Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ο Θάνατος και η Κόρη στην Κυπαρισσία

Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο θα παρουσιάσει το πολυβραβευμένο έργο του ‘Αριελ Ντόρφμαν «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ», σε σκηνοθεσία Κώστα Δριμυλή, την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου. Ώρα έναρξης 21:00. Αίθουσα ΤΕΕ, Κυπαρισσία.

Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 13.

Ο Θάνατος και η Κόρη
του Άριελ Ντόρφμαν

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση – σκηνοθεσία: Κώστας Δριμυλής
Σκηνικά – κοστούμια – φωτισμοί – μουσική επιμέλεια: Κώστας Δριμυλής
Παίζουν
Πωλίνα Σάλας: Νατάσα Παπαδάκη
Τζεράρντο Εσκομπάρ: Γιάννης Αλεξανδρόπουλος
Ρομπέρτο Μιράντα: Τάκης Χρυσανθακόπουλος

ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Παρασκευή 20 Απριλίου Ώρα: 21:00
Παραστάσεις: 21 και 22 Απριλίου Ώρα:21:00
Αίθουσα ΤΕΕ στην Κυπαρισσία
Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 13.

Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €
Πολύτεκνοι, Άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α.: 8,00 €
Φοιτητικό: 5,00 €

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Πωλίνα Σάλας, πρώην πολιτική κρατούμενη της .........

δικτατορίας, βασανίστηκε και βιάστηκε υπό την καθοδήγηση ενός σαδιστή γιατρού, που συνήθιζε να βάζει μουσική του Σούμπερτ κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων και συγκεκριμένα το κουαρτέτο “ Ο Θάνατος και η Κόρη”.
Δεκαπέντε χρόνια μετά τους φριχτούς βασανισμούς της και λίγο μετά την πτώση της δικτατορίας, η Πωλίνα ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι δίπλα στη θάλασσα με τον άντρα της, Τζεράρντο Εσκομπάρ, προσπαθώντας να επιβιώσει και να ξεχάσει το παρελθόν που την στοιχειώνει.
Τι θα γίνει, όμως, όταν ένα βράδυ όλο αυτό το παρελθόν ζωντανεύει από έναν άγνωστο που εισβάλλει στη ζωή τους με αφορμή ένα τυχαίο γεγονός; Δίκαια αναγνωρίζει στο πρόσωπο του απρόσμενου επισκέπτη τον βασανιστή της ή κατατρέχεται εμμονικά από τις σκιές του παρελθόντος;…



Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Μεσσηνία

Εκλεισε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα είναι υποψήφιος σε δυο περιφέρειες. Μεσσηνία και μαγνησία.

Οι υπόλοιποι που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο είναι: .....

Ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου πρώην δήμαρχος Είρας Γιάννης Αδαμόπουλος,
Ο γιατρός Παναγιώτης Κατσίβελας,
Ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και δικηγόρος Αγγελος Κωτσιόπουλος,
Ο πρώην υφυπουργός Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος,
Ο πρώην βουλευτης βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης και
ο πολιτικός μηχανικός και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης.

Επίδομα ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες - 360 ευρώ υπό προϋποθέσεις

Σχέδιο υπουργικής απόφασης, με την οποία θα λάβουν για πρώτη φορά επίδομα ανεργίας, οι περίπου 10.000 άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες, επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης, το μηνιαίο επίδομα θα είναι 360 ευρώ, για χρονικό διάστημα από τρεις μήνες έως και ένα έτος, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης κάθε δικαιούχου.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει ..........

πραγματικό χρόνο ασφάλισης τουλάχιστον 3 ετών και να έχουν καταβάλλει εισφορά προς τον ειδικό λογαριασμό ανεργίας από ένα έως και τρία έτη, ανάλογα με την ημερομηνία κατά την οποία διέκοψαν ή θα διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ακόμη οι δικαιούχοι, δεν πρέπει να εργάζονται ως μισθωτοί, να αυτοαπασχολούνται, να λαμβάνουν σύνταξη ή να έχουν υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση. Θα πρέπει επίσης, να μην έχουν μεταβιβάσει την επιχείρησή, το μερίδιό ή τις μετοχές τους, σε πρόσωπο α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας. Τέλος, δεν πρέπει να έχουν οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, η λύση που εξετάζεται είναι ότι θα πρέπει κατά τα τρία προηγούμενα έτη από την καταβολή του επιδόματος, το ατομικό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 50.000 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό καθαρό ετήσιο εισόδημα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τα 100.000 ευρώ.

Το αγκάθι που προσπαθούν να ξεπεράσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αφορά στον τρόπο εξειδίκευσης των προϋποθέσεων ανά κατηγορία επαγγελματιών, αφού υπάρχουν σοβαρές διαφορές στον υπολογισμό των προϋποθέσεων μεταξύ των μηχανικών των γιατρών ή των εμπόρων.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταβάλλουν εισφορά ανεργίας 10 ευρώ το μήνα από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα, περίπου 54,6 εκατ. ευρώ, ενώ έως το τέλος του έτους εκτιμάται ότι το ποσό θα φτάσει τα 94 εκατ. ευρώ.

