Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Θα αναστείλουν την εκτέλεση των παραπεμπτικών Οι εργαστηριακοί γιατροί αν δεν πληρωθούν

Να προβούν σε αναστολή της εκτέλεσης παραπεμπτικών των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και των λοιπών κρατικών ταμείων, έχουν αποφασίσει οι εργαστηριακοί γιατροί, εάν δεν παραλάβουν άμεσα υπογεγραμμένη σύμβαση από τον ΕΟΠΥΥ με αναδρομική ισχύ από 1/1/2012.

Επίσης, ζητούν την αποπληρωμή των ..............

δεδουλευμένων τους, που αφορούν στα έτη 2010-2011, «όταν ήταν σε ισχύ οι συμβάσεις μας με τα υπό συνένωση Ασφαλιστικά Ταμεία με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και την εξόφληση όλων των χρεών από τα έτη 2008 έως και σήμερα των υπόλοιπων κρατικών ασφαλιστικών ταμείων» αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους στον ΕΟΠΥΥ οι Ιδιώτες Εργαστηριακοί Ιατροί Νομού Μεσσηνίας (Μικροβιολόγοι – Βιοπαθολόγοι, Κυτταρολόγοι – Παθολογοανατόμοι, Πυρηνικοί Ιατροί).

Στην επιστολή σημειώνεται ακόμη: «Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματά μας στο άμεσο μέλλον, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε αναστολή της εκτέλεσης παραπεμπτικών των ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ, καθώς και των λοιπών κρατικών ταμείων. Σας ενημερώνουμε ότι θα συνταχθούμε και θα συμπλεύσουμε με τις αποφάσεις της ΠΕΕΒΙ».

Θάρρος

Οικονομική επιτροπή Δήμου Τριφυλίας Μηνύσεις και αγωγές σε εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας

Τον ορισμό δικηγόρου με σκοπό την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών για υπεξαίρεση και απάτη κατά εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε ομόφωνα χθες το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Οι μηνύσεις και οι αγωγές κατατίθενται επειδή οι εταιρείες δεν απέδωσαν στο Δήμο, όπως υποχρεούνταν, τα δημοτικά τέλη που εισέπρατταν από τους πελάτες τους!

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν ο ορισμός δικηγόρου:......

-για κατάθεση μήνυσης κατά της εταιρείας «ΚΕΝΤΩΡ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.» με το διακριτικό τίτλο “ENERGA”, όπως νομίμως εκπροσωπείται, για υπεξαίρεση και απάτη κατά του Δήμου Τριφυλίας

-για κατάθεση μήνυσης κατά της εταιρείας «ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Κ΄ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» με το διακριτικό τίτλο “HELLAS POWER A.E.”, όπως νομίμως εκπροσωπείται, για υπεξαίρεση και απάτη κατά του Δήμου Τριφυλίας

-για κατάθεση αγωγής κατά της εταιρείας «ΚΕΝΤΩΡ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.» με το διακριτικό τίτλο “ENERGA”, όπως νομίμως εκπροσωπείται, σχετικά με την εξέλιξη της σύμβασης ανάθεσης έργου που είχε συναφθεί μεταξύ της ως άνω εταιρείας και του Δήμου Τριφυλίας

-για κατάθεση αγωγής κατά της εταιρείας «ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Κ΄ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» με το διακριτικό τίτλο “HELLAS POWER A.E.”, όπως νομίμως εκπροσωπείται, σχετικά με την εξέλιξη της σύμβασης ανάθεσης έργου που είχε συναφθεί μεταξύ της ως άνω εταιρείας και του Δ. Τριφυλίας.

Θαρρος

Ερωτήματα και ερωτηματικά Για το απανθρακωμένο πτώμα στη Βλασάδα

Μυστηριώδης είναι η υπόθεση με το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε τη νύχτα του Σαββάτου 24 Μαρτίου στην παραλία της Βλασάδας Τριφυλίας. Η μυστικότητα των ερευνών και η ενδελεχής εξέταση των ευρημάτων φτάνουν σε τέτοιο βαθμό ασφαλείας που εννέα ολόκληρες μέρες μετά το τραγικό συμβάν, ούτε και χθες, μέχρι το μεσημέρι, η Αστυνομία προέβη σε επίσημη ανακοίνωση – ενημέρωση.

Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως, μετά τις ........

εργαστηριακές εξετάσεις και τα αποτελέσματα του DNA, οι αστυνομικές αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του απανθρακωμένου ανθρώπου, αλλά ερευνούν περαιτέρω, για να μπορέσουν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θα φωτίσουν πληρέστερα το μυστήριο και θα ξεδιαλύνουν την υπόθεση.

