους απογεγραμμένους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων & οικοδομοτεχνικών έργων, όσο και τους αναπόγραφους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων. Οι μη απογεγραμμένοι εργοδότες οικοδομικών έργων θα εξυπηρετούνται μόνο στα κατά τόπους αρμόδια υποκαταστήματα/ παραρτήματα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ -σε απογεγραμμένους στο Μητρώο Εργοδοτών του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ εργοδότες (κοινών επιχειρήσεων & οικοδομοτεχνικών έργων), που διαθέτουν ενεργούς κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος για την υποβολή ΑΠΔ.

Η έκδοση των βεβαιώσεων γίνεται μέσω του λογισμικού του Ο.Π.Σ. Ι.Κ.Α- Ε.Τ.Α.Μ.:

-αυτόματα από το σύστημα χωρίς καμία παρέμβαση του χρήστη,

-με προεκτυπωμένη την υπογραφή και σφραγίδα του εκάστοτε Διευθυντή της Δ/νσης Εφαρμογών της Γενικής Δ/νσης Πληροφορικής του Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ.,

-χωρίς να απαιτείται πλέον η έγκριση και υπογραφή τους από το Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο Εσόδων, πλην των βεβαιώσεων για είσπραξη λογαριασμού δημοσίου έργου.

Τα είδη Ασφαλιστικής Ενημερότητας που εκδίδονται είναι, για κοινές επιχειρήσεις:

-βεβαίωση μη οφειλής - ασφαλιστικής ενημερότητας,

-βεβαίωση για θεώρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων,

-βεβαίωση οφειλής,

-Υπηρεσιακό Σημείωμα για επιστροφή εισφορών/πληρωμή προμηθευτών Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ.,

-Υπηρεσιακό Σημείωμα για άλλη χρήση.

Για οικοδομοτεχνικά έργα:

-βεβαίωση για μεταβίβαση κτίσματος,

-βεβαίωση για συμμετοχή σε δημοπρασίες,

-βεβαίωση για είσπραξη λογαριασμού δημοσίου έργου,

-Υπηρεσιακό Σημείωμα για επιστροφή εισφορών/πληρωμή προμηθευτών Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ..

Τα Κ.Ε.Π. θα χρησιμοποιούν τη νέα υπηρεσία, όπως και οι λοιποί πιστοποιημένοι φορείς, οι δε βεβαιώσεις που θα εκδίδονται από αυτά θα χρησιμοποιούνται, όπως και οι χορηγούμενες στα Υποκαταστήματα/Παραρτήματα I.K.A.-Ε.Τ.Α.Μ..

Για την πιστοποίηση των φορέων, θα τηρούνται οι οδηγίες του υπ' αριθμ. 095/104/11.11.2011 Γεν. Εγγράφου της Γενικής Δ/νσης Πληροφορικής, ενώ για τους απογεγραμμένους εργοδότες δεν απαιτείται διαδικασία πιστοποίησης, αφού αρκεί η εγγραφή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος για την υποβολή ΑΠΔ.

Σε όσες περιπτώσεις, με βάση τα τελευταία επεξεργασμένα στοιχεία από το μηχανογραφικό σύστημα, διαπιστώνεται ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, θα εκδίδεται η αιτούμενη βεβαίωση.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα εκδίδεται "Eνημερωτικό Σημείωμα", με το οποίο ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για την αδυναμία ικανοποίησης του αιτήματος του και, ταυτόχρονα, θα παραπέμπεται στο αρμόδιο υποκατάστημα/παράρτημα IKA -ΕΤΑΜ.

Το υποκατάστημα/παράρτημα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα πρέπει να καταχωρήσει για το συγκεκριμένο ενδιαφερόμενο νέο αίτημα και να ακολουθήσει τη διαδικασία που περιγράφεται στο εγχειρίδιο διαδικασιών.

Η εγκυρότητα των βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας, που εκδίδονται μέσω της νέας υπηρεσίας, είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί μέσω του δικτυακού τόπου του Ιδρύματος ( http://www.ika.gr/Ηλεκτρονικές_Υπηρεσίες ), ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

Οι βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας, που εκδίδονται μέσω διαδικτύου από τους πιστοποιημένους φορείς (υπηρεσίες ή πρόσωπα), ισχύουν αποκλειστικά για τη συναλλαγή που ζητήθηκαν, χωρίς να απαιτείται επικύρωσή τους.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε διόρθωσή τους, η αναπαραγωγή τους σε φωτοαντίγραφα ή η θεώρησή τους από οποιονδήποτε.

Οι εργοδότες, που λαμβάνουν μέσω διαδικτύου βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας, έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν περισσότερα του ενός αντίγραφα, χωρίς να απαιτείται θεώρησή τους, δεδομένου ότι υφίσταται δυνατότητα ελέγχου της εγκυρότητάς τους.

Για τυχόν χρήση των βεβαιώσεων στο εξωτερικό, θα τηρούνται, ως προς την επικύρωσή τους, οι οδηγίες του υπ' αριθμ. Ε99/6/21.10.2011 Γενικού Εγγράφου της Δ/νσης Οργάνωσης & Απλούστευσης Διαδικασιών.

