Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ποιές αποδείξεις θα αναγνωρίζει η εφορία

Το 2011 έφυγε και πλέον αρχίζει η αντίστροφή μέτρηση για την υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος της περασμένης χρονιάς.

Σύμφωνα με την εγκύκλειο που δημοσιεύθηκε στο internet, η αρχή αναμένεται να γίνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες το Μάρτιο, ενώ σταδιακά έως τον Ιούνιο θα ακολουθήσουν όλοι οι φορολογούμενοι.

Οι περισσότεροι φορολογούμενοι έχουν ήδη ...........

συγκεντρώσει ένα «βουνό» από αποδείξεις δαπανών που πραγματοποίησαν το 2011. Προκειμένου να καρπωθούν το μέγιστο δυνατό όφελος από τις δαπάνες αυτές, απαιτείται η ταξινόμησή τους.

Οι δαπάνες με αποδείξεις χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες:

1. Στις γενικές δαπάνες από τις οποίες οφείλει ο φορολογούμενος να συγκεντρώνει αποδείξεις προκειμένου να αποφύγει την χρέωση και πληρωμή επιπλέον φόρου εισοδήματος.

Πρόκειται για τις δαπάνες οι οποίες το 2010 συνδέονταν με την απονομή του αφορολόγητου ορίου και οδηγούσαν σε επιστροφή φόρου. Από τη χρήση 2011 αποσυνδέθηκαν από το αφορολόγητο όριο και κάθε φορολογούμενος είναι υποχρεωμένος, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή επιπλέον φόρου, να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας ίσης τουλάχιστον με το 25% του εισοδήματος που δηλώνει. Επίσης της αξίας των αποδείξεων που υπολείπεται μέχρι το ποσοστό αυτό του επιβάλλεται πρόσθετος φόρος 10%.

Εφόσον συγκεντρώσει περισσότερες αποδείξεις από τις απαιτούμενες δεν λαμβάνει επιστροφές φόρου. Στις δαπάνες με αποδείξεις που αναγνωρίζονται περιλαμβάνονται όλες οι συνήθεις δαπάνες που πραγματοποιεί ο φορολογούμενος (σουπερ μάρκετ, καύσιμα, ρούχα, διόδια, εστιατόρια κλπ.) πλην των λογαριασμών ΔΕΚΟ, τηλεφωνίας, των δαπανών που αποτελούν τεκμήρια (π.χ. δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, αγορά Ι.Χ. κλπ.), των εισιτηρίων για πάσης φύσεων μεταφορές και των δαπανών στις οποίες προσφέρεται ειδική φοροαπαλλαγή.

2. Οι δαπάνες με αποδείξεις στις οποίες προσφέρεται ειδική φοροαπαλλαγή.
Οι δαπάνες αυτές ψαλιδίστηκαν αναδρομικά από την 1-1-2011. Το 10% κάθε δαπάνης μειώνει αντίστοιχα τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος.
Οι δαπάνες αυτές που αναγνωρίζονται από την εφορία μόνο με τα αντίστοιχα παραστατικά είναι: οι ιατρικές δαπάνες, οι τόκοι των στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία, τα ασφάλιστρα ζωής, ενοίκιο πρώτης κατοικίας, ενοίκιο παιδιού που σπουδάζει στο εσωτερικό, δίδακτρα φροντιστηρίων, καταβολή διατροφής, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλαγής καυστήρα πετρελαίου σε αερίου, εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές προς τα ταμεία ασφάλισης, δωρεές προς κοινωφελή σωματεία ή το δημόσιο.

Ελληνικές Βραδιές στο CLUB FaMous

Το ολοκαίνουργιο Club FaΜοus Κάθε Παρασκευή κάνει μια ιδιαίτερη Ελληνική Βραδιά και κάθε Παρασκευή συμμετέχουν δυο (2) διαφορετικοί καλλιτέχνες στο πρόγραμμα του DJ οι οποίοι βρίσκονται σε "αντιπαράθεση".
Δηλαδή ο ένας θα απαντάει στον άλλον με τα κομμάτια του.
Αυτή την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου Guest DJ o CHRIS BERDES

Επίσης αυτήν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ..............

το CLUB FaMoUS θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του για το 2012. Kαι για πρώτη φορά θα ακουστεί το Remix Loca People "Φιλιατρά Gamoti"

Είσοδος με ποτό 5 Ευρώ

Χορηγός Επικοινωνίας της βραδιάς:
Φιλιατρά News
Αυτό ξέρετε , αυτό εμπιστεύεστε.

