Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Ήταν πολλοί,ήταν ανεξάρτητοι,ήταν Έλληνες κι έδωσαν το παρών στον αγιασμό που έγινε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι ξεκίνησε η πορεία για τον δύσκολο αλλά νικηφόρο αγώνα.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με αυτούς που πρόδωσαν την πατρίδα.

Και πρόσθεσε:.........

"Ξεκινάμε περιοδείες με λεωφορείο σε όλη την Ελλάδα.Εμείς ΜΠΟΡΟΥΜΕ να περπατήσουμε σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό. Θέλουμε να πλησιάσουμε όσους δεν μας έχουν ακούσει μέχρι τώρα. Πρέπει να φτάσουμε στην κάθε οικογένεια, να τους πούμε τη λύση που θα δώσουμε και εξασφαλίζει το αύριο της πατρίδας".

"Η Ελλάδα είναι ο στόχος της νέας τάξης πραγμάτων.Μας συνάντησαν στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και αναχαιτίσαμε το παντοδύναμο Γ Ράιχ. Τους καθυστερήσαμε και κάναμε ελεύθερη την Ευρώπη. Σήμερα ξαναήλθαν με οικονομικούς δολοφόνους και προσπάθησαν να κάνουν τους Έλληνες να ντρέπονται. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη νέα τάξη πραγμάτων".

"Κάναμε τον αγιασμό όπως ορίζουν τα έθιμα του τόπου και σήμερα αποκτήσαμε κοινοβουλευτική ομάδα. Θα έχουμε πλέον λόγο στο Κοινοβούλιο εκεί όπου η συγκυβέρνηση μας απαγόρευσε να μιλάμε".

"Το πρωί της Τετάρτης θα βγει σε δημόσια διαβούλευση το κυβερνητικό πρόγραμμα μας που θα είναι και η Εθνική μας αντιπρόταση. Θα δείξουμε τι θα κάνουμε την πρώτη μέρα,τον πρώτο μήνα,την πρώτη τετραετία και θα δείξουμε πώς θα απαλλαγούμε από τον άξονα κατοχής των τραπεζιτών".

"Οι υποψήφιοι προκύπτουν από δημόσια διαβούλευση.Δεν δεχόμαστε τους εκλεκτούς των προμηθευτών του δημοσίου. Έχουμε μαζί μας άνεργους νέους,συνταξιούχους,επιστήμονες που δεν βρίσκουν δουλειά,πολύτεκνους".

Π. Τατούλης: Δεν θα δεχθούμε για τους μετανάστες ντιρεκτίβες του Υπουργού του οποίου δεν είμαστε υπάλληλοι

Το έλλειμμα σχεδιασμού και ουσιαστικής πρότασης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεξέλεγκτης εισόδου στην χώρα μεταναστών και προσφύγων υπογράμμισε στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, την Δευτέρα 2 Απριλίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "δε θα δεχθούμε ντιρεκτίβες του Υπουργού του όποιου δεν είμαστε υπάλληλοι, χωρίς προηγούμενη ξεκάθαρη γνώση και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις".

Ο Πέτρος Τατούλης τοποθετήθηκε και για το .........

θέμα της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο σημειώνοντας ότι "η ποιότητα ζωής σχετίζεται άμεσα με το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών, όπως επίσης με το επίπεδο εκπομπής του αισθήματος αυτού, αποτελώντας ταυτόχρονα απαραίτητη συνθήκη για την ανάπτυξη στρατηγικών πολιτικών".
«Το κρίσιμο είναι όχι να χαϊδέψουμε αυτιά, αλλά να προτείνουμε λύσεις»
Τα θερμά του συγχαρητήρια για τη λειτουργία των αστυνομικών διευθύνσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος της εγκληματικότητας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 και τόνισε ότι η συζήτηση αυτή αποτελεί συνέχεια προηγούμενης πρωτοβουλίας να συζητηθεί ένα τόσο σημαντικό θέμα.
«Η αρμοδιότητα ανήκει σαφώς στην Ελληνική Αστυνομία», ξεκαθάρισε εξαρχής ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν επεμβαίνουμε στις αρμοδιότητές της, αλλά συντελούμε με τις σκέψεις μας και τις ιδέες μας στην αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας».

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ακόμη ότι η ποιότητα ζωής σχετίζεται άμεσα με το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών, όπως επίσης με το επίπεδο εκπομπής του αισθήματος αυτού, αποτελώντας ταυτόχρονα απαραίτητη συνθήκη για την ανάπτυξη στρατηγικών πολιτικών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
«Το κρίσιμο είναι όχι να χαϊδέψουμε αυτιά, αλλά να προτείνουμε λύσεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης και για το σκοπό αυτό έθεσε ως απαραίτητη την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με όλες τις δομές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υψηλή ποιότητα του πολιτικού πολιτισμού για τη μόχλευση κοινών πρακτικών και συνεργειών

Ο κ. Τατούλης χαιρέτισε επίσης την παρουσία του προεδρείου της ΠΕΔ, υποδηλώνοντας την υψηλή ποιότητα του πολιτικού πολιτισμού για τη μόχλευση κοινών πρακτικών και συνεργειών. Τάχθηκε επίσης ενάντια στις ισοπεδωτικές απόψεις και ανέφερε ο Περιφερειάρχης ότι παρά το γεγονός της αυξημένης εγκληματικότητας και παραβατικότητας που παρατηρείται τελευταία, η ΕΛ.ΑΣ είναι παρούσα, «με αίσθημα αυτοθυσίας».

