Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πως φτιάχνουμε χαρταετό. Τον δικό σας Χαρταετό.

Είναι εύκολο και τον φτιάχνετε σύμφωνα με τα γούστα σας.
(από παλιό θέμα μας)


Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει μια σοφή παροιμία.
Και για να μην τρέχετε τελευταίες μέρες να φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό, προτιμάμε να σας πούμε από τώρα πως μπορείτε να φτιάξετε έναν με την απόλυτη ησυχία σας χωρίς να σας κυνηγά ο χρόνος.

Οι έτοιμοι κοστίζουν ανάλογα με το μέγεθος τους αλλά.... είναι όλοι τους πανομοιότυποι.
Το σχέδιο που επικρατεί είναι το κλασικό Αστέρι. Τι πρωτότυπο θεέ μου.....

Γιατί να είσαστε τόσο κοινός με τους άλλους???

Τι θα λέγατε φέτος να φτιάξετε φέτος τον δικό σας χαρταετό??
Τον χαρταετό που θα είναι ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ, που στολίστηκε με την φαντασία σας και το κέφι σας??

Παρακάτω ακολουθούν οδηγίες για το πως θα φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό. ......


Τι θα χρειαστούμε:

3 ελαφρά πηχάκια από ξύλο, περίπου 80 εκατοστά το καθένα
χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον
γερό σπάγκο
λεπτό σύρμα
κολλητική ταινία
χρωματιστά χαρτιά για την ουρά

Ξεκινάμε την κατασκευή:

Στα άκρα από κάθε πηχάκι κάνουμε δυο μικρές εγκοπές.
Δένουμε γερά μεταξύ τους τα τρία πηχάκια από την μέση με τον σπάγκο, και αφήνουμε περίπου μισό μέτρο ακόμα να κρέμεται (επόμενο σχήμα).



Στην άκρη από το ένα πηχάκι στερεώνουμε γερά το σύρμα, και το περνάμε περιμετρικά γύρω από τον σκελετό του χαρταετού, κάνοντας μια στροφή με το σύρμα σε κάθε πηχάκι, εκεί που έχουμε κάνει την εγκοπή.
Φροντίζουμε όπως θα γυρίζουμε το σύρμα, οι αποστάσεις μεταξύ των άκρων από τα πηχάκια να διατηρούνται σταθερές, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε ένα κανονικό εξάγωνο.
Ακουμπάμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, και το κόβουμε γύρω - γύρω του, αφήνοντας ένα περιθώριο 3-5 εκατοστών (επόμενο σχήμα).



Σε αυτό το σημείο, μπορούμε ν’ αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να διακοσμήσουμε την επιφάνεια του χαρτιού όπως μας αρέσει, έτσι ώστε να έχουμε έναν μοναδικό χαρταετό.
Μπορούμε να κολλήσουμε διάφορα διακοσμητικά, ή να ζωγραφίσουμε την σημαία της αγαπημένης μας ομάδας, πρόσωπα, πεταλούδες, πουλιά και ζώα.
Κατόπιν ξαναβάζουμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, γυρίζουμε τα περιθώρια προς τα μέσα και τα κολλούμε με κολλητική ταινία.
Σε δυο άκρα (β & γ) στερεώνουμε σπάγκο, για να δέσουμε στην μέση του την ουρά. Προσέχουμε ώστε: αβ = αγ = γδ = βδ.
Η ουρά πρέπει να είναι 3-4 φορές μακρύτερη από το μήκος του αετού, έτσι ώστε να έχει σταθερότητα όταν πετάει (επόμενο σχήμα).



Την ουρά μπορούμε να την κατασκευάσουμε, από λωρίδες που θα έχουμε κόψει από εφημερίδες ή χρωματιστά χαρτιά μεγέθους 20 Χ 20 εκατοστά, τα οποία δένουμε στον σπάγκο σε απόσταση περίπου 15-20 εκατοστών το ένα από το άλλο.
Στα αντίθετα άκρα από αυτά που δέσαμε την ουρά, (ε & ζ), δένουμε τα ζύγια. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Όλη η επιτυχία για το πέταγμα του αετού, βρίσκεται στα ζύγια του.
Τα ζύγια, είναι δυο κομμάτια σπάγκος δεμένος στο άκρα ε και ζ, που το καθένα ενώνεται με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται από το κέντρο του χαρταετού.
Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο.
Στο σημείο της ένωσης δένουμε ένα γερό σπάγκο, την καλούμπα.
Βρίσκουμε ένα πλάτωμα μακριά από ηλεκτροφόρα σύρματα, γυρίζουμε τον χαρταετό μας κόντρα στον άνεμο και ..... ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ!

