Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Νίκος Φάμπας: μειωμένη κατα 50% η κίνηση στις εορτές του Πάσχα.

Μειωμένη κατά 50% σε σχέση με πέρσι ήταν η κίνηση στην πασχαλινή αγορά των Φιλιατρών σύμφωνα με δήλωση που παραχώρησε σε συνεργάτη του Φιλιατρά News ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νίκος Φάμπας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την εμπορική κίνηση της πόλης μας κατα την πασχαλινή περίοδο και αναφέρθηκε στην κίνηση των καταναλωτών να αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα.

Τον ρωτήσαμε για το χαρτόνι στο τζάμι που λεει "ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ" αν το εννοεί. Και τον ρωτήσαμε ποια θα ηταν η αντίδραση του σε περίπτωση που πολιτικός το αγνοήσει.
Ευθαρσώς ο κ. Φάμπας μας είπε ότι δεν θα διστάσει να ..........

τους ρίξει αβγό στο κεφάλι.
Στο μαγαζί μου θα μπουν για να ψωνίσουν. Όχι για να μου κάνουν κήρυγμα.
Εξεφρασε το παράπονο του ως πολίτης ότι οι πολιτικοί όταν έχουν ανάγκη την ψήφο είναι κοντά στους πολίτες και μετά κάνουν τα δικά τους.
οι πολιτικοί πρέπει να μάθουν να μας υπολογίσουν και τα 4 χρόνια και οχι μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Δείτε το σχετικό Video.



Που πάνε τα χρήματα μας από τις ασφαλιστικές εισφορές;

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών αναφέρθηκε και στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται στο πρώην ΤΕΒΕ και Νυν ΟΑΕΕ.
Πληρώνουμε από 900 έως 1200 ευρώ το δίμηνο. Είναι πάρα πολλά. Θεωρεί ότι έπρεπε να πληρώνουν λιγότερα έτσι θα είχαν περισσότερο εμπόρευμα τα καταστήματα και θα ήταν πολύ πιο άνετη η κατάσταση ενός επαγγελματία.

Υπάρχει ένα 40% που δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Και αυτό το 40% τα καλύπτουμε εμείς οι υπόλοιποι.
θα ήθελε να αλλάξει η πολιτική σε αυτό το ταμείο. Στις ιδιωτικές ασφάλειες πληρώνει 1.000 ευρώ τον χρόνια και μέχρι και Ελικόπτερο έχεις αναμμένο στην ταράτσα σου.
Που πάνε τα χρήματα αυτά;

Φαίνεται ενοχλημένος γιατί το χαρτί που έρχεται από τον ΟΑΕΕ δεν αναφέρει λεπτομερώς που καταβάλλονται τα χρήματα που καλείται να καταβάλει ο κάθε Επαγγελματίας.
Θα προτιμούσε να υπάρχει ανάλυση του ποσού όπως συμβαίνει με τους λογαριασμούς του ΟΑΕΕ και κάλεσε τον ΟΑΕΕ να του απαντήσει που πάνε όλα αυτά τα χρήματα.

Δείτε το σχετικό Video.



Θυρίδα 111, θεατρική Παράσταση, στην Αίθουσα Τέχνης Αμυμώνη

“Οι άνθρωποι δεν επηρεάζονται από τα γεγονότα αλλά από την αντίληψη που έχουν γι' αυτά”
Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και η Κ.Ε.Δ.Α-Μ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών) για άλλη μια φορά πρωτοπορούν, καινοτομούν, πρωτοστατούν στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και παρουσιάζουν τη νέα θεατρική παράσταση με τίτλο Θυρίδα 111 του εξαίρετου συγγραφέα και δημοσιογράφου, Γρηγόρη Χαλιακόπουλου.

Ο θεατρικός αυτός μονόλογος θα παρουσιαστεί για ..........

πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 18 Απριλίου 2012 στην Αίθουσα Τέχνης Αμυμώνη, στον Πολυχώρο Στρατώνων Καποδίστρια, στο Άργος. Μετά το πέρας των παραστάσεων στο Άργος, θα μεταφερθεί σε κεντρική θεατρική σκηνή στην Αθήνα.
Την σκηνοθετική επιμέλεια καθώς και τον ρόλο του Ισίδωρου θα αποδώσει ο πολυτάλαντος Νίκος Κλησιάρης.

