Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Anonymous χάκαραν την σελίδα του ΕΣΡ. «Ο χορός ξεκίνησε. Tango down».

Από τις 21:30 η σελίδα του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου έχει πέσει και στην θέση της είναι ενα πλαίσιο με κώδικα. (κλίκ στην δίπλα εικόνα.)

Το χτύπημα έγινε από τους "Anonymous" καθώς αυτό ανακοίνωσαν στην σελίδα τους στο Facebook.
Η απάντηση των Anonymous ήρθε μετά τις ανακοινώσεις για την σύλληψη των hacker που κατέβασαν τρεις φορές την σελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης.
Οι Anonymous δεν το άφησαν έτσι και ...........

απόψε ξαναχτύπησαν με στόχο αυτή τη φορά τη σελίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). www.esr.gr
Στην προσωπική τους σελίδα στο Facebook οι Anonymous παραδέχονται την επίθεση και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα πως «Ο χορός ξεκίνησε. Tango down».



«Αδήλωτο» το 1 εκατομμύριο ευρώ του Κούβελου στο «πόθεν έσχες»

Νέα τροπή παίρνει το θέμα με το ένα εκατομμύριο που έβγαλε στο εξωτερικό ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, καθώς δεν είχε δηλώσει το λογαριασμό της Αγγλίας στο κοινό πόθεν έσχες με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας!

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της αρμόδιας ...........

Επιτροπής της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης, λέγοντας ότι «από τον έλεγχο προέκυψε ότι η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκε στις 30/6/2011 δεν αναφέρθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του κ. Κούβελου στον οποίο πήγε το 1.000.000 δολάρια στις 4/3/2011».

Ο κ. Αργύρης είπε ακόμα ότι με επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή, ο Ισίδωρος Κούβελος ισχυρίζεται ότι «εκ παραδρομής» δεν δήλωσε το ένα εκατομμύριο -όπως όφειλε- στην κοινή δήλωση πόθεν έσχες που υποχρεωτικά κάνει μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Κούβελος δηλώνει ακόμα ότι το ένα εκατομμύριο προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, τις οποίες είχε δηλώσει, ωστόσο παρέλειψε να δηλώσει τον αριθμό του λογαριασμού οπου κατατέθηκαν. Επαναλαμβάνει όμως ότι το ποσό το διέθεσε για την αγορά πλοίου στο Λονδίνο. Μάλιστα, συμπληρώνει, συνδικαιούχος στο λογαριασμό της τράπεζας του Λονδίνου όπου μεταφέρθηκαν τα χρήματα είναι και ο γιος του, ενώ στον λογαριασμό υπήρχαν και 12.000 λίρες Αγγλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, η παράλειψη της δήλωσης του ποσού στο πόθεν έσχες εγείρει θέμα εφαρμογής του άρθρου 3 του νόμου 3213 / 2003, που σημαίνει ακόμη και παραπομπή στον Εισαγγελέα Εφετών!

iefhmerida

ΠΑΣΟΚ: Εκλογή προέδρου από τη βάση στις 18/3

Το Πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ομόφωνα την εκλογή από τη βάση προέδρου του Κινήματος την Κυριακή 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επίσης αποφάσισε ότι θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ και εν συνεχεία σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του Καταστατικού του Κινήματος.
Στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την .........

αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού χρέους, εστίασε την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη και καθοριστική τη στιγμή στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.

Όλα είναι τώρα στο χέρι μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου,«να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε πράξη όλα όσα χρειάζονται για να βγει η χώρα με ασφάλεια από την κρίση και παράλληλα ό,τι απαιτείται για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον μια παρόμοια κατάσταση και να κάνουμε όλες εκείνες τις αλλαγές με τις οποίες θα διαμορφώσουμε ένα νέο τοπίο».

Αναφέρθηκε στη σκληρή προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου 2011, αλλά και στην αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη, όπου συζητούνται όλα όσα είχε θέσει από την αρχή η Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης, «ακόμη και η προσφυγή στην γνώμη των πολιτών».

Euro2Day

ΣΧΟΛΙΟ
Εδω ο κόσμος καίγεται, και το ..... χτενίζεται.

Η Google αποθηκεύει όλες τις αναζητήσεις του χρήστη. Πως να τις διαγράψετε!

Η Google αλλάζει πολιτική απορρήτου και πλέον όλες οι αναζητήσεις του χρήστη θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρίας.

Tην 1η Μαρτίου, η Google ενεργοποιεί την νέα πολιτική απορρήτου της, στην οποία θα παρακολουθεί την δραστηριότητα των εγγεγραμμένων χρηστών της με σκοπό να μαζεύει πληροφορίες για τα ενδιαφέροντά τους και να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον καθένα.

Με απλά λόγια η Google θα μπορεί να μαζεύει .......

στοιχεία από τα site που μπαίνει ο χρήστης από το PC του, το Android Smartphone ή tablet του, σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες της.

Μέχρι σήμερα αυτό που ίσχυε ήταν οτι το ιστορικό αναζητήσεων που έχει κάνει στο διαδίκτυο κάθε χρήστης καταγράφεται, εφόσον αυτός είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό που έχει στην Google και στη συνέχεια χωρίζεται σε κατηγορίες και αποθηκεύεται σε ένα ανεξάρτητο μέρος, από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της Google που χρησιμοποιεί.

