Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Διαγωνισμού Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ

Χωρίς καμία ένσταση ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού για τα σκουπίδια που προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την υποβολή 7 προτάσεων από αντίστοιχες κοινοπραξίες εταιριών. Οι κοινοπραξίες υπέβαλαν τις προτάσεις τους μέσα στο πλαίσιο των ορίων του Διεθνούς διαγωνισμού μέχρι το τελευταίο χρονικό περιθώριο στις 12 το μεσημέρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012.
Προτάσεις κατέθεσαν οι Εταιρίες και Ενώσεις Εταιριών.......


1. Ένωση εταιριών ARCHIRODON GROUP - INTRAKAT - ENVITEC

2. Ένωση εταιριών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - J&P ABAΞ

3. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

4. ΝΟVAERA HELLAS

5. Ένωση εταιριών ΤΟΞΟΤΗΣ - ΤΡΙΚΑΤ

6. Ένωση εταιριών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΗΛΕΚΤΩΡ

7. Ένωση εταιριών ΕΡΕΤΒΟ - ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ
Ένας από του μεγάλους στόχους που έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες έχει βρει το δρόμο του και τρέχει
"Ένας από του μεγάλους στόχους που έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες έχει βρει το δρόμο του και τρέχει" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρώτη σε όλη τη χώρα, κατάφερε να ενεργοποιήσει τα πέντε συναρμόδια Υπουργεία με προσωπικές παρεμβάσεις και συνέχεις οχλήσεις προσωπικά από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
"Σήμερα χαιρόμαστε γιατί διαψευστήκαν όλες οι Κασσάνδρες που πρόβλεπαν ότι η προσπάθεια που κάναμε θα αποτύγχανε" συνέχισε ο Περιφερειάρχης τονίζοντας ότι "εμείς όμως προχωράμε γιατί είχαμε ξεκάθαρη πολιτική θέση από την αρχή, είχαμε οργανωμένο σχέδιο, και ζητήσαμε την ευθύνη παρόλο που δεν βάραινε τους δικούς μας ώμους".

Προς υπογραφή η ΚΥΑ που διευκολύνει τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων νομιμοποίησης των πηγαδιών και των γεωτρήσεων

Προς υπογραφή βρίσκεται μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η σχετική ΚΥΑ που διευκολύνει τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων, επιλύοντας το πρόβλημα, χωρίς κόστος στους αγρότες για την νομιμοποίηση των πηγαδιών και των γεωτρήσεων τους. Η υποβολή αιτήσεων όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης έχει προθεσμία μέχρι τις 16 Ιουνίου 2012.


Ξεκίνησε η…δικαίωσή μου;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Πριν καν «στεγνώσει» το συμβολικό μελάνι του άρθρου μου στα blogs διαβάζοντας το παρακάτω απόσπασμα από την αγόρευση στη Βουλή του συμπολίτη μου κ Βενιζέλου, Αντιπροέδρου της «Συγκυβέρνησης» (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, χωρίς ΛΑΟΣ) και Υπουργού Οικονομικών (στο προσωπικό του ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο), που αφορά στον κ Σαμαρά ειλικρινά ξαφνιάστηκα με αυτό που μοιάζει ως απαρχή της… δικαίωσής μου!…

“…..H βαθύτερη αιτία για την οποία οι ..........

εταίροι μας είναι δύσπιστοι και ζητούν προαπαιτούμενες ενέργειες και νέες προαπαιτούμενες ενέργειες και δεσμεύσεις και ξανά δεσμεύσεις είναι γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που λέει ακριβώς ο κ. Σαμαράς. Δεν πείθονται ότι μπορεί αυτή η συνεχής παλινωδία, η αμφιθυμία, η αβεβαιότητα, η απροσδιοριστία, η συνεχής αλλαγή στρατηγικών γραμμών και επιλογών να διασφαλίσει το μέλλον της χώρας….”