Περιμένουμε τις δικές σας φωτογραφίες με τους αετούς που φτιάξατε εσείς.
Μπορείτ να μας στέλνετε και φωτογραφίες σε φάσεις κατασευής τους. Αν είσαστε με παρέα και τον φτιάχντε, και άλλα.
Όλοι οι χαρταετοί δική σας κατασκευής θα τους ανεβάσουμε για να τους δουν όλοι εδώ στο Φιλιατρά News.

Κάλυψη εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων.

Απόφαση για την κάλυψη των εφημεριών στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων έλαβε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αποστελλοντας για την καλυψη των εφημεριών ειδικευμένους και αγροτικούς ιατρούς.

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτη Μπόζου, για τις εφημερίες του Κ.Υ Γαργαλιάνων θα αποσταλούν οι κάτωθι ιατροί:..........






Κόλλια Μαγαρίτα - Γεωργία για τις ημερομηνίες: 8 , 11 , και 23 Φεβρουαρίου 2012

Παπαηλιού Αδαμάντιος για τις ημερομηνίες: 20 , 26 , και 28 Φεβρουαρίου 2012

Ρουσσάκη Ειρήνη για τις ημερομηνίες: 4 και 6 Φεβρουαρίου 2012

Αργυράκης Παναγιώτης για τις ημερομηνίες: 13 , 17 και 20 Φεβρουαρίου 2012

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, ο ιατρός θα πηγαίνει στο Κέντρο γείας την ημέρα της εφημερίας του και θα αποχωρεί με την λήξη της. Τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Οι τρεις βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Υπέρ της συμπόρευσης Βενιζέλου- Λοβέρδου

Νέα δεδομένα δημιουργεί η συμπαράταξη των κ.κ. Ευ. Βενιζέλου και Α. Λοβέρδου, οι οποίοι την Τρίτη δημοσιοποίησαν την συμπόρευσή τους στη διαδικασία διαδοχής του κ. Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τους βουλευτές Μεσσηνίας του κόμματος. Μάλιστα και οι τρεις διάκεινται θετικά προς αυτήν, αν και ο κ. Βουδούρης σημειώνει με έμφαση ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η ιδεολογική ταυτότητα και ο τρόπος λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθούν οι απαντήσεις τους:.........

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

Η δήλωση υποστήριξης της υποψηφιότητας Βενιζέλου από τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι μια κίνηση ενότητας και υπευθυνότητας, που στις παρούσες δύσκολες και δραματικές συνθήκες που περνά η πατρίδα μας ήταν, θα έλεγα, επιβεβλημένη.
Γιατί μπροστά σ’ αυτές τις κρίσιμες αναμετρήσεις που θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας για πολλά χρόνια, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να δοθεί στην κυβέρνηση η μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύς. Αυτή η κίνηση, λοιπόν, ενισχύει και σταθεροποιεί την κυβέρνηση.

Γιατί φανταστείτε τι προβλήματα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, όταν δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κορυφαίοι υπουργοί, με ανοιχτά τα ζητήματα του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, έκαναν προεκλογική περίοδο.
Εξάλλου, πιστεύω ότι το Κίνημα δεν αντέχει ούτε διχασμούς ούτε προσωπικές στρατηγικές. Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε στις πλάτες του όλο αυτό το χρονικό διάστημα ένα μεγάλο φορτίο.

Σήκωσε τα βάρη και τις παραλείψεις δεκαετιών. Αναγκάστηκε να πάρει μέτρα που τσαλάκωσαν την εικόνα του στην κοινωνία και δημιούργησαν σύγχυση και απογοήτευση στους Έλληνες πολίτες. Στη σημερινή συγκυρία μια ακόμα διαίρεση θα λειτουργούσε διαλυτικά για τη δημοκρατική παράταξη.
Προσωπικά, στο Εθνικό Συμβούλιο είχα ζητήσει ενότητα-υπευθυνότητα και στήριξη του αγώνα που δίνει αυτή την περίοδο ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ζήτησα την ουσιαστική επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ και αλλαγή πορείας. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να ξαναδώσει εμπιστοσύνη, ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες πολίτες. Αυτό θα το πετύχει με το ξεκαθάρισμα του ιδεολογικο- πολιτικού του στίγματος και με ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Ένα πρόγραμμα που πρέπει να διασφαλίζει τη δίκαιη κατανομή των βαρών και θα εγγυάται ότι οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο.

