Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε δημοσίευμα μας για τις υπερωρίες

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Απάντηση στο χθεσινό μας δημοσίευμα με την μη πληρωμή ωρών και υπερωριών στο προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπρισσίας, μας απέστειλε ο Αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου κ. Πάνος Μπόζος.

Ο Κ. Μπόζος αναφέρει στην απάντηση του ότι δεν είναι μόνο θέμα νοσοκομείου αλλά και άλλων φορέων που καθυστερούν.
Ωστόσο μας ενημερώνει ότι σήμερα 13-1-2012 πληρώθηκε μέρος του οφειλόμενου ποσού των υπερωριών και αναμένουμε τα υπόλοιπα χρήματα.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Μπόζου αναφέρει: ........


Κυπαρισσία 13-1-2012

Γραφείο Αναπληρωτή Διοικητή

Αγαπητά Φιλιατρά News,

Σχετικά με το δημοσίευμά σας της 12-1-2012 με τίτλο ‘’Απλήρωτοι οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Έχουν να πάρουν ώρες και υπερωρίες από τον Ιούνιο !! ‘’.
Οφείλουμε την εξής απάντηση .

1. οι μισθοί και τα δώρα όλων των υπαλλήλων του Νοσοκομείου πληρώνονται κανονικά κάθε 13η και 27η του μήνα.

2. πράγματι υπάρχει καθυστέρηση για την πληρωμή των υπερωριών. Χωρίς να αναζητούμε εύκολες δικαιολογίες ή να προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση στο πρόβλημα της πληρωμής των υπερωριών δεν εμπλέκονται μόνο οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Εμπλέκεται η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η Υπηρεσία Εντελλομένων, η Δ.Ο.Υ., η Τράπεζα και όπως λέει ο λαός μας ‘’…όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργή να ξημερώσει…’’

3. το συνολικό ετήσιο μισθολογικό κόστος για τους 250 περίπου υπαλλήλους του Νοσοκομείου είναι περίπου 6.000.000 € και καταβάλλεται κανονικότατα. Το κόστος των υπερωριών είναι περίπου 16.000 € το μήνα δηλαδή αναλογεί κατά μέσο όρο περίπου 100 € για κάθε υπάλληλο. Προσοχή ! Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν τα έχει ανάγκη ή ότι δεν τα δικαιούται αφού είναι δεδουλευμένα, ιδίως τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Αλλά να ισχυριζόμαστε ότι το προσωπικό βρίσκεται σε αναβρασμό θεωρώ ότι είναι κάπως υπερβολικό.

4. σε κάθε περίπτωση σήμερα 13-1-2012 πληρώθηκε μέρος του οφειλόμενου ποσού των υπερωριών και αναμένουμε την καταβολή εκ μέρους του Υπουργείου και του υπολοίπου ποσού για να εξοφληθούν όλες οι οφειλές.

Με τιμή,

Πάνος Ι. Μπόζος
Αναπληρωτής Διοικητής

ΣΧΟΛΙΟ - Απαραίτητη Διευκρίνηση

Κ. Μπόζο, ΟΥΔΕΠΟΤΕ θίξαμε το θέμα της τακτικής μισθοδοσίας του προσωπικού του Νοσοκομείου παρά μόνο το θέμα με τις ώρες και τις υπερωρίες που έχουν να πάρουν από τον Ιούνιο όπως μας εμπιστεύθηκε η αναγνώστρια μας.
Αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Ακόμα και 100 ευρώ να είναι τα οφειλόμενα χρήματα από τις υπερωρίες αν τα προσθέσετε είναι χοντρικά από τον Ιούνιο μέχρι και τον Νοέμβριο χοντρικά 600 ευρώ.
600 ευρώ κ. Μπόζο είναι σημαντικότατο ποσό για την κάλυψη αναγκών μιας οικογένειας.
Όσο για το αν βρίσκονται οι υπάλληλοι σε αναβρασμό ή όχι, οι πληροφορίες που έχουμε, αναφέρουν ότι έχει τοιχοκολληθεί ανακοίνωση - διαμαρτυρία των εργαζομένων έξω από τα γραφεία των κλινικών (παθολογικού τομέα και Χειρουργικού τομέα), εξωτερικών ιατρείων καθώς και σε άλλους χώρους του Νοσοκομείου. Οπότε μάλλον υπάρχει κάποιος σχετικός αναβρασμός στο προσωπικό, δεν νομίζετε;
Όπως και να έχει το θέμα, ευχαριστούμε για την απάντηση. Την δημοσιεύουμε προς ενημέρωση του νοσηλευτικού και ιατρικού και παραιατρικού προσωπικού το οποίο γνωρίζουμε ότι παρακολουθεί το Φιλιατρά News πολύ στενά.

ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ?????


-Έβγαλα το Δημοτικό…...
Έβγαλα το Γυμνάσιο ...
και το Λύκειο…...
Έβγαλα & το Πανεπιστήμιο…......
Και τώρα για να βρω δουλειά πρέπει να βγάλω ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!-

Τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα…
χθες πέρασα από τo Σύνταγμα και είδα τα περιστέρια να ταΐζουν τους ανθρώπους.

Τελευταία μέρα σήμερα για το σήμα τελών κυκλοφορίας

Λήγει σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, η προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την προμήθεια του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας.
Όσοι δεν το έχετε παραλάβει ακόμα σπεύσατε γιατί ...........

από αύριο θα το πληρώσετε σε διπλάσια τιμή.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Ιανοαυρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.