Newsit

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτά τα χρήματα σιγά μη τα έχει ο ΟΑΕΔ. Προεκλογικες παροχές είναι και μετά τις εκλογές θα τα ζητήσουν πισω και με τόκο.

Ξέσπασε «εμφύλιος» στο «Άρμα Πολιτών» για τη συνεργασία με τον Καμμένο

Σε «εμφύλια» σύγκρουση εντός του κόμματος μετατράπηκε η απόφαση του προέδρου του «Άρματος Πολιτών» Γιάννη Δημαρά να συνεργαστεί προεκλογικά με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και τον Πάνο Καμμένο (Σχετικό θέμα εδώ).

Με κοινή τους δήλωση, δέκα μέλη του, οι ..........

Παναγούλης Στάθης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το Άρμα Πολιτών, Αθανασίου Νάσος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το Άρμα Πολιτών, Τασιόπουλος Σταύρος, υπεύθυνος Νεολαίας, Χαλαζιάς Αλέξης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας, Κοντονάσιος Σωτήρης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας, Σιδηρόπουλος Κώστας, μέλος Πολιτικής Γραμματείας, Καραχάλιος Κώστας, μέλος Πολιτικής Γραμματείας, Ζαβιτσάνος Σπύρος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας, Γεννιά Γεωργία, μέλος Πολιτικής Γραμματείας, Διομήδης Στάθης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας, καταδικάζουν την ενέργεια του προέδρου τους, κάνοντας λόγο για «απόφαση της ισχνής μειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας και του προέδρου του Παν. Άρματος Πολιτών, Γιάννη Δημαρά» και σημειώνουν πως «το μόνο που καταφέρνει ο κ. Δημαράς πηγαίνοντας στο κόμμα του Καμμένου είναι να πάρει μαζί του, το άρμα χωρίς τις ρόδες και τα άλογα, το οποίο είχαν τιμήσει με την ψήφο τους στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική οι πολίτες με 230.000 ψήφους».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ

Καταδικάζουμε την απόφαση της ισχνής μειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας και του προέδρου του Παν. Άρματος Πολιτών, Γιάννη Δημαρά, με την οποία θα συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο.

Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Δημαράς πηγαίνοντας στο κόμμα του Καμμένου είναι να πάρει μαζί του, το άρμα χωρίς τις ρόδες και τα άλογα, το οποίο είχαν τιμήσει με την ψήφο τους στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική οι πολίτες με 230.000 ψήφους.

Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας, η Νεολαία και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και των μελών του κόμματος στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα ανακοινώσουν αύριο την απόφασή τους. Η κατεύθυνση της οποίας βασίζεται στις αρχές και τις αξίες που δημιούργησαν το Άρμα Πολιτών, καθώς και στις πρόσφατες αλλεπάλληλες αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, τις οποίες παρέκαμψε και αγνόησε ο κ. Δημαράς.

Εξάλλου στις 28/3/2012 υπήρξε σχετική ανακοίνωση του κόμματος που αναφερόταν ρητά η απόφαση για συγκρότηση Αντιμνημονιακού Μετώπου προοδευτικής κατεύθυνσης για να απελευθερωθεί η χώρα από τα δεσμά της κρίσης στην οποία την βύθισε το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι απορρίπτεται κάθε σενάριο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Το Άρμα Πολιτών το δημιουργήσαμε για να έχει ο λαός μας ζωή με ιδανικά και όχι επιβίωση με δανεικά, και δεν συμπράττουμε στην διάσωση πρώην βουλευτών της ΝΔ που διεκδικούν με νεοφιλελεύθερο ''αντιμνημονιακό'' μανδύα να διασώσουν την δική τους ''πατρίδα'' χωρίς να διασώζουν την Ελλάδα και το λαό.

Για το γνήσιο της ανακοίνωσης:

Παναγούλης Στάθης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το Άρμα Πολιτών,

Αθανασίου Νάσος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το Άρμα Πολιτών

Τασιόπουλος Σταύρος, υπεύθυνος Νεολαίας

Χαλαζιάς Αλέξης, μέλος πολιτικής γραμματείας

Κοντονάσιος Σωτήρης, μέλος πολιτικής γραμματείας

Σιδηρόπουλος Κώστας, μέλος πολιτικής γραμματείας

Καραχάλιος Κώστας, μέλος πολιτικής γραμματείας

Ζαβιτσάνος Σπύρος,μέλος πολιτικής γραμματείας

Γεννιά Γεωργία, μέλος πολιτικής γραμματείας

Διομήδης Στάθης, μέλος πολιτικής γραμματείας

Aftodioikisi.gr

Ποιοί δεν θέλουν γυναίκα στη ΝΔ της Μεσσηνίας;

Σύμφωνα με πληροφορίες του best-tv, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μεσσηνία δεν θα έχει γυναίκα.

