Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Αυριο Παρασκευή στην Μεσσηνικά εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ



Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΚΕΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΔΙΑ
«Είπα στον κ. Δράκο ότι οι εργολάβοι κλέβουν και με αγνόησε»

Σοβαρές καταγγελίες έκανε χθες, κατά τη διάρκεια της ημερίδας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ο διευθυντής Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ, δρ Χρήστος Αναγνώστου.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο έργο με τους δύο παράλληλους κυματοθραύστες, που υλοποίησε η τέως Νομαρχία Μεσσηνίας για την προστασία της ακτής του Κορδία (Δυτική Παραλία), μίλησε για «κλοπή εργολάβων». Επιπλέον, είπε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει σχετικά τον τότε νομάρχη Δημήτρη Δράκο, αλλά εκείνος δεν τον κάλεσε ποτέ να μιλήσουν, ώστε να του δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα.

Ο κ. Αναγνώστου σημείωσε επίσης ότι, ενώ υπήρχε απλούστερη, οικολογική και απείρως οικονομικότερη αντιμετώπιση, για την προστασία της ακτής, επιλέχθηκε το συγκεκριμένο έργο, που κόστισε 1.400.000 ευρώ, το οποίο, όπως είπε, δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα, αφού η διάβρωση της ακτής μεταφέρθηκε σε διπλανό σημείο. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, γιατί ιδιοκτήτες διπλανών εκτάσεων, που έπαθαν ζημιά από τη μεταφορά του προβλήματος, δεν έχουν κάνει αγωγή στον ανάδοχο του έργου και στο μηχανικό της Νομαρχίας που το παρέλαβε.

ΦΙΛΙΑΤΡΑ: ΛΑΜΠΕΡΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ

ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ;





--

BRING THEM BACK

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.






Συνάντηση Αλευρά - Ψαριανού

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης των ενημέρωσε για τα τρέχοντα θέματα τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Αναφέρθηκαν στα μεγάλα έργα που εκτελούνται, καθώς και σε πρωτοβουλίες που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ξεκινήσει σε όλους τους τομείς, με σκοπό οι πολίτες της να επηρεαστούν ελάχιστα από την σκληρή αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων χρόνων.

Ακόμη αντάλλαξαν σκέψεις και προβληματισμούς για .............

την γενική πολιτική που διαδραματίζεται σήμερα.
Αναφέρθηκε ότι, τα τελευταία χρόνια το οικονομικό πρόβλημα της χώρας το έχουν επωμισθεί οι ασθενής κοινωνικές τάξεις. Πολίτες είδαν μειώσεις μισθών, μεγάλες φορολογίες , απολύσεις και εργασιακές εφεδρείες , το κράτος πρόνοιας να αποδομείται.

Όλα αυτά οι πολίτες τα αντιμετώπισαν με περίσσια δύναμη και θάρρος. Κουράστηκαν όμως, γιατί θεώρησαν ότι οι θυσίες τους δεν έπιασαν τόπο και εξοργιστήκαν τόσο ,που το κίνημα αγανακτισμένων πλημμύρησε τις πλατείες. Απαξιώθηκε το πολιτικό σύστημα. Γι’ αυτό πρέπει οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, μαζί με την Αυτοδιοίκηση να αγωνιστούν με περισσότερο ζήλο, για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, την μείωση της ανεργίας , την ανάπτυξη της Περιφέρειας και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας.

Νέα κριτήρια για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών

Την καθιέρωση νέων αντικειμενικών κριτηρίων για τον προσδιορισμό των ακαθάριστων εσόδων των ελευθέρων επαγγελματιών που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.

Με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που θα παρουσιασθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, εισάγονται νέα αντικειμενικά κριτήρια για τον προσδιορισμό του εισοδήματος επιτηδευματιών και ελευθέρων επαγγελματιών, στα οποία περιλαμβάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις, ο οφειλόμενος Φ.Π.Α., ο κύκλος εργασιών συγγενών επαγγελματιών και οι ευρύτερες δαπάνες του επιτηδευματία.
Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των ............