Εάν κατά την επεξεργασία αιτήματος για χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (κοινών επιχειρήσεων ή οικοδομοτεχνικών έργων) εντοπισθούν μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες δεν έχουν βεβαιωθεί με τη σύνταξη Πράξης Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ), παρέχεται η δυνατότητα, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων (σχετ. Εγκ. 45/2011) και εφόσον ο ενδιαφερόμενος εργοδότης το επιθυμεί, να καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά (με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη) στα Υποκαταστήματα/ Παραρτήματα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ώστε η σχετική πληροφορία να είναι άμεσα διαθέσιμη, για τη διενέργεια, στη συνέχεια, των απαιτούμενων μηχανογραφικών ελέγχων και την έκδοση της ζητούμενης βεβαίωσης.

Newsit

Οι 80 ημέρες που θα κρίνουν το μέλλον - "Σκληρή δουλειά για να αποφύγουμε την επιστροφή στη δραχμή”

- Πρόεδρος Ένωσης Τραπεζών: “Είτε ευρώ και πιο λίγα, είτε δραχμή και δεκαετίες πίσω”
- 15 Ιανουαρίου καταφτάνει η τρόικα για νέους ελέγχους
- Ως 30 Ιανουαρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί το “κούρεμα”
- 20 Μαρτίου η Ελλάδα πρέπει να βρει 14, 5 δισ. για να μην οδηγηθεί σε χρεοκοπία


Χωρίς πανικό, αλλά με προσγείωση στην ..........

πραγματικότητα θα πρέπει να αναλογιστούμε το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, είπε με άλλα λόγια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

“Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να δημιουργήσουμε έναν πανικό ότι "Α! Πάμε στην δραχμή". Θέλει προσοχή, γιατί μπορούμε πράγματι να το αποφύγουμε, εάν κάνουμε πολύ σοβαρή και συστηματική δουλειά”, είπε χαρακτηριστικά ο Π. Καψής.

Με λίγα λόγια οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν το μέλλον καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι η χώρα δεν έχει... ξυπνήσει ακόμη απ' τον εφιάλτη της χρεοκοπίας.

“Δεν λύθηκαν τα προβλήματα με την 6η δόση”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν είναι καιρός για εφησυχασμό, τα πιο σημαντικά προβλήματα η χώρα τα έχει ακόμη μπροστά της “τον τελευταίο καιρό έχει επικρατήσει ένας μικρός εφησυχασμός, ότι πήραμε την έκτη δόση, σχηματίστηκε μια κυβέρνηση συνεργασίας και λύθηκαν τα προβλήματα”, είπε ο κ. Καψής και συμπλήρωσε πως “στην πραγματικότητα ξέρουμε ότι τα προβλήματα είναι μπροστά μας, ότι θα είναι μια πάρα, πάρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα για να πάρουμε το δάνειο, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και χρειάζεται να ληφθούν τα διαρθρωτικά-αναπτυξιακά μέτρα που θα βάλουνε μπροστά τις επενδύσεις”.

Οι επόμενες 80 ημέρες

Εδώ και δυο χρόνια η Ελλάδα παίρνει παρατάσεις χρεοκοπίας, από δίμηνο σε δίμηνο. Αυτή τη φορά η “υπόσχεση” είναι πως η χώρα θα πάρει ανάσα για χρόνια, ωστόσο το δάνειο-ανάσα συνδέεται με μια σειρά από μέτρα, αλλά και τη διαδικασία του “κουρέματος” του χρέους που είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Στόχος το δάνειο των 89 δισεκατομμυρίων ευρώ με βάση τη συμφωνία για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

Η διαδικασία του PSI ωστόσο προχωράει με εμπόδια και ήδη το ΔΝΤ μιλά για νέα αποτυχία. Συνιστώντας είτε μεγαλύτερο “κούρεμα' είτε περισσότερα χρήματα από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Το μεγαλύτερο “κούρεμα” ωστόσο θεωρείται απαράδεκτο απ' τους ιδιώτες δανειστές και ισούται χρεοκοπίας, ενώ και ο μεγαλύτερος δανεισμός από τις ευρωπαϊκές χώρες-εταίρους μας πρέπει αυτή τη στιγμή να θεωρείται έως απίθανος.

Ουσιαστικά όλα κρίνονται απ' το τι θα συμβεί στο εσωτερικό. Από τα μέτρα που θα πάρει η Ελλάδα, με την παρούσα κυβέρνηση.

Μέτρα που είτε ήδη έχουν αποτύχει, είτε δεν εφαρμόστηκαν και οδήγησαν έναν ακόμη προϋπολογισμό εκτός στόχου πριν καν εφαρμοστεί.

Πάνω από 7 δισ. πρέπει να βρεθούν για να κλείσει η μαύρη τρύπα και όλα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν απ' τη μεταβατική κυβέρνηση που διακρίνεται μόνο για την πολυφωνία της μέχρι στιγμής.

Λιγότερες από δύο βδομάδες μένους έως ότου η τρόικα καταφτάσει για τον έλεγχο που θα κρίνει την εκταμίευση των χρημάτων των εταίρων και του ΔΝΤ, των 89 δισ. από τα οποία η χώρα είναι άμεσα εξαρτημένη για να μην κηρύξει στάση πληρωμών, για να μην χρεοκοπήσει.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παπαδήμος συγκαλεί την Πέμπτη νέο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να ζητήσει από τους υπουργούς να επιταχύνουν την προώθηση των αλλαγών στα υπουργεία τους, ώστε κανένα υπουργείο να μην έχει εκκρεμότητες στις 15 Ιανουαρίου που φτάνει η τρόικα, ωστόσο το ... παρελθόν δείχνει άλλα.