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το κίνημά μας βρίσκεται σε μία κρίσιμη και οριακή στιγμή. Στη συγκυρία αυτή, ο πολιτικός μας χώρος δεν έχει την πολυτέλεια ούτε της πολυδιάσπασης δυνάμεων ούτε ενός ανεξέλεγκτου εσωκομματικού «εμφυλίου».
Πιστεύω ότι το να προτάσσει κάποιος το καλό του κινήματος, την ενότητα του κόμματος και, κυρίως, την πολιτική σταθερότητα της χώρας τούτη τη δύσκολη ώρα, είναι δείγμα προσωπικής σοβαρότητας και πολιτικής υπευθυνότητας.
Θεωρώ πολύ θετική εξέλιξη την πρωτοβουλία των δύο κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντρέα Λοβέρδου, να συμπορευτούν και να συνεργαστούν για την ενότητα, τη συντεταγμένη πορεία και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά πρωτίστως για το συμφέρον του τόπου μας.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

Η συμπόρευση που ανακοινώθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην παρούσα συγκυρία. Θα ήταν πραγματικά δραματικό αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ να χωριστεί σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Μια τέτοια προοπτική θα αποδυνάμωνε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης εν μέσω των κρίσιμων για τη χώρα διαπραγματεύσεων και, βέβαια, θα βάθαινε το ρήγμα ανάμεσα στο κόμμα και την κοινωνία.
Ωστόσο, η εστίαση στα πρόσωπα δεν αποτελεί «πολιτική ατζέντα». Αυτό που πρέπει ξεκάθαρα να ορίσουμε ως κόμμα είναι το πολιτικό εγχείρημα των επόμενων χρόνων επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους και την ιδεολογική μας ταυτότητα, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας μας.
Εύχομαι πραγματικά στους δύο μήνες που απομένουν μέχρι την εκλογή του προέδρου να αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, ικανός να απαντήσει τα κρίσιμα αυτά ζητήματα.

ΘΑΡΡΟΣ

9,45 ευρώ πήρε ως μισθό νοσηλεύτρια για 15ημερο!

To αστρονομικό ποσό των 9,45 ευρώ έλαβε ως 15ήμερο μόνιμη δημόσια υπάλληλος, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ως βοηθός θαλάμου. Με προϋπηρεσία 12 ετών και τρία παιδιά, η γυναίκα καλείται να περάσει έναν ολόκληρο μήνα με μισθό 19 ευρώ, αφού εκεί έφτασε, μετά τις τελευταίες περικοπές και τις αναδρομικές κρατήσεις που αποφασίστηκαν για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο.

Η περίπτωση δεν είναι μεμονωμένη, καθώς τα ...........

ίδια συμβαίνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, κυρίως σε δημοσίους υπαλλήλους ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) που εργάζονται στον τομέα της Υγείας ή σε εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ υπάρχουν ακόμη και άνθρωποι που έλαβαν εκκαθαριστικά «αρνητικά»!

Όσο για τη συγκεκριμένη εργαζόμενη του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μετά τις τελευταίες περικοπές και τις κρατήσεις που της γίνονταν για δύο δάνεια, ο μισθός της είχε φτάσει τα 400 ευρώ το μήνα, δηλαδή 200 ευρώ «καθαρά» το δεκαπενθήμερο. Τώρα, με τις νέες κρατήσεις που της έγιναν αναδρομικά και για το ενιαίο μισθολόγιο, στο οποίο εντάχθηκε, ο μισθός της αυτόν το μήνα έφτασε τα 19 ευρώ, δηλαδή 9,45 το δεκαπενθήμερο.

«Αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να μην μπορούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις τους τον επόμενο μήνα, αφού οι απολαβές τους δεν ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις τα 100 ευρώ!» αναφέρει σχετικά χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» (των Ν. Τσίτσα, Δ. Καραγιώργου).

«Κυρίως οι εργαζόμενοι που αποπληρώνουν δάνεια καταναλωτικά ή για την αγορά σπιτιού, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το λογαριασμό μισθοδοσίας τους, έλαβαν εκκαθαριστικά ελαχίστων ευρώ για το επόμενο 15νθήμερο, γεγονός που τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση.
Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Τζάνειο πραγματοποιούν σειρά κινητοποιήσεων, με καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, η επιτροπή αγώνα διοργανώνει καθημερινές συγκεντρώσεις στα επείγοντα (στις 8 το πρωί), μπλοκάρισμα των απογευματινών ιατρείων και των ταμείων για τη μη καταβολή του “πεντάευρου”. Το προσωπικό των νοσοκομείων θα πραγματοποιήσει διαδήλωση στο υπουργείο Υγείας στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης. Ζητούν να αποσυρθεί το ενιαίο μισθολόγιο, να μη γίνει καμία περικοπή ωρών και να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα.

“Οι απώλειες των χαμηλόμισθων υπαλλήλων από το νέο μισθολόγιο - παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης - κυρίως για τις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ κυμαίνονται από 100-400 ευρώ», επισημαίνει στο «Εθνος» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Στ. Κουτσουμπέλης.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι μετά την κατάργηση του νοσοκομειακού επιδόματος, το οποίο αντιστοιχούσε κατά μέσο όρο σε 280 ευρώ ανά υπάλληλο, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμα στη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος ύψους 150 ευρώ για τους εργαζομένους στο Δημόσιο που ασκούν βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. “Απαιτούμε την άμεση υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος”, δηλώνει ο κ. Στ. Κουτσουμπέλης».