επιτηδευματιών θα λαμβάνονται υπ’ όψιν το είδος της δραστηριότητας, το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων και των επενδύσεων σε μετοχές και ομόλογα, ο τόπος και ο χρόνος άσκησης του επαγγέλματος, η επιφάνεια της επαγγελματικής εγκατάστασης, οι μισθολογικές δαπάνες, το μικτό ποσοστό κέρδους ανάλογα με το είδος των πωλούμενων αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών και οι λειτουργικές δαπάνες.

Εφόσον το αποτέλεσμα του ελέγχου έχει εξαχθεί βάσει των πιο πάνω μεθόδων, ο έφορος πριν από τον υπολογισμό του φόρου θα πρέπει να καλέσει τον φορολογούμενο σε ακρόαση, ο οποίος μπορεί να επικαλεστεί οποιοδήποτε στοιχείο, προκειμένου να αποδείξει πως ο φόρος που του καταλογίζεται δε έχει υπολογισθεί με βάση τα πραγματικά στοιχεία.

Market Beast

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΓΟΙ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Με τέσσερις ταχύτητες τρέχουν οι ρυθμοί απορρόφησης των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) ένα χρόνο μετά τη λειτουργία του θεσμού των αιρετών περιφερειών και έξι μήνες μετά και την επίσημη ανάληψη του ΕΣΠΑ από τους σημερινούς αιρετούς περιφερειάρχες.

Αν και η ευθύνη των αιρετών περιφερειαρχών ...........

εκτείνεται σε διάστημα μισού ή το πολύ ενός χρόνου που διαρκεί η θητεία τους (από 1.1.2007 έως και 30.12.2010 η διαχείριση των ΠΕΠ γίνονταν από τους διορισμένους περιφερειάρχες και από 1.1.2011 μέχρι 30.6.2011 από τους γενικούς γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε συνεργασία πάντως με τους αιρετούς) τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το δρόμο που έχουν διανύσει οι περιφέρειες μέχρι σήμερα στον πλέον σημαντικό τομέα, την ανάπτυξη μέσω ΕΣΠΑ, είναι αποκαλυπτικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 30ης Νοεμβρίου 2011, η aftodioikisi.gr οι 13 περιφέρειες μπορούν να χωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες αναφορικά με τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων:

Οι πρωταθλήτριες

Α. Πρωταθλήτριες στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων αναδεικνύονται κατά σειρά οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες βεβαίως, καθότι είχαν ΑΕΠ μεγαλύτερο του 75% του κοινοτικού μέσου όρου θεωρούνται περισσότερο «πλούσιες» και βρίσκονται εκτός στόχου 1, με αποτέλεσμα να έχουν μικρότερους προϋπολογισμούς και να μην έχουν ως επιλέξιμα τα «δύσκολα» έργα των υποδομών. Συγκεκριμένα, η πρώτη εμφανίζεται να έχει συμβασιοποιημένα έργα ύψους 413,8 εκατ. ευρώ έναντι των 273,7 εκατ. ευρώ στα οποία ανέρχεται το συνολικό πρόγραμμα (ποσοστό 151,1%). Παράλληλα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εμφανίζει και υψηλό ποσοστό (67,8% ή 185,8 από τα συνολικά 413,8 εκατ. ευρώ) έργων που έχουν αποπληρωθεί. Υψηλά είναι και τα ποσοστά τόσο στα συμβασιοποιημένα (99,7%) όσο και στα αποπληρωμένα (53,5%) έργα και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που από το συνολικό πρόγραμμα των 514,5 εκατ. ευρώ έχει ήδη υπογράψει συμβάσεις ύψους 513,2 εκατ. ευρώ και έχει προχωρήσει σε πληρωμές ύψους 275,7 εκατ. ευρώ.

Οι διεκδικήτριες

Β. Ακολουθεί μία ομάδα τριών περιφερειών που βρίσκονται πάνω από το μέσο όρο και στις δύο κατηγορίες: Έχει, δηλαδή, προχωρήσει σε συμβασιοποιήσεις έργων από (σχεδόν) 70 έως 80% του προγράμματος και σε δαπάνες/αποπληρωμές άνω του 30 και έως περίπου 40%. Πρόκειται, κατά σειρά, για τις Περιφέρειες:
1) Ηπείρου που βρίσκεται στο 80% του συνολικού προγράμματος (290,8 από τα 363,1 εκατ. ευρώ) όσον αφορά τις συμβάσεις και στο 38,4% (139,5 από 363,1 εκατ. ευρώ) όσον αφορά τις αποπληρωμές των έργων.
2) Κεντρικής Μακεδονίας που έχει συμβασιοποιήσει το 76,4% του συνολικού προγράμματος (1577,1 από τα 2062,5 εκατ. ευρώ) και έχει αποπληρώσει το 31,5% (650 από τα 2062,5 εκατ. ευρώ).
3) Ιονίων Νήσων που έχει προχωρήσει στη συμβασιοποίηση του 58,9% του συνολικού προγράμματος (165,5 από τα 280,6 εκατ. ευρώ) και στην αποπληρωμή του 31,9% (89,6 από τα 280,6 εκατ. ευρώ).