Όπως έχουμε γράψει, όλες οι ενδείξεις αλλά και πρώτα στοιχεία, που κατάφερε από ασφαλείς πληροφορίες να συλλέξει το «Θ», συγκλίνουν πως πρόκειται για πτώμα ανδρός, 62χρονου κατοίκου, εν ζωή, της περιοχής ο οποίος έχει εξαφανιστεί και τον οποίο από το πρωί της Κυριακής αναζητούν συγγενικά του πρόσωπα με τα οποία και διέμενε.
Όπως έχουμε τονίσει, τα ερωτήματα, τις απαντήσεις των οποίων ερευνά η Αστυνομία, με τον εργαστηριακό έλεγχο, την ιατροδικαστική έκθεση και την προανάκριση που διεξάγει είναι, μεταξύ άλλων, ποιος, πότε, πώς και γιατί έβαλε τη φωτιά, πώς και γιατί βρέθηκε στο χώρο ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα; Αφού, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τζιόλα, ο άνθρωπος βρέθηκε στο χώρο της φωτιάς ζωντανός, πώς και γιατί απανθρακώθηκε; Ήταν μόνος στο χώρο; Ποιες είναι οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος;

Με τις απαντήσεις των ερωτημάτων αυτών, εκτιμάται, πως η Αστυνομία θα «δέσει» την υπόθεση με τα στοιχεία που ήδη διαθέτει και θα λύσει το μυστήριο.
Πάντως, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ο ίδιος (ο 62χρονος) δε θα προέβαινε σε απονενοημένο διάβημα, με το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας να απομακρύνεται, όπως και η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, αφού από τη νεκροψία – νεκροτομή δε βρέθηκαν κακώσεις, πέραν όσων δικαιολογούνται από τη φωτιά, ενώ ανοιχτό και υπό περαιτέρω διερεύνηση είναι το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Θάρρος

Από σήμερα οι αιτήσεις ενεργοποίησης στην ΕΑΣ

Με ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες το απόγευμα η ΕΑΣ Μεσσηνίας, καλούνται οι αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι) να προσέρχονται από σήμερα για συμπλήρωση και έλεγχο αίτησης ενίσχυσης ΟΣΔΕ 2012, συμπλήρωση και έλεγχο Δήλωσης Καλλιέργειας / Εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2012, καθώς και υποβολή Μητρώου Αγροτών.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε κατόχους δικαιωμάτων ενιαίας ............

ενίσχυσης, σε δικαιούχους εξισωτικής αποζημίωσης και σε ενταγμένους στα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, π.χ. συμμετέχοντες σε Προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας, Βιολογικής Κτηνοτροφίας, Μείωσης Νιτρορύπανσης κ.λπ.

Για περισσότερες πληροφορίες, ως προς το πρόγραμμα συλλογής των αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οι αγρότες - δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΕΑΣ όπου υποβάλλουν την αίτηση ενεργοποίησης.

Θάρρος

Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ «βλέπει» η JP Morgan

Μια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «βλέπει» ως την πιο εφικτή εξέλιξη για την ελληνική πολιτική σκηνή η JP Morgan.

Ο γνωστός επενδυτικός οίκος, στο τελευταίο του report για την Ελλάδα, δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με τους ειδικούς του να τονίζουν πως ακόμα και μετά το νέο πακέτο διάσωσης υπάρχει ένα 20% πιθανότητα η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ ανεβάζουν στο 33% την πιθανότητα για εκδήλωση κοινωνικών αναταραχών που μπορούν ακόμα και να … «υπονομεύσουν τις μεταρρυθμίσεις».

Μάλιστα υπάρχει και το χειρότερο σενάριο που .........

λέει πως «σε περίπτωση που η δημόσια αντιπαράθεση στα μέτρα λιτότητας αυξηθεί δραματικά, υπάρχει 50% πιθανότητα η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη», σύμφωνα με το protothema.gr

Σε πολιτικό επίπεδο η JP Morgan θεωρεί πως σε ποσοστό 90% θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με 67% πιθανότητα να συνεχιστεί κατόπιν αυστηρά η εφαρμογή μέτρων λιτότητας.

Market beast

ΣΧΟΛΙΟ
Χαλάστε τα σχέδια αφανισμού της Ελλάδας που θέλουν τα κόμματα του μνημονίου. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι αδίστακτοι, έχουν πουληθεί στους διεθνείς τοκογλύφους, και θέλουν να αφανίσουν την Ελλάδα.
Στις εκλογές ρίχτε μαύρο σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Λάος (και οι τρείς ψήφισαν μνημόνιο) και ψηφίστε αντιμνημονιακά κόμματα όπως "Ανεξάρτητοι Έλληνες" Πάνο Καμμένο (Δεν έχει ψηφίσει τίποτα απολύτως από μνημόνια και εφαρμωστικούς) και Χρυσή Αυγή.
Κάντε την βρωμιάρα του Βερολίνου αλλά και τους διεθνείς τοκογλύφους να βλέπουν εφιάλτες το βράδυ των εκλογών.
Δώστε σε όλους να καταλάβουν ότι οι Έλληνες αποφασίζουν για την ζωή τους και όχι οι τοκογλύφοι με τις μαριονέτες τους (Βενιζέλο και Σαμαρά).
Στις εκλογές ψηφίστε Ελλάδα. Ψηφίστε Έλληνες πατριώτες που αρνήθηκαν να ξεπουλήσουν την Ελλάδα και να την θέσουν υπό Γερμανική κατοχή.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Κάτι αλλάζει για τα τέλη κυκλοφορίας

Τα τελευταία χρόνια είχατε μάθει να ακούτε για τρελές και αλλεπάλληλες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας.