Για την επιδείνωση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας οι λόγοι, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, σχετίζονται άμεσα με την οικονομική κατάσταση της χώρας και την έλλειψη πολιτικών για την αντιμετώπιση πληθώρας φαινομένων, όπως η λαθρομετανάστευση, οι μετακινούμενοι πληθυσμοί, το ηλεκτρονικό έγκλημα και τα ναρκωτικά.

Δεν θα δεχθούμε ντιρεκτίβες του Υπουργού του οποίου δεν είμαστε υπάλληλοι
Ο Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι ακολουθήθηκαν λάθος πολιτικές στα δύο μνημόνια γιατί δεν προβλέφθηκε διαφορετική προσέγγιση για την ελαστικοποίηση των προβλέψεων της συνθήκης Σέγκεν, όπως για τη χορήγηση βίζας. Για το ζήτημα της επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι αποτελεί δύσκολο ζήτημα λόγω κόστους και γραφειοκρατικών διαδικασιών. Για το ζήτημα αυτό ο Περιφερειάρχης τόνισε, αναφερόμενος στην τελευταία πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία στρατοπέδων προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, ότι "δεν θα δεχθούμε ντιρεκτίβες του Υπουργού του οποίου δεν είμαστε υπάλληλοι, χωρίς προηγούμενη ξεκάθαρη γνώση και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις".

Δημιουργία άτυπου οργάνου για την επίτευξη μεγαλύτερης συνεργασίας
Ο κ. Τατούλης πρότεινε τέλος τη δημιουργία ενός άτυπου οργάνου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επίτευξη μεγαλύτερης συνεργασίας με την αστυνομία στην εξέταση των δεδομένων και τη λήψη αποφάσεων για τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των φαινομένων παθογένειας.

Προμήθεια εξοπλισμού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ , μέσω ΕΣΠΑ, της τροχαίας
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προμήθεια εξοπλισμού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ , μέσω ΕΣΠΑ, της τροχαίας και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών εκ μέρους του Υπουργείου γιατί διαφορετικά θα πρέπει να βρεθεί διαφορετικός τρόπος.

«Η ασφάλεια για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί το Α και το Ω της προσπάθειάς της για έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξή της».

Ο Πάνος Μπόζος για το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο.

Ο Ποιητής Αλκαίος τον 7ο π.χ. αιώνα είχε πει για την πόλη: «ούτε τα σπίτια με όμορφες στέγες, ούτε οι καλοχτισμένοι τοίχοι, ούτε τα αυλάκια, ούτε οι ναύσταθμοι κάνουν την πόλη, αλλά οι άνθρωποι που είναι σε θέση να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται».

Η αλήθεια της φράσης του βρίσκει την πλήρη δικαίωση της σήμερα το 2012.

Στην Ελλάδα της κρίσης, κρίσης οικονομικής, ............

κοινωνικής, πολιτικής, κρίσης που σαρώνει σχεδόν τα πάντα στη ζωή μας, στη Τριφυλία της μιζέριας και της απραξίας, παρουσιάζονται κάποιοι άνθρωποι και πραγματοποιούν ένα θαύμα !!

Είναι άνθρωποι καθημερινοί, άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Ένας συνταξιούχος καθηγητής από τους Γαργαλιάνους, ένας νεαρός δάσκαλος από τα Φιλιατρά, μια αγρότισσα από το Μουζάκι. Όλο το χειμώνα με τα κρύα και τις βροχές μαζεύονται κάθε βράδυ και επί ώρες διδάσκουν και διδάσκονται, παλεύουν με το καταπληκτικό κείμενο του Αργεντινού συγγραφέα Άριελ Ντόρφμαν και στις 30 Μαρτίου παρουσιάζονται στο κοινό της Τριφυλίας ως εκπρόσωποι του «Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου» με το έργο «Ο Θάνατος και η Κόρη».

Το αποτέλεσμα είναι με μια λέξη εκπληκτικό !!

Αξίζει τον κόπο, η καλύτερα θα είναι τυχερός όποιος δει την παράσταση, στα Φιλιατρά, στην Κυπαρισσία, στους Γαργαλιάνους η όπου αλλού παιχτεί

Όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο, τίποτα δεν γίνεται συγκυριακά.

Οι άνθρωποι του «»Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου» δεκαοκτώ (ναι 18) χρόνια τώρα παλεύουν, δημιουργούν, παράγουν ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ !!

Γνωρίστηκαν, ενώθηκαν τρείς από τους Γαργαλιάνους, πέντε από τα Φιλιατρά, 2 από την Κυπαρισσία και από κάθε άλλο μέρος της Τριφυλίας και είπαν: Δεν μας αρκούν, δεν μας εκφράζουν οι «πολιτιστικές βραδιές» που οι Δήμοι οργανώνουν κάθε καλοκαίρι με τους περιπλανώμενους θιάσους της συμφοράς.