Οι μέτριες

Γ. Σ' αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται έξι περιφέρειες που βρίσκονται κάτω από 30% και πάνω από 20% στις δαπάνες/αποπληρωμές. Πρόκειται, κατά σειρά, για τις περιφέρειες:
1) Θεσσαλίας που βρίσκεται στο 67,6% του συνολικού προγράμματος (330 από τα 487,9 εκατ. ευρώ) αναφορικά με τις συμβάσεις και στο 26,3% (128,6 από τα 487,9 εκατ. ευρώ) αναφορικά με τις πληρωμές.
2) Δυτικής Μακεδονίας που έχει προχωρήσει σε συμβάσεις στο 48,6% των έργων (236,49 από 486,4 εκατ. ευρώ) και σε αποπληρωμές στο 29,6% (144,2 από 486,4 εκατ. ευρώ).
3) Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης που βρίσκεται στο 58,4% του συνολικού προγράμματος (332,3 από 553,3 εκατ. ευρώ) αναφορικά με τις συμβάσεις και στο 24,6% (136,5 από 553,3 εκατ. ευρώ) αναφορικά με τις αποπληρωμές.
4) Αττικής που έχει συμβασιοποιήσει το 48,7% του συνολικού προγράμματος (1384,8 από 2839,2 εκατ. ευρώ) και έχει αποπληρώσει το 26,1% (742,1 από 2839,2 εκατ. ευρώ).
5) Κρήτης που έχει συμβασιοποίησει το 56,8% του συνολικού προγράμματος (279,7 από 492,2 εκατ. ευρώ) και έχει εξοφλήσει το 21,6% (106,6 από 492,2 εκατ. ευρώ).
6) Πελοποννήσου που έχει προχωρήσει σε συμβάσεις στο 46,5% του συνολικού προγράμματος (169,1 από 363,4 εκατ. ευρώ) και σε δαπάνες στο 24,8% (90,3 από 363,4 εκατ. ευρώ)

Οι ουραγοί

Δ. Πρόκειται για δύο περιφέρειες που βρίσκονται πολύ ή αρκετά χαμηλά τόσο στις συμβασιοποιήσεις όσο και στις δαπάνες/αποπληρωμές και, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να τρέξουν πολύ για να προλάβουν το τραίνο του ΕΣΠΑ.
1) Βορείου Αιγαίου που έχει συμβασιοποίησει το 43,8% του συνολικού προγράμματος (155,8 από 355,1 εκατ. ευρώ) και έχει προχωρήσει σε αποπληρωμές στο 18,3% (65,2 από 355,1 εκατ. ευρώ).
2) Δυτικής Ελλάδας που έχει προχωρήσει σε συμβάσεις στο 35,4% του συνολικού προγράμματος (146,7 από 413,8 εκατ. ευρώ) και σε εξοφλήσεις μόλις στο 14% (58,1 από 413,8 εκατ. ευρώ).

Παράνομη η δέσμευση χρημάτων των αγροτών από τις Τράπεζες χωρίς την γραπτή συναίνεση τους

Παράνομη χαρακτήρισε εκ νέου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την δέσμευση των χρημάτων των αγροτών, που αφορούν στις επιδοτήσεις και οι οποίες καταβάλλονται στους λογαριασμούς τους όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Ταμείων, η οποία όμως δύναται να συμβεί μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχει ενυπόγραφη συμφωνία του δικαιούχου παραγωγού με το αντίστοιχο τραπεζικό ίδρυμα και όχι ερήμην του.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που με πρωτοβουλία του παρενέβη, .........