Οπως αναφέρει το best:

Τελικά δεν θα υπάρχει γυναίκα στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας καθώς πριν λίγo διέρρευσε προτού ανακοινωθεί και επίσημα το ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει 7 άνδρες και είναι οι εξής: ...........

Σαμαράς Αντώνης

Λαμπρόπουλος Γιάννης

Σαμπαζιώτης Δημητρης

Αδαμόπουλος Γιάννης

Κωτσιόπουλος Άγγελος

Χρυσομάλλης Μίλτος

Κατσίβελας Τάκης

Το ερώτημα είναι ποιοί δεν θέλουν στη Μεσσηνία τις γυναίκες στην πολιτική;

Ποιός φοβήθηκε την Αντωνία Μπούζα, διότι η Ελένη Αλειφέρη δεν είχε κάνει αίτηση και ήθελε διορισμό απο τον Σαμαρά;

Σε λίγη ώρα θα μάθουμε την επίοημη ανακοίνωση απο τη Ν.Δ για να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες που από το πρωί οργιάζουν στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα…

morias news

Τακτοποίηση αυθαιρέτων: Μέχρι πότε πήρε παράταση η προθεσμία

Μέχρι πότε παρατείνεται η νέα παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων; Διαβάστε αναλυτικά για την απόφαση της κυβέρνησης.

Σε νέα παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κατέληξε η κυβέρνηση.

Κοινή απόφαση που υπογράφουν τα ............

συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, προβλέπει ότι η προθεσμία τακτοποίησης αυθαιρέτων παίρνει παράταση ως το το φθινόπωρο.

Ως νέα προθεσμία, όπως προβλέπεται από την ΚΥΑ με αριθμό 16943 ορίζεται η 30ή Σεπτεμβρίου. Η προθεσμία αφορά στην κατάθεση του φακέλου. Φαίνεται ότι τα δύο υπουργεία θέλουν να δώσουν περισσότερο χρόνο στους ιδιοκτήτες.

Πρώτον διότι στις πλάτες τους έχει πέσει βαρύ οικονομικό φορτίο με τα αλεπάλληλα χαράτσια, και δεύτερον διότι μετά την παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι ιδιοκτήτες θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να υποβάλλοπυν αιτήσεις που θα γίνονται δεκτές από τις πολεοδομίες (σ.σ η ημερομηνία ανέγερσης του αυθαίρετου χώρου θα πρέπει πλέον να αποδεικνύεται με δημόσια έγγραφα).

Οι εκλογικές περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος ο Αντώνης Σαμαράς [ VIDEO ]

Στις εκλογικές περιφέρειες της Μεσσηνίας και της Μαγνησίας αναμένεται να είναι υποψήφιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς.

Υπενθυμίζεται ότι η περιφέρεια της Μεσσηνίας είναι αυτή που ο κ. Σαμαράς εκλέγεται βουλευτής χρόνια, ενώ αποτελεί και την γενέτειρα του.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Σαμαράς, ζήτησε ............

«καθαρή εντολή και ισχυρή αυτοδυναμία» για την Νέα Δημοκρατία, κατά την εισήγηση του στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, κατά την οποία παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής και οικονομικής πολιτικής που το κόμμα προτείνει.

Now24

ΣΧΟΛΙΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ.........



ΕΟΠΥΥ: Πιστοποιητικό υγείας για μαθητές

Τη διαδικασία για την έκδοση πιστοποιητικού υγείας στους μαθητές, καθορίζει με εγκύκλιο που εξέδωσε η αρμόδια διεύθυνση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Το πιστοποιητικό χρειάζεται για την εγγραφή τους στο σχολείο και τη συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Αφορά παιδιά νηπιαγωγείου, Α΄, Γ΄ και Ε΄ τάξεων του .........

Δημοτικού σχολείου, Α΄τάξη του Γυμνασίου, Α΄ τάξη του Ενιαίου και του Τεχνικού και Επαγγελματικού Λυκείου.

Έχει ισχύ δύο σχολικών ετών για το Δημοτικό σχολείο και τριών σχολικών ετών για το Γυμνάσιο και το Λύκειο και συμπληρώνεται από γιατρούς ειδικότητας Παιδιατρικής, Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής.

Για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο και Α΄ Δημοτικού σχολείου απαιτούνται:

Για το Νηπιαγωγείο, (νήπια και προνήπια), πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης.

Για την Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, πιστοποιητικό οφθαλμολογικής, καρδιολογικής και οδοντολογικής εξέτασης.

Οι βεβαιώσεις συμπληρώνονται από γιατρούς ειδικότητας Καρδιολογίας, Οφθαλμολογίας και Οδοντιατρικής.