Από την 1η Μαρτίου αυτό αλλάζει και πλέον τα πάντα θα είναι διαθέσιμα από όλες τις υπηρεσίες τις Google και ο χρήστης δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό μιας και δεν μπορεί να απενεργοποιήσει το νέο χαρακτηριστικό αυτό.

Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διαγράψει αυτό το ιστορικό πριν την 1η Μαρτίου.

Όσοι λοιπόν θέλουν να διαγράψουν το ιστορικό της Google, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μπουν στο google.com/history, να κάνουν sign in και στη συνέχεια να πατήσουν στο «Remove all Web History”.

Με το που γίνει αυτό, διαγράφεται όλο το ιστορικό των αναζητήσεών του χρήστη στο web αυτόματα θα σταματήσουν να καταγράφονται οι αναζητήσεις του, μέχρι αυτός να επιλέξει να πατήσει το “Resume” ώστε να επαναφέρει την καταγραφή των αναζητήσεών του.

Τέλος αν κάποιος θέλει μπορεί να μην σβήσει τα πάντα αλλά όσα στοιχεία θεωρεί πως δεν θέλει να καταγράφονται πατώντας απλά “Pause”.

Σε πλήρη διάλυση ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ. Προσχωρούν στον ΛΑΟΣ τρεις πρώην βουλευτές απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Σε μια αποκάλυψη - «βόμβα» προχώρησε πριν απο λίγο ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης... Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 προανήγγειλε την προσχώρηση στον ΛΑΟΣ βουλευτών απο το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. «Να μην σας κάνουμε και μια έκπληξη; Έρχονται και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ, υποψήφιοι Βουλευτές και Βουλευτές οι οποίοι ήταν εν ενεργεία.
Περιμένετε για να δείτε», δήλωσε χαρακτηριστικά και .........

πρόσθεσε όλο νόημα: «Νομίζανε ότι έτσι εύκολα τελειώνανε με τον Καρατζαφέρη, και το πατριωτικό κίνημα, κοιτάξτε τώρα τις εκπλήξεις που έρχονται». Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, μάλιστα, έκανε λόγο για πάνω απο τρία πρόσωπα, που θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες...

Parapolitika.gr

“Στον αέρα” οι πανελλαδικές εξετάσεις – Εμπλοκή με τα τετράδια και τη γραφική ύλη - Κανένα πρόβλημα λεει το υπουργείο

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο οι πανελλαδικές κινδυνεύουν να μείνουν ... χωρίς χαρτί. Όπως και στην περίπτωση των βιβλίων που έφτασαν Χριστούγεννα και ακόμη τυπωνόταν έτσι και τώρα υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Ήδη έχουν παρέλθει οι προθεσμίες κατά τις οποίες το υπουργείο θα πρέπει να δώσει την εντολή για το τύπωμα των τετραδίων στα οποία γράφουν τα παιδιά εξετάσεις.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ υπάρχει χαρτί ..........

για τα εσωτερικά φύλλα, περίπου δύο τόνοι, δεν υπάρχει το χαρτί για τα εξώφυλλα όπου οι μαθητές αναγράφουν τα στοιχεία τους και οι διορθωτές τη βαθμολογία.

Παράλληλα υπάρχει πρόβλημα και με τα άλλα αναλώσιμα όπως οι ταινίες επικάλυψης των στοιχείων, αλλά και οι φάκελοι.
Ο σχετικός διαγωνισμός που έγινε και ήταν μειοδοτικός ναυάγησε και τώρα ουσιαστικά είναι όλα στον αέρα.

Ο οργανισμός έκδοσης των βιβλίων ουσιαστικά βάζει λουκέτο στο τέλος του μήνα και έτσι δεν υπάρχει καν το περυσινό δίχτυ ασφαλείας.

Με τον χρόνο να πιέζει η απάντηση από το υπουργείο ήταν μια ακόμη ... σύσκεψη.

«Οι πανελλαδικές θα γίνουν χωρίς πρόβλημα» διαβεβαιώνει κατηγορηματικά η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα τιναχτούν στον αέρα, θα γίνουν κανονικά, ομαλά και βάσει οργανωμένου σχεδίου, που έχει ήδη επεξεργαστεί το υπουργείο Παιδείας, και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα. Κανένας κίτρινος Τύπος, που με έωλα επιχειρήματα επενδύει στη τρομοκράτηση των μαθητών και των γονιών, δεν θα αποτρέψει το υπουργείο να κάνει σωστά τη δουλειά του», τόνισε από το βήμα της Βουλής.

Newsit

ΣΧΟΛΙΟ
Εργα και ημέρες της Άννας Bilderberg Διαμαντοπούλου. Η ανικανότητα της σε πλήρη ανάπτυξη!

Όλες οι ρυθμίσεις για χρέη προς τον ΟΑΕΕ. Αναλυτικά τα βήματα.

- Η προθεσμία λήγει στις 31/03/2012
- Ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους ακόμα κι εκείνους που έχουν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Mέχρι τις 31/3/2012 δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Το συνολικό ύψος των οφειλών ξεπερνά τα 10 δισ. ευρω και των οφειλετών τις 800.000.

Σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε απο τη διοίκηση του ΟΑΕΕ.
Όλα τα βήματα αναλυτικά: .............

1. Υποβολή αίτησης έως 31/3/2012.

2. Κεφαλαιοποίηση οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών έως 31/12/2011.

3. Ελάχιστο οφειλόμενο ποσό 2.500 ευρω, στο οποίο περιλαμβάνονται κάθε είδους εισφορές χωρίς τα τέλη καθυστέρησης.

4. Εξόφληση με:

- Εφάπαξ καταβολή ή έως έξι (6) διμηνιαίες δόσεις και έκπτωση 100% επί των πρόσθετων τελών.

- Σε επτά (7) έως δέκα (10) διμηνιαίες δόσεις με έκπτωση 75% επί των τελών καθυστέρησης.

5. Ελάχιστο ποσό διμηνιαίας δόσης διακόσια πενήντα (250) ευρώ.

6. Καταβολή των από 1/1/2012 και μετά ασφαλιστικών εισφορών.

7. Καταβολή του εφάπαξ ποσού ή της πρώτης δόσης έως το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από τη δημοσίευση του Νόμου, δηλαδή έως 30/4/2012.

8. Εξόφληση της ρύθμισης έως την τελευταία μέρα εμπρόθεσμης πληρωμής της τελευταίας δόσης.

Στη ρύθμιση δύναται να υπαχθούν ασφαλισμένοι που:

. Δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε ρύθμιση.

. Έχουν απωλέσει προηγούμενες ρυθμίσεις.

. Έχουν σε ισχύ άλλη ρύθμιση οφειλών και επιθυμούν ένταξη στη νέα ρύθμιση.

Απώλεια της ρύθμισης επέρχεται:

1. Εάν δεν καταβληθεί το εφάπαξ ποσό ή η πρώτη δόση έως 30/4/2012.

2. Από τη μη εμπρόθεσμη καταβολή των από 1/1/2012 και μετά τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

3. Από τη μη εμπρόθεσμη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων.

4. Από τη μη εξόφληση της ρύθμισης έως τη τελευταία μέρα εμπρόθεσμης πληρωμής της τελευταίας δόσης.

Στην ίδια εγκύκλιο επισημαινονται και τα εξης:

- Μεμονωμένες δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί μπορούν να εξοφληθούν μέχρι τη τελευταία μέρα εμπρόθεσμης πληρωμής της τελευταίας δόσης με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη επί του ποσού της δόσης.

- Στις χειρόγραφες ρυθμίσεις είναι υποχρεωτική η ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1/1/2012 και εφεξής.

. Η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση (31/3/2012) είναι καταληκτική.

. Ασφαλισμένοι που έχουν σε ισχύ άλλη ρύθμιση οφειλών και επιθυμούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση θα πρέπει στην αίτηση υπαγωγής να αναφέρουν ρητά την επιθυμία τους για διακοπή της προηγούμενης ρύθμισης και ένταξη στη νέα.

. Για την ένταξη στη νέα ρύθμιση είναι απαραίτητη η υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών απόδειξης της επαγγελματικής δραστηριότητας (εγκύκλιος 68/2010).

. Ασφαλισμένοι που έχουν επιλέξει με αίτησή τους συγκεκριμένο τρόπο εξόφλησης (εφάπαξ, έως έξι δόσεις ή σε επτά έως δέκα δόσεις) μπορούν να αλλάξουν επιλογή το αργότερο έως 31/3/2012 και εφόσον δεν έχουν καταβάλλει την πρώτη δόση.

. Καταβολή ποσού μεγαλύτερου της προβλεπόμενης δόσης γίνεται δεκτό μόνο εφόσον αντιστοιχεί σε ακέραιο ποσό δόσης ή δόσεων.

. Οι δόσεις ορίζονται σε διμηνιαίες ακόμα και στις εξαιρετικές περιπτώσεις των χειρόγραφων ρυθμίσεων.
. Προπληρωμή περισσότερων της μιας δόσεων, επιτρέπεται στα πλαίσια της ίδιας επιλογής δόσεων (εφάπαξ ή έως έξι δόσεις, και επτά έως δέκα δόσεις) χωρίς να μεταβάλλει το ποσοστό της έκπτωσης.

Παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή του Ε9

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2012 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2011.


Συσκεψη Αλευρά - Κόλλια και παραγόντων για το Λιμάνι της Κυπαρισσίας

Σήμερα Παρασκευή 02-03-2012 στο Διοικητήριο και στην αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κόλλια, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Παπαχρήστου, του Προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Βλάχου, του Προέδρου των Αλιέων Κυπαρισσίας κ. Ροϊλού, του μηχανικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παπαηλιού, της μελετήτριας κ. Φράγκου, υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Μεσσηνίας και του Δήμου Τριφυλίας.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα εξής: ........


1. Προκειμένου να εκτελεστούν επιπλέον έργα στο λιμένα Κυπαρισσίας, ώστε να γίνει πιο ασφαλής και προπάντων πιο λειτουργικός, κρίθηκε αναγκαίο ότι πρέπει να συνταχθεί το Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο Ανάπτυξης του λιμένος Κυπαρισσίας (master plan) και με αυτό ως οδηγό, θα μελετηθούν και θα προγραμματιστούν τα αναγκαία έργα. Προς τούτο, με προγραμματική σύμβαση που θα συνταχθεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και του Δήμου Τριφυλίας, θα προκηρυχθεί, με επιβλέπουσα υπηρεσία τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Μεσσηνίας, η μελέτη του master plan. Ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Τριφυλίας και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας δεσμεύθηκαν ότι στα τεχνικά προγράμματα του 2012 θα προβλέψουν πίστωση 50.000,00 € έκαστος.