έγκαιρα με το που προέκυψε το θέμα, προς όλες τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων μετά από τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, ενημέρωσε άλλωστε και το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου στην πρώτη του συνεδρίαση για το 2012, το οποίο με ομόφωνη απόφαση του τάσσεται στο πλευρό των αγροτών ως ασπίδα ασφαλείας για την προστασία τους από άδικες πρακτικές στην περίοδο αυτής της βαθιάς πολιτικής και κοινωνικής κρίσης που περνά η χώρα.

Πέτρος Τατούλης: Ψευδές και απαράδεκτο πρωτοσέλιδο για θάνατο 35 ατόμων από τον ιό του Δυτικού Νείλου

«Ψευδές και απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την προγραμματισμένη σύσκεψη για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το δημοσίευμα εφημερίδας, η οποία κάνει λόγο για το θάνατο 35 ατόμων από τον ιό του Δυτικού Νείλου και την εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων ελονοσίας σε κατοίκους στο Νομό Λακωνίας και τόνισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε αυτού του είδους τη δημοσιογραφία απαντά με καθαρές θέσεις ∙ για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να προσφύγουμε στις νομικές μας υπηρεσίες για να διεκδικήσουμε την πραγματική αλήθεια».

Ως αντιδεοντολογική και αντιδημοσιογραφική στηλίτευσε ...........

τη στάση του δημοσιογράφου ο Περιφερειάρχης, δηλώνοντας με έμφαση, ότι προκαλεί αλγεινή και ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο εν λόγω επαγγελματίας δεν ήρθε σε επαφή με κανένα φορέα ή υπηρεσία, είτε πρόκειται για την Περιφέρεια, είτε πρόκειται για Δήμο, προξενώντας αδικαιολόγητα κλίμα σύγχυσης και πανικού.

Έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Μια πολύ ζεστή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, διοργάνωσε χθες το απόγευμα στις 19:30 ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Η αίθουσα φάνηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση δημιουργώντας μια πολύ όμορφη, ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Τριφυλίας ..........

Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αναστάσιος Πούλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιωάννης Φλιντίσης και Παναγιώτης Τσίγγανος, ο πρόεδρος της Τοπικής Δημοτικής ενότητας Χαράλαμπος Στάμος, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας και πλήθος κόσμου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων κ. Βιβή Παντελάκη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και είπε ότι ο Σύλλογος Φιλοπροόδων κάθε χρόνο ανοίγει την χρονιά με τη δική του ξεχωριστή εκδήλωση. Ερχόμαστε να καμαρώσουμε τα παιδιά μας που είναι το μέλλον του τόπου μας τόνισε η κ. Παντελάκη.

Ο Σύλλογος υπάρχει χωρίς καμία διακοπή από το 1926 είπε η κ. Παντελάκη, και είναι ο πιο δραστήριος σύλλογος όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και στην Ελλάδα ολόκληρη. Είναι αξιοθαύμαστο το πως εχει καταφέρει να συντηρήσει επί τόσα χρόνια μια φιλαρμονική η οποία είναι δαπανηρή, να δημιουργήσει το πάρκο και να το συντηρήσει, να έχει το τμήμα των παραδοσιακών χωρών και να κάνει και τόσες εκδηλώσεις. όλα αυτά είναι μια συλλογική προσπάθεια πολλών ανθρώπων επι πολλών ετών.
Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων υπάρχει γιατί είναι συλλογική προσπάθεια πολλών ανθρώπων και της αγάπης που πρέπει να δώσουμε ένα μέλλον ουσιαστικό στα παιδιά αυτής της πόλης.
Τις πίτες του συλλόγου τις έφτιαξε η κ. Ρένα Γεωργοπούλου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας αφού συνεχάρη τα παιδιά της Φιλαρμονικής που την παραμονή των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς έδωσαν ένα ξεχωριστό τόνο στους πολίτες δίνοντας στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα. Συνεχάρη τον Μαέστρο της Φιλαρμονικής Παναγιώτη Φωτεινέα, και τα παιδιά του χορευτικού του συλλόγου που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια όμορφη εκδήλωση που έγινε στην Μαραθούπολη και εισέπραξαν τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες όλου του κόσμου.
Ευχαρίστησε και καλησπέρισε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση γεμίζοντας την αίθουσα του συλλόγου.