Τα παιδιά σχολικής ηλικίας μπορούν να εξεταστούν από καρδιολόγο ενηλίκων και μόνο σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα να συνιστάται η περαιτέρω εξέταση από παιδοκαρδιολόγο.

Τα ασφαλισμένα παιδιά στον ΕΟΠΥΥ με τη φροντίδα των γονέων ή κηδεμόνων τους, μπορούν να προσέρχονται στους γιατρούς των παραπάνω ειδικοτήτων, των Μονάδων Υγείας και στους συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό.

Πληροφορίες για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ παρέχονται από το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού (184), από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και τους ενταχθέντες Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Iatronet

Την Πέμπτη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, η κηδεία του Δημήτρη Μητροπάνου

Την Πέμπτη 19 Απριλίου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών θα γίνει η κηδεία του Δημήτρη Μητροπάνου, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Κέντρο Υποδοχής Αλληλεγγύης Ιδρύματος Αστέγων (ΚΥΑΔΑ).

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του Δημήτρη Μητροπάνου αναφέρει: .......

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η κηδεία του Δημήτρη Μητροπάνου θα γίνει τη Πέμπτη 19 Απριλίου στις 14:00 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Από τις 10:00 το πρωί η σωρός του θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Α΄ Νεκροταφείου για τον τελευταίο αποχαιρετισμό από όλους εκείνους που τον αγάπησαν.

Η οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου, πενθώντας τον λατρεμένο σύζυγο, πατέρα, αδελφό, παρακαλεί αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Κέντρο Υποδοχής Αλληλεγγύης Ιδρύματος Αστέγων (ΚΥΑΔΑ) – λογαριασμός 064/48000015 Εθνική Τράπεζα - για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή».

iehmerida

Σοκ από το ΔΝΤ: Δεν υπάρχει ορίζοντας εξόδου για την Ελλάδα από την κρίση

Στη δίνη της ύφεσης κινδυνεύει να παραμείνει η Ευρωζώνη και η Ελλάδα, εφόσον ανοίξει νέος κύκλος στη κρίση χρέους, με επίκεντρο την Ισπανία και την Ιταλία, επισημαίνει το ΔΝΤ στις προβλέψεις του για τη παγκόσμια οικονομία.

Αυτό που προκαλεί ρίγη είναι η επισήμανση ότι η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο αλλά απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Ειδικά, όσον αφορά στην Ελλάδα, μαζί με τη Πορτογαλία που βρίσκεται επίσης σε πρόγραμμα προσαρμογής αλλά και τις Ισπανία- Ιταλία που δέχονται πιέσεις από τις αγορές, θα έχουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες στην αναζήτηση του δρόμου της επιστροφής στην ανάπτυξη.
Για το 2012 το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση 4,7%, ενώ ...........

για το 2013 περιμένει μηδενική ανάπτυξη, αλλά αυτό που προκαλεί δέος είναι η πρόβλεψη για ανεργία 19,4% τόσο για φέτος όσο και για το 2013, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι η πραγματική ανεργία θα διαμορφωθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, ξεπερνώντας το 1.200.000.

Αυτό που δημιουργεί αίσθηση είναι ότι το ΔΝΤ με την επιχειρηματολογία του, στη πραγματικότητα αντιστρατεύεται τα κόμματα που ετοιμάζονται να ζητήσουν τη ψήφο των πολιτών στις 6 Μαΐου με «σημαία» το ότι η πολιτική λιτότητας είναι μονόδρομος για την έξοδο από τη κρίση.

Τι λένε οι οικονομολόγοι του Ταμείου; Οτι η μεγαλύτερη πολιτική πρόκληση για το πολιτικό σύστημα συνολικά στην Ευρωζώνη είναι να βρει τη χρυσή τομή, το κατάλληλο μείγμα πολιτικής που θα διασφαλίζει τη δημοσιονομική σταθερότητα αλλά παράλληλα δεν θα βάζει εμπόδια στην ανάκαμψη, επισημαίνοντας συν τοις άλλοις ότι μπορεί η δημοσιονομική πειθαρχία να είναι αναγκαία στις χώρες με υψηλά ελλείμματα και Χρέος αλλά η εφαρμογή της ασκεί υφεσιακές πιέσεις βραχυπρόθεσμα, δηλαδή σε αυτό το κρίσιμο διάστημα που η ελληνική οικονομία αναζητά εναγωνίως «οξυγόνο».

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, η επιδιωκόμενη δημοσιονομική προσαρμογή στις χώρες της Ευρωζώνης αφαιρεί περίπου 1% από την ανάπτυξη συνολικά, ενώ άλλο 1% αφαιρείται από την απομόχλευση των τραπεζών, η οποία είναι προφανές ότι συνδέεται άμεσα με τη κρίση Χρέους αλλά και την έλλειψη εμπιστοσύνης που στοιχειώνει, πλέον, το οικονομικό κλίμα από το Βορά έως το Νότο κι από την Ανατολή έως τη Δύση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

iefhmerida

Συνεργασία Καμμένου - Δημαρά [ VIDEO ]

Οι συγκυβερνώντες εκτελώντας εντολές της Τρόικας και συμπιέζοντας την προεκλογική περίοδο, προσπάθησαν να δυναμιτίσουν τη συστράτευση των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις της κατοχής των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.

