Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η Πλατεία Καλαμάτας δεν έχει χαρακτηριστεί μνημείο ή ιστορικός τόπος.

Αυτήν την απάντηση έδωσε ο Πέτρος Αλιβιζάτος σε ερώτηση του Βουλευτή Νίκου Τσούκαλη μετά από κοινοποίηση στοιχείων που έκανε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην απάντηση αναφέρει ότι η μελέτη ανάπλασης της πλατείας Καλαμάτας που υποβλήθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας προς έγκριση στην υπηρεσία νεοτέρων μνημείων και τεχνικών έργων Δυτικής Ελλάδος.

Ολόκληρη η απάντηση του υπουργείου στο Φιλιατρά News








Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων μέσω… smart phone

Ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Τσάρλς Σάμερ απαίτησε να διαταχθεί έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν ορισμένες από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από τα κινητά τηλέφωνα τύπου smartphones Apple και Android μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποκλαπούν προσωπικά δεδομένα, όπως φωτογραφίες και κατάλογος διευθύνσεων και τηλεφώνων.

Η παρέμβαση του γερουσιαστή ακολούθησε το δημοσίευμα της εφημερίδας Τάιμς της Νέας Υόρκης, στο οποίο τονιζόταν ότι οι εφαρμογές iPhone και Android, που κατεβάζουν οι χρήστες, βοηθούν ώστε να αποκτηθεί πρόσβαση σε δεδομένα άλλων χρηστών.

Ο εξέχων γερουσιαστής ζήτησε από την .............

Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να δρομολογήσει έρευνες για τις δυνατότητες των εφαρμογών αυτών.

«Όποτε κάποιος παίρνει μία φωτογραφία με το προσωπικό κινητό του τηλέφωνο, αυτή θα πρέπει να παραμένει προσωπική», τόνισε ο Γερουσιαστής, έπειτα από την επιστολή που κατέθεσε στην FTC, στην οποία καυτηριάζει «την ανησυχητική και δυνητικά άδικη πρακτική στην αγορά των εφαρμογών των smartphone».

«Οι κατασκευαστές των smartphones έχουν την υποχρέωση να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους», τονίζει ο γερουσιαστής.

Η νέα τούτη διαμάχη έρχεται να προστεθεί στον ευρύ διάλογο για την εμπιστευτικότητα, έπειτα από την ανακοίνωση του Google την περασμένη εβδομάδα για τους νέους κανόνες προστασίας των δεδομένων που επιτρέπει στον αμερικανικό ιντερνετικό γίγαντα να εντοπίζει τα ίχνη των χρηστών μέσω διαφόρων υπηρεσιών του, παρά τις πολυάριθμες διαμαρτυρίες και επικρίσεις από την πλευρά πολλών ενώσεων καταναλωτών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Εορτασμός της 8ης Μάρτη και οι προσδοκίες των γυναικών

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Αγωνίσθηκαν οι γυναίκες των αρχών του περασμένου αιώνα για δικαιώματα και κατακτήσεις ,που σήμερα θεωρούνται αυτονόητες.

H καθιέρωση της 8ης Μαρτίου ως ημέρα της γυναίκας, καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ, μετά από πρόταση της σοσιαλίστριας Κλάρας Τσέτκιν στη 2η Διεθνή διάσκεψη Σοσιαλιστριών το 1910 στην Κοπεγχάγη .

Ο εργασιακός μεσαίωνας των αρχών του περασμένου αιώνα , έδωσε τη θέση του σήμερα σε ισότιμες καταστάσεις μεν,με υποβόσκουσα όμως μία διαφορετικότητα στην αντιμετώπιση από την ίδια την κοινωνία των δύο φύλων.

Τόσα χρόνια μετά, διαπιστώνουμε πως σε σχέση..........

με τους αγώνες των γυναικών, τα αποτελέσματα είναι υποδεέστερα των προσπαθειών και πως η αγωνία για μια ισότιμη θέση στην κοινωνία παραμένει διαρκής , χωρίς να είναι λίγες οι φορές που πραγματώνεται, κάτω από συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε επίπεδο ενημέρωσης, θεσμών και συλλογικής κινητοποίησης, οι γυναίκες εξακολουθούν και στις μέρες μας, να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας, αδικίας και εκμετάλλευσης.