80 ημέρες απομένουν ως την πιο κρίσιμη ημερομηνία των τελευταίων μηνών. Μεγάλος μέρος του δανείου των 89 δισ. θα πρέπει να έχει επιτύχει η Ελλάδα να τα εκταμιεύσει (τηρώντας όλα τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα και τις προϋποθέσεις) ως τις 20 Μαρτίου οπότε και λήγουν ομόλογα ύψους 14,5 δισ. ευρώ.
Αυτά ενόσω (προς το παρόν τουλάχιστον) τα κόμματα ασχολούνται με το πότε θα γίνουν οι εκλογές, είτε με τη διαδοχή.

Newsit

Δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Γ. Καπελέρη για μη είσπραξη προστίμων

- Για “κουκούλωμα” προστίμων 15 εκατομμυρίων ευρώ έκανε λόγο η καταγγελία
- “Δεν πρόκειται για βεβαιωμένα πρόστιμα ούτε για λαθρεμπορία καύσιμων” λέει ο ίδιος

Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γιάννη Καπελέρη, αλλά και εναντίον ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.
Η παραγγελία για τη δίωξη αφορά τις .............

καταγγελίες, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλη, για μη εισπραξη προστίμων που αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο κ. Πεπόνης ζητά να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη και σε βάρος της επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων, Ευαγγελίας Πανταζή, για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία.

Στην παραγγελία διευκρινίζεται ότι το αδίκημα διαπράχθηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας με την επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της πράξης βάσει του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Όπως αναφέρει στο πόρισμά του ο κ. Μουζακίτης, το ύψος της ζημίας ανέρχεται κατ' ελάχιστον στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Μουζακίτης τονίζει ότι “η ζημία αυτή, αν λάβουμε υπόψη τις κρίσιμες συνθήκες για την κοινωνία και την πολιτεία, μεγιστοποιείται εκ των πραγμάτων”.

Ο κ. Πεπόνης ζητά να ερευνηθεί κατά την ανάκριση, που θα διενεργηθεί για την υπόθεση, το ενδεχόμενο ύπαρξης ηθικών αυτουργών και εφόσον διαπιστωθεί, να ασκηθεί ανάλογη ποινική δίωξη.

Όλα ξεκίνησαν από τα δημοσιεύματα με αφορμή την παραίτηση του Δ. Σπινέλη, περί ύπαρξης “παραμηχανισμού” στο υπουργείο Οικονομικών που αδρανοποιούσε και μπλόκαρε την είσπραξη προστίμων, τα οποία είχαν επιβληθεί μέσω του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο κ. Καπελέρης κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου ενώπιον του κ. Μουζακίτη και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε οποιαδήποτε ποινική του ευθύνη επικαλούμενος προβληματική διαδικασία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Φέρεται να υποστήριξε ότι τα επίμαχα πρόστιμα ήταν εκπρόθεσμες εγγραφές, που αφορούσαν χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες θα έκλειναν αν προχωρούσε η διαδικασία. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό στην ηγεσία του υπουργείου και ότι αναμενόταν νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος.

Newsit

Γερμανικές πιέσεις για «κούρεμα» έως 75% στο ελληνικό χρέος

Για πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες πιστωτές να αποδεχθούν μεγαλύτερο από το 50% «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα, κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ, με τις εκτιμήσεις για το ποσοστό της μείωσης να φθάνουν έως και το 75%.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσαν από το ΔΝΤ εκτιμήσεις ότι η μείωση 50% δεν επαρκεί και πως είτε θα χρειασθεί μεγαλύτερη μείωση είτε τα κράτη της Ευρωζώνης θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε το νέο πακέτο βοήθειας να είναι μεγαλύτερο από τα 100+30 δισ. ευρώ.

«Οι αγορές της Ευρώπης, οι οποίες έχουν πληγεί ούτως ή ...........

άλλως από την κρίση απειλούνται με νέο χτύπημα. Η νέα ελληνική κυβέρνηση πιέζει τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν 200 δις ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, να παραιτηθούν επιπλέον από τις απαιτήσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ. Συζητείται το ενδεχόμενο το ποσοστό αυτό να φθάσει στο 75% και μια συμφωνία είναι πιθανή μέσα στο Ιανουάριο. Μέχρι τώρα συμφωνήθηκαν 50% ή 100 δις με στόχο το δημόσιο χρέος από 160% που είναι σήμερα να φθάσει στο 120% μέχρι το 2020», αναφέρεται σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με την Deutsvhe Welle..