Ο χρόνος δεν επιτρέπει τη δημιουργία Συνασπισμών Κομμάτων και ο Εκλογικός Νόμος στην ουσία στρεβλώνει τη Λαϊκή θέληση.
Με τα δεδομένα αυτά, προσκάλεσα τον Γιάννη Δημαρά και το Άρμα Πολιτών να συνεργαστούν μαζί μας σε βάση ισοτιμίας.

Τιμώ τον Γιάννη Δημαρά για την πορεία του στην ..........

Ελληνική πολιτική σκηνή. Άλλωστε, δώσαμε μαζί μάχες στο Κοινοβούλιο εναντίον της εκποίησης της χώρας και πιστεύω ότι ΜΑΖΙ θα αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη προκειμένου να αντισταθούμε.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες να φιλοξενήσουμε στα ψηφοδέλτιά μας τους υποψήφιους του Άρματος Πολιτών.

ΣΧΟΛΙΟ

Από την πρώτη στιγμή ο Γιάννης Δημαράς καταψήφισε το μνημόνιο και ολα τα επακόλουθα του και ο Γιός της μαργαρίτας Jefry papsndreos τον έδιωξε από το κόμμα.
Είναι ένας καθαρός αντιμνημονιακός πολιτικός και η συνεργασία του με τον ΠΑΝΟ Καμένο ως δυνάμεις κατά του μνημονίου και της Τρόϊκας θα σώσει ισχυρή φωνή στο κοινοβούλιο.



Οι ευχές που μας στέλνετε

ΧΡΙΣΤΟΣ ανέστη με ΧΡΟΝΙΑ Πολλά, καλά, αθλητικά σε όλους γιατί οι ευχές αποδίδουν ότι τις κάνουμε συλλογικά. Αυτές τις ημέρες η περιοχή του Καλονερού έσφυζε από κόσμο πλημμυρίζοντας τις εκκλησίες αλλά και την γενέτειρα των επισκεπτών καθώς όλα τα κοινοτικά διαμερίσματα της Δ.Ε. Αυλώνος είχαν φουλάρει από κόσμο....

Σε ότι αφορά το Δ.Σ. της Ομάδας πέρασε με τις οικογένειές του όπως και οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα έχουν κάθε λόγο να συγκεντρωθούν ξανά το επόμενο χρονικό διάστημα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη ...........

Παρασκευή 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δ.Σ της Ομάδας για την αποτίμηση της αγωνιστικής χρονιάς ενώ θα ασχοληθεί παράλληλα με διοικητικά θέματα, ενώ σύντομα θα γίνει συγκέντρωση και με τους παίκτες.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται μια ακόμα δραστηριότητα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες...

Η επιστροφή στην πατρίδα μονόδρομος για τους Αλβανούς της Ελλάδας

Επιστροφή στην Αλβανία. Κατ' αυτόν τον τρόπο «μεταφράζεται» για την πλειοψηφία των 600.000 και πλέον Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα η οικονομική κρίση. Αυτή είναι η πρώτη κουβέντα που ξεστομίζουν, όταν τους ρωτά κάποιος πώς βλέπουν το μέλλον, αλλά και για το πνεύμα των σχετικών δημοσιευμάτων στα αλβανικά ΜΜΕ.

Τα στοιχεία είναι επίσης ενδεικτικά των όσων λέγονται και ακούγονται. Φέτος, ταξίδεψαν για να γιορτάσουν το Πάσχα στην πατρίδα τους περί τους 100.000 Αλβανούς μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα.
Είναι ο μικρότερος αριθμός των τελευταίων ............

