Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!! Η Εκκλησία απέλυσε 34 εργαζόμενους χωρίς αποζημίωση!

Χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, 34 οικογένειες έμειναν χωρίς εισόδημα, με μια ανακοίνωση!

Οι κατά τα άλλα οι φιλέσπλανοι παπάδες, αποφάσισαν με μια ανακοίνωση να δημοσιοποιήσουν στους 34 εργαζόμενους (τεχνικούς και δημοσιογράφους) του «Ραδιοφώνου της Εκκλησίας» ότι χάνουν τη δουλειά τους, χωρίς αποζημίωση μάλιστα, ενεργώντας ως στυγνός επιχειρηματικός οργανισμός...
Διαβάσαμε στο planet-greece την κατάπτυστη ανακοίνωση….

Είχαν προηγηθεί πιέσει ιεραρχών προς τους .............

εργαζόμενους να υποκύψουν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, με απώλειες έως και 35% των μηνιαίων τους αποδοχών! Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την ΕΣΗΕΑ. Κι εκεί που βρίσκονταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις της Ιεραρχίας με το ΔΣ της Ένωσης, αιφνιδίως, σήμερα, με μια ανακοίνωση, οι… εκπρόσωποι του λόγου Του Θεού, πέταξαν στο δρόμο 34 άτομα!

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Πατρών κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, σήμερα, 8.2.2012 και ώρα 11 π.μ., για το ενδεχόμενο συνάψεως επιχειρισιακής συμβάσεως, για την ανάγκη μειώσεως των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού λόγω της αδυναμίας καλύψεως του ελλείμματος για το τρέχον έτος και προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων. Οι Αρχιερείς ανέφεραν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος η εκπρόσωποι των εργαζομένων κατά την ορισθείσα σημερινή συνάντηση. Κατόπιν αυτών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατεί να εξακολουθήσει την λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και απεφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού.

Τέλος, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος στο εξωτερικό.`

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

ΣΧΟΛΙΟ
Φαρισσαίοι Υποκριτές!!!!!

Σχόλιο του Καθηγητή Γιώργου Πιεπρόπουλου για την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Παιδιά,

Ωραίο το "Επικοινωνιακό Παιχνίδι" του κ Καρατζαφέρη με το μεταφρασμένο στα ελληνικά μνημόνιο και την ΑΡΝΗΣΗ του να ΜΗΝ συμμετάσχει στο Συμβούλιο Αρχηγών ώσπου να το εκτιμήσει σε "ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ" αλλά, τελικά, πήγε και εάν το ψηφίσει εγώ προσωπικά, ΔΕΝ θέλω να τον ξαναδώ αυτόν και πολλούς παλιούς φίλους στην Κοινοβουλευτική και όχι μόνο ομάδα του για το υπόλοιπο της φυσικής μου ύπαρξης (και μη μου πείτε, έ και ή...σκασίλα τους)

Όσο για τον κ Σαμαρά, αυτόν και τη "Νέα, Νέα Δημοκρατία" της ...........

¨ΠΟΛΑΝ τους έχω διαγράψει, όπως και εσύ, από καιρό!!!!

Τελικά εάν απόψε ακούσουμε 3 ΝΑΙ για την..."σωτηρία" μας θα είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ η ημέρα καθώς η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ θα παραχωρήσει την εξουσία στην...ΑΡΙΣΤΕΡΑ!'...

με αγάπη

Γιώργος Πιπερόπουλος

απλα τελειο!!!!!


-Ένας τύπος οδηγούσε τη μηχανή του βράδυ και το ευχαριστιόταν τρέχοντας
πάνω από το όριο ταχύτητας. Ξαφνικά βλέπει τα φώτα του περιπολικού να
ανάβουν πίσω του αλλά σκέφτεται ότι μπορεί να του ξεφύγει......
Ανεβάζειταχύτητα,150 ο αστυνομικός πίσω του, 160,180,200 τίποτα δεν μπορεί να του
ξεφύγει και σταματάει στην άκρη.

