Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την αδειοδότηση αρδευτικών γεωτρήσεων

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώθηκε ότι υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς και εστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, η τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150559/10-6-2011, που αφορά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Η ΚΥΑ που αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας ...........

των υπηρεσιών των ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΚΑ έχει ως στόχο την απαλλαγή του αγρότη – κατόχου γεώτρησης από οποιοδήποτε κόστος και την απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης αδειών.

H καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας χρήσης νερού είναι η 16η Ιουνίου 2012.
Η εν λόγω ΚΥΑ έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Τουρισμού

Απόλυτη στήριξη του προεδρείου της ΠΕΔ στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

Την απόλυτη στήριξη του προεδρείου της ΠΕΔ στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας, ο Δήμαρχος Κορίνθου κ. Πνευματικού, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Καμπόσος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Σμυρνίωτης και ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Καρμοίρης μετά τη συνάντηση τους με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Ο κ. Τατούλης κατά τη συνάντηση με ..........

το προεδρείο της ΠΕΔ, παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Νικολάκου και Πουλά και των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας, επανέλαβε ότι η Περιφέρεια θα εφαρμόσει την Ευρωπαϊκή οδηγία για το κλείσιμο όλων των ΧΑΔΑ μέχρι τις 30/6/2012 και παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε ότι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο σύνολό της για το ζήτημα αυτό. Δήλωσε δε χαρακτηριστικά «η κατάσταση στον ένα αυτό περίπου χρόνο είναι σαφώς καλύτερη. Έχουν γίνει βήματα και είμαι αισιόδοξος γιατί έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την οριστική λύση αυτού του προβλήματος».

Απαντώντας στην αγωνία των Δημάρχων για το ζήτημα της μεταβατικής περιόδου μέχρι την οριστική λύση του ζητήματος ο Περιφερειάρχης δήλωσε «Ο Δήμος Τρίπολης λύνει εξαιρετικά και σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το πρόβλημα με την εγκατάσταση δεματοποιητή, κομποστοποιητή και ΚΔΑΥ, το ίδιο συμβαίνει με την Κόρινθο, το Λουτράκι, τη Νεμέα, τη Λακωνία, το Άργος, το Ναύπλιο». Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Καλαμάτα, ενώ ο Δήμαρχος κ. Νίκας δήλωσε ευχαριστημένος για τη συνεργασία με την Περιφέρεια και την προσπάθεια που αυτή καταβάλλει να λύσει πρόβλημα για την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

«Υπάρχει ΠΕΣΔΑ είτε συμφωνούμε είτε όχι. Η ευθύνη υλοποίησής του ανήκει στην Περιφερειακή Διοίκηση και ως εκ τούτου η ευθύνη για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπάρχουν άλλωστε εγκρίσεις από τη Διυπουργική επιτροπή, αλλά και τις Ευρωπαϊκές Επιτροπές. Οι λύσεις που θα υιοθετηθούν θα πρέπει απαραιτήτως να προβλέπονται από τον ΠΕΣΔΑ, αλλιώς θα είναι παράνομες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων. Συμπλήρωσε δε ότι η πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού έληξε με επιτυχία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινά και η 2η φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου, με τις διαδικασίες να κινούνται ταχύτατα για την οριστική λύση του ζητήματος.

«Το πρόβλημα είναι δικό μας, παρότι το παραλάβαμε, και πρέπει να το λύσουμε με τον καλύτερο τρόπο έχοντας γνώση των συνεπειών των ευρωπαϊκών οδηγιών» πρόσθεσε επίσης ο Περιφερειάρχης. Ενημέρωσε για άλλη μια φορά τους Δημάρχους για το ζήτημα της προσωρινής διαχείρισης ότι από τη στιγμή που θα επιλεγεί ο τελικός ανάδοχος θα αναλάβει και αυτή την ευθύνη, ανακουφίζοντας σημαντικά τους Δήμους τους.
Ο κ. Τατούλης έθιξε για ακόμη μια φορά το ζήτημα της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων προς την αιρετή Περιφέρεια, χωρίς την ταυτόχρονη μεταφορά των αντίστοιχων κωδικών και επανέλαβε το παράδειγμα της απόφασης του Σουφλιά για τη συντήρηση του επαρχιακού δικτύου χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση. «Εμείς ωστόσο με τη συνετή πολιτική μας αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι οι ΚΑΠ είναι φέτος μειωμένοι κατά 40 %».

