Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων BEST TV 28-1-2012




Β' Τοπική 1ος Όμιλος: Αποτελέσματα Σαββάτου

17η Αγωνιστική

Ανδρούσα - Δώριο 0 - 1

ΠΑΟ Καλού Νερού - ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας 1 - 2

Ατρόμητος Πλατύ - Πατίστα 1 - 1

Αρις - Πανιώνιος Καλαμάτας 29 Ιαναουαρίου

Μάνεσι - Νίκη Πλάτης 2 - 2

Διαβολίτσι - Ηρακλής Κυπαρισσίας 2 - 0

Αστέρας Μικρομάνης - Αστέρας Βαλύρας 1 - 2


Δήλωση ΣΟΚ του Παντελή Οικονόμου! Τι αποκάλυψε για το χαράτσι της ΔΕΗ!

Σε ομολογία- σοκ, που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων, προέβη ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας σήμερα στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοκτητών Ακινήτων.

«Το ειδικό τέλος στα ακίνητα επιβλήθηκε επειδή δεν μπορούσαμε να εισπράξουμε το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και αμέσως δέχθηκε τις έντονες αποδοκιμασίες των ιδιοκτητών ακινήτων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε πως υπάρχει ..........

«υπεύθυνος» για την αδυναμία είσπραξης, ο οποίος μάλιστα είναι γνωστός χωρίς ωστόσο να δεχθεί να τον κατανομάσει.

Στην ίδια ομιλία ο κ. Οικονόμου άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση ενώ απέρριψε τα σενάρια περί αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Εξάλλου, και την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε υποστηρίξει ότι η αύξηση του ΦΠΑ εστίασης είναι ένα από τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που εξετάζει η κυβέρνηση, στην παρούσα φάση.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε την περυσινή αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, «λάθος, που δεν έγινε κατά λάθος, αλλά στο πλαίσιο λήψης μέτρων σε εφαρμογή του μεσοπροθέσμου προγράμματος».

Difernews

20 χρόνια GSM

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Την 1η Ιουλίου 1991 πραγματοποιήθηκε η πρώτη GSM κλήση σε εμπορικό δίκτυο, μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού της Φιλανδίας Harri Holkeri και του αντιδημάρχου της πόλης Tampere Karina Suonio. Το πρώτο δίκτυο GSM αναπτύχτηκε από τις Tenokia και Siemens-σήμερα Nokia Siemens Networks- για τον Φιλανδό παροχο Radiolinja που σήμερα λειτουργεί με την εμπορική ονομασία Elisa

Κατά την διάρκεια της πρώτης αυτής κλήσης οι ...........

δυο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τα πλεονεκτήματα της νέας ψηφιακής GSM τεχνολογιας, μεταξύ των οποίων και η εξαιρετική ποιότητα φωνής, η ασφάλεια των συνδιαλέξεων και το γεγονός ότι η αποθήκευση της ταυτότητας της σύνδεσης στην κάρτα SIM επιτρέπει στους καταναλωτές να επιλέγουν τη συσκευή της αρέσκειας τους.

Το Global System for Mobile communications (GSM) υιοθετήθηκε το 1987 ως το ευρωπαϊκό πρότυπο για τις ψηφιακές κινητές επικοινωνίες. Αυτή η 2ης γενιάς τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας είχε επιπλεον την δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων, πέραν της φωνής. Η υψηλή ποιότητα των κλήσεων φωνής, η δυνατότητα διεθνούς περιαγωγής και η υποστήριξη νέων υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα η αποστολή σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS), έθεσαν τις βάσεις για την ταχύτατη εξάπλωση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο αριθμός των συνδρομητών GSM αυξήθηκε πέρα από κάθε πρόβλεψη. Μέσα στην πρώτη μόνο δεκαετία (2001) ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια χρήστες. Σήμερα, σε 838 GSM δίκτυα σε 234 χώρες και ανεξάρτητες περιοχές ανά τον κόσμο, υπάρχουν 4,4 δισεκατομμύρια συνδρομητές και κάθε μέρα πραγματοποιούνται 1 εκατομμύριο νέες συνδρομές: ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περίπου 12 συνδρομές το δευτερόλεπτο. Το GSM ήταν η πρώτη ψηφιακή τεχνολογία που στηριζόταν σε ανοικτά πρότυπα και έθεσε τις βάσεις για τη μαζική χρήση των κινητών τηλεφώνων. Το GSM συνεχίζει να εξελίσσεται και θα παραμείνει και στις επόμενες δεκαετίες μαζί με τα 3G και LTE. Όταν αναπτύχτηκε το δίκτυο και κατασκευάστηκε το πρώτο Nokia κινητό τηλέφωνο GSM για αυτή την πρώτη κλήση, ελάχιστοι τολμούσαν να κάνουν προβλέψεις για το μέλλον. Κανένας από όλους εκείνη την εποχή που είχαν ασχοληθεί με την ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας δεν μπορούσε να φανταστεί τον τεράστιο αντίκτυπο που θα είχε η τεχνολογία αυτή στις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να θυμηθούμε πως η Nokia παρουσίασε το πρώτο GSM τηλέφωνο, το Nokia 1011, το 1992. το τηλέφωνο αυτό υπήρξε το πιο δημοφιλές της εταιρείας, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 250 εκατομμύρια συσκευές.