Αμέσως μετά την κοπή της πίτας η Φιλαρμονική του Συλλόγου έπαιξε χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό την διεύθυνση του μαέστρου Παναγιώτη Φωτεινέα ενώ μετά από την φιλαρμονική την σκυτάλη πήρε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.

Συνεργάτης του Blog μας βρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου Φιλοπροόδων και για λογαριασμό μας, ετοίμασε ένα όμορφο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας Video για να πάρετε μια γεύση από την εκδήλωση. Κυρίως εσείς οι εκατοντάδες αναγνώστες μας από το εξωτερικό.

Απολαύστε το.




Πόλεμος είναι...........................................


-''ΚΥΡΙΕ'' ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πόλεμος είναι

να δουλεύεις μια ζωή για ένα ξεροκόμματο και κάποια στιγμή να έρχεται αυτός που σου έταζε λαγούς με πετραχήλια και να σου κόβει το μισό από το ξεροκόμματο λέγοντάς σου ότι «συμπάσχει», αλλά πως πρέπει να τον συγχαρείς διότι επιτελεί «πατριωτικό» έργο...
*
Πόλεμος είναι

να έχεις πληρώσει μέχρι τελευταία πεντάρα τις ασφαλιστικές σου εισφορές και να έρχεται ο «σοσιαλιστής» να σου κόβει ακόμα κι αυτή την σύνταξη πείνας, να σου ξεφτιλίζει τα γεράματα και όταν διαμαρτύρεσαι να σου αντιγυρίζει - αυτός που καταχράστηκε τους κόπους σου - ότι «δεν υπάρχει σάλιο»...
*
Πόλεμος είναι
να βλέπεις τα παιδιά σου να ρημάζουν στην ανεργία...
*
Πόλεμος είναι
να σου λένε ότι απολύεσαι και αντί για απολυμένο να σε αποκαλούν «έφεδρο»........
*
Πόλεμος είναι
να στέλνεις τα παιδιά σου στο σχολείο, να το έχεις πληρώσει αυτό το «δημόσιο και δωρεάν» σχολείο εκατό φορές, κι αντί για βιβλία να τους μοιράζουν φωτοτυπίες...
*
Πόλεμος είναι
να σου κόβουν το μισθό και να σου αυξάνουν τα εισιτήρια στα λεωφορεία κατά 40%...
*
Πόλεμος είναι
να έχεις φτύσει το γάλα της μάνας σου για να βάλεις ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου και να έρχεται ο φορογδάρτης να σου επιβάλει μέσω της ΔΕΗ χαράτσι για ένα σπίτι που το πληρώνεις μια ζωή στην τράπεζα...
*
Πόλεμος είναι
να έρχεται ο ίδιος αυτός φορογδάρτης που σε άφησε χωρίς μισθό και χωρίς δουλειά και να σου προσθέτει - δίπλα στο χαράτσι της ΔΕΗ - την 11η (!) μέσα σε δυο χρόνια αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος...
*
Πόλεμος είναι
να κλείνει το ένα μικρομάγαζο μετά το άλλο, στην θέση τους να ανοίγουν ενεχυροδανειστήρια και ο «πατριώτης» που σε κυβερνά να βγάζει φιρμάνια για το πώς θα ζυγίζεις τη χρυσή σου βέρα ή το χρυσό σου δόντι (!) πριν το παραδώσεις στον σαράφη για να εξασφαλίσεις ένα κομμάτι ψωμί...
*
Πόλεμος είναι
να λουφάζεις τυλιγμένος στις κουβέρτες μέσα στο σπίτι, να τρέμουν τα δόντια σου από το κρύο και να μην ανοίγεις το καλοριφέρ γιατί δεν έχεις να πληρώσεις για πετρέλαιο θέρμανσης...
*
Πόλεμος είναι
να σε κοροϊδεύουν κάθε μέρα ότι «δίνουν μάχη» για να μη σου κόψουν τον 13ο και 14ο μισθό όταν σου έχουν ήδη κόψει τον 8ο και τον 9ο μισθό και την ίδια ώρα σφυρίζουν στα αυτιά σου τα «πακέτα» των δισεκατομμυρίων υπέρ αναξιοπαθούντων τραπεζιτών...
*
Πόλεμος είναι