Η ανεργία, σύμφωνα που με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, εκτινάχθηκε στο 13,9% τον Νοέμβριο, στις γυναίκες είναι διπλάσια από αυτή των ανδρών και διαμορφώνεται στο 17%, ενώ διαφαίνεται πως όσον αφορά τις γυναίκες, δεν υπάρχει επαρκές δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Συνήθως οι γυναίκες βρίσκονται εγκλωβισμένες μεταξύ ανεργίας και υποαπασχόλησης, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει στην απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, όπου η εγκυμοσύνη και η μητρότητα αποτελούν πολλές φορές "βαρίδι" για την συνέχιση της απασχόλησης.

Αλλά και η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι περιορισμένη σε σχέση με τη γυναικεία κοινωνική και εργασιακή δραστηριοποίηση. Συνήθως το ανδρικό πρότυπο κυριαρχεί, θεωρούμενο εξ αρχής ίσως ικανότερο, ίσως αποτελεσματικότερο, ίσως πιο φερέγγυο, ίσως πιο δυναμικό.

Αποτέλεσμα της επικρατούσας νοοτροπίας ,είναι οι γυναίκες σε προσωποπαγείς θέσεις αυτοδιοικητικών δομών να είναι μετρημένες , ενώ στην κεντρική πολιτική σκηνή η συμμετοχή τους αντιμετωπίζει μεγαλύτερα εμπόδια ,έχοντας επί της κεφαλής τους την ...καχυποψία ,της δήθεν συμμετοχής τους λόγω ποσόστωσης.

Η αποτελεσματικότητα και η ικανότητα παρ΄όλα αυτά των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων , ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί , αντιθέτως έχουν να επιδείξουν πολύ θετικά αποτελέσματα από τη δραστηριοποίησή τους.

Η κοινωνία μας αυτήν την ώρα έχει ανάγκη από πρόσωπα -άνδρες, γυναίκες- που μπορούν, έχουν διάθεση για προσφορά , όρεξη, μεράκι , δημιουργική σκέψη και πάνω απ΄όλα εντιμότητα και ανιδιοτέλεια.

Οι αγώνες των πολιτών πρέπει να συνεχίζονται όσο στην κοινωνία μας υπάρχουν ανισότητες και εκμετάλλευση.

Ευχή είναι να υπάρξει μία ημέρα που η πραγματική ισότητα θα είναι γεγονός και οι δημιουργικές δυνάμεις των ανθρώπων να έχουν στραφεί μόνο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής , της προστασίας του περιβάλλοντος, της πνευματικής και ψυχικής τροφής των ανθρώπων.

Παρουσίαση βιβλίου

Αγαπητέ συμπατριώτη
Εχω την τιμήν να σας παρουσιάσω το Ιστορικό τουτο κειμήλιο του ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ που ανατυπώσαμε για πρώτη φορά μετά το 1856

Σας στέλνω συνημμένως την παρουσίαση του βιβλίου από την Αθηναϊκή εφημερίδα ΕΣΤΙΑ
Tο αποκαλεί: ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ!
O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η καταγωγή μου από την ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Λέγομαι Καγιάφας Παναγιώτης
Διαμένω εις Κυπαρισσία Μεσσηνίας

Σας χαιρετώ
O Eκδότης

Ακολουθεί η σελίδα από την ΕΣΤΙΑ (κλικ)




Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 5-3-2012





Τατούλης: Πληρώνονται οι ολιγωρίες και οι καθυστερήσεις… Ευθύνη των δημάρχων η διαχείριση των σκουπιδιών… Εμείς κάναμε την υπέρβασή μας

Μήνυμα... όχι απλά εστάλη, αλλά ήταν και εκκωφαντικό προς την πλευρά των δημάρχων που επιχείρησαν την τελευταία εβδομάδα να «σηκώσουν» το θέμα με τα απορρίμματα με διαδοχικές συνεντεύξεις, εκφράζοντας την αγωνία τους και με την συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, για το τι πρόκειται να γίνει μέχρι να φθάσουμε στην οριστική λύση μέσω των πρωτοβουλιών που ήδη τρέχουν από την πλευρά της Περιφέρειας.

Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για «φωνές ..........