Πολιτισμός πάνω απ’ όλα είναι συμμετοχή. Πολιτισμός είναι ο «ΜΕΣΚ» στην Κυπαρισσία, ο «Πυρσός» στα Φιλιατρά, ο εκπληκτικός Θερινός κινηματογράφος των Φιλιατρών, πολιτισμός είναι κάθε μικρή η μεγαλύτερη παρέμβαση που μας κάνει καλύτερους…

Πάνος Μπόζος
Μαθηματικός

Υ.Γ. Προς τη Δημοτική Αρχή

Αν στον προϋπολογισμό σας υπάρχει κωδικός με τίτλο «Πολιτιστικές

Εκδηλώσεις» τώρα πλέον γνωρίζετε πως πρέπει να διατεθεί….

Γαργαλιάνοι: Εγκαίνεια έκθεσης «Βυζαντινής Τέχνης και Λόγου»

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 και ώρα 7:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν στην Πρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων τα εγκαίνια της έκθεσης «Βυζαντινής Τέχνης και Λόγου» του Ευσταθίου Πολυχρονόπουλου ο οποίος ανέπτυξε και το θέμα «Ο Μυστικός Κόσμος των Βυζαντινών Εικόνων».

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το .............

κοινό μέχρι τις 8 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας καθημερινά από τις 11:00 έως 13:00 και 18:00 έως 20:00.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κος Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας Αιδεσιμολογιώτατος π. Ευάγγελος Σίμος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Ιωάννης Μερκούρης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επ/σης Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας κα Παρασκευή Παντελάκη, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τριφυλίας κος Ιωάννης Κατσούλας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων, ο κλήρος της πόλης των Γαργαλιάνων καθώς και κάτοικοι του Δήμου Τριφυλίας.

Σχιματίζει κοινοβουλευτική ομάδα ο Πάνος Καμμένος.

Κοινοβουλευτική ομάδα στην Βουλή σχηματίζει από σήμερα το κόμμα του Πάνου Καμμένου "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" αφού στην παράταξη του Πάνου Καμμένου προσχώρησε σήμερα με επίσημη ανακοίνωση ο Ανεξάρτητος βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης.

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 2 Απριλίου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος συνάντηση με τον ανεξάρτητο βουλευτή Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο βουλευτής............

Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στις αρχές του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως εκφράσθηκαν στην ιδρυτική διακήρυξη και δήλωσε την ένταξη του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εκφράζοντας και την βούληση της Διοικούσας Επιτροπής ευχαρίστησε τον Μιχάλη Γιαννάκη για την απόφαση του να ενταχθεί στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και του ζήτησε λόγω της εμπειρίας του να αναλάβει την ευθύνη και την θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος και του επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα.
Ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Πάνο Καμμένο, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του και αποδέχθηκε να δώσει τον εκλογικό αγώνα με όλες του τις δυνάμεις για την επίτευξη των στόχων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Βοιωτία, όσο και σε όλη την Ελλάδα από την θέση του Γεν. Γραμματέα του κόμματος.

Λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που απορρέουν από τη θέση του Γεν. Γραμματέα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ο πρώτος γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης, να καταλάβει τη 2η εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ 1965, ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ. ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ;

Στις 16 Μαϊου 1965, εγκαταλείφθηκε στην πόρτα του Παπαδοπούλειου Βρεφοκομείου Καλαμάτας, χαίρων άκρας υγείας και ιδιαίτερα φροντισμένο, ένα πανέμορφο κοριτσάκι 2-3 ημερών. Τόσο πανέμορφο που του έδωσαν το επώνυμο “Ωραιοπούλου”.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, υιοθετήθηκε με την συναίνεση της προσωρινής επιτρόπου Γκόλφως Μπιλιώνη, από άτεκνο ζευγάρι που έμενε στην Δάφνη Αττικής, τους Ιωάννη και Ελευθερία Σάββα. Βαπτίστηκε στην Αίγινα και πήρε το όνομα Παναγιώτα.
Σήμερα είναι 47 ετών, μητέρα τριών παιδιών, η κ. Παναγιώτα Θεοδωράκη, και ψάχνει την δική της μητέρα.

Δεν την ψάχνει, ούτε για να της ζητήσει τον λόγω που την εγκατάλειψε, ούτε για να της ζητήσει εξηγήσεις, αλλά ούτε για να διεκδικήσει περιουσιακά στοιχεία. Την ψάχνει για να την ευχαριστήσει που την έφερε στη ζωή και να …διεκδικήσει μια αγκαλιά.
Δεν ζητά επίσημη αναγνώριση, ούτε θέλει να .................

αναστατώσει την ζωή της μητέρας της. Να την συναντήσει θέλει, έστω σε μια έρημη πλατεία και απλά εύχεται να την έχει ο Θεός καλά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 697 - 65 56 747 κ. Τάκης

Από το KopanakiNews



Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 01-4-2012




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.



Εφηνερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 02 Απριλίου έως 08 Απριλίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.