Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Καρναβάλι των Φούληδων 2012. Κέφι και ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους παρά την κρίση.

UPDATE VIDEO

Επιτυχημένη ήταν και αυτή την χρονιά παρά την οικονομική κρίση η διεξαγωγή του Καρναβαλιού των Φούληδων στα Φιλιατρά.

Μπορεί ο Δήμος Τριφυλίας να μην είχε την οικονομική δυνατότητα να ενισχύσει οικονομικά την διεξαγωγή του αυτό όμως δεν ήταν αρκετό να κάνει τον κόσμο που το ήθελε να το οργανώσει και μάλιστα με αξιοζήλευτο αποτέλεσμα όπως θα δείτε και στο Video.
Οι Εκδηλώσεις άρχισαν από νωρίς με μουσικές ...........

στην πλατεία της πόλης που έδιναν διαρκώς τον αποκριάτικο τόνο, χαρακτηριστικό της ημέρας.
Ο καιρός από την άλλη δεν είχε φορέσει τα καλά του και πότε με τόνο μελαγχολικό και πότε με τόνο χαρούμενο μας έδειχνε τις διακυμάνσεις που περνούσε.
Και ενώ όλα φαίνονταν ότι θα βρέξει, αυτό δεν συνέβη και το μεσημέρι είχε ήλιο και έτσι χωρίς προβλήματα έγινε η παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών.

Ο κόσμος στην πλατεία ήταν από το πρωΐ αρκετός και όσο πλησίαζε το μεσημέρι γινόταν όλο και περισσότερος.
Είναι χαρκτηριστικό ότι στα καφέ της πλατείας από τις 12 το μεσημέρι γινόταν το αδιαχώρητο.
Ξεχωριστό τόνο στην όλη εορταστική ατμόσφαιρα της αποκριάς έδινε το υπαίθριο bar που είχαν στήσει το καφέ αναψυκτήριο "ΕΛΙΝΑ" και το Club "More... At night" δίπλα από την Βιολέττα όπου δύο αιθέριες υπάρξεις χόρευαν σε litin επάνω σε στίβες από παλέτες.

Όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος συγκεντρωνόταν αριστερά και δεξιά του δρόμου όπου θα περνούσαν τα άρματα και τα πεζοπόρα τμήματα των καρναβαλιστών.
Στο επίκεντρο της σάτιρας βρέθηκε η οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλαδα καθώς επίσης τα πολιτικά πρόσωπα όπως του Παπανδρέου Σαμαρά, Μερκελ, Καραμανλή, Καρατζαφέρη, κλπ

Την οργάνωση του καρναβαλιού όπως είπε και στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας διοργάνωσε η Δημοτική ενότητα Φιλιατρών με χορηγίες αποκλειστικά και μόνο ιδιωτών χωρίς την συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας.
Πάντως κατα γενική ομολογία το "πείραμα" πέτυχε και ο κόσμος κατάφερε να ξεφύγει έστω και για μια μέρα από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να διασκεδάσει με την ψυχή του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορεί οι καρναβαλιστές να ήταν από τα Φιλιατρά υπήρχε όμως και ένα γκρουπάκι από την Κυπαρισσία όπου έδωσε και αυτό τον δικό του όμορφο τόνο.

Δείτε το Video από το καρναβάλι των Φούληδων



Ξέσπασε άγριος καβγάς με Πακιστανούς λαθρομετανάστες κάτω από την πλατεία

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε πακιστανούς λαθρομετανάστες έπεσε πριν λίγα λεπτά στον δρόμο από την Πλατεία προς την δεκατεσσάρων πολύ κοντά στο ύψος της πλατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μια αρκετά μεγάλη παρέα αποτελούμενη από Πακιστανούς λαθρομετανάστες για άγνωστο λόγο ήρθαν στα χέρια και ο καβγάς φούντωσε. Επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι μεταξύ των οποίων και Έλληνες και μπαίνοντας στην μέση τους χώρισαν και κάλεσαν την αστυνομία.
Μέχρι η αστυνομία να φτάσει στον τόπο της .........

συμπλοκής, εκείνοι είχαν γίνει καπνός προς την δεκατεσσάρων και η αστυνομία να τους αναζητά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται καβγάς ανάμεσα σε λαθρομετανάστες και επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει. Ο Δήμος Τριφυλίας μπορεί να αναλάβει να ξεβρωμίσει τα Φιλιατρά από τους λαθρομετανάστες; Ή μήπως πρέπει να αναλάβουν δράση κάποιοι άλλοι για να κυνηγήσουν τους λαθρομετανάστες;
Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Δεν σέβονται τίποτα, νομίζουν ότι βρίσκονται στις χώρες τους, και συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο.

Video Από τον αγώνα Εράνης - Αχαϊκή 2 - 0

Είναι διαθέσιμο για να το δείτε το Video του χθεσινού αγώνα ανάμεσα στην Eράνη και την Αχαϊκή που είχε σαν νικήτρια την Εράνη με σκορ 2-0. Αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ

Άνθρωπός μας ετοίμασε για τους αναγνώστες μας Video από τον αγώνα συνολικής διάρκειας 38 λεπτών με φάσεις και γκολ της Ερανάρας μας.
Στο τέλος του Video υπάρχουν δηλώσεις που έγιναν στην κάμερα του Φιλιατρά News από τον προπονητή της Εράνης Νίκο Κακαλέτρη, καθώς και του σκόρερ του αγώνα Βαγγέλη Κουτσουρέ.

Δείτε το και χαρείτε το.





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Φεβρουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.