Αστυνομικός: "Είχα μια δύσκολη μέρα και τώρα εσύ που δεν σταμάταγες. Θα μπορούσα να σε πάω μέσα αλλά μια και είμαι κουρασμένος θα σε αφήσω αν βρεις μια δικαιολογία που δεν την έχω ξανακούσει"

Μοτοσικλετιστής: "Ξέρετε προχθές η γυναίκα μου το έσκασε με έναν αστυνομικό".
Αστυνομικός: "Λοιπόν;"
Μοτοσικλετιστής: "Νόμιζα ότι ήσασταν ο ίδιος και με κυνηγούσε να την επιστρέψει".
-

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας. Οδηγίες στους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ

Αγαπητέ ασφαλισμένε στον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ),

από την 1η Ιανουαρίου 2012 ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο ασφαλιστικό ταμείο ΕΟΠΥΥ, με πολλές ασάφειες, παραλείψεις και λάθη, και μοναδικό στόχο την ελαχιστοποίηση της κρατικής δαπάνης για την περίθαλψη των πολιτών. Το αποτέλεσμα είναι η πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες Υγείας να είναι δύσκολη, ή και αδύνατη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, λόγω ακριβώς ........

αυτών των προβλημάτων, θεωρεί απαραίτητες κάποιες διευκρινίσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιθυμεί να εξετασθεί ή να αναγράψει φάρμακα και παρακλινικές εξετάσεις, μπορεί να το κάνει:

1) Στους συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, τα ονόματα των οποίων μπορεί να αναζητήσει στις λίστες που του έχουν δοθεί από το ταμείο του, με την επισήμανση ότι κάθε συνεργαζόμενος ιατρός μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι 50 ασφαλισμένους την εβδομάδα χωρίς αμοιβή. Από τον 51ο ασθενή και μετά ο ιατρός αμείβεται.

2) Στα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία

3) Στα καταστήματα του ΙΚΑ κατόπιν ραντεβού

4) Σε όλους τους ιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί για ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είτε συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ είτε όχι. Σε αυτούς που δε συνεργάζονται, θα πληρωθεί το αντίτιμο της επίσκεψης, όπως αυτό καθορίζεται από τον κάθε ιατρό.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος πρέπει να εκτελέσει εργαστηριακές εξετάσεις (μικροβιολογικές, ακτινολογικές, βιοχημικές κ.λπ.), μπορεί να το κάνει:

1) Στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΠΥΥ εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, με συμμετοχή του ασθενούς 15% επί της αξίας των εξετάσεων

2) Στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, εργαστήρια πρώην ΙΚΑ), χωρίς συμμετοχή, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος υποβάλλεται σε παρακλινικές εξετάσεις που εκτελούνται από τους ίδιους τους ιατρούς (καρδιολόγους, πνευμονολόγους, ουρολόγους κ.λπ.), μπορεί να το κάνει:

1) Στους συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς με συμμετοχή 15% του ασθενούς.

2) Σε όλους τους ειδικευμένους ιατρούς με την καταβολή του συνόλου της αξίας της εξέτασης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1) Ο ανώτερος αριθμός ασθενών που μπορούν να δεχθούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί είναι 50 την εβδομάδα. Όχι 10 ημερησίως, όπως λανθασμένα ακούγεται.

2) Εφόσον ο ασφαλισμένος βρίσκεται στη λίστα των 50 πρώτων ασθενών, η κλινική εξέταση, η συνταγογράφηση και η έκδοση παραπεμπτικών για παρακλινικές εξετάσεις περιλαμβάνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις του συμβεβλημένου ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ.

3) Είναι αυτονόητο ότι για οποιαδήποτε ιατρική πράξη χρειασθεί ο ασφαλισμένος να καταβάλει χρήματα, θα λάβει Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών.

Για τυχόν αλλαγές, θα βρισκόμαστε κοντά σας με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Για το Δ.Σ.

Σύλληψη 34χρονου για βιασμό στα Φιλιατρά

Ένας 34χρονος συνελήφθη χθες στα Φιλιατρά με την κατηγορία του βιασμού μιας 19χρονης υπήκοο Βουλγαρίας.

Η 19χρονη Βουλγάρα εργαζόταν σε μπαρ της περιοχής και ο 34χρονος ήταν θαμώνας. Προχθές αργά το βράδυ, περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών η 19χρονη, ο 34χρονος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Στη διαδρομή όμως τη βίασε.