2. Σχετικά με τη χωροθέτηση του υφάλου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, συμφωνήθηκε να γίνει έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Τριφυλίας προς τον μελετητή κ. Καλιανιώτη, προκειμένου να αρθεί η ασυμφωνία της περιγραφόμενης θέσης στην τεχνική έκθεση της μελέτης και των γεωγραφικών συντεταγμένων.

3. Όσον αφορά την τοπική βλάβη που έχει εμφανιστεί στον προσήνεμο μόλο του λιμένος Κυπαρισσίας, συμφωνήθηκε, το ταχύτερο και με πρωτοβουλία της Δ/σνης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, να κληθεί ο μελετητής του έργου, προκειμένου, αφού λάβει υπόψη τις συνθήκες της βλάβης, να προτείνει τεχνικό τρόπο για την τοπική αποκατάστασή τους. Με βάση αυτή τη μελέτη θα είναι δυνατό να χρηματοδοτηθεί και να συσταθεί εργολαβία αποκατάστασης.

Οι μεσάζοντες απειλούν τους παραγωγούς

Με απειλές απαντούν οι μεσάζοντες στο κίνημα των παραγωγών να πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές. Οι μεσάζοντες απειλούν τους παραγωγούς να μη πωλούν τα προϊόντα τους μόνοι τους και να μη μιλούν στα μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, δεκάδες πατατοπαραγωγοί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης... ξαφνικά δήλωσαν αδυναμία να κάνουν έστω δηλώσεις στην κάμερα για το πως αυξάνονται οι τιμές.

«Αυτό κάνουν χρόνια τώρα», επιβεβαίωσε ο ............

πρόεδρος της Eπιτροπής Aνταγωνισμού. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού με την απειλή πως δεν θα αγοράσουν στο μέλλον τα προϊόντα των παραγωγών επιβάλλουν στόματα κλειστά, ώστε κανείς να μην μπορεί να πατάξει την αισχροκέρδεια.

Ωστόσο, το κίνημα της πώλησης των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες κερδίζει πανηγυρικά έδαφος σε ολόκληρη τη χώρα. Μετά τη Θεσσαλία και οι παραγωγοί από την Κρήτη ανακοίνωσαν τη διάθεση προϊόντων τους στην αγορά απευθείας. Ο Δήμος Παλλήνης εξακολουθεί να δέχεται αιτήσεις για φθηνές πατάτες έως τις 8 Μαρτίου στο δημαρχείο της πόλης ενώ στο πρόγραμμα εντάσσεται και ο Δήμος Αργυρούπολης όπου η διανομή πατάτας 50% φθηνότερα.

24h

Αντίθετο το επιμελητήριο Μεσσηνίας για τον ΦΠΑ στο κρασί.

Επιστολή στον Υπουργό οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο αλλά και συναρμόδιους φορείς έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Αδαμόπουλος με την οποία γνωστοποιεί την αντίθεση του επιμελητηρίου στην επιβολή ΦΠΑ στο απλό και το αφρώδες κρασί υποστηρίζοντας ότι καμία χώρα από αυτές που παράγουν κρασί συμεριλαμβανομένης και της Γερμανίας δεν έχουν επιβάλει ΦΠΑ στο κρασί, παρα μόνο οι χώρες που δεν παράγουν.
Και αναφέρει μια σειρά λόγων που δεν πρέπει να υπάρξει ειδική φορολόγηση του κρασιού.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αδαμόπουλου αναφέρει:

Θέμα: «Επιβολή πάγιου ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο απλό και το αφρώδες κρασί»


Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση, υπαγορευόμενες από την Τρόικα, για την επιβολή πάγιου ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο απλό και το αφρώδες κρασί.

Η πρόταση αυτή έρχεται αρχικά σε αντίθεση με το καθεστώς που ισχύει στην υπόλοιπη ΕΕ, όπου καμία χώρα παραγωγής οίνου, ούτε καν η Γερμανία, δεν έχει επιβάλει ΕΦΚ στο κρασί. Μόνο χώρες, που δεν παράγουν κρασί το έχουν κάνει, προκειμένου να προστατεύσουν και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα δικών τους αλκοολούχων ποτών. Εξ’ άλλου, το κρασί στην Ελλάδα είναι αυτούσιο τοπικό γεωργικό προϊόν και βασικό διατροφικό είδος, γεγονός που το καθιστά απόλυτα ασύμβατο με την έννοια του «ειδικού φόρου κατανάλωσης». Η Ελλάδα είναι χώρα ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ οίνου. Οι χώρες παραγωγοί οίνου είναι σταθερές στην απόφασή τους να κρατήσουν μηδενικό τον Ε.Φ.Κ. στο κρασί.
Η Ελλάδα έχει ακόμα περισσότερους λόγους να μην επιτρέψει την ειδική φορολόγηση του κρασιού, δεδομένου ότι:

• Το κρασί, ως εξέλιξη του σταφυλιού είναι αποκλειστικά τοπικό γεωργικό προϊόν.
• Το κρασί είναι τρόφιμο, βασικό για το καθημερινό ελληνικό τραπέζι, το οποίο έτσι θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, σε περίοδο σκληρής ύφεσης και αδυναμίας των νοικοκυριών ν’ ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας.
• Η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού κρασιού έχει πληγεί ήδη αρκετά από το 1992, οπότε και αυξήθηκε ο χαμηλός συντελεστής (8%) ΦΠΑ για το κρασί, ενώ μειώθηκε για τα «σκληρά» αλκοολούχα ποτά. Έτσι, κρασί και εισαγόμενα αλκοολούχα ποτά βρέθηκαν στον ίδιο συντελεστή ΦΠΑ (18%), γεγονός που οδήγησε σε αύξηση της κατανάλωσης των εισαγόμενων αλκοολούχων ποτών στη Χώρα μας. Το πρόβλημα έγινε ακόμα πιο έντονο πρόσφατα με την πρόσθετη αύξηση του ΦΠΑ σε 23%.
• Η επιβολή του ΕΦΚ θα εξαρθρώσει την προσπάθεια του οινοποιητικού κλάδου να ανοιχθεί σε νέες στρατηγικές, όπως π.χ. ο οινικός τουρισμός, οι Δρόμοι του Κρασιού κ.λπ., και να εισχωρήσει σε ξένες αγορές, αφού θα απειλήσει και αυτή την ίδια την επιβίωσή του.
• Η επιβολή του ΕΦΚ θα δώσει ένα ακόμη λόγο για την αύξηση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής (όταν το προϊόν γίνεται μέσω της φορολογίας απρόσιτο, υπάρχει ισχυρό κίνητρο «αφορολόγητων» συναλλαγών).
• Μόνο εάν η Χώρα μας, στη σημερινή θλιβερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θα ήθελε να λειτουργήσει αυτοκαταστροφικά, διαλύοντας ένα δυναμικό κλάδο παραγωγής και εξαγωγών θα μπορούσε να διανοηθεί να λάβει ένα τέτοιο μέτρο.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, αλλά και όλες οι Ενώσεις Οινοπαραγωγών και οι συνεταιρισμοί των οινοπαραγωγικών περιοχών, ομόφωνα, δηλώνουν το αυτονόητο: πως η επιβολή ΕΦΚ θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των ελληνικών κρασιών, σε μείωση της κατανάλωσης και σε πτώση των πωλήσεων, με καταστροφικές συνέπειες για τον οινοποιητικό κλάδο, ο οποίος έχει στο δυναμικό του περισσότερα από 600 οινοποιεία και 200.000 περίπου αμπελουργούς. Ιδιαίτερα για την Πελοπόννησο (και την περιοχή μας), που παράγει πολλά και σημαντικά κρασιά από ντόπιες και όχι μόνο ποικιλίες, η επιβολή ΕΦΚ θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Αδαμόπουλος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Ερχεται τσεκούρι στο επίδομα ανεργίας

Το επίδομα ανεργίας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε περίπου 270.000 άτομα θα μειωθεί κατά 100 ευρώ από τις 12 Μαρτίου και θα υποχωρήσει στα 359,97 από τα 461,5 ευρώ, ακολουθώντας την πτωτική πορεία που δόθηκε και στον κατώτατο μισθό.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το επίδομα ...........

υπολογίζεται με βάση το 55% του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη, το οποίο με το νέο Μνημόνιο μειώνεται κατά 22%.

Την ίδια στιγμή και το επίδομα μακροχρόνια ανέργων συρρικνώνεται από τα 200 στα 156 ευρώ, ενώ το οικογενειακό μειώνεται για τους δικαιούχους με ένα παιδί από τα 98,64 ευρώ στα 76,9 ευρώ. Σε ότι αφορά το ειδικό επίδομα μητρότητας πέφτει στα 586 ευρώ μηνιαίως ενώ το επίδομα σε νέους από 20-29 ετών «κονταίνει» στα 57,22 ευρώ.

iefhmerida

Θωρακίστε τη συσκευή του κινητού σας

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Στην αρχή τα χρησιµοποιούσαµε µόνο για να κάνουµε κλήσεις. Επειτα ήρθαν τα SMS και µετά τα e-mails.

Σήµερα τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα παίζουν τον ρόλο ενός µικρού φορητού υπολογιστή, προσφέροντας πρόσβαση στο γρήγορο Ιντερνετ, ενώ παράλληλα ενσωµατώνουν τις δυνατότητες µιας φωτογραφικής µηχανής υψηλής ανάλυσης – έναντι όµως υψηλού κόστους. Εκτός από την εµπορική τους αξία, τα κινητά περιέχουν πολύτιµα προσωπικά δεδοµένα, η απώλεια των οποίων µπορεί να µας κοστίσει περισσότερο απ’ ό,τι η ίδια η συσκευή.
Εκατοντάδες επαφές µε ονόµατα και ...........

