Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Θυρίδα 111, θεατρική Παράσταση, στην Αίθουσα Τέχνης Αμυμώνη

“Οι άνθρωποι δεν επηρεάζονται από τα γεγονότα αλλά από την αντίληψη που έχουν γι' αυτά”
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και η Κ.Ε.Δ.Α-Μ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών) για άλλη μια φορά πρωτοπορούν, καινοτομούν, πρωτοστατούν στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και παρουσιάζουν τη νέα θεατρική παράσταση με τίτλο Θυρίδα 111 του εξαίρετου συγγραφέα και δημοσιογράφου, Γρηγόρη Χαλιακόπουλου.

Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας το 1958 και είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος των εργαζομένων στην τότε Τράπεζα Πίστεως και μέλος της διοίκησης της ΟΤΟΕ.
Συνεργάστηκε δημοσιογραφικά με τις εφημερίδες ...........

"Καθημερινή της Κυριακής", "Νίκη", "Επενδυτής του Σαββάτου", "Real news", "Έθνος" και τα περιοδικά "Ταχυδρόμος", "Επειδή", "Homme", "Πανόραμα", "Μομέντο", "Paper" και "Εικόνες". Ανάμεσα στο συγγραφικό του έργο είναι και η επιμέλεια βιβλίων μεγάλων ποιητών, όπως του Άνθιμου Μιαούλη απ τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Έχει κάνει έμμετρες διασκευές θεατρικών έργων όπως το "Παιχνίδι φαντασίας" του Κορνέϊγ, ενώ το θεατρικό του έργο "Κοσμάς ο Αιτωλός" παίχθηκε το 2011. Σημαντικές κυκλοφορίες του περιλαμβάνουν τα «Η καρδιά του δότη» (μυθιστόρημα), «Πέθανα…αλλά σας βλέπω» (μυθιστόρημα), «Αγαπώ τη δυσλεξία σου» (μυθιστόρημα) καθώς και άλλα. Σήμερα, αρθρογραφεί με κύρια θεματολογία του την κοινωνία και τον άνθρωπο.
Η ιστορία του Ισίδωρου, ενός απογοητευμένου από τη ζωή του υπαλλήλου τραπέζης, είναι τόσο αληθινή που θα μιλήσει στις καρδιές όλων. Εναλλαγές χαράς και θλίψης, απελπισίας και ελπίδας, ανατροπές και λύτρωση.

Ο θεατρικός αυτός μονόλογος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 18 Απριλίου 2012 στην Αίθουσα Τέχνης Αμυμώνη, στον Πολυχώρο Στρατώνων Καποδίστρια, στο Άργος. Μετά το πέρας των παραστάσεων στο Άργος, θα μεταφερθεί σε κεντρική θεατρική σκηνή στην Αθήνα.
Την σκηνοθετική επιμέλεια καθώς και τον ρόλο του Ισίδωρου θα αποδώσει ο πολυτάλαντος Νίκος Κλησιάρης.

ΣΧΟΛΙΟ
Στο Άργος τιμούν τον Γρηγόρη Χαλιακόπουλο, και στον Δήμο Τριφυλίας του είχαν κάνει το καλοκαίρι την ζωή ποδήλατο.
Μέχρι που απηύδησε ο άνθρωπος και ακύρωσε την παράσταση του "Ανοίξτε τα σχολεία, ανοίξτε τα σχολεία."
Θυμίζουμε ότι η τότε αποκάλυψη του blog Φιλιατρά News είχε προκαλέσει σάλο στα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή του ενιαίου Δήμου Τριφυλίας και είχε δημοσιευθεί και στην εφημερίδα Θάρρος. Δείτε το τότε δημοσίευμα στην εφημερίδα

Συγκυβέρνηση: Ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει… ροζ!..

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News.

Ψάχνοντας για τίτλο θυμήθηκα τον στίχο από το γνωστό τραγούδι του συμπατριώτη μου Γιάννη Μηλιώκα (πρώτη εκτέλεση Γιάννης Μηλιώκας - Αφροδίτη Μάνου μετά Αλεξίου - Πάριος) και τον χρησιμοποιώ, χωρίς να ζητήσω άδεια:

«…Πόσο άλλαξες πόσο άλλαξα/τα όνειρά μου κόκκινα/τα όνειρά μου άσπρα/ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ…»

Έγραφα τις προάλλες στην ανάρτηση με τίτλο ............