Η κοπέλα κατήγγειλε το γεγονός στην ...........

Αστυνομία, η οποία συνέλαβε το δράστη.

Τριφυλία Τεράστια προβλήματα ξανά στα αλιευτικά καταφύγια…

Στο έλεος των κυμάτων βρέθηκαν ξανά τα αλιευτικά καταφύγια της Τριφυλίας, με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν και την ένταση της θαλασσοταραχής να προκαλούν ζημιές σε σκάφη και βάρκες.

Το περασμένο διήμερο τα κύματα χτυπούσαν λυσσαλέα μόλους και προβλήτες και έμπαιναν μανιωδώς στα λιμάνια και τα αλιευτικά καταφύγια στην Κυπαρισσία, τη Μαραθόπολη, την Αγία Κυριακή και τον Αγρίλη. Τα «χτυπήματα» αυτά ήρθαν σε συνέχεια της προ μηνός καταστροφής, για να αποτελειώσουν τον όλεθρο. Οι μόλοι αποδείχθηκαν, ξανά, ανίκανοι να σταματήσουν τη μανία των κυμάτων.

Το λιμάνι της Κυπαρισσίας αποδείχθηκε για ...........

πολλοστή φορά πως παραμένει χωρίς καμία ασφάλεια, παρά την κατασκευή – επιμήκυνση του προσήνεμου μόλου, με το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα έντονο εντός του αλιευτικού καταφυγίου. Όλη η ρεστία που έμπαινε στο λιμάνι γυρνούσε γύρω γύρω στα κρηπιδώματα και κατέληγε με όλη της την ένταση ξεσπώντας στο αλιευτικό καταφύγιο, προκαλώντας ζημιές σε επαγγελματικά σκάφη και ερασιτεχνικές βάρκες. Τεράστιο πρόβλημα έχει προκληθεί στο κομμάτι που ενώνει τον παλιό με τον καινούριο προσήνεμο μόλο, από το οποίο έχουν φύγει τα μπλόκια και κινδυνεύει με κατάρρευση. Χρειάζεται άμεσα επέμβαση ενίσχυσής του, αλλά, όπως φαίνεται, δεν κινείται κάτι σε αυτή την κατεύθυνση και παραμένει έρμαιο των κυμάτων.

Στο αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθόπολης η κατάσταση είναι τραγική, χωρίς καμία ασφάλεια ελλιμενισμού. Όλη η θάλασσα μπαίνει μέσα και βγάζει σκάφη και βάρκες έξω στη στεριά, προκαλώντας τους μεγάλες και σοβαρές ζημιές. Από την προηγούμενη φορά, πριν από ένα μήνα, έχει υποστεί καθίζηση ο μόλος. Με τη μανία των κυμάτων των προηγούμενων ημερών η καθίζηση μεγάλωσε και τα μπλόκια βρέθηκαν στον πάτο της θάλασσας. Σημειώνουμε πως στη Μαραθόπολη τα κύματα βγήκαν και στον παραλιακό πεζόδρομο, προκαλώντας πολλές ζημιές σε καταστήματα.

Στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Κυριακής η θάλασσα λίγο έλειψε να πλησιάσει το δρόμο. Τόσο έντονη ήταν η θαλασσοταραχή, που ο μόλος δεν μπορούσε ούτε στο ελάχιστο να κοπάσει τα κύματα, ενώ αντίστοιχη κατάσταση επικρατούσε και στο μικρό λιμανάκι του Αγρίλη.

Στο Καλό Νερό τα κύματα έφτασαν μέχρι τον παραλιακό δρόμο, ενώ στον παραλιακό δρόμο της Κυπαρισσίας, στην πηγή του Άι – Λαγούδη, τα νερά που δεν έβρισκαν διόδους διαφυγής σχημάτισαν λίμνη.