τηλεφωνικούς αριθµούς, µηνύµατα, φωτογραφίες, βίντεο, σηµειώσεις µε κωδικούς και στοιχεία αναγνώρισης είναι οι πιο συνηθισµένες πληροφορίες που οι περισσότεροι από εµάς αποθηκεύουµε στο κινητό. Σε περίπτωση κλοπής, όχι µόνο χάνουµε αυτά τα δεδοµένα, αλλά επιπλέον αντιµετωπίζουµε τον κίνδυνο να πέσουν σε χέρια που µπορεί να τα χρησιµοποιήσουν εις βάρος µας.

Ευτυχώς, η σηµερινή τεχνολογία – αλλά και ο κοινός νους – προσφέρουν «όπλα» που µπορούν να µας γλιτώσουν από περιπέτειες. Αν έχουµε στο µυαλό µας ορισµένες πρακτικές συµβουλές, το χειρότερο που µπορούµε να πάθουµε είναι να κλάψουµε τη χαµένη µας συσκευή, όχι όµως και τα δεδοµένα µας.

Χρήσιµες συµβουλές
Πριν το τηλέφωνό σας – ο µη γένοιτο – χαθεί ή κλαπεί, µια καλή ιδέα είναι να έχετε αποθηκεύσει στη λίστα επαφών σας τον αριθµό του σπιτιού σας. Βασιζόµενοι στη ρήση «υπάρχει και φιλότιµο», αν η συσκευή πέσει σε «τίµια χέρια» είναι πολύ πιθανό να την ξανακάνετε γρήγορα δική σας.

Αν όχι, ιδού κάποιες χρήσιµες συµβουλές:

n Ενεργοποιήστε την ασφάλεια. Ολα τα τηλέφωνα έχουν ρυθµίσεις ασφαλείας, οπότε είναι καλό να εξοικειωθείτε µαζί τους και να κάνετε ενεργές όσες σας εξυπηρετούν. n Μην αποθηκεύετε κωδικούς ή αριθµούς PIN στο κινητό. Αυτό που µπορείτε να κάνετε είναι να τα αποθηκεύσετε ως ψεύτικες επαφές, που αντιστοιχούν σε φανταστικά πρόσωπα.

n ∆ηµιουργήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο και µην επιτρέπετε να ενεργοποιείται χωρίς password. Εκτός από το PIN για την κάρτα SIM, ορίστε κωδικό και για την τηλεφωνική συσκευή έτσι ώστε, αν κάποιος δεν τον γνωρίζει, να µην µπορεί να τη χρησιµοποιήσει. n Απενεργοποιήστε το GPS όταν δεν το χρησιµοποιείτε. Το GPS µπορεί να χρησιµοποιηθεί από άλλους για να δουν πού βρίσκεται το τηλέφωνό σας (και ο κάτοχός του).

n Κάντε «έξυπνη» χρήση του WiFi. Το ασύρµατο Ιντερνετ είναι cool, το ενδεχόµενο να σας υποκλέψουν τα δεδοµένα σας όµως καθόλου. Χρησιµοποιήστε κρυπτογραφηµένο δίκτυο που απαιτεί κωδικό πρόσβασης.

n Ελέγχετε τακτικά για ενηµερώσεις λογισµικού. Οταν υπάρχουν διαθέσιµες, εγκαταστήστε τις αµέσως. Οι ενηµερωµένες εκδόσεις περιέχουν βελτιώσεις που κάνουν το κινητό σας πιο ασφαλές.

n Μην εµπιστεύεστε όλα τα µηνύµατα. Μην ανοίγετε µηνύµατα πολυµέσων (MMS), τα συνηµµένα αρχεία ή τους συνδέσµους των e-mails, αν δεν είστε απολύτως βέβαιοι ότι είναι ασφαλή.

n Προσέχετε όταν κάνετε λήψη εφαρµογών. Τα προηγµένα κινητά έχουν εγκατεστηµένα προγράµµατα περιήγησης που σας επιτρέπουν να σερφάρετε στο ∆ιαδίκτυο και να κατεβάζετε περιεχόµενο. Μην κάνετε λήψη από άγνωστες πηγές που θα µπορούσαν να περιέχουν κακόβουλο λογισµικό. Προτιµήστε το app store του κατασκευαστή.

n Oτανδεν χρησιµοποιείτε το bluetooth, απενεργοποιήστε το. Ανοίξτε το µόνο όταν θέλετε να µεταφέρετε επαφές, τραγούδια κ.λπ. Τον υπόλοιπο χρόνο να το έχετε απενεργοποιηµένο για να µην µπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στα δεδοµένα σας.

n Πριν πουλήσετε το κινητό σας, «καθαρίστε» το. Αν σκοπεύετε να δώσετε το τηλέφωνό σας σε άλλον, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει αποθηκευµένα δεδοµένα (επαφές, φωτογραφίες κ.ά.). Χρησιµοποιήστε τη λειτουργία «Επαναφορά των εργοστασιακών ρυθµίσεων» και αφαιρέστε την κάρτα SIM και την κάρτα µνήµης.

Τα αντίγραφα σώζουν
Μπορεί να χάσατε το κινητό σας, γιατί όµως να χάσετε καιτα δεδοµένα που µεταφέρατε σε αυτό; Εκατοντάδες επαφές φίλων, συγγενών και συνεργατών που κάνατε χρόνια να τις συγκεντρώσετε, µηνύµατα αγαπηµένων προσώπων που κρατάτε αποθηκευµένα, φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές και το αστείο βιντεάκι που σας έστειλε ο κολλητός σας. Όλα αυτά συνθέτουν τον µικρόκοσµο του κινητού σας, τον οποίο µπορείτε να κρατήσετε για πάντα ζωντανό, αρκεί να δηµιουργήσετε εγκαίρως αντίγραφα ασφαλείας.