να βλέπεις μια δράκα ξιπασμένων φιλανθρώπων με καρφιτσωμένο στο πέτο το ταμπελάκι με τη φίρμα του μονοπωλίου που εκπροσωπούν, να φιγουράρουν στις ιλουστρασιόν λίστες του παγκόσμιου τζετ σετ, να μην χωρούν οι ελβετικές τράπεζες τις καταθέσεις τους, να έχουν ξεχειλίσει οι θάλασσες της υδρογείου από το (αφορολόγητο) εφοπλιστικό τους «δαιμόνιο», να μετακινούν στους λογαριασμούς τους δισεκατομμύρια μέσω των «οφ σορ» εταιρειών σαν να ήταν μαρουλόφυλλα, κι εσύ μαζί με τα δέκα εκατομμύρια των ομοίων σου να κατηγορείσαι ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»...
*
Πόλεμος είναι
να έχουν φτάσει τη βενζίνη στα 2 ευρώ το λίτρο, να σου έχουν ρίξει το μισθό στα 350 ευρώ το μήνα και να σου ζητούν από πάνω να πληρώσεις και φόρο...
*
Πόλεμος είναι
να έχουν γεμίσει οι δρόμοι της Αθήνας με άστεγους, να τρέχουν οι άνθρωποι για ένα πιάτο φαΐ στα συσσίτια (τα οποία ο κ. Παπαδήμος τα βάφτισε την Πρωτοχρονιά «γιορτή»!!), να μην υπάρχει φανάρι, πεζοδρόμιο, σοκάκι χωρίς επαίτη και ζητιάνο, γιατί οι Παπαδήμος, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη «κατευνάζουν τις αγορές»...
*
Πόλεμος είναι
να αρρωσταίνεις και να μην έχεις λεφτά για τα φάρμακα, να πηγαίνεις στο νοσοκομείο κι αντί για «δημόσια και δωρεάν» Υγεία που την έχεις πληρώσει εκατό φορές, να σου ζητάνε να φέρεις τις γάζες από το σπίτι και να περάσεις πρώτα από το ταμείο...
*
Πόλεμος είναι
τον πλούτο που εσύ δημιουργείς στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί, σε στεριά και θάλασσα, να τον έχουν σφετεριστεί οι κηφήνες της πλουτοκρατίας, να τον έχουν κάνει υπερκέρδη για τις τσέπες τους, ελλείμματα και χρέη για το δημόσιο ταμείο, όλα βγαλμένα με το δικό σου ιδρώτα, με το δικό σου κόπο, με τη δική σου δουλειά, και εσύ αυτή τη δουλειά να την «πληρώνεις» πλέον με επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, αλυσοδεμένος στα κάτεργα της εργασιακής τρομοκρατίας, στα απαρτχάιντ των εκβιασμών και της εκ περιτροπής ανάσας...
*
Πόλεμος είναι
να σου ξεσκίζουν τη ζωή, να σου σκοτώνουν το σήμερα και το αύριο και να σου λένε κι από πάνω ότι είναι «σωτήρες», ότι παίρνουν δάνεια για να σου εξασφαλίζουν το μισθό και τη σύνταξη - αυτοί που σου κατάργησαν το μισθό και τη σύνταξη - όταν από το δικό σου μισθό κι από τη δική σου σύνταξη πληρώνονται τα δάνεια που διπλά και τρίδιπλα τα εισπράττουν οι κερδοσκόποι και οι τοκογλύφοι, με μια κουβέντα: Τα μονοπώλια.
*
Αυτός είναι ο πόλεμος που μαίνεται τούτη την ώρα στην Ελλάδα, κύριε Κάρολε Παπούλια.
Είναι ένας πόλεμος μονόπλευρος. Μονομερής.
Ενας πόλεμος που τον έχει εξαπολύσει η τάξη των αστών ενάντια στην τάξη των προλετάριων.
Που τον έχει διεξαγάγει ενάντια στις μάζες των εργαζομένων και όλου του λαού η τάξη των κεφαλαιοκρατών.
Είναι ένας πόλεμος αδίστακτος και στυγνός.
Που - κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας - τον διευθύνει όλο το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας, μηδενός εξαιρουμένου, με επικεφαλής την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου υπό τον τραπεζίτη κ. Παπαδήμο.-

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.