Θάρρος

Υπερχείλισε ξανά ο Λαγκούβαρδος

Για μια ακόμη φορά, με την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών, ο Λαγκούβαρδος υπερχείλισε και από προχθές βράδυ έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας. Μάλιστα, όπως μας είπαν, προχθές το απόγευμα από τα ορμητικά νερά κινδύνευσαν να παρασυρθούν εκτός οδοστρώματος και να βρεθούν στο ποτάμι δύο οχήματα με πέντε επιβαίνοντες, εκ των οποίων δύο μικρά παιδιά. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, κρίνοντας όχι μόνο ιδιαιτέρως επικίνδυνη, αλλά και αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων, αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο Φιλιατρών - Μαραθόπολης, στο σημείο που είναι το γεφυράκι του Λαγκούβαρδου και έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας στον «Αγιαννάκη», σε αγροτικό δρόμο.

Δυστυχώς, για πολλοστή φορά, η έντονη ..........

βροχόπτωση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει εργασίες καθαρισμού του ποταμού από καλάμια και φερτά υλικά (παρά το ότι και πριν από ένα μήνα είχαν προκληθεί προβλήματα και είχε διακοπεί και τότε η κυκλοφορία), είχε ως αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανέβει ψηλά, βγαίνοντας και καλύπτοντας το οδόστρωμα, το οποίο και τις δύο προηγούμενες μέρες θύμιζε λίμνη!

Η θλιβερή και επικίνδυνη κατάσταση στο γεφυράκι του Λαγκούβαρδου, κάθε φορά που βρέχει, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Νίκου Φάμπα.
Μιλώντας στο «Θ», εξέφρασε την αγανάκτηση και την οργή του για τα επαναλαμβανόμενα και διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα: «Πόσοι αθώοι πρέπει να σκοτωθούν και να πνιγούν στο Λαγκούβαρδο για να φτιάξουν τη γέφυρα; Πόσες αθώες ζωές πρέπει να χαθούν για να πράξουν τα αυτονόητα οι αρμόδιοι; Χρόνια ακούμε για γέφυρα, αλλά είναι μόνο λόγια. Δεν πάει άλλο…».

Θάρρος

Ψέματα τέλος: Οι αρχηγοί «υπογράφουν» σήμερα τα μέτρα

Αντιμέτωποι με το πολυσέλιδο κείμενο των σκληρών μέτρων του Νέου Μνημονίου, αλλά και με την Ιστορία, θα βρεθούν σήμερα μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, που έγιναν καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Σήμερα, εκτός κάποιου απίθανου απροόπτου, ...........

οι Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα κληθούν από τον Λουκά Παπαδήμο να «προσυπογράψουν» ρητά και -το κυριότερο- να δεσμευτούν ότι θα στηρίξουν το πακέτο των σκληρότερων μέτρων που έλαβε ποτέ ελληνική κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά. Κι αυτό γιατί οι 15-16 σελίδες του εγγράφου που ετοίμασαν επιμελώς τα υπουργεία Οικονομικών (Βενιζέλος) και Εργασίας (Κουτρουμάνης) υπό τις εντολές των επικεφαλής της Τρόικα, περιγράφονται μόνο ως «σφαγή των αμνών». Περιληπτικά τα μέτρα, που έχει παρουσιάσει αναλυτικά το iefimerida.gr, περιλαμβάνουν:

α. ψαλίδισμα κατά το 1/5 του κατώτατου μισθού, και κατά πάσα πιθανότητα όλων των μισθών στον ιδιωτικό τομέα,

β. νέο τσεκούρι στις επικουρικές συντάξεις με option για περικοπή ακόμα και κύριων συντάξεων

γ. περιορισμό της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων κατά 3 μήνες

δ. 15.000 άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο

ε. ιδιωτικοποιήσεις χρυσοφόρων εταιρειών και λουκέτα σε οργανισμούς του Δημοσίου

ζ. άρση της μονιμότητας (αν και δεν υπήρχε ποτέ) και των προνομίων των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ

η. αιματηρές περικοπές σε Υγεία, Άμυνα, Δημόσιες Επενδύσεις.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για συνέχιση της ίδιας συνταγής που ακολούθησε και το πρώτο Μνημόνιο, αλλά επί το σκληρότερο, καθώς για πρώτη φορά κόβονται μισθοί με οριζόντιο τρόπο ενώ προωθούνται απολύσεις χωρίς καμία αξιολόγηση - αντίθετα με όσα έλεγε μέχρι πριν λίγο καιρό ο Δημήτρης Ρέππας. Δηλαδή «και γαμ...οι και δαρμένοι», όπως το έθεσε κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό το λόγο οι τρεις αρχηγοί, και ειδικά ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κάνουν τις τελευταίες μέρες ρεσιτάλ υποκριτικής, με δηλώσεις και διαρροές ότι δήθεν διαπραγματεύονται σκληρά για να περισώσουν ότι μπορούν, ενώ η πραγματικότητα τους διαψεύδει, και συνεχίζουν επιμελώς τις κορώνες κατά των δανειστών χωρίς αντίκρυσμα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Παπανδρέου που διαμηνύει ότι δέχεται μεν τη μείωση του κατώτατου μισθού, αλλά όχι για τα υπόλοιπα μισθολογικά κλιμάκια. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, η μόνη εναλλακτική επιλογή είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας. Και αυτή κανείς δεν θέλει να την επωμιστεί...

iefhmerida

Σε ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 8% σε νέα δημοσκόπηση, στο 31% η Ν.Δ

Δεν έχει τέλος η δημοσκοπική «κατρακύλα» του ΠΑΣΟΚ. Νέα μέτρηση το κατατάσσει στη 5η θέση με ποσοστό μόλις 8%. Η κούρσα ανόδου της Δημοκρατικής Αριστεράς συνεχίζεται και φτάνει το 18%.

Σύμφωνα με της μέτρηση της Public Issue για ............

την Καθημερινή, πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ τα ποσοστά της οποίας απέχουν αρκετά από την αυτοδυναμία. Πεσμένα τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, ενώ για δεύτερη φορά σε δημοσκόπηση φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 12,5% και 12% ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερο «κόμμα» είναι η αποχή που ανέρχεται στο 30%.

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 56% και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας με 41%, Αντώνης Σαμαράς με 31%, Αλέκα Παπαρήγα με 27%, Γιώργος Καρατζαφέρης με 25%, Ντόρα Μπακογιάννη με 19% και τελευταίος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 9%.

Δυσαρεστημένοι για Παπαδήμο

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων, δηλαδή 9 στους 10, είναι δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης συνεργασίας.

Μοιρασμένες είναι οι αρνητικές (48%) και θετικές (46%) για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σημειώνεται ότι στο Βαρόμετρο του Δεκεμβρίου οι θετικές γνώμες για τον κ. Παπαδήμο ήταν 60%. και Θετική για το 46%. Τον Δεκέμβρη οι θετικές γνώμες ήταν 60%.

Το 71% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύονται τον Λουκά Παπαδήμο για τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, έναντι του 27% που τον εμπιστεύονται.

Άμεσα εκλογές

Αναφορικά με την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών, το 58% θεωρεί ότι μάλλον χρειάζονται, έναντι του 38% που θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται.

Το 91% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση και το 79% δηλώνει δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία. Ικανοποιημένο είναι μόλις το 7%, ενώ για το 13% η Δημοκρατία δεν υπάρχει και έχει καταργηθεί.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, το 70% θεωρεί ότι τα πράγματα θα είναι μάλλον χειρότερα, αντίθετα με το 15% μάλλον καλύτερα.

Τέλος, το 54% έχει αρνητική γνώμη για την ΕΕ και το 41 θετική. Ένα μήνα πριν τα ποσοστά ήταν σχεδόν αντιστρόφως ανάλογα, με το 44% να είχε αρνητική και το 51% θετική γνώμη. Αναφορικά με το ευρώ, το βλέπει θετικά το 61% των ερωτηθέντων και αρνητικά το 35%.

Reporter.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Μακάρι να μείνει το ΠΑΣΟΚ και εκτός Βουλής.

Υπ. Οικονομικών: Νόμιμα αφορολόγητο το αυτοκίνητο των τροϊκανών

UPDATE 13:31

Τις ισχύουσες διατάξεις επικαλείται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, για το γεγονός ότι απαλλάχθηκε από φορολογικές επιβαρύνσεις το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν στη χώρα μας οι εκπρόσωπο του ΔΝΤ.
Το συγκεκριμένο θέμα είχε αποτελέσει ...........