Στις 21 Απριλίου ενω θα παίζεται η παράσταση, μετά το τέλος της θα τιμηθεί για το έργο του και την προσφορά του στην Τέχνη ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος.
Προς τιμή του Γιώργου Μιχαλακόπουλου, εκείνη την βραδιά θα προβληθεί σε πρώτη προβολή ενα 18λεπτο απόσπασμα απο την παλιά σειρά "Εκείνος και Εκείνος" όπου πρωταγωνιστούσαν ο Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος.
Το 18λεπτο επεισόδιο που θα προβληθεί, δεν υπάρχει πουθενά και σε κανένα αρχείο, ούτε καν της ΕΡΤ, καθώς τη μοναδική κόπια διαθέτει μόνο ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

Το Φιλιατρά News εξασφάλισε αυτό το μοναδικό ντοκουμέντο από την τότε εκπομπή το οποίο σημειώνουμε δεν υπάρχει πουθενά, ούτε καν στο αρχείο της ΕΡΤ και σεβόμενοι την δεοντολογία και την τιμητική εκδήλωση του Δήμου Άργους - Μυκηνών, θα το προβάλουμε κατ' αποκλειστικότητα το Σάββατο 21 Απριλίου, την ίδια ώρα με την προβολή του στην εκδήλωση το επίμαχο 18λεπτό Video με τίτλο "Το Αυγό" από την σειρά "Εκείνος ... και Εκείνος".
To Video το έχουμε ήδη ανεβάσει στο κανάλι του Φιλιατρά News στο Youtube αλλά δεν μπορείτε ακόμα να το δείτε καθώς το έχουμε σε περιορισμένη πρόσβαση.
Θα είναι διαθέσιμο το βράδυ της 21ης Απριλίου και ώρα 21:30. Την ώρα δηλαδή που θα προβάλλεται και στην εκδήλωση.
Μια μεγάλη αποκλειστικότητα ΜΟΝΟ για τους αναγνώστες του Φιλιατρά News.

Η σειρά «Εκείνος… και Εκείνος» ήταν μια από τις σπουδαιότερες τηλεοπτικές επιτυχίες της ελληνικής τηλεόρασης. Ο «Σόλων» Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο «Λουκάς» Γιώργος Μιχαλακόπουλος άφησαν γερά τη σφραγίδα τους σε μια δύσκολη εποχή, όπου έπρεπε για να περάσει από τη λογοκρισία της δικτατορία, το σενάριο να είναι ευφυές και οι αιχμές με αλληγορίες και ιδιαίτερα έντεχνο τρόπο. Ο Κώστας Μουρσελάς αποδείχθηκε σπεσιαλίστας στο είδος αυτό. Το «Εκείνος κι Εκείνος», προβαλλόταν στο τότε Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας – Τηλεοράσεως [1972-1974] και αποτέλεσε την τηλεοπτική δύναμη του δυνατού διαλόγου, συνδυάζοντας τη φιλοσοφία και την πεζή καθημερινότητα. Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος ένα σπουδαίος θεατράνθρωπος που άφησε εποχή και με το έργο, του συμπατριώτη μας Θόδωρου Μαραγκού «Μάθε παιδί μου γράμματα», που έπαιζε μαζί με τον επίσης δικό μας Νίκο Καλογερόπουλο, ρωτούσε κάθε τόσο τον «Σόλωνα» Γιώργο Μιχαλακόπουλο για κάθε τι που τον απασχολούσε και το αντίστροφο. Η κάθε απάντηση είχε και ένα συμβολισμό.

Η σειρά λατρεύτηκε από όλους τους ¨Έλληνες και δεν είναι τυχαίο πως όταν πλέον δεν διασώζονταν στα αρχεία της ΕΡΤ, κάποια από τα σενάρια του Κώστα Μουρσελά ξαναγυρίστηκαν 17 χρόνια αργότερα με νέο σκηνοθέτη τον Κώστα Κουτσομύτη, αλλά με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και το Γιώργο Μιχαλακόπουλο. Η έγχρωμη νέα σειρά όμως δεν μπόρεσε ποτέ να έχει την ίδια συναισθηματική αξία με εκείνη του έτους 1972. Σήμερα που η πατρίδα μας μαστίζεται από χιλιάδες προβλήματα και η δικτατορία της τρόϊκας μαζί με τη γερμανική αλαζονεία και την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος οδηγεί τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών στην απόγνωση, το «Αυγό» από τη σειρά «Εκείνος και εκείνος» εξακολουθεί να αποτελεί ένα δυνατό τηλεοπτικό έργο με πολλές ερμηνείες για τον καθένα μας. Ο καγχασμός, η ειρωνεία, και η σάτιρα είναι τα δυνατά στοιχεία των δυο σπουδαίων ηθοποιών.