«Έχασαν οι λέξεις τα νοήματά τους» για το που μας έφτασαν οι “ηγέτες μας» οι οποίοι ως Αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στηρίχτηκαν στις «δήθεν» ιδεολογικές αντιπαλότητες «προόδου και συντήρησης» και με τον ιδεολογικό διαποτισμό που είχαμε σε 24-ώρη βάση από τα συνεργαζόμενα μαζί τους επίσης «δήθεν» αυτοδύναμα και ανεξάρτητα ΜΜΕ (τύπος, τηλεόραση, ραδιόφωνο) μας Κυβερνούν επί 38 συναπτά έτη (1974-2012) μετά την μεταπολίτευση.

Οι ευθύνες, όμως, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να εξαντληθούν μόνο και αποκλειστικά στα πρόσωπα των ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, Αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ο σχετικός τους επιμερισμός και στα χιλιάδες πράσινα και μπλε στελέχη:

Πρώτον, της Νομοθετικής Εξουσίας τα οποία με τις καταστροφικές μονοκομματικές πλειοψηφίες στη Βουλή πέρασαν Νόμους που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε απαλλάσσοντας όμως την ίδια στιγμή εαυτούς και αλλήλους από…ΕΥΘΥΝΕΣ και,

Δεύτερον της Εκτελεστικής όπου οι θώκοι εξουσίας που τους ανέθεσαν οι Κομματικές τους Ηγεσίες με την άνεση των μονοκομματικών Κυβερνήσεων τους παρείχαν χρυσές απολαβές και απέραντο κοινωνικό κύρος.

Τα γράφω αυτά σήμερα επειδή αρχίζουν να πυκνώνουν οι αναφορές στα σενάρια περί ΣΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας του κ Σαμαρά με το «Νέο» ΠΑΣΟΚ (ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ του κ Βενιζέλου, ίσως και με την παρουσία του κ Παπαδήμου αλλά όχι σε θέση…Πρωθυπουργού).
ΠΑΡΑΛΟΓΟ ένα τέτοιο σενάριο;
ΟΧΙ, υποχρεωτικά, και μάλιστα όταν εδώ και μερικούς μήνες και μέχρι τον Μάιο στη συνέχεια ήδη έχουμε αγαστή ΣΥΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και μάλιστα από τη στιγμή που από το «Σχήμα της Εθνικής Σωτηρίας» απεχώρησε ο ΛΑΟΣ η συνύπαρξη των κκ Παπανδρέου (με 40 και βάλε στελέχη του) και Σαμαρά (με 6 Υπουργούς και στο παρασκήνιο ΟΛΑ τα δικά του στελέχη) γιατί να μας ξαφνιάζει το συγκεκριμένο σενάριο που όπως διαβάζω ήδη 2 Αντιπρόεδροι των 2 Κομμάτων Εξουσίας, οι κκ Πάγκαλος και Αβραμόπουλος μάλλον δεν το θεωρούν…εξωπραγματικό και…εξωγήινο!..

Στην Ελλάδα του 2012 καθώς η Πράσινο-μπλε ΣΥΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μειώνει καθημερινά μισθούς, συντάξεις, επιδόματα έχουν πλέον χάσει «οι λέξεις τα νοήματά τους» όπως έχασαν και οι «Ιδεολογίες» των 2 Κομμάτων εξουσίας την…σημασία τους! Δεν φαίνεται να είναι, λοιπόν, καθόλου δύσκολη ή δυσλειτουργική η συνέχιση της ιλαροτραγωδίας της ΣΥΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του τόπου μας από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς έτσι:

Σίγουρα ΧΑΘΗΚΑΝ πολλά ΝΟΗΜΑΤΑ σε λέξεις, όρους, προγράμματα που χρησιμοποίησε επί 38 χρόνια το Σύστημα του Δικομματισμού, αλλά:
ΔΕΝ χάνεται η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και των θώκων που αυτή παρέχει σε Αρχηγούς, Στελέχη και μερικές χιλιάδες…παρατρεχάμενους,