Σας θυμίζω το άρθρο μου με τον τίτλο «Παρανοϊκό σενάριο ιδιοφυίας & πολιτικής μαγκιάς;» και σας καλώ να ρίξετε μια ματιά…

http://filiatranews.blogspot.com/2012/02/blog-post_861.html

EΦΕΤ: Απαγορευμένες ουσίες σε 815.000 φιάλες coca-cola και sprite

Σε περισσότερα από 815.000 τεμάχια coca cola και sprite παρατηρήθηκαν οι χημικές ουσίες 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης. Ωστόσο, στη διάρκεια των τελευταίων 11 ημερών, το 88% αυτών των ποσοτήτων έχει ανακληθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), τα προϊόντα στα οποία παρατηρήθηκε η παρουσία των χημικών ουσιών είναι: ........

- Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca - Cola», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με:
- Ημερομηνία Λήξης: 14 08 12, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VU
- Ημερομηνία Λήξης: 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU
- Ημερομηνία Λήξης: 16 08 12, Κωδικός Παραγωγής 15Β …* VU
- Ανθρακούχο αναψυκτικό «Sprite», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με:
Ημερομηνία Λήξης: 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU
και
- Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca - Cola» σε γυάλινη φιάλη των 250 ml με
- Hμερομηνία Λήξης: 14 08 13, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VT και
- Hμερομηνία Λήξης: 15 08 13, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VT

Σύμφωνα με την Coca - Cola Τρία Έψιλον, έχουν παραχθεί 326.238 τεμάχια αναψυκτικό Coca - Cola, σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L, 437.256 τεμάχια Coca - Cola σε γυάλινη φιάλη των 250 ml και 52.644 τεμάχια Sprite, σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκλησης σε ποσοστό περίπου 88%.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία από τον εντοπισμό του προβλήματος στις 17.02.2012 μέχρι σήμερα και στο πλαίσιο εφαρμογής της υφιστάμενης εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας δεν έχει καταστεί δυνατό να βεβαιώσει την απουσία των εν λόγω προϊόντων από κάθε σημείο διάθεσής τους στην ελληνική αγορά.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. έχει ήδη ελέγξει όλες τις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας, στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, την Αθήνα, το Σχηματάρι, το Ακταίο Πατρών, τη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και τη Ν. Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ληφθεί δεκάδες δείγματα που εστάλησαν για εργαστηριακή ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Zougla.gr

Έρχονται οι λαϊκές… online Υπουργεία ετοιμάζουν την «Ηλεκτρονική Αγορά»

Οι Έλληνες πολίτες και οι εθελοντές έδειξαν το δρόμο στους ιθύνοντες...

Τα Υπουργεία Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από κοινού ετοιμάζουν την «Ηλεκτρονική αγορά» αγροτικών προϊόντων.

Η μεγάλη ανταπόκριση που είχε η πρόσφατη πρωτοβουλία παραγωγών στο Νευροκόπι και εθελοντών στον νομό Πιερίας με την απευθείας πώληση πατάτας από παραγωγούς στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες, φαίνεται να είναι μια από τις απαντήσεις στην κρίση.

Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν και οι υπουργοί από ..........

την πλευρά του και υπέβαλλαν τεχνικό δελτίο για κοινοτική χρηματοδότηση, με σχέδιο δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα μπαίνουν ομάδες παραγωγών και θα αναρτούν τις τιμές και τις διαθέσιμες ποσότητες οπωροκηπευτικών, και από την άλλη πλευρά χονδρέμποροι και λιανεμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες θα βλέπουν το εύρος των τιμών και τον παραγωγό προκειμένου να έρθουν σε επαφή μαζί του.
Oι πιέσεις που ασκήθηκαν για την πτώση των τιμών σε βασικά αγαθά και τρόφιμα έχουν αποτελέσματα, και ελπίζουμε να ωφελήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τελικά τόσο τους καταναλωτές όσο και τους παραγωγούς.

metrogreece

LIVE η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Πατήστε το Διαβάστε περισσότερα για να δείτε την συνεδρίαση και αν διαβάσετε τα θέματα που θα συζητηθούν










ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Επικύρωση πρακτικών 17ης,19ης &20ης/2011 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Αθανασίου Πετράκου με θέμα: «Γέφυρα οδού Γεωργίου Παπανδρέου στην Κόρινθο» (η επερώτηση απαντήθηκε με το από 23-2-2012 έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Παπαφωτίου.)


Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Παναγιώτη Βαλασσόπουλου θέμα: «Καταστροφές στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας».


Ενημέρωση – συζήτηση για την πολιτική της ανακύκλωσης της κομποστοποίησης και αποκατάστασης ΧΑΔΑ στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.


2012 – Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.


Οι θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με την επικείμενη κατάργηση του Ο.Ε.Κ. και της Εργατικής Εστίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.


Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,64 MWτης εταιρείας ΜΕΛΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. στη θέση Μερμυγκόλλογος» της Τ.Κ. Ψαρίου του Δήμου Σικυωνίων της Π.Ε. Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.


Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας ‘SPESSOLARISΑΕ’ ισχύος 4,922 MW στη θέση ‘Κορογωνα’ της Τ.Κ. Δαιμονιά της Δ.Ε. Ασωπού του Δήμου Μονεμβασιάς της Π.Ε. Λακωνίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου


Έγκριση Οργανισμού και Κανονισμού λειτουργίας του θεσμού του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.


Έγκριση 2ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου


Λήψη απόφασης για την έγκριση αρχικού προγραμματισμού του Προγράμματος Συνδυασμένες Ενέργειες Τουριστικής Προβολής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνια Νησιά.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.


Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Μονεμβασιάς για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Λαχίου».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.


Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Μονεμβασιάς για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης» Τ.Κ. Βελανιδίων και Αγίου Νικολάου.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.


Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 22, παρ. 3 του Ν. 3614/2007 για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Κατασκευή μονάδας φυσικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων» Τ.Κ. Τυρού του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.


Ορισμός εκπροσώπου για την ανασυγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του άρθρου 1 του Π.Δ. 170, ΦΕΚ 140/Α΄/9-6-2003.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.

Καθορισμός ειδικοτήτων εγκεκριμένων θέσεων συμβάσεων μίσθωσης έργου στα πλαίσια προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2011.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.


Ορισμός εκπροσώπου για την επιτροπή θεμάτων Ε.Δ.Χ. του άρθρου 3 του Ν. 1437/1984.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.


Ορισμός εκπροσώπου στο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.


Ορισμός εκπροσώπου για το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Π.Ε. Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.

Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση της επιτροπής του άρθρου 13 ΦΕΚ 12 Β/1999 όπως τροποποιήθηκε με τον αριθμό 25 Γενικού Κανονισμού Λιμένων ΦΕΚ 219 Β /2001.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.


Έγκριση θεώρησης επαγγελματικών αδειών πωλητών Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.


Παραχώρηση ορισμένου χρόνου απορριμματοφόρου οχήματος της Π.Ε. Αρκαδίας στο Δήμο Μεγαλόπολης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.


Ορισμός εκπροσώπου για το Πειθαρχικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 170/2003 ΦΕΚ 140/Α΄/9-7-2003.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.


Έγκριση για την τοποθέτηση των πωλητών (παραγωγών) σε θέσεις στις Λαϊκές Αγορές Μεγαλόπολης και Τρίπολης. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.


Γνωμοδότηση επί τη μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο με τίτλο: Μονάδα Βιοαερίου της εταιρείας «Βιοενεργειακή Μαντινείας Α.Ε.» ισχύος 480KW στη θέση Μπέρμπερη στο Δήμο Τρίπολης της Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.


Έγκριση 3ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Μεταβίβαση Επαγγελματικής Άδειας Πωλητή Λαϊκών Αγορών
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.


Μεταβίβαση Επαγγελματικής Άδειας Πωλήτριας Λαϊκών Αγορών
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.


Ψήφισμα του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου για τις Τρίτεκνες Οικογένειες.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς

Μετά τις εκλογές η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Στη μεταφορά όλων των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 8.500.000 φορολογουμένων για μετά τις εκλογές προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Πέρα από οποιαδήποτε σύνδεση αυτής της πρόθεσης με ενδεχόμενη προεκλογική περίοδο, καθώς πολλά από τα «ραβασάκια» της Εφορίας αναμένεται να είναι «φουσκωμένα», δημιουργείται και πρακτικό ζήτημα.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ..........