Με αφορμή την θεατρική παράσταση του έργου «Θυρίδα 111» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου που ανεβαίνει από τις 18 Απριλίου στο Άργος στην αίθουσα «Αμυμώνη» στους Στρατώνες Καποδίστρια από το Δήμο «Άργους - Μυκηνών» και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμους Άργους-Μυκηνών, ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος και ο πρόεδρος Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος θα τιμήσουν το Σάββατο 21-4-2012, τον σπουδαίο ηθοποιό του θεάτρου Γιώργο Μιχαλακόπουλο, ο οποίος συμμετέχει με τη φωνή του στο έργο, στο ρόλο του «Ευθυμιάδη» ενός πελάτη μιας τράπεζας στην οποία δουλεύει ο «Ισίδωρος» τον οποίον υποδύεται ο ηθοποιός Νίκος Κλησιάρης, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και το έργο. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος που έρχεται από μια μεγάλη επιτυχία στο θέατρο «Άλμα», όπου μαζί με την Κατερίνα Μαραγκού και τον Νίκο Αλεξίου ερμήνευσαν το αριστούργημα του Στρίντμπεργκ «Ο χορός του θανάτου», θα δώσει στους Αργείους πολίτες τη χαρά να δουν από την αυθεντική κόπια το 18λεπτο «Αυγό», μετά την παράσταση.

Εκτός όμως από τον σπουδαίο - εν ζωή - ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο, η τιμή θα είναι και για τον αείμνηστο «Σόλωνα» Βασίλη Διαμαντόπουλο, καθώς το καλύτερο μνημόσυνο για τους ωραίους ανθρώπους είναι να τους θυμούνται οι ζωντανοί. Μιλώντας με τον ταλαντούχο ηθοποιό Νίκο Κλησιάρη, που πριν από λίγο καιρό σημείωσε εξαιρετική επιτυχία στον ίδιο χώρο "Αμυμώνη" με το έργο «Η ιστορία του ζωολογικού κήπου» του Έντουαρντ Άλμπι, μας είπε για τη συμμετοχή του Γιώργου Μιχαλακόπουλου τα εξής: «Μόνο τιμή αισθάνομαι που ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος και ηθοποιός θα είναι μαζί μας με την μοναδική του φωνή στο έργο, αλλά και στην επίσημη πρεμιέρα. Τον ευχαριστούμε επίσης που θα μας δώσει τη δυνατότητα εκείνη την ημέρα να απολαύσουμε το «Αυγό» από τη σειρά «Εκείνος… και Εκείνος». Εμείς οι νεώτεροι ηθοποιοί, έχουμε μόνο να διδαχθούμε από έναν τόσο σπουδαίο καλλιτέχνη και ισχυρή προσωπικότητα».

Λίγα λόγια για τον δικό μας άνθρωπο Γρηγόρη Χαλιακόπουλο

Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας το 1958 και είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος των εργαζομένων στην τότε Τράπεζα Πίστεως και μέλος της διοίκησης της ΟΤΟΕ.
Συνεργάστηκε δημοσιογραφικά με τις εφημερίδες "Καθημερινή της Κυριακής", "Νίκη", "Επενδυτής του Σαββάτου", "Real news", "Έθνος" και τα περιοδικά "Ταχυδρόμος", "Επειδή", "Homme", "Πανόραμα", "Μομέντο", "Paper" και "Εικόνες". Ανάμεσα στο συγγραφικό του έργο είναι και η επιμέλεια βιβλίων μεγάλων ποιητών, όπως του Άνθιμου Μιαούλη απ τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Υπενθύμιση στους κτηνοτρόφους

Υπενθυμίζομε στους κτηνοτρόφους της περιοχής μας ότι στις 30/6/2012, λήγει οριστικά η προθεσμία για την εξαίρεση από την κατεδάφιση, χωρίς πρόστιμο, των αυθαίρετων κτιριακών εγκαταστάσεων των κτηνοτροφικών τους μονάδων, που έχουν ανεγερθεί μέχρι την 20-3-2003.