«Εάν συμβεί αυτό, υπάρχει ο κίνδυνος η οικονομική κρίση να οξυνθεί στην αρχή του χρόνου. Μπορεί η Ελλάδα στις αγορές να θεωρείται ότι στην πραγματικότητα έχει πτωχεύσει και πολλές τράπεζες να έχουν απαλλαγεί από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, ωστόσο η αβεβαιότητα για το ύψος του κουρέματος, θα αύξανε ακόμα μια φορά τη νευρικότητα στις αγορές. Αυτές είναι πολύ δυσοίωνες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η καινούργια χρονιά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρώτο τρίμηνο είναι εξαιρετικά αποφασιστικό για το εάν η ευρωζώνη θα παραμείνει στη σημερινή της μορφή ή εάν θα διαλυθεί με απρόβλεπτες συνέπειες», προστίθεται.

in.gr

2012 – Τι μπορούμε να αλλάξουμε;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ήρθε το 2012, ο καινούργιος Χρόνος που κάποιοι υποδέχθηκαν με το καθιερωμένο κυνηγητό της Τύχης, κάποιοι αναπολώντας τα γεγονότα των 365 ημερών που πέρασαν, πιστοποίησαν ότι ήταν δύσκολο το 2011, ενώ ΟΛΟΙ και ΟΛΑ δείχνουν πως θα είναι ακόμη πιο δύσκολο το 2012, και πρέπει να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις…
Το έχουν αυτό ετούτες οι μέρες!..

Στην ψυχοδυναμική θεωρία γίνονται συχνά ..........

αναφορές στη διαδικασία που αποκαλείται «ωραιοποίηση του παρελθόντος» δηλαδή στην πανανθρώπινη τάση να απομονώνουμε τις ασχήμιες που περάσαμε, να ρίχνουμε στη λήθη τα προβλήματα που μας ταλάνισαν, να απωθούμε στο υποσυνείδητο τις πίκρες που γευτήκαμε. Η ίδια θεωρία αναγνωρίζει και την επιθυμία μας για αλλαγή και πρόοδο στη διάρκεια του χρόνου, και με ιδιαίτερη ένταση με την είσοδο ενός Νέου Χρόνου..

Ακούω από συναδέλφους, από φίλους και γνωστούς σε όλη τη χώρα τη διαπίστωση ότι απορροφημένοι από τα ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ και ΤΕΡΑΣΤΙΑ οικονομικά και πολιτικά γεγονότα, οι περισσότεροι αφήσαμε τις προσωπικές μας πίκρες να κυλήσουν αθόρυβα, σιωπηλά στη χοάνη του υποσυνειδήτου μας.
Χιλιάδες σπίτια θρήνησαν, για μια ακόμη χρονιά, νεκρούς και τραυματίες από οδικά ατυχήματα, από καρκίνο και καρδιοπάθειες, από ναρκωτικά και σε ιδιαίτερα και πρωτόγνωρα επίπεδα και από το απρόσωπο, κοινό έγκλημα. Φέτος, και πάλι, πέθαναν πολλοί περισσότεροι Ελληνες και Ελληνίδες από όσοι γεννηθήκανε και κατά συνέπεια η δημογραφική μας εξίσωση συνέχισε τη γνωστή, πικρή πορεία της ΞΑΝΑ στο ΜΕΙΟΝ….

Η συναλλακτική θεωρία διατείνεται ότι τρία πρόσωπα λειτουργούν δυναμικά μέσα στο πλαίσιο της ατομικής μας προσωπικότητας. Το παιδί που ήμουν, ο γονιός που με μεγάλωσε, το ώριμο πρόσωπο που είμαι.
Προτείνω να «παντρέψουμε» την ψυχοδυναμική με την συναλλακτική θεωρία και να πάρουμε γεναίες αποφάσεις το 2012, μεταξύ των οποίων και αλλαγή Κυβέρνησης όποτε, βέβαια, το επιτρέψουν οι ΗΓΕΤΕΣ μας…

Ποια πράγματα μπορούμε να αλλάξουμε στην προσωπική μας ζωή;
1) Μη στοχεύσετε σε σοβαρές θεσμικές αλλαγές αλλά κάντε μιά λίστα από μικρά πράγματα που και μπορούν να αλλάξουν και αλλάζοντας θα μας δώσουν εκείνο το τόσο απαραίτητο αίσθημα της επιτυχίας που μοιάζει να γλυστρά κάθε φορά μέσα από τα δάχτυλά μας. Ολοι χρειαζόμαστε που και που να αισθανθούμε νικητές, ιδιαίτερα μετά τις αμέτρητες ΕΘΝΙΚΕΣ ήττες που μας σέρβιραν οι πολιτικοί μας ΗΓΕΤΕΣ στη διάρκεια τοπυ 2011. Ας δώσουμε λοιπόν ικανοποίηση στον εαυτό μας με μικρές νίκες, μκρές πραγματοποιήσημες επιτυχίες.

2) Για όσους συνεχίζουν να είναι καπνιστές, επικαλούμενοι μάλιστα και το απρόσμενο στρες της οικονομικής μας κατάστασης σε εθνικό, και προσωπικό επίπεδο ΣΥΝΙΣΤΩ ανεπιφύλακτα να το...κόψουν. Οσο δύσκολο και αν είναι αυτό είναι προτιμότερο να μετράμε τις ώρες που ΔΕΝ καπνίζουμε από το να ζητάμε κάθε φορά μια νέα δικαιολογία για το επόμενο τσιγάρο. το επόμενο βήμα προς το θάνατο, μέσα από τον γνωστό φαύλο κύκλο που ξεκινά με το «είμαι χαρούμενος ανάβω» και καταλήγει με το «έχω σεκλέτια ξανα-ανάβω τσιγάρο.»