Και παραμένουν ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ στο απυρόβλητο της «Ανευθυνότητας» ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ Υπουργοί, Βουλευτές και Στελέχη που μας οδήγησαν εάν όχι από πρόθεση σίγουρα από ανικανότητα και έλλειψη του «φόβου που φυλάει τα…έρμα» στο δρόμο της Οικονομικής, κοινωνικής, ηθικής, πολιτικής πτώχευσης και απώλειας Εθνικής αξιοπρέπειας, εθνικού πλούτου και εθνικής κυριαρχίας…
Την θεωρώ πολύ, πάρα πολύ πιθανή την ΣΥΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εκτός εάν μπροστά στην κάλπη θυμηθούμε:
πού βρισκόμαστε εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας,
ποιοι μας έφεραν ως εδώ και παραμένουν ατιμώρητοι, και
ποιο θα είναι το μέλλον μας ατομικά, ομαδικά, συλλογικά, ΕΘΝΙΚΑ εάν
ΔΕΝ αποφασίσουμε να στείλουμε τον πράσινο-μπλε ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ εκεί
που του…αξίζει!!!

Αλλιώς ας μην κατηγορούμε τους Ευρωπαίους ηγέτες και τις περιώνυμες ΑΓΟΡΕΣ αλλά τους…εαυτούς μας και την αδυναμία μας να διαπιστώσουμε ότι αν δεν το κάνουμε τότε «αυτοί που έζησαν καλά θα ζήσουν ακόμη καλύτερα αλλά εμείς που νομίσαμε ότι…ζούμε καλά, ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!...»

Ηλ. Μπουντουβάς Οι τιμές πέφτουν σε βάρος των παραγωγών

Από την πίεση που ασκεί το «κίνημα της πατάτας», οι τιμές των αγροτικών προϊόντων εμφανίζουν αισθητή μείωση! Η πτώση αυτή των τιμών, ωστόσο, δεν κλείνει την ψαλίδα παραγωγού – καταναλωτή, αλλά περιορίζεται σε βάρος των παραγωγών, με τους μεσάζοντες και λοιπούς εμπλεκόμενους στην αλυσίδα της διακίνησης και εμπορίας να συνεχίζουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους ανενόχλητοι, στις πλάτες παραγωγών και καταναλωτών.

Όπως σημείωσε στο «Θ» ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Ηλίας Μπουντουβάς, «πήραμε τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας από την Κεντρική Αγορά Αθηνών (Λαχαναγορά), τα οποία δείχνουν μια πτώση στις τιμές των νωπών προϊόντων της τάξης του 20 με 30%. Αυτό δεν είναι κακό. Πρέπει να πέσουν οι τιμές στα προϊόντα, για να μπορέσει ο κόσμος τούτη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε να αγοράσει φθηνά.
Μάλιστα, η πτώση αυτή των τιμών προέρχεται από τις ..............

πιέσεις που υπάρχουν από το “κίνημα της πατάτας”! Το κακό, όμως, είναι ότι οι μεσάζοντες δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τα κέρδη τους. Αυτή η πτώση των τιμών δεν είναι από τα δικά τους κέρδη ή από την ψαλίδα παραγωγού – καταναλωτή. Είναι από την τιμή του παραγωγού! Με αποτέλεσμα εμείς οι παραγωγοί να οδηγούμαστε σε οικονομικό μαρασμό και εξαθλίωση, με το συγκεκριμένο αυξημένο κόστος παραγωγής που έχουν οι καλλιέργειές μας, και σε ένα – δύο μήνες να μην υπάρχουν καλλιέργειες, να εγκαταλειφθούν και οι τιμές των προϊόντων, τότε, να εκτιναχθούν στα ύψη».

Ο ίδιος τόνισε ακόμη: «Αυτά πρέπει να τα δουν οι αρμόδιοι που ξέρουν από αυτά και να μπορέσουν με αποφάσεις να βρουν τρόπους να στηρίξουν τους παραγωγούς, την αγορά και τους καταναλωτές.
[…] Εμείς έχουμε καταθέσει και δημόσια συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με το κόστος παραγωγής, για να μπορέσουν να χαμηλώσουν οι τιμές, καθώς και για το πρόβλημα της αισχροκέρδειας, πού εντοπίζεται και πώς να χτυπηθεί. Πρέπει να τα λύσουν άμεσα αυτά οι αρμόδιοι, ώστε κι εμείς να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε αλλά και να πουλήσουμε φθηνά για τον καταναλωτή».