αντικείμενο ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη, ο οποίος καταγγέλλει ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ δεν απέδωσαν τον προβλεπόμενο ΦΠΑ κατά τον εκτελωνισμό ενός θωρακισμένου TOYOTA-Land Cruiser, το περασμένο καλοκαίρι.

Kerdos.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτό και αν είναι σκάνδαλο. Πολυτελέστατο αλλά και θωρακισμένο αυτοκίνητο για τα τρία σκουπίδια του ΔΝΤ και ούτε λεπτό του ευρώ για ΦΠΑ. Αφορολόγητο. Εννοείται προφανώς και χωρίς τέλη κυκλοφορίας.
Αυτοί είναι οι κυβερνήτες μας. Ξεσκίζουν τον κοσμάκη στην φορολογία και τα σκουπίδια του ΔΝΤ είναι με αφορολόγητα.
Θυμηθείτε τα στις επόμενες εκλογές και μαυρίστε τους.

UPDATE: Λεπτομερείες για το θέμα από την iefhmerida

Το πολυτελέστατο θωρακισμένο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούν τα στελέχη της Τρόικα στην Ελλάδα δεν έχει πληρώσει δασμούς, τέλος ταξινόμησης, φόρο πολυτελείας και ΦΠΑ με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να στερηθεί έσοδα πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Την απίστευτη αυτή παραδοχή έκανε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη.

Σε μια μια εποχή που γίνεται τιτάνιος αγώνας για να εισπραχθεί και το τελευταίο ευρώ και η Τρόικα απαιτεί τη λήψη επαχθέστατων μέτρων για το μέσο Ελληνα, απαιτεί ταυτόχρονα να εξαιρεθεί και από την καταβολή των νόμιμων επιβαρύνσεων που προκύπτουν από τις δικές της ενέργειες στη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο θέμα είχε αποτελέσει αντικείμενο ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη, ο οποίος καταγγέλλει ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ δεν απέδωσαν τον προβλεπόμενο ΦΠΑ κατά τον εκτελωνισμό ενός θωρακισμένου TOYOTA Land Cruiser, το περασμένο καλοκαίρι. Ο βουλευτής που είχε καταθέσει ερώτηση και στο παρελθόν επανήλθε με νέα ερώτηση σημειώνοντας ότι κάθε ιδιοκτήτης θωρακισμένου οχήματος οφείλει κατά τον εκτελωνισμό του στην Ελλάδα να προσκομίσει και το αντίστοιχο τιμολόγιο της εταιρείας που πραγματοποίησε την θωράκιση του οχήματος, αλλά στην περίπτωση του ΔΝΤ δεν ακολουθήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία διότι εκτελωνίστηκε ως απλό όχημα με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάσει έσοδα από 23.000 έως 92.000 ευρώ.

Στην έγγραφη απάντησή του, ο κ. Οικονόμου επικαλείται τη Συμφωνία Ιδρυσης του ΔΝΤ και τη διεθνή σύμβαση περί προνομίων και ασυλιών των Ειδικευμένων Οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών, που κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή το 1976, και ορίζει ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως διεθνής Οργανισμός απαλλάσσεται από οποιοδήποτε δασμό και φόρο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επικαλείται και τον κοινοτικό Κανονισμό, με τον οποίο τα κράτη μέλη δύνανται να χορηγούν απαλλαγές από δασμούς δυνάμει συμφωνιών ή συμφωνιών έδρας, στις οποίες συμβαλλόμενο μέρος είναι διεθνής οργανισμός. Ταυτόχρονα αναφέρεται και στον κώδικα ΦΠΑ που έχει κυρωθεί με νόμο από το 2000 και ορίζει ότι απαλλάσσεται από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας η εισαγωγή αγαθών για τις ανάγκες αναγνωρισμένων από την Ελλάδα διεθνών οργανισμών.

Αναφερόμενος στους ελληνικούς νόμους, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι με τον "Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα" προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για τα ιδιωτικής χρήσης επιβατικά οχήματα και απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης με όρους και προϋποθέσεις. Σημειώνει επίσης ότι ο ειδικός φόρος πολυτελείας δεν επιβάλλεται σε αναγνωρισμένους Διεθνείς Οργανισμούς στις περιπτώσεις που κάτι τέτοιο προβλέπεται από τις συμβάσεις για την ίδρυσή τους ή όταν από τις συμφωνίες για την έδρα τους προβλέπεται ότι απαλλάσσονται παντός φόρου.