3) Για όσους παραμένουν πιστοί σύντροφοι παρά την αυξανόμενη επιπολαιότητα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και τις χιλιάδες διαζύγια συνιστώ να ξαναδούν τα πράγματα μέσα από τα μάτια του παιδιού που κρύβεται, σύμφωνα με την συναλλακτική θεωρία, και στη δική τους προσωπικότητα και στο εγώ του συντρόφου τους. Η παιδική άποψη για τη ζωή περικλείει μέσα της τη φρεσκάδα, την όμορφη αφέλεια του να βρίσκουμε χαρές εκεί όπου πρυτανεύει η λύπη, του να μετουσιώνουμε σε δυναμική παιχνιδιού κάθε λογής ρουτίνα και καταπίεση.

4) Όσοι έχουν βαρεθεί το εργασιακό περιβάλλον, προισταμένους και συναδέλφους, (οι «αχαριστοι» έχουν το θράσος να παραπονούνται ενώ ακόμη…εργάζονται) τους συνιστώ να μην επιδιώξουν αλλαγή εργοδότη γιατί αυτό είναι σίγουρα «όνειρο κάποιας άλλης θερινής…νύχτας» καθώς η ανεργία που αυξήθηκε κατακόρυφα στην Ελλάδα της τρόικα καλπάζοντας με γοργό και απίστευτα δραματικό ρυθμό θα χειροτερέψει περισσότερο μέσα στο 2012… Τους συνιστώ να αλλάξουν τη ρουτίνα της άφιξης και αναχώρησης στο γραφείο ή την επιχείρηση, και ταυτόχρονα εφόσον αυτό είναι εφικτό, και τη διαρύθμιση του εργασιακού τους χώρου. Συχνά, μιά απλή αλλαγή του δρομολογίου και μιά μετακίνηση των επίπλων έχουν σαν αποτέλεσμα να αλλάξει με την οπτική αντίληψη περιβάλλοντος και η ψυχοσυναισθηματική αντιμετώπιση της βαρετής μας ρουτίνας.

5) Να σας θυμίσω την σημασία της προτροπής «Να ζούμε στο σήμερα, μαθαίνοντας από το χθες και προγραμματίζοντας για το αύριο.» Να προτείνω να σταματήστε να αισθάνεσθε ένοχοι για το χθες, και να συνειδητοποιήσετε ότι είναι προτιμότερο να μετανιώνουμε για πράγματα που κάναμε και όχι για πράγματα που δεν τολμήσαμε να κάνουμε. Μην αναβάλλετε αυτά που σήμερα μπορείτε να κάνετε για το αύριο, μη ζείτε μονίμως με την προσμονή του αύριο αλλά, ταυτόχρονα, μην αγνοείτε ότι το αύριο σίγουρα έρχεται και συνεπώς ο ερχομός του απαιτεί και τον σχετικό προγραμματισμό του.

6) Σε παίκτες, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, αθλητικογράφους, φίλαθλους και οπαδούς εύχομαι η Νέα Χρονιά θα δικαιώσει τους πόθους και τις ελπίδες τους, όχι βέβαια με πρωτιές και την απονομή του Κυπέλλου σε όλους, πράγμα που δεν γίνεται έτσι και αλλοιώς, αλλά με την απόλαυση αγνών, καθαρών παιχνιδιών. Και, φυσικά, με θετική εμφάνιση της ΕΘΝΙΚΗΣ μας το ερχόμενο καλοκαίρι στην Πολωνία και Ουκρανία. Εύχομαι ΟΛΟΙ μας να μάθουμε ΚΑΙ να χάνουμε αρκεί να έχουμε δώσει τον καλύτερό μα εαυτό σε ένα αντίπαλο που είναι καλύτερος από εμάς και ίσως πιο τυχερός, χωρίς, βέβαια, οι «παράγκες» να μας κλέβουν τη Νίκη ή την ισοπαλία..

7) Οι πολιτικοί μας, αυτοί που εμείς ψηφίσαμε και εκείνοι που ΔΕΝ ψηφισαμε αλλά κρατούν τις Τύχες μας στα χέρια τους να ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ να τιμήσουν την ΙΣΤΟΡΙΑ και την Αξιοπρέπειά μας ως ΕΘΝΟΣ και ως ΛΑΟ!

Εύχομαι εμείς οι Χριστιανοί Ελληνες, οι «ιθαγενείς» αυτής της τόσο ιστορικής και σημαντικής γεωπολιτικής απόληξης της χερσονήσου του Αίμου να αντλήσουμε ελπίδα από το γεγονός της έλευσης του Ιησού, από τα Χριστούγεννα, να επικαλεσθούμε τη δική Του δύναμη και ευλογία και μέσα από την πίστη που βρίσκεται στην καρδιά του καθένα και της καθεμιάς μας να καταλαγιάσουμε το άγχος, το στρες, την κατάθλιψη που μας έχουν τυλίξει επικίνδυνα και και να μπούμε στο 2012 με τη θύμηση εκείνη της πατροπαράδοτης ρήσης του «έχει ο Θεός».

Με την πίστη μας σε Εκείνον και με δημιουργικό προγραμματισμό, ποιός ξέρει, ίσως το 2012 σε προσωπικό επίπεδο να είναι ο χρόνος της δικιάς σας ευτυχίας.
Κλείνω ευχόμενος ολόψυχα,
Καλή χρονιά σε όλους!..

Πρόγραμμα επισκέψεων Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά

Ανακοινώθηκε από την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας το πρόγραμμα επισκέψεων του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά για αύριο τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012.

Αύριο λοιπόν Τρίτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μεσσηνίας, ............