Μπορείτε να αντιγράψετε τις επαφές σας σε µια άλλη τηλεφωνική συσκευή µέσω bluetooth. Ακόµη πιο πρακτικό είναι να µεταφέρετε τις επαφές στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και νατις αποθηκεύσετε στο Outlook. Αυτό γίνεται πανεύκολα, χρησιµοποιώντας ένα καλώδιο σύνδεσης USB (συνήθως περιλαµβάνεται στη συσκευασία).

Τα περισσότερα κινητά διαθέτουν δικό τους λογισµικό συγχρονισµού (sync) µε τον υπολογιστή, το οποίο σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις επαφές σας. Απλά εγκαταστήστε τους drivers από το CD που περιλαµβάνεται στη συσκευασία ή κατεβάστε τους από το Ιντερνετ.

Το ίδιο µπορείτε να κάνετε και µε όλα τα υπόλοιπα αρχεία και δεδοµένα που είναι αποθηκευµένα στο κινητό (φωτογραφίες, βίντεο, σηµειώσεις ηµερολογίου κ.λπ.).

Ειδικά για το iPhone, χρησιµοποιώντας το πακέτο υπηρεσιών της Apple Me.com, µπορείτε εύκολα να µεταφέρετε φωτογραφίες και βίντεο στον υπολογιστή.

Ζήτω ο συγχρονισµός!

Τα περισσότερα κινητά διαθέτουν δικό τους λογισµικό συγχρονισµού (sync) µε τον υπολογιστή, το οποίο σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις επαφές σας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενεργοποιεί και κινητοποιεί όλες τις διοικητικές δομές για άντληση κεφαλαίων από το 3ο ΚΠΣ σε υγεία - παιδεία

Οι τομείς του ΕΣΠΑ των ημιτελών έργων, των σχολικών στεγών και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων εξετάστηκαν κατά τις διαδοχικές συσκέψεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους, τους Διοικητές των νοσοκομείων, τη Διαχειριστική αρχή και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων, την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε την επίσπευση των .........

διαδικασιών πάνω στη βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί το προηγούμενο διάστημα και ιδίως για τα ημιτελή έργα, στα οποία η Περιφέρεια θα παρέμβει όπου χρειάζεται για να ξεπεραστούν όσα προβλήματα υφίστανται. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε εξαιρετικό έλεγχο στην εκτέλεση των έργων και ενημέρωσε για τα επικείμενα μέτρα που πρόκειται να λάβει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για τον έλεγχο και των αναδόχων εργολάβων.

Για το ζήτημα των σχολικών στεγών ο κ. Τατούλης τόνισε ότι αποτελεί ένα θέμα στο οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και έχει ενεργοποιήσει ένα «νεκρό» μέχρι τώρα κωδικό του ΕΣΠΑ.
Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επιλεγεί να εφαρμόσει ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα με ύψος πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ και για το σκοπό αυτό θα υπάρξει άμεση συνεργασία με τους Δήμους. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι και οι πολίτες δεν μπορούν να ακολουθήσουν μοναχικές πορείες.

Αυτές είναι οι μόνες δυνάμεις που θα δείξουν το δρόμο εξεύρεσης λύσεων σε ένα τόσο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον της επιδεινούμενης κρίσης», τόνισε ο κ. Τατούλης και πληροφόρησε τους Δημάρχους για το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. «Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση του μεγάλου πολιτικού σχεδίου, του διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων απροβλημάτιστα και με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι επτά μεγαλύτερες Ελληνικές κοινοπραξίες υπέβαλαν τις προτάσεις τους αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρά το τόσο αβέβαιο περιβάλλον της χώρας. Μόνο με μεθοδικότητα, συνεργασίες και σωστό συντονισμό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας έδωσε τα συγχαρητήριά του στον κ. Τατούλη και τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος. Από τη μεριά του ο κ. Τατούλης δήλωσε με έμφαση ότι σκοπός της Περιφέρειας είναι να βρίσκει λύσεις σε όλα τα προβλήματα και ιδίως σε τόσο σημαντικά όπως αυτό της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Για τον τομέα της υγείας ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας αποτελούν εξαιρετικά σημαντικές υποδομές για την ποιότητα της δημόσιας υγείας και ζήτησε εξορθολογισμό στα κόστη, γρήγορες διαδικασίες και την υλοποίηση δομών με μακρόχρονη προοπτική.

Για τις ψυχιατρικές κλινικές ο κ. Τατούλης τόνισε ότι αν υλοποιηθεί και αυτή της Σπάρτης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας με ψυχιατρικές μονάδες σε νοσοκομεία όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. «Οι ψυχιατρικές αυτές κλινικές αποτελούν απαραίτητο στοιχείο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης της χώρας».

Μήνυμα Αναγνώστριας. GROUP στο Facebook από Έλληνες της Ολλανδίας για την στήριξη της Ελλάδας

Καλησπέρα,

αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη δουλειά σας. Διαβάζω συχνά τις αναρτήσεις σας, οι οποίες είναι πολύ καίριες και βοηθούν στην καθημερινή ενημέρωση των χρηστών.