ετών, γεγονός που οφείλεται στην οικονομική κατάσταση, αν και η επιστροφή συνδυάστηκε με την επίλυση διαφόρων εκκρεμοτήτων με το αλβανικό κράτος.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ακόμη ότι τους τρεις πρώτους μήνες εκταμιεύτηκαν από τις τράπεζες στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν στις αλβανικές 510 εκατομμύρια ευρώ. Το 2011, οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα μετέφεραν στις αλβανικές τράπεζες 717 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για χρήματα τα οποία δεν έχουν προορισμό την καθημερινή κατανάλωση, δηλαδή δεν αφορούν την κλασική μορφή εμβασμάτων, αλλά κλειστούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ένα άλλο στοιχείο που επιβεβαιώνει την διεύρυνση της επιστροφής είναι η αύξηση του αριθμού μαθητών στα σχολεία. Πρόκειται για παιδιά μεταναστών, που γεννήθηκαν και πήγαιναν σε σχολεία στην Ελλάδα. Στην πόλη των Αγίων Σαράντα, αναφέρει η διεύθυνση Παιδείας του νομού, κατά το σχολικό έτος 2011-12 ο αριθμός μαθητών επαναπατρισμένων οικογενειών στα σχολεία της πόλης έφθασε τους 190. Πρόκειται για μαθητές που ακολούθησαν αλβανικά σχολεία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Στην πόλη του Αργυροκάστρου, μόνο στο δημόσιο ελληνικό σχολείο, (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο), ο αριθμός μαθητών επαναπατρισμένων οικογενειών ανέρχεται περίπου στους 100. Πρόκειται για παιδιά οικογενειών κυρίως από μεικτούς γάμους. Μέρος αυτών είναι αλβανικής καταγωγής και σε τρίτη μοίρα παιδιά Ελλήνων γονέων της μειονότητας. Τα ίδια σχεδόν νούμερα διαπιστώνονται και στο δημόσιο ελληνικό σχολείο (δημοτικό-γυμνάσιο) της πόλης των Αγίων Σαράντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος

´Εφυγε από τη ζωή, από πνευμονικό οίδημα, ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής ιστορίας της χώρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, που χάραξε τη δική του πορεία στο ελληνικό τραγούδι καθώς συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος, γεννήθηκε στην ..........

Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο, όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στην Ρουμανία. Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας το Καππά.

Από μικρός ο Δημήτρης δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει τα οικονομικά της οικογένειας του. Πρώτα σαν σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, κατεβαίνει στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει σαν τραγουδιστής.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Στην ίδια ηλικία, έπειτα από παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο γνώρισε σε μία συγκέντρωση της εταιρίας του θείου του, στην οποία τραγούδησε, επισκέφτηκε την Κολούμπια. Εκεί ο Τάκης Λαμπρόπουλος του γνώρισε τον Γιώργο Ζαμπέτα, δίπλα οποίο θα δουλέψει στα «Ξημερώματα». Τον Ζαμπέτα, ο Δημήτρης Μητροπάνος τον μνημονεύει ως μεγάλο του δάσκαλο και δεύτερο πατέρα. Όπως έχει δηλώσει, «ο Ζαμπέτας είναι ο μόνος άνθρωπος στο τραγούδι ο οποίος με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι. Με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κάτι πήρα και κάτι έδωσα».

Το 1966 ο Μητροπάνος συναντάται για πρώτη φόρα με τον Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύει μέρη από τη «Ρωμιοσύνη» και το «Άξιον Εστί» σε μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το 1967, ηχογραφεί τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το τραγούδι "Θεσσαλονίκη". Είχε προηγηθεί η ηχογράφηση του τραγουδιού "Χαμένη Πασχαλιά", το οποίο όμως λογοκρίθηκε από τη Χούντα και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Στην πορεία που χάραξε στο δρόμο του λαϊκού έντεχνου, το 1972 είναι ένας σημαντικός σταθμός: ο συνθέτης Δήμος Μούτσης και ο ποιητής-στιχουργός Μάνος Ελευθερίου κυκλοφορούν τον «Άγιο Φεβρουάριο», με ερμηνευτές τον Μητροπάνο και την Πετρή Σαλπέα, σηματοδοτώντας ένα σταθμό στην ελληνική μουσική. Τον Ιούλιο του 1999, ο Μητροπάνος και ο Μούτσης θα ξαναβρεθούν επί σκηνής στο Ηρώδειο με την Δήμητρα Γαλάνη και την σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου για δυο μουσικές βραδιές στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Ακολουθούν «Ο Δρόμος για τα Κύθηρα» του Γιώργου Κατσαρού και «Τα συναξάρια» του Γιώργου Χατζηνάσιου, έργα υψηλής ποιότητας αλλά και μεγάλης απήχησης στην ελληνική κοινωνία.

Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης ("Εμείς οι δυο" κ.α.), Χρήστος Νικολόπουλος ("Πάρε Αποφάσεις" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου), Γιάννης Σπανός ("Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό") ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '80.

Η συμμετοχή του σε δίσκους των Λάκη Παπαδόπουλου (με το τραγούδι "Για να σ' εκδικηθώ") και Νίκου Πορτοκάλογλου ("Κλείνω κι έρχομαι") αναδεικνύουν εκείνη την εποχή την ευρεία γκάμα της ερμηνείας του και προαναγγέλλουν μια στροφή στον τρόπο ερμηνείας του, που θα οδηγήσει σε μια σειρά από δίσκους που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την έννοια του καλού σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού. Οι συνεργασίες με το Μάριο Τόκα και το Φίλιππο Γράψα ("Η εθνική μας μοναξιά" και "Παρέα με έναν ήλιο") συνδυάζουν τη λαϊκή υφή και συναίσθημα με τη πιο βαθιά έννοια στίχων και τη χρησιμοποίηση λέξεων πιο επιτηδευμένων. Παράλληλα, η απήχηση των τραγουδιών στην κοινωνία και η εμπορική επιτυχία αναδεικνύουν αυτές τις δημιουργίες ως εργαλεία αλλά και συμπτώματα της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας.