Παναγιώτης Αλευράς, θα επισκεφθεί:
Στις 9.45 τον Μητροπολίτη Ολυμπίας και Τριφυλίας κ. Χρυσόστομο, για τις ευχές του νέου έτους.
Στις 10.30 θα επισκευθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
11.30 θα επισκευθεί το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών Μεσσηνίας
και στις 12.00 το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών.

«Κούρεμα» μισθών στις τράπεζες το 2012

Ο περαιτέρω έλεγχος του λειτουργικού κόστους με την προσαρμογή του μοντέλου λειτουργίας των τραπεζών στη νέα οικονομική πραγματικότητα αποτελεί μία από τις μεγάλες προτεραιότητες των διοικήσεων για το 2012.

Με το νέο έτος να αποτελεί έτος ζωής ή θανάτου για τους μετόχους των τραπεζών, καθώς το PSI και η μελέτη της BlackRock θα απαιτήσουν την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι διοικήσεις βρίσκονται σε αγώνα δρόμου αναζητώντας κεφάλαια και τρόπους για την περιστολή των δαπανών.
Ηδη οι εμπορικές τράπεζες έχουν πετύχει μείωση ............

λειτουργικών δαπανών, της τάξης του 10%, κατά τη διετία 2010-2011, κυρίως μέσω επαναδιαπραγμάτευσης ενοικίων, προμηθειών, μείωσης εξόδων προβολής, μείωση εξωτερικών συνεργασιών και στοχευμένη μείωση δικτύου.

Το 2012, ωστόσο, οι προσπάθειες θα ενταθούν, ενώ οι περικοπές θα επεκταθούν και στο μισθολογικό κόστος. Ηδη η Τράπεζα Πειραιώς έχει προχωρήσει σε μειώσεις αποδοχών από 10% έως 20% (12% κατά μέσο όρο) με στόχο να μειώσει το κόστος μισθοδοσίας κατά περίπου 50 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει καλέσει σε διάλογο τον σύλλογο εργαζομένων ώστε να συζητήσουν τρόπους για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών.

Η διοίκηση της ΕΤΕ δεν έχει αναφερθεί ακόμα στο μισθολογικό κόστος και επιδιώκει να παρουσιάσει όλα τα δεδομένα για την κατάσταση της τράπεζας και τις μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να ληφθεί μια κοινή απόφαση. Είναι πολύ πιθανό οι περικοπές να αφορούν και το μισθολογικό κόστος.

Στελέχη τραπεζών σημειώνουν στην «Κ» ότι η συρρίκνωση του τραπεζικού κλάδου είναι απαραίτητη, καθώς το μέγεθός του εξαρτάται απόλυτα από την κατάσταση στην οικονομία. Οπως τονίζουν, σήμερα η δομή του τραπεζικού συστήματος, σε μεγάλο βαθμό, παραμένει προσανατολισμένη στην κατάσταση της αγοράς όπως ήταν το 2007, όταν ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης «έτρεχε» με διψήφιο νούμερο και οι προσδοκίες για την πορεία της οικονομίας ήταν μεγάλες», σημειώνουν. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή έχει ανατραπεί ριζικά: το ΑΕΠ μειώνεται κατά 7,3% το 2011, ενώ είχε προηγηθεί μείωση κατά 4,5% το 2010 και 2,4% το 2009. Η ιδιωτική κατανάλωση σημειώνει κάθετη πτώση, όπως και άλλοι κρίσιμοι τομείς, π.χ. η οικοδομή.

Οι τράπεζες, υπογραμμίζουν, έχουν καθυστερήσει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και η άμεση προσαρμογή αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την επιβίωση του κλάδου.

Η αναδιάρθρωση του κλάδου θα οδηγήσει και σε μείωση της απασχόλησης στον κλάδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, στο τέλος του 2010, οι τράπεζες στην Ελλάδα απασχολούσαν 63.408 εργαζομένους έναντι 66.163 ατόμων το 2008. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τραπεζών μέχρι το τέλος του 2013 οι θέσεις εργασίας στον κλάδο μπορεί να μειωθούν κατά 13.000, που αντιστοιχεί σε μείωση κατά 20% από τα σημερινά επίπεδα.

Η μείωση του προσωπικού δεν θα γίνει με απολύσεις, αλλά κυρίως με μη αντικατάσταση όλων όσοι συνταξιοδοτούνται, αλλά και με την εφαρμογή προγραμμάτων εθελουσίας αποχώρησης. Πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης υλοποίησε η Millennium, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες η BNP Ελλάδος αποφάσισε τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της στη χώρα μας με την απόλυση περίπου 100 εργαζομένων. Η Τράπεζα Πειραιώς το 2011 εφάρμοσε πρόγραμμα οικειοθελούς προσωρινής αποχώρησης εργαζομένων, χωρίς όμως μεγάλη ανταπόκριση.

Καθημερινή

Ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσαν δύο εκπαιδευτικοί!

Ένα (1) ευρώ κατέθεσαν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 δυο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου.

Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι φόρος αλλά ανταποδοτική χρήση υπηρεσιών κάτι που ρυθμίζεται κάθε φορά από την εξουσία ανάλογα με τις υπηρεσίες που μας παρέχουν.