αγκυλωμένης αντίληψης» και σημείωσε πως η διαχείριση των αποβλήτων ανήκει στις δημοτικές αρχές. «Είναι ανεπίτρεπτο άνθρωποι που έχουν υπογράψει τον περιφερειακό Σχεδιασμό να έρχονται τώρα με δηλώσεις τους να θολώσουν τα νερά...», σημείωσε και πρόσθεσε πως οι ΧΑΔΑ θα κλείσουν όλοι στην περιφέρεια Πελοποννήσου και «...τα πρόστιμα θα επιβάλλονται κανονικά και δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό. Οι έλεγχοι θα είναι συστηματικοί και από την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος , και σημασία έχει να αφήσουμε όλοι πίσω τον κακό μας εαυτό αι να υπάρχει γρήγορη εναρμόνιση με την σημερινή λύση». Ο κ. Τατούλης παράλληλα εκτίμησε πως εάν δεν υπήρχε η παρέμβαση από την πλευρά της Περιφέρειας τότε τα πρόστιμα θα ανέρχονταν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τους δήμους. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τους... τζάμπα μάγκες στην Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά και θα πρέπει να μείνουν στην άκρη οι λεονταρισμοί του στυλ δεν πληρώνουμε τα πρόστιμα».

Για τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Παναγιώτη Νίκα, ειδικά εκτίμησε πως υπάρχει καλή συνεργασία – εξαιρετική την υπογράμμισε - ωστόσο «...οι ολιγωρίες και οι καθυστερήσεις πληρώνονται και δεν θα πρέπει τα σκουπίδια να είναι το... μόνο του θέμα».



BEST TV

Πανικός! Δίνουν σοβαρά φάρμακα χωρίς να έχουν φαρμακοποιό.

Πολλές οι καταγγελίες για το φαρμακείο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας καθώς λειτουργεί χωρίς φαρμακοποιό εδώ και 1μήνα λόγω σύνταξης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες δύνονται ιδιαίτερα ........

δύσκολα και επικίνδυνα φάρμακα από το φαρμακείο σε καρκινοπαθείς και άλλους χωρίς ο άνθρωπος που τα δίνει να είναι φαρμακοποιός με τις κατάλληλες γνώσεις.

BEST TV

Κάλυψη των εφημεριών στο Κ. Υ. Γαργαλιάνων.

Απόφαση για την κάλυψη των εφημεριών στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων έλαβε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αποστέλλοντας για την κάλυψη των εφημεριών ειδικευμένους και αγροτικούς ιατρούς.

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτη Μπόζου, για τις εφημερίες Μαρτίου του Κ.Υ Γαργαλιάνων θα αποσταλούν οι κάτωθι ιατροί:..........






Ντόφη Ελπίδα για τις ημερομηνίες: 9 , 26 Μαρτίου 2012

Πολλάλη Ευαγγελία για τις ημερομηνίες: 12 Μαρτίου 2012

Ρουσσάκη Ειρήνη για τις ημερομηνίες: 15 και 21 Μαρτίου 2012

Αργυράκης Παναγιώτης για τις ημερομηνίες: 17 και 30 Μαρτίου 2012

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, ο ιατρός θα πηγαίνει στο Κέντρο γείας την ημέρα της εφημερίας του και θα αποχωρεί με την λήξη της. Τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Ερευνες για πετρέλαιο στην Μεσσηνία ξεκινούν τον Ιούλιο

Ερευνες στην Μεσσηνία για κοιτάσματα πετρελαίου τον Ιούλιο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατα την διάρκεια υπογραφής κοινού μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε η Ελλάδα η Κύπρος και το Ισραήλ το πρωί της Δευτέρας. Οι έρευνες αυτές θα πραγματοποιηθούνη στον χερσαίο χώρο και όχι στον θαλλάσιο και σε αυτή την φάση θα γίνουν διαγωνισμοί για να δούμε ποιές εταιρείες θα πάρουν τον κάθε χώρο.

Η Μεσσηνία περιλαμβάνεται στις 10 -12 περιοχές ........