ΘΑΡΡΟΣ

Επεξεργασία δεδομένων από «όλο το Google σας»

Από την 1η Μαρτίου 2012, όλες οι υπηρεσίες που θα παρέχει η Google θα διέπονται από μια, νέα, ενιαία πολιτική απορρήτου.

Σκοπός, να μας προσφέρει αποτελέσματα σαν να μας γνωρίζει καλά και να μας σερβίρει διαφημίσεις που πραγματικά μας ενδιαφέρουν. Πόσα όμως ξέρει για μας η Google;

Είναι σχεδόν βέβαιο εάν έχετε πατήσει πλήκτρο τις τελευταίες ημέρες, θα έχετε δει την προτροπή της Google να διαβάσετε κάτι.

Εάν δεν έχετε κάνει κλικ, σας μεταφέρουμε ότι η ...........

Google θέλει σας να σας ενημερώσει ότι από την 1η Μαρτίου 2012 και προκειμένου να συνεχίσετε να τηρείτε Λογαριασμό στο Google (Google Account), θα ισχύσει μια ενιαία πολιτική απορρήτου για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Για να αποφασίσετε, θα πρέπει καταρχήν να γνωρίζετε τι γνωρίζει για εσάς η Google. Για να μάθετε, κάντε Sign In ή ακολουθήστε την παραπομπή στο λεγόμενο Dashboard του λογαριασμού σας στη διεύθυνση https://www.google.com/dashboard/?hl=en (κάντε sign in και θα οδηγηθείτε στο ταμπλό διαχείρισης των στοιχείων σας).

Εκεί θα δείτε στοιχεία για τον προφίλ σας, για το Gmail σας, για το YouTube σας, για τα Picasa Web album σας, για τα Contact σας, για το Android smartphone σας (ακόμα και για τους διαφορετικούς λογαριασμούς gmail με τους οποίους το έχετε συνδέσει), για τα blog που έχετε φτιάξει στο Blogger, για τα προγραμματισμένα ραντεβού σας στο Google Calendar, για τα τελευταία έγγραφα που δημιουργήσατε στο Google Docs, για τις κοινωνικές επαφές (τις δικές σας, αλλά και τις δευτερεύουσες, αυτές των φίλων σας), τα Google Analytics για τα σάιτ που τηρείτε και πολλά πολλά ακόμα, και φυσικά τις τελευταίες αναζητήσεις που κάνατε στο Google, όντας συνδεδεμένοι/-νες στο λογαριασμό σας.

Με όλα αυτά τα στοιχεία, η υπηρεσία Google Transit θα μπορούσε να σας στείλει ένα μήνυμα στο smartphone σας, με μια πρόταση εναλλακτικής διαδρομής που μπορείτε να ακολουθήσετε πηγαίνοντας στο ραντεβού που προγραμματίσατε.

Μπορεί να το κάνει, εάν έχετε επιτρέψει στην Google να γνωρίζει τη θέση σας από το εξοπλισμένο με GPS, Android smartphone σας, και έχετε έχετε σημειώσει τα ραντεβού σας στο Google Calendar.

Μην αναρωτιέστε λοιπόν, «Από που ξέρει η Google που είμαι και που θέλω να πάω;».

Αυτός είναι ένας μόνο τρόπος με τον οποίο, η Google μπορεί να συνδυάσει στοιχεία από διαφορετικές, δικές της, υπηρεσίες για να δημιουργήσει νέες. Για άλλους οι υπηρεσίες αυτές είναι ευπρόσδεκτες, για άλλους όμως, η ιδέα ότι έχουν εμπιστευτεί τόσα στοιχεία σε μια εταιρεία είναι τρομακτική.

Μια άλλη «παράπλευρη» συνέπεια της εφαρμογής ενιαίας πολιτικής απορρήτου σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Google είναι ότι, η Google δηλώνει ότι μπορεί να αντικαταστήσει ονόματα που έχει δώσει στο παρελθόν ο κάτοχος του ίδιου Google Account σε διαφορετικές υπηρεσίες.

Έτσι, εάν για παράδειγμα ο ίδιος χρήστης διατηρεί προφίλ στο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης της Google, το Google+, θα πρέπει να έχει δώσει το πραγματικό του όνομα. Αντίστοιχη απαίτηση δεν υπάρχει όμως στο YouTube.

Εντούτοις, η Google δηλώνει ότι μπορεί να αντικαταστήσει παλαιότερα ονόματα με ένα (υποθέτουμε αυτό που γνωρίζει ότι είναι το πραγματικό, αυτό στο Google+) σε όλες τις υπηρεσίες. Έτσι, τα πραγματικά ονόματα των μελών του YouTube αποκαλύπτονται, με τις όποιες συνέπειες.