Ειδικά για τη θωράκιση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι με βάση το ισχύον καθεστώς «η επιβάρυνση από το τέλος ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων που φέρουν ειδική θωράκιση δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό που προκύπτει για τα όμοια ίδιου τύπου επιβατικά αυτοκίνητα χωρίς ειδική θωράκιση και ακόμη ότι η ειδική θωράκιση -ανεξάρτητα αν αποτελεί συνήθη ή έξτρα εξοπλισμό- δεν λαμβάνεται υπόψη για τη διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας επιβολής του τέλους ταξινόμησης».

«Με την αριθ. 36315/06.07.2011 διασάφηση εισαγωγής που κατατέθηκε στο Ε' Τελωνείο Πειραιά τέθηκε σε ελεύθερη κυκλοφορία και ανάλωση ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο μάρκας TOYOTA-Land Cruiser, καταγωγής Ιαπωνίας, με παραλήπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με απαλλαγή από δασμούς, τέλος ταξινόμησης, φόρο πολυτελείας και ΦΠΑ», αναφέρει ο κ. Οικονόμου και διευκρινίζει ότι η υπαγωγή στον αντίστοιχο συντελεστή τέλους ταξινόμησης πραγματοποιήθηκε με βάση το πιστοποιητικό συμμόρφωσης του οχήματος. Σημειώνει ακόμη ότι η φορολογητέα αξία για σκοπούς ΦΠΑ έχει διαμορφωθεί βάσει τιμολογίου, το οποίο περιλαμβάνει την αξία του οχήματος και την αξία θωράκισης, ενώ για τον υπολογισμό του τέλους ταξινόμησης έχει ληφθεί υπόψη η αξία του οχήματος μη συμπεριλαμβανομένης της αξίας θωράκισης. «Ωστόσο οι εν λόγω φορολογικές επιβαρύνσεις αποτέλεσαν αντικείμενο απαλλαγής βάσει των προαναφερθεισών διατάξεων», καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης, πάντως, εκτός από τις διευκρινίσεις που ζητούσε από το υπουργείο Οικονομικών, καλούσε τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει «αν αποτελεί ή όχι πρόκληση για τους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες το παράλογο οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, που η παρουσία τους στην πατρίδα μας στοχεύει στην εξυγίανση της Ελληνικής Οικονομίας, να καταφεύγουν σε μεθόδους αποφυγής απόδοσης ΦΠΑ».

ΑΠΕ -ΜΠΕ

Αιτήσεις για αποθεματοποίηση μέχρι τη 1η Μαρτίου.

Ψηφίστηκε χθες στη Διαχειριστική Επιτροπή Γεωργικών Αγορών, στις Βρυξέλλες, ο Κανονισμός για το Άνοιγμα της Ιδιωτικής Αποθεματοποίησης Παρθένου Ελαιολάδου.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα, με τη διαδικασία υποβολής προσφορών, για αποθεματοποίηση συνολικής ποσότητας 100 χιλ. τόνων «εξαιρετικού παρθένου» και «παρθένου» ελαιολάδου για όλες τις χώρες τις Ε.Ε.

Η πρώτη μερική δημοπρασία αρχίζει στις 17 Φεβρουαρίου 2012 και λήγει στις 21 Φεβρουαρίου 2012 και η δεύτερη αρχίζει στις 22 Φεβρουαρίου 2012 και λήγει την 1η Μαρτίου 2012.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ..........

Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, «το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης, ανεξάρτητα από το αν θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην αγορά ελαιολάδου. Συνεπάγεται κατά κανόνα άνοδο των τιμών παραγωγού, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της ελαιοκομικής περιόδου, όπου η νέα παραγωγή μαζί με τα αποθέματα συμπιέζουν τις τιμές σε όλη την Ευρώπη».

AgrosChannel

Το Βραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 7-2-2012





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Φεβρουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.