στα τέλη Φεβρουαρίου δεν έχει σταλεί ούτε ένα έντυπο της Εφορίας στους φορολογούμενους. Την ίδια στιγμή δεν έχει ακόμη εκδοθεί το βιβλιάριο με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων ενώ ακόμη εκκρεμεί η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη σχεδίαση και εκτύπωση σημαντικών φορολογικών εντύπων, όπως το Ε3 και το Ε9.

Ως εκ τούτου, η αποστολή του βιβλιαρίου οδηγιών και των εντύπων των νέων δηλώσεων στους φορολογουμένους και η έναρξη των διαδικασιών συμπλήρωσης και υποβολής των νέων φορολογικών δηλώσεων δεν θα είναι δυνατή πριν το τέλος Μαρτίου.

MarketBeast

Μέχρι 30 Μαρτίου η παράταση για ληξιπρόθεσμες

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται έως τις 30 Μαρτίου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες ..........

κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

MarketBeast

Από τις 14 Φεβρουαρίου η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού

Αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου θα ισχύσει ο νέος μειωμένος κατώτατος μισθός (κατά 22%), οπότε και ψηφίστηκε ο ν. 4046/2012 δημοσιονομικής προσαρμογής. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν από το υπουργικό συμβούλιο με κανονιστική πράξη για την εφαρμογή του άρθρου 6 του νόμου που εγκρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα ...........

να υπογράψουν νέες κλαδικές συμβάσεις μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αφού η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου προβλέπει ότι οι «κανονιστικοί όροι Συλλογικής Σύμβασης που έχει ήδη λήξει ή καταγγελθεί ισχύουν έως τις 14 Μαΐου του 2012» (ένα τρίμηνο από την ισχύ του ν. 4046/2012).

Από την ίδια ημερομηνία μειώνονται κατά 32% (επί του κατώτερου ημερομισθίου που ίσχυε την 01/01/12) και τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για νέους, ηλικίας κάτω των 25 ετών. Τα ίδια όρια ισχύουν και για τους μαθητευόμενους.

Επίσης, ορίζεται πως η άμεση προσαρμογή στα νέα μειωμένα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων δεν προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Συμφωνίες των μερών που υπολείπονται των νέων μειωμένων μισθών είναι άκυρες.

Για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα συναφθούν στο μέλλον, ορίζεται ότι δεν μπορούν να έχουν διάρκεια μικρότερη από ένα έτος ούτε να υπερβαίνουν τα τρία.

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που βρίσκονται σε ισχύ ήδη 24 μήνες μέχρι τις 14-2-2012 ή και περισσότερο λήγουν στις 14-2-2013.

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που στις 14-2-2012 βρίσκονταν σε ισχύ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 μηνών λήγουν με τη συμπλήρωση 3 ετών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος τους, εκτός και αν καταγγελθούν νωρίτερα.

Με την πάροδο του τριμήνου και εφόσον εν τω μεταξύ δεν έχει συναφθεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εξακολουθούν να ισχύουν μόνο οι όροι εκείνοι που αφορούν α) στον βασικό μισθό ή το βασικό ημερομίσθιο και β) στα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας, εφόσον τα επιδόματα αυτά προβλέπονταν στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που έληξαν ή καταγγέλθηκαν.

Κάθε άλλο επίδομα παύει αμέσως να ισχύει.

Από τις 14/02/2012 η προσφυγή στη διαιτησία γίνεται αποκλειστικά με κοινή συμφωνία εργοδοτών - εργαζομένων. Σύμφωνα με παλαιότερη ρύθμιση, η διαιτησία μπορεί να αποφασίζει μόνο για την τήρηση των όρων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Από τις 14/02/2012 και μέχρι το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%, αναστέλλεται η ισχύς όλων των αυξήσεων που προβλέπονται από διατάξεις νόμων, κανονιστικές πράξεις, συλλογικές συμβάσεις, ή διαιτητικές αποφάσεις.

Παράλληλα, «παγώνουν» οι ωριμάνσεις, όπως ενδεικτικά το επίδομα πολυετίας, το επίδομα χρόνου εργασίας, το επίδομα τριετίας και το επίδομα πενταετίας.