Η εξαίρεση από την κατεδάφιση είναι απαραίτητη, προκειμένου στην συνέχεια να εκδοθεί η άδεια εγκατάστασης, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα .............

δικαιολογητικά υποβάλλονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο 214 ή στο τηλ. 2721-361-214 κ. Θανοπούλου.

Το ψηφοδέλτιο του Καμμένου στην Μεσσηνία

Από το κόμμα του Πάνου Καμμένου "Ανεξάρτητοι Έλληνες" ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τον νομό Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα ονόματα είναι 6 και υπολείπεται ενα για να κλείσει η 7άδα Αναλυτικά:


ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΔΙΠΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΜΠΑΡΜΠΕΤΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΓΡΟΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΦΛΕΣΣΑ – ΓΚΙΖΑ ΚΑΛΛΙΡΟΗ (ΗΡΩ) – ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Η έβδομη θέση παραμένει κενή

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 19 & 20 Απριλίου 2012

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας οργανώνει και προτείνει στους μουσικόφιλους της ευρύτερης περιοχής έναν καινούριο θεσμό, το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά την Πέμπτη και την Παρασκευή, 19 & 20 Απριλίου 2012. Περιλαμβάνει από το πρωί ως αργά τη νύχτα, συναυλίες, διαλέξεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις, κιθαριστικά happenings στις αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου και της Φιλαρμονικής, αλλά και σε clubs της πόλης, καθώς και τον 1ο Διαγωνισμό Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης», με νέους επίδοξους σολίστ του δημοφιλούς οργάνου σε ευγενή μουσική άμιλλα.

Προσκεκλημένοι της φετινής μεσσηνιακής γιορτής της ...........

κιθάρας οι γνωστοί σολίστ κιθάρας Δημήτρης Κουρζάκης, Άγγελος Μπότσης και Μιχάλης Σουρβίνος. Τιμητική παρουσία ως Πρόεδρος του Διαγωνισμού (o οποίος θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης 19 Απριλίου στο Ωδείο, ενώ η Τελετή Απονομής Βραβείων και η Συναυλία των Διακριθέντων το απόγευμα της Παρασκευής 20 Απριλίου στις 6.00 στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής), ο επί πολλά χρόνια καθηγητής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο, Γιάννης Μαυρέας.
Τη διοργάνωση στηρίζουν οικονομικά ο Σύλλογος Γονέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και τοπικοί χορηγοί.

Στις εκδηλώσεις της διήμερης φιέστας της κιθάρας στην Καλαμάτα περιλαμβάνονται παρουσίαση του ρεπερτορίου έργων Ελλήνων συνθετών για κιθάρα με συντονιστή τον καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου, Αντώνη Κουφουδάκη την Πέμπτη, 19 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής, σεμινάρια – ανοιχτά μαθήματα των προσκεκλημένων σολίστ σε διακριθέντες στον Διαγωνισμό μικρούς κιθαριστές το πρωί της Παρασκευής 20 Απριλίου στο Ωδείο, καθώς και συναυλία του κιθαριστικού ντούο D&A (Δημήτρης Κουρζάκης και Άγγελος Μπότσης) την Πέμπτη 19 Απριλίου στις 20.30 στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής, αλλά και ρεσιτάλ κιθάρας του Μιχάλη Σουρβίνου την Παρασκευή 20 Απριλίου, πάλι στις 20.30 και στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις και τις συναυλίες είναι ελεύθερη για το κοινό.
Οι δύο μέρες του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας έχουν συνέχεια και μέχρι αργά τη νύχτα, την Πέμπτη με τους bit για bit στο Vino Banco Tapas Bar και την Παρασκευή με τους dead beetles στο Il Nono!
Η Καλαμάτα μιλάει στη γλώσσα της κιθάρας, Πέμπτη και Παρασκευή, 19 & 20 Απριλίου 2012 και προσκαλεί όλους τους φίλους της εξάχορδης γοητείας της, στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Εκπομπή: ΑΕΠΙ: Όταν μια ΑΕ εισπράττει στο όνομα των πνευματικών δικαιωμάτων