Πάντως, είτε «το πιάσατε» (κάνατε κλικ στο Ok, I've got it και αποδεχτήκατε τους όρους της νέας συμφωνίας), είτε όχι, η ενιαία πολιτική απορρήτου θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου 2012. Εάν διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Google (Google Account, στον οποίον περιλαμβάνονται όλοι οι λογαριασμοί σας σε όλες τις υπηρεσίες του Google) μπορείτε να ζητήσετε να πάρετε πίσω όλα τα δεδομένα σας. Εάν πάλι, θέλετε να ζήσετε την νέα, «διαισθητική», εμπειρία, θα πρέπει να εμπιστευτείτε στην Google «τόνους» προσωπικών δεδομένων.

Η Google επιχειρεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες που εκφράστηκαν, ακόμα και σε «υψηλό» επίπεδο (και δη, τους νομοθέτες που σκέφτηκαν ότι ίσως δεν υπάρχει εναλλακτική για τους χρήστες των υπηρεσιών της).

Ξεκαθαρίζει ότι, οι αλλαγές αφορούν μόνο όσους χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του, όντας συνδεδεμένοι σε έναν Λογαριασμό Google (Google Account). Για να όμως κάνει κανείς αναζήτηση στο Google, να χρησιμοποιήσει τους Χάρτες Google ή να δει βίντεο στο YouTube δεν απαιτείται να είναι συνδεδεμένος στο λογαριασμό του.

Ακόμα και τότε όμως, όταν απαιτείται σύνδεση στο Google Account, μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Google Chrome σε Incognito Mode για να μην καταγράφονται οι επισκέψεις τους στον παγκόσμιο ιστό, να αλλάξει τις ρυθμίσεις σε όλα, ακόμα και στον τρόπο που σερβίρονται διαφημίσεις (Ad preferences).

Πάντως, τονίζει η Google, η υιοθέτηση της νέας ενιαίας πολιτικής δεν σημαίνει ότι η Google συλλέγει νέα στοιχεία ή ότι θα παρακάμψει τις ρυθμίσεις τις οποίες έχει ενδεχομένως κάνει ήδη ο χρήστης στις επιμέρους υπηρεσίες.

inpost

Ξεκίνησε το στήσιμο του στέγαστρου

Ξεκίνησε από προχθές το στήσιμο του στέγαστρου που θα φιλοξενήσει τους μικροπωλητές για το πανηγύρι του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Χαραλάμπους.

Το πανηγύρι μας θα ξεκινήσει στις 5 του μηνός όπου θα καταφθάσουν οι πρώτοι μικροπωλητές και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της 10ης του μήνα.

Πλήθος κόσμου αναμένεται να κατακλύσει την..........

πόλη καθώς πολλά Γραφεία ταξιδίων ανά την Ελλάδα έχουν διοργανώσει ημερήσια εκδρομή στα Φιλιατρά για προσκύνημα στον Άγιο Χαράλαμπο.
Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και ο καιρός να επιτρέψει στον κόσμο και τους επισκέπτες να προσκυνήσουν και να ψωνίσουν.

Καιρός να μιλήσω κι εγώ

Παρακαλώ την ομάδα να δημοσιεύσει το μήνυμα μου όπως ακριβώς είναι.

Δεν είχα σκοπό να κάνω παρέμβαση αλλά κάποιος πρέπει να προστατεύσει από τα «άγρια σαρκοβόρα θηρία» (εξαιρείται ο Γεώργιος Φιλιατρινός του Κωνσταντίνου που υπερασπίστηκε αυτά τα παιδιά της ομάδας διαχείρισης), αυτά τα δυο παιδία που διαχειρίζονται ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΩΦΕΛΟΣ (οικονομικό ή προσωπικό) το Φιλιατρά News, παρά μόνο με κόστος προσωπικού και οικογενειακού χρόνου, εδώ και τόσα χρόνια και κυρίως τα δυο σχεδόν τελευταία χρόνια.
Είναι γεγονός ότι η ομάδα υπέπεσε σε ένα σφάλμα. Σφάλμα για το οποίο δέχτηκε σκληρή κριτική από πολλούς. Ορισμένοι μάλιστα φερόμενοι ως σαρκοβόρα θηρία μόνο το κεφάλι τους επί πίνακι δεν ζήτησαν.
Και σε όλο αυτό τον συρφετό, οι απανωτές ..........

ανακοινώσεις της μητρόπολης και η αυτοπροβολή (όπως εύστοχα σχολίασε αναγνώστης) του πατήρ Ευάγγελου Σίμου.

Συμφωνώ ότι το λάθος των διαχειριστών να είναι μεγάλο. Μπορεί το δίκιο της μητρόπολης να είναι βουνό, λόγω της λανθασμένης είδησης που γράφτηκε, όμως η αντιμετώπιση που έτυχε η ομάδα διαχείρισης αλλά και το ίδιο το Blog από τον συντάκτη της διάψευσης πρωτοπρεσβύτερο της ιεράς Μητροπόλεως Ευάγγελο Σίμο και με τον απαξιωτικό τρόπο που αναφέρθηκε στην διάψευση είναι κατακριτέο.