Επίσης, καταργείται κάθε έννοια μονιμότητας στις ΔΕΚΟ και σε επιχειρήσεις, εταιρείες ή οργανισμούς που υπάγονται ή είχαν υπαχθεί οποτεδήποτε κατά το παρελθόν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά επιδομάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, που τελεί υπό κατάργηση, στον ΟΑΕΔ, χωρίς όμως να ληφθούν αποφάσεις.

marketbeast

Ημερίδα για την Ελονοσία στον Δήμο Τριφυλίας

Ο Δήμος Τριφυλίας σε συνεργασία με Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη και Προστασία από την Ελονοσία» προκειμένου να ενημερωθούν οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς του Δήμου Τριφυλίας και του Δήμου Οιχαλίας.

Σκοπός όλων μας πρέπει να είναι η θωράκιση και η ..........

διατήρηση του ήδη ασφαλούς υγειονομικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.
Η εκδήλωση γίνεται με την συνεργασία του Ιατρικού και Υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 στις 6.30 το απόγευμα.

Ενοπλη ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα Φιλιατρών.

Ένοπλη ληστεία με πυροβολισμό σημειώθηκε στις 13:45 στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στα Φιλιατρά όπου δύο άγνωστοι φορώντας γάντια και σκουφιά εισέβαλαν στην τράπεζα και φώναξαν ληστεία προτάσσοντας και το όπλο που είχαν μαζί τους.

Κατευθύνθηκαν στον ταμία όπου του ζήτησαν τα χρήματα που είχε στο ταμείο του περίπου 3.850 ευρώ και τον διέταξαν να ανοίξει και το χρηματοκιβώτιο.
Ο ταμίας ψύχραιμος τους απάντησε ότι ............

το χρηματοκιβώτιο έχει μηχανισμό καθυστέρησης και δεν ανοίγει αμέσως.
Πηγαίνοντας ο Ληστής να φύγει το όπλο του εκπυρσοκρότησε και πέρασε δίπλα από τον ταμία σε απόσταση μερικών εκατοστών όπου προκάλεσε γδάρσιμο στο έπιπλο που υπήρχε δίπλα από τον ταμία.

Εκείνοι τότε πήραν το ποσό βγήκαν από την τράπεζα και με κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY παλιό μοντέλο χρώματος ανθρακί και με πινακίδα ΥΒΖ-6776 με το οποίο τράπηκαν σε φυγή. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί το προηγούμενο βράδυ από την περιοχή της Θουρίας Μεσσηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εμπορική τράπεζα δεν διέθετε θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας όπου όποιος μπαίνει ελέγχεται για το ενδεχόμενο οπλισμού πιθανότατα λόγω του επικείμενου κλεισίματος του καταστήματος και έτσι οι ληστές βρήκαν αυτό το αδύνατο σημείο της και κατάφεραν να την ληστέψουν.

Ακούστε τις δηλώσεις που έκανε η αστυνομία στο μικρόφωνο του Φιλιατρά News



ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ : ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε πριν λίγη ώρα και συγκεκριμένα περίπου στις 2 το μεσημέρι στην Εμπορική Τράπεζα των Φιλιατρών.

Ένοπλοι μπήκαν στο υποκατάστημα και υπό την απειλή των όπλων απέσπασαν από τον ταμία το ποσό των περίπου 4.000 ευρώ σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν προς ......

άγνωστη κατεύθυνση.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

WIND F2G Διαφήμιση ληστεία σε τράπεζα [ VIDEO ]

Ο Πόλεμος ανάμεσα σε Wind και Cosmote και τα διαφημιστικά τους Spot είναι το ένα καλύτερο από το άλλο.

Μετα τον ομορφάντρα της Cosmote ήρθε η απάντηση της Cosmote με μια ληστεία σε τράπεζα με κωμικοτραγικές καταστάσεις.... που κάνουν τον θεατή να λύνεται στα γέλια.

Να αναμένουμε την απάντηση της Cosmote μετά από μια τέτοια διαφήμιση;

Δείτε την καινούρια διαφήμιση της Wind F2G.





Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 28-2-2011




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Φεβρουαρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.