Μήνες τώρα γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών για είσπραξη δικαιωμάτων δημόσιας εκτέλεσης από περίπτερα που ακούνε ραδιοφωνάκι, από σουβλατζίδικα χωρίς τραπέζια, από καφενεία σε χωριά 10 κατοίκων. Η ΑΕΠΙ μια ανώνυμη εταιρεία, χρησιμοποιεί το ίδιο το κράτος και την Ελληνική Αστυνομία, για να εισπράττει αυτό που η ίδια ορίζει αυθαίρετα.

Πάνω από 6.000 μηνύσεις έχουν εξακοντίσει από τα .........

πολυτελή γραφεία τους οι άνθρωποι της ΑΕΠΙ σε έλληνες επαγγελματίες. Όποιος θεωρήσει ότι το αντίτιμο είναι υπερβολικό ή άδικο, μπορεί να συρθεί στο αυτόφωρο, παρότι πρόκειται για μια ιδιωτική διαφορά. Και βέβαια η επωδός είναι πως κανένας δεν γνωρίζει με ποιο τρόπο αποδίδει η ΑΕΠΙ τα έσοδα από τις εισπράξεις.

Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει με δύο εκπομπές για την Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας και τη δράση της.

Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ

Χθες Τρίτη 17 Απριλίου στις 23:00 μμ παρουσιάστηκε το 1ο μέρος της εκπομπής

«Επειδή τίποτα δεν είναι, όπως φαίνεται»

Δείτε το πρώτο μέρος της χθεσινής εκπομπής.



Δεκα-κομματική Βουλή χωρίς αυτοδυναμία προβλέπει νέα δημοσκόπηση

Κατακερματισμένο το πολιτικό σκηνικό μόλις 18 ημέρες πριν από τις κάλπες.
Σε κάθε νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται ο κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού. Μόλις 18 ημέρες πριν από τις κάλπες, η έρευνα της Marc δείχνει ότι στη νέα Βουλή θα υπάρχουν 10 κομματικοί σχηματισμοί, με τη ΝΔ να μην έχει αυτοδυναμία και μαζί με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνουν περίπου το 40% των ψήφων και 158 έδρες. Υψηλό ποσοστό καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως και τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ με άνεση φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που ..........

διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3% (110 έδρες), το ΠΑΣΟΚ 17,8% (48 έδρες), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9% (26 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 9,8% (26 έδρες), το ΚΚΕ 9,7% (26 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά 8,6% (23 έδρες), η Χρυσή Αυγή 5,7% (15 έδρες), ο ΛΑΟΣ 3,9% (10 έδρες), οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1% (8 έδρες) και Δημοκρατική Συμμαχία 3% (8 έδρες).

Μόνο 8,7% θεωρούν ότι μπορεί η ΝΔ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 44,2% αναμένει συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

ΝΔ: 22,3%
ΠΑΣΟΚ: 17,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 9,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 9,8%
ΚΚΕ: 9,7%
ΔΗΜ.ΑΡ.: 8,6%
Χρυσή Αυγή: 5,7%
ΛΑΟΣ: 3,9%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 3,1%
Δημοκρατική Συμμαχία: 3,0%
Άλλο Κόμμα: 6,2%

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3% (110 έδρες), το ΠΑΣΟΚ 17,8% (48 έδρες), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9% (26 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 9,8% (26 έδρες), το ΚΚΕ 9,7% (26 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά 8,6% (23 έδρες), η Χρυσή Αυγή 5,7% (15 έδρες), ο ΛΑΟΣ 3,9% (10 έδρες), οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1% (8 έδρες) και Δημοκρατική Συμμαχία 3% (8 έδρες).

Μόνο 8,7% θεωρούν ότι μπορεί η ΝΔ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 44,2% αναμένει συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Στην ερώτηση για τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πολύ κοντά σε ποσοστό θετικής γνώμης (15,6% - 14,7% αντίστοιχα), ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας (7,9%) και ο Πάνος Καμμένος (7,8%).

Θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας από τα αριστερά κόμματα

Ένα ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης της Marc είναι ότι το 22,6% των ερωτηθέντων προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας των αριστερών κομμάτων.

Δεύτερη επιλογή με 16,2% είναι η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ενώ το 14,3% θα ήθελε αυτοδύναμη τη ΝΔ.

Ηλεκτρονικό σχολείο (e-school) για Αγρότες από το agronomist.gr

Το agronomist.gr παρουσιάζει τη νέα, καινοτόμο και πρωτοποριακή υπηρεσία e-school by agronomist.gr η οποία συνιστά την πλέον σύγχρονη μέθοδο κατάρτισης σε πράσινα-αγροτικά επαγγέλματα.

Η υπηρεσία e-school by agronomist.gr αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της παραδοσιακής και της εξ' αποστάσεως μάθησης.

Η εκπαιδευτική διαδικασία του ............

e-school by agronomist.gr βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες:
α) Την online διδασκαλία από εκπαιδευτές υψηλής εκπαιδευτικής στάθμης, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του agronomist.gr.
β) Την πρακτική άσκηση των σπουδαστών, οι οποίοι αναλαμβάνουν την εκπόνηση εργασιών και οργανώνοντας εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Η παρακολούθηση του προγράμματος σπουδών προσφέρει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους, να καταρτιστούν σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας και να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, στον ευρύτερο αγροτικό τομέα.

Ο πρώτος κύκλος κατάρτισης θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου 2012 και περιλαμβάνει τα μαθήματα:
Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά,
Μελισσοκομία,
Πρακτική Αγρομετεωρολογία,
Σαλιγκαροτροφία και
Βιολογική Γεωργία.


Η υποβολή αιτήσεων εγγραφής διεξάγεται αποκλειστικά μέσα από την ιστοσελίδα του e-school by agronomist.gr και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαΐου 2012, για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από την ιστοσελίδα http://eschool.agronomist.gr.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 17-4-2012




Ξεσπάθωνει και τα χώνει σε Σαμαρά ο Διαμαντής Σεϊτανίδης: "Όλα έχουν ένα όριο"!

Όλα έχουν ένα όριο! Μπορώ να υποστώ κάθε δοκιμασία για τις Αρχές και τις Ιδέες μου, εκτός από το τσαλάκωμα της προσωπικής μου αξιοπρέπειας. Μπορώ να στερηθώ πολλά για να συμβάλλω σε ένα καλύτερο αύριο, εκτός από ένα: Την εικόνα της ακεραιότητας που κέρδισα στα μάτια των παιδιών μου και στο χαμόγελο των χιλιάδων πολιτικών μου φίλων.

Η Νέα Δημοκρατία με απέκλεισε για δεύτερη φορά χωρίς καμία εξήγηση –εκτός από τις γελοιότητες περί ποσοστώσεων- από το ψηφοδέλτιο του νομού Ηλείας, παρά τη ρητή και κατηγορηματική διαβεβαίωση που μου έδωσε προ μηνών ο ίδιος ο πρόεδρός της Α. Σαμαράς. Λόγω αυτής της διαβεβαίωσης, που συνοδεύτηκε με το διορισμό μου από τον πρόεδρο της ΝΔ ως συντονιστή για τα πυρόπληκτα, δραστηριοποιήθηκα και πάλι στο νομό.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ηχεί πολύ παράξενα στα..........

αυτιά μου η συνεχής παραίνεσή του κ. Σαμαρά προς τους πολίτες «έχετέ μου εμπιστοσύνη». Προφανώς θα αστειεύεται…

Το ψηφοδέλτιο που παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία δεν υπηρετεί τις ανάγκες του πολίτη, αλλά τις αγωνίες μιας κλειστής παρέας του Πύργου που επιβάλει στον κ. Σαμαρά αποφάσεις. Δεν εξηγείται αλλιώς λ.χ. ότι στον Πύργο υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, ενώ στην Αμαλιάδα τρεις! Είναι ξεκάθαρο και φαίνεται από την πρώτη ματιά, ότι με το ψηφοδέλτιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία λέει στον πολίτη της Ηλείας: Θα εκλεγούν αυτοί που θέλω εγώ, όποιους κι αν σταυρώσεις εσύ. Πέραν του διδύμου των εκλεκτών του τοπικού κατεστημένου και των συμφερόντων που ενδιαφέρονται για την Ηλεία, το ψηφοδέλτιο αποτελείται από προθύμους αναλώσιμους, που αρκούνται στον τίτλο του υποψήφιου βουλευτή.
Κάποιοι δεν έκαναν ούτε καν αίτηση, ποδοπατώντας τις εσωκομματικές διαδικασίες. Αλλά είπαμε: Άλλα κέντρα αποφασίζουν. Εξωθεσμικά!