Η πολύ σημαντική συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο με τον δίσκο «Στου Αιώνα την Παράγκα», σε στίχους Άλκη Αλκαίου, Κώστα Λαχά, Λίνας Νικολακοπούλου και Γιώργου Κακουλίδη, αποτελεί στροφή του ερμηνευτή σε ακόμα πιο "έντεχνες" διαδρομές, διατηρώντας και πάλι την ταυτότητα του λαϊκού.

Ο Μητροπάνος συνεχίζει στα ίδια μονοπάτια, με τραγούδια των Μικρούτσικου, Κορακάκη, Μουκίδη, Παπαδημητρίου κ.α. στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000. Από τις τελευταίες δουλειές του Θεσσαλού αοιδού, ξεχωρίζει το "Πες μου τ' άληθινά σου σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Ελεάνας Βραχάλη και Νίκου Μωραΐτη, αλλά και η ζωντανή ηχογράφηση "Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο", από το πρόγραμμα - ωδή στον εθνικό χορό της Ελλάδας μαζί με τους Θέμη Αδαμαντίδη και Δημήτρη Μπάση, καθώς επίσης και ο δίσκος "Στη Διαπασών", ο οποίος περιέχει 12 λαϊκά τραγούδια και μια μπλουζ μπαλάντα. Από τα τραγούδια του δίσκου ξεχωρίζει το τραγούδι "Η εκδρομή" του Γιάννη Μηλιώκα, το οποίο γράφτηκε για την επιστροφή του ερμηνευτή στη δισκογραφία μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Μητροπάνου, ήταν η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας του στο Ηρώδειο (Σεπτέμβριος 2009), αποτελούμενη από 2 CD με τον τίτλο "Τα τραγούδια της ζωής μου".

iefhmerida

6 Μαΐου 2012 – θα «Νοθευτεί» πάλι η ψήφος μας!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Χριστός Ανέστη!
Ευχαριστώ δημοσίως γνωστούς και άγνωστους αναγνώστες που βρήκαν το χρόνο ανάμεσα στην Μεγάλη Πέμπτη και την Κυριακή του Πάσχα να με πληροφορήσουν ότι διάβασαν το άρθρο μου «6η Μαίου 2012 –«δοκιμάζονται» Κόμματα και Πολίτες…» που δημοσιεύθηκε στα φιλικά μου blogs και μου έστειλαν και τα σχόλιά τους…

Ομολογώ ότι μερικά από τα σχόλια με «στενοχώρησαν»............

όχι γιατί ήταν αντίθετα σε αυτά που έγραψα αλλά επειδή με ξάφνιασαν υποχρεώνοντάς με να γυρίσω πίσω στο 2008 όταν καιγόταν η Αθήνα μετά τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και κυκλοφορούσε το βιβλίο μου με τίτλο «Καληνύχτα Ελλάδα».
Μου θύμισαν τον τότε Υπουργό και πανεπιστημιακό συνάδελφο κ Προκόπη Παυλόπουλο και την «περίεργη» (για μερικούς και «κατάπτυστη») αλλαγή στον Νόμο 3231/2004 με την τροπολογία 3636/2008 που αυτός εισηγήθηκε και ψηφίστηκε για ΑΥΞΗΣΗ του γνωστού και από πριν καθιερωμένου BONUS στο πρώτο Κόμμα όχι των ΣΑΡΑΝΤΑ (40) αλλά ΠΕΝΗΝΤΑ (50) εδρών!...

Και οδηγήθηκα, περιπλανήθηκα θα έλεγα, σε νοερές διαδρομές που εάν δεν βρίσκονται μέσα στην περιοχή της «παράνοιας» οπωσδήποτε άπτονται με παρανοϊκά σενάρια πολιτικής και κοινωνικό-ψυχολογικής ανάλυσης και αξιολόγησης.
Το συγκεκριμένο BONUS προτάθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή πριν τις εκλογές του Οκτώβρη 2009 από τον κ Παυλόπουλο και τους συναδέλφους του Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας με ηγέτη τους τον τότε πρωθυπουργό μας κ Κώστα Καραμανλή πριν την «ΠΑΡΑΔΟΣΗ» της Εξουσίας!