«Μπροστά», είπε, «παρουσιάζεται η βιτρίνα των χαμηλών τιμών, της αυτοοργάνωσης, της συνεννόησης και πίσω οι άλλοι “χορεύουνε” και κάνουν τα παιχνίδια!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Νέα απόφαση Πρωτοδικείου Καλαμάτας κατά ειδικού τέλους

Νέα απόφαση «μπλοκαρίσματος» είσπραξης του ειδικού τέλους (χαράτσι) από τη ΔΕΗ εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, κάνοντας δεκτή προσωρινή διαταγή που κατέθεσαν θιγόμενοι, αφού, βάσει νέας εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών, η κατάθεση χρημάτων για την εξόφληση της αξίας του ρεύματος στο δεύτερο λογαριασμό που είχε συμπεριληφθεί το χαράτσι υπολογίσθηκε ως εξόφληση μέρος του ειδικού τέλους από τον προηγούμενο λογαριασμό.

Με την απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο ........

δέχθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής και απαγορεύει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του συγκεκριμένου ακινήτου μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που έχει ορισθεί για τις 22 Μαΐου 2012.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, έκανε λόγο για νέα, θαρραλέα απόφαση.

Δεκτή η αίτηση

Οι θιγόμενοι πολίτες είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της πληρωμής της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους. Με προσωρινή διαταγή το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε απαγορεύσει τη διακοπή του ρεύματος μέχρι τη συζήτηση της αίτησης στις 28-2-2012, η οποία αναβλήθηκε. Η πρώτη δόση για το ειδικό τέλος σε διώροφη κατοικία 162 τ.μ. είχε υπολογισθεί περίπου στα 1.118 ευρώ και οι θιγόμενοι είχαν σοβαρές ενστάσεις ότι πρόκειται για λάθος.
Οι θιγόμενοι κατέβαλαν σε ΑΤΜ την αξία του ρεύματος, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ. Το ίδιο έκαναν και όταν έφτασε ο λογαριασμός με τη δεύτερη δόση του ειδικού τέλους.

Στις 6 Μαρτίου, όμως, το υπουργείο Οικονομικών, μετά από συνεννόηση με τη ΔΕΗ, ανακοίνωσε: «Το ειδικό τέλος ακινήτων συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, όλες οι κατηγορίες νοικοκυριών και καταναλωτών που εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ή εμπίπτουν σε ειδικές ρυθμίσεις πιστοποιούνται, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, με απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον έχει υποβληθεί παρόμοιο αίτημα και εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής απόφασης, είναι λογικό ένας καταναλωτής να ζητά ένα διακανονισμό της πληρωμής του με τη ΔΕΗ προκειμένου να μην καταβάλει κάτι που τελικώς δεν οφείλει να καταβάλει.

Για τη συντριπτική, όμως, πλειονότητα των καταναλωτών που πρέπει να συγκαταβάλλουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και το ειδικό τέλος ακινήτων, δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα η μερική εξόφληση ενός λογαριασμού της ΔΕΗ, γιατί στον επόμενο λογαριασμό εξοφλείται το τμήμα του λογαριασμού που δεν έχει καταβληθεί, δηλαδή αυτό που αφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων και όχι την κατανάλωση ρεύματος.
Όσοι, συνεπώς, έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει το λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση, την οποία καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ, κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας».

Θαρραλέα απόφαση

Έτσι, οι θιγόμενοι ζήτησαν προσωρινά μέτρα, αφού, όπως τονίζουν στην αίτησή τους, υπάρχει άμεσος και ορατός κίνδυνος η ΔΕΗ, συμμορφούμενη στη σχετική ανακοίνωση – εντολή του υπουργείου Οικονομικών, να θεωρήσει ότι δεν έχει εξοφληθεί το ρεύμα και να κινδυνεύει άμεσα το σπίτι τους από διακοπή.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κ. Μαργέλης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η απόφαση - προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) καθίσταται “απόφαση – οδηγός” για την περαιτέρω εφαρμογή του νόμου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Πολιτεία και το υπουργείο Οικονομικών στην ανάκληση, άλλως τροποποίηση της οδηγίας - εντολής προς τη ΔΕΗ.
Η απόφαση καταδεικνύει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ότι και πρέπει και μπορούμε να εμπιστευτούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Έλληνες δικαστές, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης αλλά και απόλυτης αντίληψης του ρόλου τους, συμβάλλουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις στην αποκατάσταση της αδικίας και του “εκβιασμού” που υφίστανται οι συμπολίτες μας».