Θα σταθώ σε δυο σημεία (3 και 4) της ανακοίνωσης.

Στο σημείο 3 και την δεύτερη παράγραφο αναφέρει επί λέξει:
«Ευτυχώς οι Φιλιατρινοί θυμούνται ποιοι εκκλησιαστικοί παράγοντες με την προκλητική τους πολιτεία και συμπεριφορά είχαν μεταβάλει τα Φιλιατρά σε συνώνυμο των σκανδάλων και της διαφθοράς και την Πανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους σε πηγή ανεκδότων στους εκκλησιαστικούς κύκλους.»
Πατήρ Ευάγγελε, βαριά η κατηγορία που αφήνεις να αιωρείται και προσωπικά την αμφισβητώ στο 100% καθώς δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΝΕΝΟΣ πρώην εκκλησιαστικού παράγοντος όπως αναφέρετε στην ανακοίνωση της διάψευσης σας.
Υπονοείτε μήπως ότι υπήρξε από κάποιον – κάποιους υπεξαίρεση χρημάτων??? Υπάρχουν αποδείξεις οικονομικών ατασθαλιών??? Αν ναι, Γιατί μετά τον οικονομικό έλεγχο που έγινε όταν ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος τα όποια ευρήματα ατασθαλιών δεν εστάλησαν στον Εισαγγελέα και την δικαιοσύνη???
Ξέρετε πάτερ… Χωρίς αποδείξεις δεν μπορεί να καταδικαστεί ούτε ο χειρότερος δολοφόνος. Και αυτό που κάνετε αφήνοντας υπονοούμενα να αιωρούνται χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία απόδειξη και καμία καταδίκη εις βάρος κανενός είναι κατακριτέο.
Γιατί οι αιχμές που αφήσατε είναι σαφής για τον προκάτοχο σας.
Και σας το ξαναλέω. Από την στιγμή που κανένα στοιχείο – εύρημα δεν πήγε στην δικαιοσύνη, άρα δεν υπάρχει και καμία απολύτως καταδικαστική απόφαση είναι ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ.
Συνεπώς αμφισβητώ ΑΝΟΙΚΤΑ τα όποια μισόλογα αναφέρονται σε προηγούμενους εκκλησιαστικούς παράγοντες.
Παρακαλώ γνωστοποιήστε μας την όποια καταδικαστική απόφαση υπάρχει για τον οποιονδήποτε προηγούμενο εκκλησιαστικό παράγοντα. Αλλιώς αλλάξτε τροπάριο.

Στο σημείο 4 της ανακοίνωσης.
Ο πατήρ Ευάγγελος Σίμος Συντάκτης της διάψευσης, υπέπεσε σε ένα ακόμα σοβαρό ατόπημα.
Αναφέρει επί λέξει:
Την παραδίδουμε στην κρίση των αναγνωστών της. Ας προβληματιστούν κατά πόσον αξίζει να εμπιστεύονται μία ιστοσελίδα, που σκόπιμα διαδίδει κατασκευασμένα ψεύδη, για να σπιλώσει πρόσωπα και θεσμούς που κατέχουν κεντρική θέση στη ζωή της τοπικής κοινωνίας μας.

Πατήρ Ευάγγελε πέσατε σε δεύτερο βαρύ ατόπημα με αυτή σας την πρόταση. Ναι, διαψεύσατε το δημοσίευμα όπως θα έπρεπε να γίνει εφόσον δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, και να περιοριστείτε εκεί. Στην διάψευση.
Εσείς όμως αντί να περιοριστείτε στην διάψευση, καταφύγατε σε κρίσεις και σχόλια για το αν και κατά πόσο θα έπρεπε οι αναγνώστες να εμπιστεύονται το Φιλιατρά News. Επειδή δεν γνωρίζετε, σας ενημερώνω λοιπόν ότι στα 4 σχεδόν χρόνια ζωής του το Φιλιατρά News έχει ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ 100% Αξιόπιστες πληροφορίες (και αν θέλετε μπορώ να σας τις αναφέρω μία προς μία) και έχει κάνει και σημαντικότατες αποκαλύψεις.