Στέλνω αυτό το μήνυμα εκ μέρους ενός GROUP που δημιουργήθηκε από Έλληνες της Ολλανδίας με σκοπό τη στήριξη της Ελλάδας από Έλληνες και ξένους.
Θεωρούμε πολύ σημαντική τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων έτσι ώστε να μπορέσουμε να ακουστούμε και να διαδώσουμε τις ιδέες μας.

Ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι μέσω ενός ...........

μόνο Group. Πιστεύω όμως πως όταν υπάρχει θέληση και διάθεση, όλα μπορούν να γίνουν.
Στην ευτυχή περίπτωση που συγκεντρωθούν πολλά μέλη στο συγκεκριμένο group, σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε, κάνοντας πράξεις για τη στήριξη της χώρας μας.
Είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν, ιδιαίτερα μέσω ατομικής πρωτοβουλίας, ειδικά όταν πρόκειται για νέους ανθρώπους που ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτό το group ευχόμαστε να είναι η αρχή ενός παγκόσμιου οργανισμού που θα στηρίζει καθημερινά και με πράξεις όλους τους Έλληνες, οι οποίοι τώρα έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αναρτήσετε το group μας στο blog σας και στη σελίδα σας στο facebook, ζητώντας από όλους να γίνουν μέλη και να συμβάλουν στην προσπάθεια μας.

Έχουμε διάθεση, επιμονή και αγάπη για την πατρίδα μας και θα κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Το όνομα του GROUP είναι SUPPORT GREECE και το link του: https://www.facebook.com/groups/274659955939250/

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Ελπίζω πραγματικά να συμβάλετε κι εσείς με τον τρόπο σας για το καλύτερο αύριο που όλοι περιμένουμε.

Με εκτίμηση,
Βαλέρια Ηλιάδου

Παρουσίαση βιβλίου

Το βιβλίο «Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα» της Αγγελικής Μπολουδάκη, Ειδικού Ψυχικής Υγείας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αραξοβόλι.

Απευθύνεται σε γονείς που επιθυμούν να διερευνήσουν πώς τα μηνύματά τους διαπερνούν τον ψυχισμό των παιδιών τους, μορφοποιούν την εικόνα τους και υφαίνουν την προσωπικότητά τους και σε όσους νοσταλγικά επιστρέφουν στην παιδική τους ηλικία, για να αναζητήσουν απαντήσεις στους γρίφους τους, που περιμένουν καρτερικά να γίνουν εικόνες γεμάτες με σύμβολα, άρωμα και ζωή.

Το βιβλίο εστιάζεται επίσης στις δύσκολες σελίδες της παιδικής ηλικίας ενός γονιού που διαμορφώνουν ένα ψυχισμό ευάλωτο, ο οποίος αναπαράγει τις συμπεριφορές που υπέστη.
Ένας φαύλος κύκλος επανάληψης κάνουν το βιβλίο της ...........

ζωής του δυσανάγνωστο με τα τραύματα ανοιχτά να γυρεύουν ίαση μέσα από ερωτηματικά, διλήμματα, φόβους, ανασφάλειες, που τον στοιχειώνουν και τον κρατούν έγκλειστο τους.
Η μόνη διέξοδος είναι η επαφή με την αλήθεια, ο αποχαιρετισμός σε ό,τι έκλεισε τον κύκλο του, η αποδοχή ενός εαυτού που απομακρύνεται από λάθος μηνύματα που τον προσδιόρισαν και το καλωσόρισμα ενός καθρέφτη που απεικονίζει ένα πρόσωπο τυλιγμένο με το χάδι της ζωής, το οποίο αγκαλιάζει το δικό του παιδί αγαπώντας το.

Ο καιρός σήμερα 2 Μαρτίου





Στο BESΤ Καλαμάτας το Video αναγνώστη μας για το γεφυράκι του Λαγκουβάρδου

Στο BEST TV προβλήθηκε το Video που μας είχε στείλει ο αναγνώστης μας Β.Μ. με την μετατροπή του γεφυριού του Λαγκουβάρδου σε ποτάμι.
Η εικόνα είναι απο το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας όπου ο αναγνώστης μας ερχόμενος από Μαραθούπολη προς Αγία Κυριακή, βρήκε μπροστά του το εμπόδιο αυτό και προκειμένου να μην κινδυνεύσει γύρισε πίσω και ήρθε Φιλιατρά μέσω Γαργαλιάνων.

Η χθεσινή απάντηση (κλίκ) της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας ..........

αναφέρει ότι αναμένεται σύντομα η υπογραφή των περιβαλλοντικών μελετών και η σύντομη έναρξη των εργασιών.
Εμείς το παρακολουθούμε το θέμα και επειδή το έχουμε πάρει λίγο πατριωτικά το ζήτημα θα πιέσουμε όσο χρειαστεί μέχρι να ξεκινήσει να γίνεται το έργο. Οπότε θα έχετε συχνότατη ενημέρωση για την πορεία του.
Ευχαριστούμε τον Θέμη Κανελλόπουλο και το BEST για την προβολή του θέματος.

Δείτε το Video.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.