Της Βίκυς Βετουλάκη - Θάρρος

Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος «Νηλέα»

«Με εκπλήσσει η προσφορά με 13 ευρώ, όταν εμείς πουλάμε το 5λιτρο λάδι με 16,5»

Σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα και τη σοβαρότητα του «κινήματος της πατάτας», έτσι όπως εξελίσσεται στην Ελλάδα, εκφράζει ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Νηλέας», που παράγει και τυποποιεί ποιοτικό ελαιόλαδο στην περιοχή της Χώρας Τριφυλίας.

«Από τα αθηναϊκά ΜΜΕ άκουσα μια τιμή με την οποία δεν ξέρω αν θα πληρωθούν ποτέ οι παραγωγοί. Δυστυχώς, ενώ υπήρχε ενθουσιασμός στην αρχή και πίστη ότι βρέθηκε μια λύση να έρθουν κοντά καταναλωτής και παραγωγός, διαπιστώνω μια στρέβλωση σε όλα τα επίπεδα.
Όταν υπάρχουν τιμές κάτω του κόστους, ή αυτό δεν...............

είναι λάδι ή απλά δε θα πληρωθούν ποτέ οι παραγωγοί» λέει ο κ. Κόκκινος και προσθέτει: «Εμείς διαθέτουμε 5λιτρο τυποποιημένο (κάτω από τρία δέκατα) παραδοτέο στην Αθήνα με τιμή γύρω στα 16,5 ευρώ. Η τιμή αυτή περιλαμβάνει μια προστιθέμενη αξία για τον παραγωγό, ένα μικρό κέδρος για εμάς, το κόστος μεταφοράς, τον ΦΠΑ και τα υλικά συσκευασίας. Τώρα, πώς κάποιοι μπορούν και πουλάνε με 13, μου είναι αδιανόητο. Γιατί θέλουμε να πληρωθεί και ο παραγωγός, δεν είναι μόνο να φάει φτηνά καλό λάδι ο καταναλωτής.

Αυτό που γίνεται τώρα είναι, νομίζω, ένα πυροτέχνημα, λόγω κρίσης. Αν αύριο ξεπερνούσαμε την κρίση, θα σταματούσε, γιατί δε βασίζεται σε δομές, αλλά σε έναν ενθουσιασμό, ίσως και σε μια ευκαιρία. Δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να δούμε το θέμα με σοβαρότητα, στο πλαίσιο του εφικτού και της νομιμότητας».

«Δεν είναι δουλειά των Δήμων»

Αναφερόμενος σε σχετικές πρωτοβουλίες Δήμων: «Ο ρόλος του Δήμου είναι άλλος και όχι να μεσολαβεί για να τρέφονται οι δημότες. Η πιο υγιής κίνηση, αν θέλουμε να έρθουμε κοντά παραγωγοί - καταναλωτές, είναι να ιδρύσουν οι καταναλωτές καταναλωτικούς συνεταιρισμούς, να έρθουν σε επαφή με ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς ή παραγωγούς, και να προμηθευτούν προϊόντα. Αυτό γίνεται στη Βόρεια Ιταλία εδώ και χρόνια με επιτυχία.

Έτσι όπως έχει στηθεί στην Ελλάδα, δε νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει. Υπάρχουν νόμοι που διέπουν το ελεύθερο εμπόριο. Δεν μπορεί στην πλατεία ενός δημαρχείου, για παράδειγμα, να στήνεται παζάρι. Επίσης, έχω διαπιστώσει ότι, από την πλευρά των προμηθευτών, τίθεται μόνο ως κριτήριο αξιολόγησης η τιμή, ενώ δεν είναι ποτέ η τιμή το μοναδικό κριτήριο, αλλά και τα ποιοτικά - οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, οι ποιότητες. Πρέπει να σεβόμαστε και το προϊόν που παράγουμε. Έχω μιλήσει με πολλούς υπευθύνους απ’ όσους διοργανώνουν αυτές τις αγορές - πωλήσεις, στέλνουμε κι εμείς προσφορές συνεχώς, αλλά δεν έχει εκτελεστεί, ούτε πιστεύω ότι πρόκειται να εκτελεστεί καμία από αυτές».