της χώρας που θα πραγματοποιηθούν έρευνες και υπάρχουν ήδη σημαντικές ενδείξεις ότι έχει πετρέλαιο. Οπως είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου αναλυτικότερα τον Ιούλιο θα προκηρυχθούν νέοι διαγωνισμοί για έρευνες σε 10-12 περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αχαία και πιθανώς στην Κρήτη.

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών θα αναφέρεται στις δυνατότητες ηλεκτρικής διασύνδεσης αλλά και στην προοπτική συνεργασίας για τη μεταφορά των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί ή θα ανακαλυφθούν στην Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι και η χώρα μας ξεκινά τώρα τη διαδικασία των ερευνών.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου η κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή Κύπρου-Ισραήλ και οι προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα μας συζητήθηκαν και στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ καθώς δημιουργείται δυνητικά η προοπτική να υπάρξει ένας τρίτος πόλος εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο, πέρα από τη Ρωσία και την περιοχή της Κασπίας.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ χαρακτήρισε πέραν πάσης προσδοκίας την ανταπόκριση των εταιρειών στον διαγωνισμό για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Η προθεσμία έληξε την Παρασκευή, οπότε κατατέθηκαν συνολικά 8 προσφορές.

Η αξιολόγηση και οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα, με στόχο τον Απρίλιο να υπογραφούν οι συμβάσεις, ως τα τέλη του χρόνου να υπάρχουν και να έχουν αξιολογηθεί τα σεισμικά δεδομένα και στα τέλη του 2012 με αρχές του 2013 να γίνουν οι προκηρύξεις για παραχώρηση έως 15 περιοχών για έρευνες με γεωτρήσεις.

Παράλληλα, κινούνται οι διαδικασίες για ερευνητικές εργασίες σε περιοχές της Ελλάδας που είχαν ερευνηθεί και στο παρελθόν και τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Με τη διαδικασία αυτή έχουν προκηρυχθεί ήδη τρεις περιοχές (Πατραϊκός Κόλπος, Κατάκολο, Ιωάννινα) όπου τα υπάρχοντα δεδομένα κάνουν λόγο για 200, 80 και 3-4 εκατ. βαρέλια αντίστοιχα και η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει τον Ιούλιο. Τον ίδιο μήνα θα γίνει η προκήρυξη για τις 10-15 νέες περιοχές που θα βγάλει προς διερεύνηση η Ελλάδα.

messi nea

Προς Οριστική λύση το πρόβλημα στο Δερβένι, αποδοχή πρότασης Τατούλη από ΥΠΥΜΕΔΙ

Στην αποδοχή της πρότασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εφαρμογή της οριστικής γεωτεχνικής μελέτης για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στην έξοδο Δερβενίου προς Καλαμάτα προχώρησε το ΥΠΥΜΕΔΙ μετά την ενεργοποίηση του φαινομένου της κατολίσθησης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλοντας να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα πριν τη χειμερινή περίοδο είχε θέσει εγκαίρως το θέμα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΥΜΕΔΙ και στις υπηρεσίες του.

Στην τελευταία μάλιστα σύσκεψη στις 7 Φεβρουαρίου 2012, ........

παρουσία του διευθυντή παραχωρήσεων κ. Καρνέση, αλλά και εκπροσώπων της κοινοπραξία του Μορέα, ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της καθυστερημένης επέμβασης στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, τονίζοντας παράλληλα ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος δεν πρόκειται να γίνει με σκοπό την προσωρινή λύση, αλλά την οριστική.

Μετά την τελευταία ενεργοποίηση του φαινομένου, στις 2/3/2012, με εντολή του Περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και εστάλη αυθημερόν έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο (Δ/νση Δ1) προκειμένου να επιληφθεί του θέματος, με δεδομένο ότι αυτή είναι η υπηρεσία που έχει συντάξει τη σχετική μελέτη, στο πλαίσιο της εκτέλεσης του ευρύτερου έργου αποκατάστασης του δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ικανοποιημένη που το αρμόδιο υπουργείο προχωρά στην οριστική λύση του προβλήματος και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΥΠΥΜΕΔΙ, προκειμένου να δρομολογηθεί η έναρξη των άμεσων παρεμβάσεων και η σχετική πρόσθετη σήμανση με την οποία θα διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία μέχρι οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν την εφαρμογή της οριστικής λύσης.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.