Δεν προβλέπονται πρόστιμα για την περίπτωση διότι δεν αρνούμαστε τη χρήση έστω των κακών δρόμων, διαφωνούμε όμως στο ύψος της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του κράτους και την οριζόντια εφαρμογή του. Ούτε μπορεί να μας βάλει πρόστιμο η Δ.Ο.Υ. ότι δεν καταβάλαμε εμπρόθεσμα τα τέλη! Ας προχωρήσει σε νέα πράξη αλλά πρέπει να απαντήσει στους νόμιμους λόγους που προβάλουμε στο γραμμάτιο πληρωμής που καταθέτουμε.

Άλλωστε μην γελιόμαστε αυτή η άρνηση-διαμαρτυρία είναι.......

και ένας τρόπος ανυπακοής, δήλωσαν οι δύο εκπαιδευτικοί που κατέθεσαν στο παρακαταθηκών και δανείων του Αγρινίου το ποσό του ενός (1) ευρώ.

Ο εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος και Γεν. Γραμματέας της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων είπε:

«ότι η κίνηση αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα και είναι μια πρώιμη ανυπακοή σε έναν εισπρακτικό μηχανισμό που η πλειοψηφία των πολιτών τον έχει αποδεχτεί διότι οι θεσμικές άμυνές της είναι ανύπαρκτες και της έχει επιβληθεί η προσωπική ευθύνη έναντι της κρατικής κυριαρχίας των αστικών δομών.

Δεν είναι μια ακτιβίστικη δράση αλλά μια σοβαρή πολιτική πράξη με κοινωνικό και νομικό υπόβαθρο. Κάτι που στην Κέρκυρα γίνεται με συλλογικό τρόπου και πρωτοβουλία του τ. βουλευτή Γιώργο Καλούδη και νυν περιφερειακού συμβούλου Ιονίων νήσων.

Το σοβαρό των επιχειρημάτων μας φαίνεται από το γεγονός ότι το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων με αφορμή την παρέμβαση της Κέρκυρας έχει υποβάλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για γνωμάτευση περί των αιτιάσεων και στο τι ισχύει τελικά. Άρα η ρωγμή και στην είσπραξη του υπέρογκου χαρατσιού των τελών κυκλοφορίας είναι γεγονός και ένα νέο κοινωνικό μέτωπο κατά των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων ξεκινάει»…

Δείτε την αιτιολογική αίτηση – δήλωση που κατατέθηκε για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2012………

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

Κορδάτου Κων/νου του Διονυσίου



ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

Κορδάτου Κων/νου του Διονυσίου

Κατοίκου Αγρινίου

Κάτοχος του υπ’ αριθμόν κυκλοφορίας

ΥΗΡ 2869 οχήματος, 1761 Κ.Ε.Κ.

Αρ. ειδοποιητηρίου προμήθειας σήματος: 66906482 1075017 030000

Αγρίνιο 28 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ

Τον κ. Προϊστάμενο του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ενταύθα

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: – Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ

- Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Κατάθεση ποσού ενός (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2012»

Κύριε προϊστάμενε

Παρακαλώ να μου εκδώσετε γραμμάτιο πληρωμής τελών κυκλοφορίας έτους 2012 για το αυτοκίνητό μου ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΗΡ2869 με το ποσόν του ενός (1) ευρώ υπέρ δημοσίου στο οποίο να αναγράφεται η παρακάτω αιτιολογία:

1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης, στη προκειμένη περίπτωση στην Αιτωλοακαρνανία, για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από τα ποσά που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα πολύ μικρό μέρος επέστρεψε στο νομό Αιτωλ/νίας και στην περιοχή που ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμε. Αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, βασανιστήριο καθημερινό για τους πληρωτές Αιτωλοακαρνάνες του τέλους ιδιοκτήτες των Ι.Χ.

Η υστέρηση και υπανάπτυξη του νομού οφείλεται κύρια και από το άθλιο και ελλιπές οδικό δίκτυο σε αντιδιαστολή με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας που επέβαλαν οι κυβερνώντες.

Αντί να καταβάλω τέλη κυκλοφορίας σε ένα οδικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιώ ως πολίτης πρέπει να εισπράξω αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση που δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου στις περισσότερες περιοχές και όχι να πληρώνω και από πάνω αυτά τα δυσβάστακτα χαράτσια.

2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί σημαντικό μέρος τους, δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού δικτύου της Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους.

5) Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα, ως όφειλε!

6) Διότι, ενώ ο μισθός, και το οικογενειακό μου εισόδημα μειώθηκαν, κατά 40 %-50% παρά του ότι είμαι πολύτεκνος (4 παιδιά) με δύο θυγατέρες που σπουδάζουν εκτός της μονίμου κατοικίας, ταυτόχρονα αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία και μάλιστα σε ένα παλαιό αυτοκίνητο που κατάφερα να προμηθευτώ με δόσεις. Τα τέλη που ζητούνται να πληρώσω για το όχημα αυτό πλησιάζουν περίπου στην τιμή αγοράς του μεταχειρισμένου οχήματος μου!

7) Διότι, αδυνατώ να τα πληρώσω, αφού μείωσα και τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο το δε Δημόσιο – Κράτος (Εσείς) εισπράττει ως φόρο το 60 % του ποσού (1,78 €) που πληρώνω για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνατε τους δρόμους άθλιους και ένα καθημερινό βασανιστήριο περιμένει όλους τους πολίτες προκειμένω να μεταβούν με το αυτοκίνητό τους, όπως εγώ σε επαρχιακό σχολείο που εργάζομαι με ζημίες και με διάφορες φθορές στο όχημά μου χωρίς κανείς να με αποζημιώνει ούτε σε είδος αλλά ούτε και σε υπηρεσίες για τις ζημιές αυτές.