Η GSM τεχνολογία, όπως πρωτοτυποποιήθηκε από την 3GPP, εξελίχθηκε περαιτέρω στις τεχνολογίες EDGE 3G και LTE. Τα δίκτυα τρίτης γενιάς 3G WCDMA έχουν δυνατότητες υψηλοτέρων ταχυτήτων για τη διακίνηση δεδομένων και μεγαλύτερη χωρητικότητα για την ανάπτυξη κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Η τεχνολογία LTE, η οποία βρίσκεται ήδη σε εμπορική λειτουργία σε περισσότερα από 20 δίκτυα παγκοσμίως, σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας αυτής. Κύριος μοχλός ανάπτυξης του LTE αποτελεί η ραγδαία αυξανομένη ανάγκη για χωρητικότητα για κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες. Τα GSM, 3G,και LTE αποτελούν εξέλιξη της ίδιας τεχνολογίας και, ως συνέπεια, τα δίκτυα αναπτύσσονται και επεκτείνονται ανάλογα με τις ανάγκες τους για κάλυψη και χωρητικότητα, έχοντας εξασφαλισμένη τη διασυνδεσιμότητα μεταξύ των τεχνολογιών.

Συνέλαβαν στα πράσα λαθροθήρες

Την 24-1-2012 ύστερα απο συνεργασία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων των Κ.Σ.Γαργαλιανων Κατσαρελά Κωνσταντίνο και Κ.Σ Κυπαρισσιας Φωτεινόπουλο Δημήτριο συνελήφθησαν δύο άτομα να θηρεύουν παράνομα και χωρίς άδεια θήρας μέσα σε καταφύγιο Άγριας Ζωής.

Στους συλληφθέντες Κ.Φ.και Κ.Δ.τους ασκήθηκε μηνυτήρια αναφορά και η υπόθεση πήρε τον
δρόμο της δικαιοσύνης.
Τα ΔΣ και των δύο Συλλόγων εκφράζουν τα ...........

συγχαρητήριά τους στους δύο Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες.

Χοροεσπερίδα του κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σας προσκαλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου, το Σάββατο 4-02-2012 στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου "Κανελάκης".

Ελάτε να ανταμώσουμε και να διασκεδάσουμε με...........

την πολυμελή ορχήστρα του Λεωνίδα Παπακώστα και εκλεκτά εδέσματα.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Κατσαρελάς

Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτριος Χρονόπουλος

Στο Κατάκολο οδηγείται το πλοιάριο με λαθρομετανάστες

Είχε ακινητοποιηθεί μετά την επιχείρηση του λιμενικού στην Πύλο.

Στο λιμάνι του Κατάκολου στην Ηλεία ρυμουλκείται το πλοιάριο με τους περίπου 100 λαθρομετανάστες, το οποίο μετά μία συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε από πλωτά σκάφη του κλιμακίου των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, 32 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Το πλοιάριο ενώ οδηγείτο χθες από πλωτά του λιμενικού στην Πύλο, ο καπετάνιος του αρνήθηκε να κατευθυνθεί προς το λιμάνι και ξεκίνησε εκ νέου την πορεία του σκάφους του, με κατεύθυνση την Ιταλία.

Το πλοιάριο με τους λαθρομετανάστες εντοπίστηκε χθες το .........

μεσημέρι από ελικόπτερο στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, κοντά στη νησίδα Βενέτικο, όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες έκανε κλήση από το κινητό του στην αστυνομική διεύθυνση και δήλωσε ότι πλοιάριο με δεκάδες άτομα βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η υπόθεση αυτή συνδέεται με τη σύλληψη άλλων 58 λαθρομεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων στο Γύθειο.

Όπως δήλωσαν στις αρχές οι λαθρομετανάστες είχαν ξεκινήσει με φορτηγό από την Αθήνα με προορισμό το Γύθειο, προκειμένου να επιβιβαστούν στο ίδιο σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία, ωστόσο όμως δεν χωρούσαν.

Οι λαθρομετανάστες που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν οδηγηθεί και κρατούνται σε ειδικό χώρο στο λιμεναρχείο.

Καθημερινή

Απίστευτο FAIL: Τι συμβαίνει όταν εφημερίδα έκανε copy-paste από site;

Ένα απίστευτο λάθος έγινε σε εφημερίδα του εξωτερικού και κανείς δεν μπορεί αυτή τη φορά να κατηγορήσει τον ''δαίμονα του τυπογραφείου''...

Σε δημοσιευμένο κείμενο εμφανίστηκε η φράση ''κλικάρετε εδώ'', φανερώνοντας ότι ο αρθρογράφος προφανώς έκανε το κείμενο copy paste από κάποια ιστοσελίδα, χωρίς να κάνει τον κόπο να διαγράψει την φράση που τον πρόδωσε...

Και οι αναγνώστες ακόμα αναρωτιούνται:............

μα που να κλικάρουμε;

Mediagate

Νέα παράταση στην υποβολή Ε9

Παρατείνεται μέχρι τις 5 Μαρτίου 2012 για τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 30 Απριλίου για τα νομικά πρόσωπα έτους 2011, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) που έληγε κανονικά στα τέλη Ιανουαρίου καθώς και της διόρθωσης στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης.

Την απόφαση της παράτασης υπογράφει ο .............

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Ιανουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.