Οδηγήθηκα σε θύμησες των όσων προηγήθηκαν της πανθομολογούμενης τραγικά οδυνηρής πραγματικότητα που βιώνουμε μετά τις εκλογές του 2009 και ιδιαίτερα μετά την πρόσκληση στην τρόικα από τον τότε πρωθυπουργό μας κ Γιώργο Παπανδρέου τον Μάη του 2010!
Περί εκλογών «βίας και νοθείας» πολλά έχουν ειπωθεί και πολλά έχουν γραφτεί από τη δεκαετία του 1950 μέχρι και την 21η Απριλίου 1967…
Είναι αλήθεια ότι μετά την μεταπολίτευση οι συζητήσεις αυτές δεν περιλαμβάνουν αναφορές στη «βία» που, αντικειμενικά, δεν διαπιστώθηκε στα τελευταία 38 χρόνια.
Οι συζητήσεις, όμως, που αναφέρονται στον όρο, στην έννοια της πολιτικής ΝΟΘΕΙΑΣ γίνονταν και γίνονται ιδιαίτερα όταν δει κανείς με τα μάτια ορθάνοιχτα τον ΕΜΠΑΙΓΜΟ των ψηφοφόρων και τη «ΝΟΘΕΥΣΗ» της λαϊκής εντολής στο αποκαλούμενο Σύστημα Ενισχυμένης Αναλογικής. Με άλλα λόγια στο Σύστημα που «νοθεύει» τη λαϊκή βούληση, ακυρώνει τις εκατοντάδες χιλιάδες ψήφων και με την ενίσχυση το BONUS των ΣΑΡΑΝΤΑ (40) εδρών στο πρώτο Κόμμα αναδεικνύει ΝΟΘΕΣ Κυβερνήσεις που είναι αυτές που επιθυμεί το ΣΥΣΤΗΜΑ να έχει απέναντί του με τον ψευδεπίγραφο χαρακτηρισμό της ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Σκέφτηκα, και εάν είμαι όντως εκτός λογικής σας παρακαλώ να με διορθώσετε:
Ήταν πολύ βολικό, αλήθεια, για την Κυβέρνηση του κ Κώστα Καραμανλή που επέλεξε την ΦΥΓΗ από την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της οικονομικής κρίσης που τώρα βιώνουμε ως Έλληνες και ΠΑΡΕΔΩΣΕ την εξουσία στον κ Παπανδρέου (του ανιστόρητου «λεφτά υπάρχουν») κάνοντας Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ!
Εάν υποθέσουμε ότι γνώριζαν την επερχόμενη οικονομική και κοινωνική λαίλαπα τότε να υποθέσουμε ότι γνώριζαν και την επερχόμενη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009;

Να υποθέσουμε ότι γνωρίζοντας τι έρχεται και τι θα συμβεί ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ την Εξουσία υπολογίζοντας ότι στη συνέχεια οι επόμενες εκλογές λογικά ήταν ΔΙΚΕΣ τους;
Σίγουρα Ναι!
Να υποθέσουμε, επίσης, ότι διέβλεπαν ή είχαν πληροφορηθεί για την εξέλιξη της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ η οποία θα γινόταν και ταφόπετρα του ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ;
Σίγουρα, και πάλι, Ναι!
Και την σιγουριά αυτή την «έδεσε» πολύ καλά ο τότε Υπουργός της αύξησης του BONUS από 40 σε 50 Βουλευτικές έδρες κ Παυλόπουλος!
Τελικά, φίλες και φίλοι αναγνώστες, η «νόθευση» της λαϊκής εντολής που όταν δίνει 7% σε ένα Κόμμα περιμένει λογικά να δει και μια αντιστοιχία της τάξης των 21 βουλευτικών εδρών – Σε Απλή Αναλογική Μορφή – ενισχύεται γενόμενη ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ όταν μπορεί στις 6 Μαΐου να δούμε μια «Νέα» Ν.Δ. του κ Σαμαρά (και του κ Παυλόπουλου και του κ Καραμανλή) να παίρνει κάτι μεταξύ 25% και 30% και αντί να μετρά στο δυναμικό της 75 ή 90 Βουλευτές να απολήγει με πρόσθετους 50 στους 125 με 140 Βουλευτές και ένα ΠΑΣΟΚ με ποσοστά μεταξύ 15% και 20% να μπορεί να ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ με ΝΔ…

Επιμύθιον;
Η Νέα Δημοκρατία που παρέδωσε εξουσία στο ΠΑΣΟΚ το 2009 τα μαγείρεψε (των φρονίμων τα παιδιά, πάντα, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν) και τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου 2012 ή «Νέα» Ν.Δ. του κ Σαμαρά αφού άφησε το ΠΑΣΟΚ του κ Παπανδρέου να μας φορτώσει την τρόικα και ΟΛΑ τα δεινά, να βρεθεί πάλι στην Εξουσία συνεπικουρούμενη από το «Νέο» ΠΑΣΟΚ του κ Βενιζέλου…
Στις 6 Μαΐου 2012 – θα «Νοθευτεί χοντρά», για μια ακόμη φορά, η ψήφος μας!...
Δοξάστε τους!

ΛΕΛΩΝΕΙΑ 2012




Οι ευχές που μας στέλνετε

Χριστός Ανέστη!
Εύχομαι Ανάσταση και για την Πατρίδα

Με αγάπη

Γιώργος Πιπεροπουλος