Συνημμένο 1.

Ειδοποιητήριο – απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2012

Με τιμή

Κώστας Διον. Κορδάτος

Εκπαιδευτικός

Από το RAMNOUSIA μέσω του GargalianoiNews.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Από την Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών ανακοινώθηκε ότι

αύριο Τρίτη 3 Ιανουαρίου και από ώρα 09:00 - 12:00

θα γίνει διακοπή νερού λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.



Πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί για το σημείο που έφεραν την Ελλαδα.

Άρθρο του Bασίλη Παπαθεοδοσίου στο Φιλιατρά News

Αγαπητοί συμπατριώτες
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Είμαι αισιόδοξος ότι η ψυχή του Έλληνα σαν ελατήριο θα εκτιναχθεί και θα συμπαρασύρει με την ορμή της αυτούς που μας οδήγησαν στην τεχνητή κρίση και στο στραπατσάρισμα του ψυχισμού του Έλληνα
Άλλο πράγμα η εξυγίανση και άλλο πράγμα η αφαίμαξη του Έλληνα.

Και ένα ερώτημα.

Πως είναι δυνατόν τώρα που στέγνωσαν από ρευστό την ...........

αγορά και την κοινωνία, να έρθει η ανάπτυξη?
Αφού έκαναν αφαίμαξη στις οικονομίες του κόσμου και αφού οι κάνουλες των τραπεζών είναι κλειστές πως είναι δυνατόν να ανοίξουν οι δουλειές?

Το Ευρώ είναι μια μετάλλαξη του Μάρκου που βολεύει μόνο τους ισχυρούς.
Μόνο όταν κοπεί καινούριο νόμισμα θα μπορούν να πάρουν μπρος οι μηχανές και να βγει ο κόσμος από την απόγνωση.
Οι συνυπεύθυνοι πολιτικοί, τραπεζίτες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης κάποτε πρέπει να λογοδοτήσουν.
Όλα θα πάνε καλά.

Ευχές από το "Αρκούδι"

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ, ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ................



«Λουκέτο» στην Υγεία με το …καλημέρα σας!

Η νέα χρονιά ξεκινά με κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας, καθώς γιατροί και φαρμακοποιοί έχουν εξαγγείλει απεργίες από σήμερα, Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει εξαγγείλει 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου. Εντωμεταξύ, οι φαρμακοποιοί προχώρησαν από την Κυριακή σε αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση, από ........

2 έως 5 Ιανουαρίου, προχωρούν, όμως, και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί της Αθήνας, αντιδρώντας στην, όπως αναφέρουν, «επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ» και ζητώντας αναστολή της λειτουργίας του για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του.

Παράλληλα, σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή προχωρούν τελικά και οι γιατροί του ΙΚΑ, έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΙΚΑ, αλλάζοντας έτσι την αρχική της απόφαση που έκανε λόγο για απεργία διαρκείας μέχρι την κατάργηση του νομοσχεδίου.

Η μορφή των κινητοποιήσεων των γιατρών του ΙΚΑ ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στην οποία οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΙΚΑ επέμειναν και πάλι στην απόσυρση του νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, κάλεσαν τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να συμπορευθούν μαζί τους και κατήγγειλαν το υπουργείο ότι «στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς».

Μάλιστα, όπως εξήγησαν, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό και την υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα επιχειρεί να μειώσει τις αμοιβές των γιατρών των Ασφαλιστικών Ταμείων σε αυτές που λαμβάνουν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΟΠΑΔ για τις επισκέψεις ασφαλισμένων του Δημοσίου, που είναι της τάξης των 500 με 700 ευρώ.

Τέλος, είπαν, ότι η κατάληψη στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, θα συνεχιστεί.

Οι ευχές που μας στέλνετε



Χρόνια πολλά..Χρόνια καλά...
Είθε ο καινούργιος χρόνος να φέρει σε όλους τους αναγνώστες του Prasia.com,αλλά και σε όλο τον κόσμο,υγεία, αγάπη και ευτυχία.
Εύχομαι όλοι μας να είμαστε καλά.
Και αν ο παλιός χρόνος μας πλήγωσε ας τον ξεχάσουμε και ας κάνουμε μια νέα αρχή μαζί με τον καινούργιο χρόνο.
Ευκαιρία όλοι μας να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
Να ζήσουμε με υγεία και αγάπη για το συνάνθρωπό μας.
Καλή Χρονιά με όσο γίνεται καλύτερες ειδήσεις. Καλή δύναμη σε όλους
Καλή ευλογημένη και δημιουργική χρονιά γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας..
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες..

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/2012/01/o-prasiacom.html



Οι ευχές που μας στέλνετε




Οι ευχές που μας στέλνετε



Οι διαχειριστές και οι συντάκτες των ιστολογίων μας σας ευχόμαστε
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και ευτυχία.

ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily
Η Εύη μαγειρΕύη
ΤΡΙΗΡΗΣ



Οι ευχές που μας στέλνετε




Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 02 Ιανουαρίου έως 08 Ιανουαρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 61 04 914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.