Τώρα φαίνεται ότι κάτι αλλάζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα, όσο και οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών το ξανασκέφτονται. Έτσι δεν θα αποτελέσει έκπληξη αντί νέας μικρής ή μεσαίας μεσοσταθμικής αύξησης, να επέλθει τελικά πάγωμα ή και εκλογικευμένη μείωση των τελών κυκλοφορίας από τη νέα Κυβέρνηση για το 2013.
Ούτως ή άλλως η τακτική των τριών τελευταίων..............

ετών αποδείχτηκε «δώρον άδωρον» για το Δημόσιο, και όχι μόνον.

Και αυτοί γιατί: Είδαν ότι «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι» όπως λέει ο λαός. Στόχευαν, δηλαδή, να αυξήσουν εντυπωσιακά τα δημόσια έσοδα και αντ’ αυτού έκαναν «μιά τρύπα στο νερό» και έπεσαν κιόλας μέσα…

Ο λόγος ; Υπολογίζεται ότι για το 2011 κατατέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας περίπου 360.000 οχημάτων.

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης -αν και από όποιον δρόμο κι αν περάσετε θα δείτε αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες- το 2009 όταν είχαν επιβληθεί για πρώτη φορά τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας είχαν ακινητοποιηθεί περίπου 210.000 οχήματα.

Αλλά και από αυτά τα οχήματα που τελικώς συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, υπάρχουν κάποιοι που αποφεύγουν με το «γνωστό ελληνικό δαιμόνιο» να πληρώσουν τα αναλογούντα στον κυβισμό του οχήματός τους τέλη κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα όσοι έχουν ή όσοι απέκτησαν ένα «παπάκι»… πήγαν (ή πηγαίνουν ακόμη και τώρα) στην Εφορία και πλήρωσαν (ή πληρώνουν με πρόστιμο) το τέλος κυκλοφορίας των 22 ευρώ (στο διπλάσιο με το πρόστιμο) και κολλάνε το σήμα στο αυτοκίνητό τους. Nα σημειωθεί βέβαια ότι έτσι ρισκάρουν πως δεν θα τους ζητηθεί η βεβαίωση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Υπάρχει και άλλη κατηγορία που έχουν από καιρό ζητήσει έκδοση νέας αδείας κυκλοφορίας λόγω απώλειας ή κλοπής όπως και πινακίδων. Αυτοί αν και λιγότεροι με ανάληψη υψηλότατου ρίσκου, έχουν καταθέσει τις καινούργιες πινακίδες και τη καινούρια άδεια και έχουν αφήσει στο όχημά τους τις παλιές πινακίδες και την παλιά άδεια.

Έχουν κολλήσει και ένα σήμα που προμηθεύτηκαν για ένα παπάκι και «δείχνουν… παντελώς νόμιμοι», αρκεί να μην πέσουν σε εξονυχιστικό έλεγχο ή σε «διασταύρωση στοιχείων» απο περιπολικά της αστυνομίας που κινούνται στους δρόμους και «σκανάρουν» πινακίδες για τις οποίες έχει δηλωθεί απώλεια, αναφέρει το star.gr.

Με αυτά και με εκείνα πάντως, τρόικα και υπουργείο Οικονομικών το «ξανασκέφτονται» βλέποντας για το 2011 ότι αύξησαν μεσοσταθμικά κατά 15% τα τέλη κυκλοφορίας και τα έσοδα που μπήκαν στα δημόσια ταμεία ήταν μόλις της τάξης του 4%.

Market Beast

ΘΥΡΙΔΑ 111 – Θεατρικός Μονόλογος

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και η Κ.Ε.Δ.Α-Μ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών) παρουσιάζουν το θεατρικό μονόλογο του συγγραφέα-δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου Θυρίδα 111.
Η ιστορία του Ισίδωρου, ενός απογοητευμένου από τη ζωή του υπαλλήλου τραπέζης, είναι τόσο αληθινή που θα μιλήσει στις καρδιές όλων. Εναλλαγές χαράς και θλίψης, απελπισίας και ελπίδας, ανατροπές και λύτρωση.

Ο θεατρικός μονόλογος Θυρίδα 111 θα κάνει ...........

πρεμιέρα στις 18 Απριλίου 2012 στην Αίθουσα Τέχνης Αμυμώνη, στον Πολυχώρο Στρατώνων Καποδίστρια, στο Άργος.
Παραστάσεις : 18, 19, 20, 21, 22 – 27, 28, 29 Απριλίου
Ώρα : 9.30 μ.μ.
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νίκου Κλησιάρη.

Παίζουν οι :

Ισίδωρος : Νίκος Κλησιάρης
κος. Ευθυμιάδης (φωνή) : ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 ο Δήμος Άργους-Μυκηνών θα τιμήσει το σπουδαίο ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο για την πολυετή προσφορά του στην Τέχνη.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.