Επισκέψη Αλευρά στην Τριφυλία

Χθες Τρίτη 17-01-2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς προέβη σε αυτοψία στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθουπόλεως, το οποίο υπέστη καταστροφές από την κακοκαιρία. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κων/νος Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, σύμβουλοι της Τ.Κ. Μαραθουπόλεως, υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο της Π.Ε. Μεσσηνίας όσο και του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και εκπρόσωποι αλιέων.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκαν ζημιές στον ..........

προσήνεμο μώλο, η είσοδος του αλιευτικού καταφυγίου έχει σχεδόν αποκλεισθεί από τη μετατόπιση βράχων, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η πρόσδεση και προστασία των αλιευτικών σκαφών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι για την αποκατάσταση των ζημιών θα κινηθούν οι διαδικασίες του κατεπείγοντος, σύμφωνα με το Ν. 3013/2002.

Στη συνέχεια, ελέγχθηκε το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της περιοχής Τριφυλίας και συγκεκριμένα, η 15η εθνική οδός Φιλιατρών – Μαραθούπολης και ο επαρχιακός δρόμος Χώρας – Γαργαλιάνων. Τέλος, μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες τέθηκε θέμα ένταξης της βελτίωσης του δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα στο πρόγραμμα επενδύσεων 2012.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς το απόγευμα της Τρίτης 17-01-2012 παρακολούθησε την τέλεση του Εσπερινού, στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Φιλιατρών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Συνεδριάζει την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 18:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου στην οδό Δημαρχείου 2 στην Κυπαρισσία με τα παρακάτω θέματα:



1. Εκλογή δυο (2) δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, στις περιπτώσεις που αυτή επιλαμβάνεται ως συλλογικό πειθαρχικό όργανο, καθώς και στη διαδικασία απόσπασης υπαλλήλων.
2. Ψήφιση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) Δήμου Τριφυλίας.
3. Κατανομή 4ης δόσης ΣΑΤΑ, έτους 2011.
4. Λειτουργία Εμποροπανήγυρης « Αγίου Χαραλάμπους», Δ.Κ. Φιλιατρών, έτους 2012.
5. Έγκριση δαπάνης εορτασμού «Αγ. Χαραλάμπους», Δ.Κ. Φιλιατρών.
6. Διάθεση χώρου του πρώην κοινοτικού γραφείου στον Προοδευτικό Σύλλογο «Ο ΑΕΤΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ» (έγκριση της αρ. 11/2011 απόφασης Τοπικού Συμβουλίου Τ.Κ. Αετού).
7. Σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης Μελέτης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Φιλιατρών Μεσσηνίας (Νυν Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών).
8. Απόδοση λογαριασμού 4ου χρηματικού εντάλματος Φράγκου Μαρίας για κάλυψη αναγκών αλληλογραφίας του Δήμου.
9. Διαγραφή του ποσού των 15,55 ευρώ του Καρούμπαλη Κανάρη από το Βεβαιωτικό Κατάλογο δημοτικών τελών έτους 2011.
10. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή ρειθροκρασπέδων πόλης» τέως Δήμου Κυπαρισσίας.
11. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Τσιμεντόστρωση δρόμων οικισμών του Δ. Κυπαρισσίας».
12. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Τσιμεντόστρωση δρόμων οδών του Δ. Κυπαρισσίας».
13. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή πεζόδρομου έως τις Εργατικές κατοικίες».
14. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση νεκροταφείου Αγίου Γεωργίου».
15. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου « Κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων Τ.Δ. Καλού Νερού».
16. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου « Αποπεράτωση σιντριβανιού πλατείας στηθαίου Τ.Δ. Καλού Νερού».
17. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου Κατασκευή κλιμακοστασίων Τ.Δ. Καλού Νερού»
18. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου « Εξοπλισμός πλατείας Τ.Δ. Καλού Νερού».
19. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου « Διαμόρφωση Κ.Ε.Π. Δήμου Κυπαρισσίας».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ζητούν βιβλία για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Φιλιατρών

Αγαπητοί φίλοι του Blog Φιλιατρά News.

Ζητάμε τη βοήθειά σας ώστε να εμπλουτίσουμε την Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Φιλιατρών με βιβλία ελληνικής ή ξένης λογοτεχνίας.
Έτσι θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά μας να δανείζονται κάποιο από αυτά.

Θα ήταν πολύτιμη για τα παιδιά του σχολείου μας η ..........

προσφορά σας με βιβλία, τα οποία κάποτε διαβάστηκαν και παραμένουν κλειστά στις βιβλιοθήκες σας.

από το Γυμνάσιο Φιλιατρών

Τηλ επικοινωνίας 2761 0 32365

Καθημερινό φαινόμενο οι κλοπές στα Φιλιατρά.