Το σάπιο ντόπιο κατεστημένο, που καταδίκασε την Ηλεία στην παρακμή επί δεκαετίες, επέβαλε και πάλι τις απόψεις του και τους εκλεκτούς του. Οι πολίτες της Ηλείας θα υποστούν, πιθανότατα την «εκπροσώπησή» τους από άτομα που δεν καταδέχονται ακόμα και να τους μιλήσουν ανάμεσα σε δυο προεκλογικές περιόδους, από αχθοφόρους ποικιλώνυμων συμφερόντων που χωρίς ντροπή προπαγανδίζουν την επιστροφή στη δραχμή, για λογαριασμό των αφεντικών τους. Η προτροπή μου προς τους πολίτες της Ηλείας είναι μια: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, μην κάνετε το χατίρι όσων έφεραν τον τόπο μας στο σημερινό του χάλι!

Σε ό,τι με αφορά, σε αυτή τη Νέα Δημοκρατία είναι φανερό ότι δεν χωράω. Υπήρξα πάντοτε στρατιώτης της παράταξης, αλλά άλλο στρατιώτης της παράταξης κι άλλο μούτσος του καραβιού, που μόνη αποστολή έχει να περνούν καλά οι καπεταναίοι. Άλλωστε δεν είμαι εγώ που φεύγω, αλλά οι καταληψίες που με διώχνουν από το επί 30ετία σπίτι μου επιχειρώντας να με ταπεινώσουν, να με τσαλακώσουν, να με εξευτελίσουν. Εισπράττουν και τα τρία επί των κεφαλών τους, ως μπούμεραγκ, από τους πολίτες της Ηλείας που μου συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο. Είναι προφανές ότι τους ενοχλεί το παράδειγμά μου, της «απόλυτης εντιμότητας», της ασύμβατης προς τις επιταγές της διαπλοκής πολιτικής μου πορείας.

Προσδοκώ μια μεγάλη, ενιαία, πολυσυλλεκτική και πραγματικά δημοκρατική παράταξη, σαν τη Νέα Δημοκρατία που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής κι ενέπνευσε τη γενιά μου και μένα προσωπικά, και την οποία κακοποιούν κατ’ εξακολούθηση οι κατ’ ευφημισμόν «καραμανλικοί» που τον διαδέχθηκαν, κι οι γυρολόγοι της πολιτικής. Ως τότε, παραμένω συνεπής αγωνιστής των Ιδεών μου για μια ανοικτή, δημοκρατική κοινωνία που θα παράγει περισσότερο πλούτο και πολιτισμό, από όσο καταναλώνει.

Θα παραμείνω στην πολιτική, προκειμένου να εργαστώ για τη μεγάλη, ενιαία και δημοκρατική κεντροδεξιά. Γιατί, όπως λέει και ο Ελύτης, «αν την άνοιξη δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις και, ή πας να παίξεις τρικυμία, ή πνίγεσαι». Ραντεβού στο πέλαγο, λοιπόν, για να παίξουμε τρικυμία.

Η τελευταία μου λέξη, η τελευταία μου σκέψη πριν περάσω το κατώφλι αυτού που κάποτε ήταν η ΝΔ των ονείρων μου, είναι για καθέναν και καθεμιά από τις χιλιάδες Ηλείων πολιτών που μου εκφράζουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους. Λυπάμαι, αλλά το θεριό που κάθεται πάνω από τον τόπο μας είναι ακόμα πολύ ισχυρό. Αλλά 'αν δε φας θεριό, θεριό δε γίνεσαι". Θα το φάμε μαζί το θεριό και θάναι μέρα μεσημέρι.
Καλήν αντάμωση κολέγα…

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.