Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ούτε στα αυτονόητα!

Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα και τους πολίτες. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχουν μπροστά τους καθοριστικής σημασίας για την πορεία και το μέλλον της χώρας διαπραγματεύσεις για το περίφημο, πια, PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ήδη, όπως και προηγούμενες φορές, τίθενται διλήμματα, υπαρκτά ή ψευδή, πραγματικά ή εκβιαστικά, είναι όντως διλήμματα που πρέπει να απαντηθούν από τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν ευθέως, χωρίς μισόλογα, διγλωσσία και υποκρισία, και υπεύθυνα, δίχως λαϊκισμούς και δημαγωγία.
Τι, επιτέλους, θέλουν για τη χώρα και τους ...........

πολίτες! Και πώς αυτό που θέλουν, εννοείται (!) για το καλό μας, μπορούν να το επιτύχουν, χωρίς προηγουμένως να μας έχουν στείλει σε άλλη χώρα ή σε άλλον κόσμο… Θέλουν όμως; Και μπορούν; Είναι αποφασισμένα τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν να διασφαλίσουν την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ και να «εξασφαλίσουν» τους όρους και τις συνθήκες για ανακούφιση των πολιτών από τα δυσβάσταχτα βάρη που έχουν ρίξει στις πλάτες τους και, ταυτόχρονα, να αρχίσει σιγά σιγά η ανάκαμψη;

Συμπαθάτε με, αλλά όπως βλέπω και είμαι σίγουρος, πια, τα κόμματα της συγκυβέρνησης ούτε θέλουν ούτε και μπορούν να στηρίξουν, επαρκώς έστω, τη χώρα και τους πολίτες. Στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται περισσότερο με τα εσωκομματικά, λειτουργώντας ως εκπρόσωποι υπουργοί στην κυβέρνηση, περισσότερο ως δελφίνοι και λιγότερο ως υπουργοί. Στη Νέα Δημοκρατία ξυπνούν αντιπολίτευση το πρωί και κοιμούνται συμπολίτευση το βράδυ. Μπλεγμένοι στη μέχρι πρότινος αντιμνημονιακή ρητορεία τους, ενώ από την άλλη λένε «ναι» σχεδόν σε όλα και σε τίποτα! Όσο για τον ΛΑΟΣ, ακόμα ψάχνει και ψάχνεται αν θέλει να μείνει ή να φύγει από τη συγκυβέρνηση…

Οι άνθρωποι αυτοί, των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν, τη μία φορούν το μανδύα της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και την άλλη της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης. Υπονομεύουν την ίδια την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν και υποθηκεύουν το μέλλον, τινάζοντάς το ουσιαστικά στον αέρα και οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή της χρεοκοπίας και τους πολίτες στην πλήρη και απόλυτη εξαθλίωση. Ούτε καν στα αυτονόητα δε συμφωνούν, απλώς για να διαφωνήσουν, ικανοποιώντας το λιγοστό εναπομείναν κομματικό και πελατειακό τους ακροατήριο!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Χρήστος Χολίδης - Να Με Θυμάσαι [ + Στίχοι ]



Οι στίχοι


Τώρα που φεύγεις θα προσπεράσεις
μ' ένα αντίο, λόγια καρδιάς,
ένα σου λέω: μην με ξεχάσεις,
όσο κι αν πάψεις να μ' αγαπάς.

Να με θυμάσαι που και που και να 'σαι καλά
ξέρω πως είσαι πια αλλού, δεν θέλω πολλά
Να με θυμάσαι και θα δεις, τροχός η ζωή,
έτσι όπως νιώθω τώρα εγώ, θα νιώσεις κι εσύ.

Τώρα που φεύγεις και θα μ' αφήσεις
με αναμνήσεις μόνος να ζω,
απ' το μυαλό σου να μη με σβήσεις
και να θυμάσαι πως σ' αγαπώ.

Να με θυμάσαι που και που και να 'σαι καλά
ξέρω πως είσαι πια αλλού, δεν θέλω πολλά
Να με θυμάσαι και θα δεις, τροχός η ζωή,
έτσι όπως νιώθω τώρα εγώ, θα νιώσεις κι εσύ.

Όσο θα λείπεις από τη ζωή μου,
θα είσαι η σκέψη η μοναδική μου,
αυτό δεν θ' αλλάξει κι ας έχεις πετάξει
για πάντα σε άλλη αγκαλιά.

Να με θυμάσαι που και που και να 'σαι καλά
ξέρω πως είσαι πια αλλού, δεν θέλω πολλά
Να με θυμάσαι και θα δεις, τροχός η ζωή,
έτσι όπως νιώθω τώρα εγώ, θα νιώσεις κι εσύ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.