Πολύ πρόσφατα όλοι οι Φιλιατρινοί έμαθαν τι πραγματικά συνέβη στο παρασκήνιο που προηγήθηκε μέχρι την ξερή ανακοίνωση του Δήμου Τριφυλίας περί ματαίωσης της παράστασης του Συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου χωρίς να έχουν την τόλμη (από τον Δήμο) να πουν ξεκάθαρα τους λόγους ματαίωσης.
Τους λόγους αυτούς λοιπόν, τους έμαθαν οι Φιλιατρινοί ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS, που δημοσίευσε την επιστολή κόλαφο για τον Δήμο Τριφυλίας του Γρηγόρη Χαλακόπουλου. Αυτό δεν είναι σημαντική αποκάλυψη????
Ναι. Αυτό το Blog που εσείς λέτε σήμερα ότι οι αναγνώστες πρέπει να "προβληματιστούν κατά πόσον αξίζει να εμπιστεύονται μία ιστοσελίδα," εννοόντας το Φιλιατρά News.
Πατήρ Ευάγγελε Σίμο μπας και θέλετε να μας υποδείξετε μήπως και ποια σελίδα να διαβάζουμε στο μέλλον????

Το ένα και μοναδικό μελανό σημείο δεν είναι ικανό να σβήσει μια επιτυχημένη πορεία κοντά 4 ετών. Είτε σας αρέσει είτε όχι.
Η προσπάθεια σας να σπιλώσετε την φήμη και την πορεία του Φιλιατρά News θα πέσει στο κενό. Σας ξαναλέω. Το λάθος από την ομάδα έγινε και αυτό κι εγώ το καταδίκασα.
Οι κρίσεις και οι επικρίσεις που κάνατε όμως, ήταν ακόμα χειρότερο από το λάθος της διαχειριστικής ομάδας. Δεν είναι ο ρόλος σας να κάνετε κρίσεις και επικρίσεις. Και πολύ δε περισσότερο να προσπαθήσετε να υποδείξετε αν πρέπει ή όχι να διαβάζει ο κόσμος το Φιλιατρά News.
Σας καλώ να περιοριστείτε στα ιερατικά σας καθήκοντα και να σταματήσετε τα τηλέφωνα ….. (ξέρετε εσείς τι λέω.....)
Ναι. Η διάψευση από την μητρόπολη έπρεπε να βγει. Αλλά οι κρίσεις και οι επικρίσεις από την ανακοίνωση σας ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ. Είστε ο πλέον αναρμόδιος να κάνετε κρίσεις και επικρίσεις.
Ναι είναι σφάλμα των διαχειριστών η ανάρτηση μιας μη επιβεβαιωμένης είδησης (προσωπικά κρατώ μεγάλη επιφύλαξη και έχω κάθε δικαίωμα) αλλά θεωρώ ότι κι εσείς ξεφύγατε κατά πολύ από τα όρια που έπρεπε να κινηθείτε.
Είναι προς τιμήν των Διαχειριστών που εδώ και δύο μέρες πυροβολούνται αβέρτα και ακόμα δεν έχουν μιλήσει –τους παρακινώ να μιλήσουν και να βγάλουν ακόμα και χολή αν χρειάζεται για να ξεσπάσουν –, είναι προς τιμήν των δυο διαχειριστών που δημοσίευσαν την διάψευση που συντάξατε και στείλατε, είναι προς τιμή τους που σας ανέχτηκαν να τους πυροβολήσετε κατά ριπάς και σήμερα να αυτοπροβληθείτε μέσα από το Φιλιατρά News για το οποίο προηγουμένως είπατε πως πρέπει να προβληματιστούν οι αναγνώστες κατά πόσον αξίζει να εμπιστεύονται μία ιστοσελίδα, ….

Αποδεχόμενος εν μέρει την προτροπή σας για τον προβληματισμό, θα προβληματιστώ κι εγώ κατά πόσον μπορώ να πάρω στα σοβαρά την σημερινή σας αυτοπροβολή και γενικά την όλη σας συμπεριφορά.
Στην τελική αν δεν σας αρέσει εδώ, υπάρχει και η λύση της αποχώρησης από τα Φιλιατρά να πάτε σε εκκλησία της Κυπαρισσίας όπου και κατοικείτε για να μην χαλάτε και βενζίνη να πηγαινο-έρχεστε. Ζητήστε το από τον Δέσποτα. Πιστεύω ότι θα σας ικανοποιήσει το αίτημα.

Και πάμε τώρα στην χθεσινή σα επιστολή αυτοπροβολής και αυτοδιαφήμησης. Πετυχημένο τελικά το σχόλιο του αναγνώστη….