«Έφεραν άλλου είδους μεσάζοντες»

Καταλήγοντας ο κ. Κόκκινος σημειώνει: «Είμαι βέβαιος, από πράγματα που πληροφορήθηκα, ότι υπάρχουν συμφέροντα που κινούν αυτή την ιστορία. Δηλαδή, κάποιοι κερδίζουν. Θα διώξουμε τους μεσάζοντες για να φέρουμε άλλους; Δυστυχώς, το κίνημα κατά των μεσαζόντων έχει φέρει κάποιους άλλου είδους μεσάζοντες και σε πολλές περιπτώσεις από πίσω κρύβονται και Μέσα Ενημέρωσης».

Της Μαρίας Νίκα - Θάρρος

Δεν κλείνει, τελικά, η Εμπορική Τράπεζα των Φιλιατρών

Οι παρεμβάσεις επιχειρηματιών, επαγγελματιών, καταθετών, Δήμου και εργαζομένων έπιασαν τόπο και εισακούστηκαν τα επιχειρήματά τους από τη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, η οποία δεν κλείνει, τελικά, το κατάστημα των Φιλιατρών!

Χθες, εστάλη εγγράφως στο κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στα Φιλιατρά η νεώτερη απόφαση της διοίκησης, σύμφωνα με την οποία αίρεται η προηγούμενη απόφαση για αναστολή του συγκεκριμένου καταστήματος από 1η Απριλίου και συνεχίζεται κανονικά και απρόσκοπτα η λειτουργία του.

Σε δηλώσεις του στο «Θ» ο δήμαρχος Τριφυλίας, ...........

Κώστας Κόλλιας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της διοίκησης της τράπεζας και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη συνέχιση λειτουργίας του καταστήματος στα Φιλιατρά. Συγκεκριμένα, ο κ. Κόλλιας σημείωσε: «Θετική ήταν η απόφαση της διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας στο αίτημα που διατύπωσε η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής των Φιλιατρών, να παραμείνει ανοιχτό το κατάστημα στα Φιλιατρά.

Εκτίμησε, προφανώς, αυτό που κι εμείς υποστηρίζαμε, ότι η ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και ειδικότερα των Φιλιατρών έχει μια δυναμική και μια προοπτική ανάπτυξης και μπορεί να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του συγκεκριμένου καταστήματος. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της τράπεζας, όπως θέλω να ευχαριστήσω και το διευθυντή Δικτύων, τον κ. Τσουκαλά, με τον οποίο πρόσφατα είχαμε συναντηθεί στα Φιλιατρά και είχαμε συζητήσει το θέμα, και με τον οποίο μας συνδέουν παλιοί συνδικαλιστικοί δεσμοί.
Μου τηλεφώνησε σήμερα (σ.σ. χθες) ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων για να μου πει για την παρέμβαση και συμβολή τους στη διατήρηση του καταστήματος στα Φιλιατρά και, βεβαίως, τον ευχαριστώ».

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Ήταν η χθεσινή μας αποκλειστική είδηση που σας μεταφέραμε πρώτοι, έγκυρα και έγκαιρα.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 9-3-2011




Γενική συνέλευση και Εκλογές στον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών "Ο Πυρσός"



ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
"Ο ΠΥΡΣΟΣ"


ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Φιλιατρά 15 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΣ Τα μέλη και φίλους του Συλλόγου.

Σας καλούμε την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 5μ.μ. στο Φουρναράκειο Π.Κ. στην τακτική Γενική Συνέλευση των μελών με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης.

1. Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2009 - 2011
2. Οικονομικός Απολογισμός
3. Προτάσεις για τον προγραμματισμό και την λειτουργία του Συλλόγου
4. Εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής
5. Ψηφοφορία για την εκλογή 11μελούς Δ.Σ. και 3μελούς Ε.Ε. για την τριετία 2012 έως 2014.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα γίνει την επόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα με την ίδια ημερήσια διάταξη.

Υποψηφιότητα για το Δ.Σ. ή την Ε.Ε μπορούν να υποβάλλουν τα Μέλη με αίτησή τους στο Δ. Σ. κάθε Τετάρτη και Κυριακή 6 έως 8 το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη 8 Μαρτίου 6 έως 8 το βράδυ, στο Φουρναράκειο.


Από το Δ.Σ.




Ο Πάνος Καμμένος στην ΕΤ3 9/3/2012

Ο Πάνος Καμμένος, μετά από δύο χρόνια, εμφανίζεται στην κρατική τηλεόραση, στην εκπομπή Λαβύρινθος με τον Αλ. Τριανταφυλλίδη και μιλάει για όλους και για όλα!

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.