Μεταφέρουμε την αγανάκτηση ενός συμπολίτη μας που την εξομολογήθηκε στον πρώην Διαχειριστή μας για την κατάσταση που επικρατεί στα Φιλιατρά ιδίως τις βραδυνές ώρες με τους αραπάδες να έχουν μετατρέψει την πόλη σε γκέτο.

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι κλοπές στα Φιλιατρά, καθώς δεν υπάρχει μέρα που να μην καταγραφεί έστω και ένα περιστατικό.
Η αστυνομία από την πλευρά της κάνει ότι μπορεί και σε πολλές περιπτώσεις έχει καταφέρει να διαλευκάνει κάποιες υποθέσεις.
Κάποια από αυτά δεν καταγγέλλονται καν στις αστυνομικές αρχές καθώς αφορούν είτε ζώα (κότες κλπ) είτε σε μικροκλοπές σε πράγματα χωρίς μεγάλη αξία.
Μια μόδα όμως που υπάρχει τελευταία είναι η...........

κλοπή καυσίμων από τα ντεπόζιτα των φορτηγών κατά κύριο λόγο.
Η πόλη το βράδυ μεταμορφώνεται σε μια τελείως αφιλόξενη πόλη με τους μαύρους (Μαροκινούς, Σουδανούς και κάθε καρυδιάς καρύδι) να τριγυρίζουν όλη νύχτα ανενόχλητοι στους δρόμους και κάποιοι να κρατάνε μάλιστα μπιτόνια αλλά και κομμάτι λάστιχο στα χέρια όπως μας καταγγέλλει φίλος του Φιλιατρά News.

Που διάολο πάνε όλοι αυτοί; αναρωτιέται. Και συνεχίζει. Που τριγυρνάνε όλη νύχτα στην πόλη και δεν τους ελέγχει κανένας; Που πάνε με τα μπιτόνια στα χέρια οι μαύροι; Τι τα θέλουν; Και τα κομμάτια λάστιχα που κρατάνε τι τα θέλουν; Να κλέβουν τα πετρέλαια από τα φορτηγά μάλλον. Και κανείς δεν κάνει τίποτα. Έχουν αποδυναμώσει το αστυνομικό μας τμήμα και οι ελάχιστοι αστυνομικοί δεν μπορούν να κάνου τίποτα απολύτως. Μήπως πρέπει να πάρουμε πια το νόμο στα χέρια μας; Είναι η μόνη λύση για την κατάσταση που επικρατεί.

Η αστυνομία δεν κάνει ελέγχους. Και δεν φταίνε οι αστυνομικοί. Είναι ελάχιστοι στο τμήμα, υπάρχει έλλειψη σε αστυνομική δύναμη στο τμήμα των Φιλιατρών αλλά... όμως αυτοί οι λιγοστοί άνθρωποι έχουν σημαντικές επιτυχίες στην πάταξη του εγκλήματος.
Σε μια πόλη περίπου 10.000 κατοίκων κάποιοι έχουν βάλει στόχο και θέλουν να κλείσουν το αστυνομικό μας τμήμα. Αντί να το ενισχύσουν και να φτιάξουν και τμήμα αλλοδαπών στα Φιλιατρά να καταγράψουν όλους όσους είναι εδώ και να διώξουν τους λαθρομετανάστες που έχουν έρθει από όλες τις φυλές του κόσμου, κάποιοι άρρωστοι στο μυαλό θέλουν να κλείσουν και το μοναδικό τμήμα που έχουμε. Δηλαδή να είμαστε τελείως απροστάτευτοι.

Μπορεί κάποια βράδια να έρχονται άνδρες της ΟΠΚΕ αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.
Αν σε πάρω ένα βράδυ μαζί μου να κάνουμε βόλτες με το αυτοκίνητο στην πόλη θα δεις όλα αυτά που σου λέω.
Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε; Να αρχίσουμε να αγοράζουμε όπλα για να προστατευθούμε; Εγώ στο σπίτι μου κοιμάμαι με την καραμπίνα δίπλα μου γεμάτη μας εκμυστηρεύεται.

Αυτά θέλω να τα γράψετε στο internet, να διαβάσουν οι συμπατριώτες μας στο εξωτερικό τα χάλια μας και να δουν που κατάντησαν την Ελλάδα οι πολιτικοί μας.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να αλλάξει. Ο Δήμος δεν κάνει τίποτα. Οι αρχές δεν κάνουν τίποτα. Τι πρέπει να γίνει επιτέλους; Αναρρωτιέται ο συμπολίτης μας...

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.