Μας είπατε ότι κατηγορείστε πως καταργείτε και δεν σέβεστε τα έθιμα και κυρίως το έθιμο της Αναστάσεως στον προαύλιο χώρο του Ναού μας.
Σας ενημερώνω λοιπόν ότι η ενορία Παναγίας ήταν η μεγαλύτερη ενορία στα Φιλιατρά και η μόνη που προσέλκυε επισκέπτες από διπλανές πόλεις (Γαργαλιάνους Μάραθο, κλπ για να δουν αυτό το ας το πούμε θέαμα με τα δυναμιτάκια. Ο κόσμος που ερχόταν στην παναγία γέμιζε σχεδόν γύρω γύρω τον ναό. Και αυτά επί εποχής Παπανιόνιου.
Επί των ημερών σας η μεγάλη αυτή ενορία έχει συρρικνωθεί και ο κόσμος έχει μειωθεί κατά 1/4 για να μην πω ότι μειώθηκε στο μισό.
Σέβομαι ότι φοβάστε να βγείτε στην πλατεία και εγώ διαφωνώ στο να βγείτε. Βγείτε στα σκαλοπάτια της εκκλησίας να κάνετε Ανάσταση μαζί με τον κόσμο που είναι έξω. Ξέρετε κάτι Πάτερ? Ο κόσμος που είναι έξω δεν είναι μούλος για να κάνει Ανάσταση μόνος του. Και αυτό σεβόταν ο προκάτοχος σας ο Παπανίονιος. Μόνο που επειδή δεν φοβόταν τίποτα είχε τα «κάκαλα» να βγαίνει στο μέσον της πλατείας.
Γι αυτό και τον γουστάραμε και γι αυτό αναπολούμε κάποιοι – και είναι δικαίωμα μας – εκείνη την εποχή. Δεν μπορείτε να μας το απαγορεύσετε. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μας το απαγορεύσετε.
Αν ήσασταν ωραίος, και σεβόσασταν όπως λέτε τα έθιμα – πράγμα που προσωπικά αμφισβητώ και είναι δικαίωμα μου – και τον κόσμο που περιμένει απ έξω, θα βγαίνατε στο πλατύσκαλο της εκκλησίας θα λέγατε χρόνια πολλά προς όλους και θα κάνατε μια όμορφή εξήγηση με τον κόσμο λέγοντας του να σεβαστεί την ιερή στιγμή και μετά το Χριστός Ανέστη να πανηγυρίσει με τον δικό του τρόπο την ανάσταση του Κυρίου ρίχνοντας τα βαρελότα του στο μέσον της πλατείας που είναι άδεια και μαζί με μας να πούμε όλοι το Χριστός Ανέστη. Έτσι θα έδειχνατε ένα στοιχειώδη σεβασμό και προς τον κόσμο και προς το έθιμο μας και δεν θα το σνομπάρατε έτσι και δείχνοντας αδιαφορία για τους έξω…
Τώρα κατάλαβατε γιατί γουστάραμε περισσότερο τον προκάτοχο σας?? Γιατί ήταν μάγκας, ήταν ωραίος, ήταν ο Παπάς μας.

Προσωπικά θα εξακολουθήσω να στηρίζω αυτήν την ομάδα γιατί πρόκειται για άτομα αξιόλογα που ζουν στα Φιλιατρά, εργάζονται στα Φιλιατρά, έχουν την οικογένεια τους στα Φιλιατρά και δεν είναι ξενόφερτοι και δήθεν. Είναι άτομα που έχουν την κοινωνική τους ζωή στα Φιλιατρά, αγωνιούν για την πόλη τους και δέχτηκαν ακόμα και σε βάρος της προσωπικής τους ζωής δίνοντας ακόμα και την ψυχή τους ασχολούμενοι με αυτό το Blog. Και σίγουρα δεν αξίζουν τέτοια συμπεριφορά ούτε από τον Παπά ούτε από κανένα σαρκοβόρο θηρίο.

Κλείνοντας θα συμφωνήσω απόλυτα με το σχόλιο του Γεώργιου Φιλιατρινού του Κωνσταντίνου που έγραψε στην ανάρτηση με την διάψευση:

«Χαιρετώ όλους τους πικρόχολους ιεροεξεταστές. Τα παιδιά αυτά κάνουν ότι κάνουν και αμισθή και δαπανώντας έτσι τον ελεύθερο χρόνο τους. Γιατί όλοι εσείς τιμητές των πάντων δεν δημιουργείτε ενα blog για να ενημρώνετε όλους εμάς, φαρισαίοι, υποκριτές, αυλοκόλακες, νενέκοι και σφουγγοκωλάριοι του εκάστοτε εκκλησιαστικού κατεστημένου που με περισσή ευκολία πετάει άστεγους στο δρόμο, σταυρώνει κακομοίρηδες παπάδες, αλλά θίγεται απο την λιτανεία του Αγίου μας? Αν δεν σας αρέσει, αλλάξτε σελίδα.
Και για να εξηγούμε, ούτε στα Φιλιατρά κατοικώ (σωματικά, η ψυχή μου ειναι πάντα εκεί), ούτε και τα παιδιά του blog γνωρίζω.
Γεώργιος Φιλιατρινός του Κωνσταντίνου.»

Γιώργο το σχόλιο σου με κάλυψε απόλυτα και σ’ ευχαριστώ που επώνυμα στήριξες αυτά τα δύο παιδιά.

Ο πρώην Διαχειριστής.

Το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 1-2-2012





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Φεβρουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.