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο Περιφερειάρχης έκανε την πρόταση, την οποία αποδέχθηκαν οι Δήμαρχοι, για συνέργειες και συνεργασία, ακόμη και όπου δεν υπάρχει ευθύνη της Περιφέρειας, για τη σωστή συντήρηση του επαρχιακού δικτύου. Ενημέρωσε παράλληλα ότι πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου χρήζουν επαναχαρακτηρισμού μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, καθώς πολλά τμήματά του αποτελούν πλέον δημοτικό οδικό δίκτυο.

Πληρωμές Αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα 18/4/2012 μετά από τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ οι πληρωμές σε μια σειρά καθεστώτα, όπως είχε ανακοινωθεί, για την περίοδο πριν και μετά το Πάσχα.

Συγκεκριμένα: ..........

1. Καταβλήθηκε η Πρόωρη Συνταξιοδότηση μηνός Μαρτίου σε 52.813 δικαιούχους με ποσό 8.234.445,65 €.

2. Καταβλήθηκε το ποσό 5.357.338,90 € σε 6.474 δικαιούχους στους οποίους διορθώθηκαν σφάλματα των Αιτήσεων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2011.

3. Καταβάλλεται σήμερα σε 6.990 δικαιούχους το ποσό των 8.805.170,04 €, για την ειδική ενίσχυση βάμβακος περιόδου 2011 μετά τη διόρθωση των σχετικών σφαλμάτων.

4. Καταβάλλεται σήμερα σε 48.981 δικαιούχους το ποσό των 22.168.576,00 €, για το ποιοτικό παρακράτημα του Άρθρου 68 για το σκληρό σίτο, με τιμή ενίσχυσης ανά επιλέξιμο στρέμμα τα 8 €.

5. Καταβάλλεται σήμερα σε 35.838 δικαιούχους το ποσό των 20.658.927,98 €, για το ποιοτικό παρακράτημα του Άρθρου 68 για τα αιγοπρόβατα των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, με τιμή ενίσχυσης ανά επιλέξιμο ζώο 3 €.

Τα ποσά των πληρωμών 3,4,5 θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τους δικαιούχους από αύριο το απόγευμα.

Επίσης, καταβλήθηκαν υπόλοιπα χρηματικής προκαταβολής για Εξισωτική Αποζημίωση των ετών 2009 & 2010 για 15.000 περίπου δικαιούχους που προέκυψαν από διορθώσεις σφαλμάτων των αιτήσεων ενίσχυσης, ύψους 17,8 εκατ. ευρώ.

Άρχισε επίσης και η καταβολή της επιστροφής ΦΠΑ σε γεωργούς από τις τοπικές ΔΟΥ (πχ.5,3 εκ. € από Δ Ο Υ Αγρινίου στις 12/4/2012)

Για τους δικαιούχους των παραπάνω καθεστώτων, που υπέβαλαν αίτηση και δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή τους λόγω ελλείψεων ή σφαλμάτων των αιτήσεων, από 25/04/2012 θα είναι δυνατή η διόρθωση των σφαλμάτων, μέσω διοικητικών πράξεων.

Το πρόγραμμα πληρωμών του Απριλίου εξελίσσεται κανονικά με την πληρωμή της Β’ δόσης για 200 Νέους Γεωργούς καθώς και την πληρωμή της Πρόωρης Συνταξιοδότησης μηνός Απριλίου.

Με αφορμή την εξέλιξη των πληρωμών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε: « Συνεχίζουμε το έργο μας χωρίς καμία καθυστέρηση για τις πληρωμές των αγροτών, όσον αφορά το 2011 ενώ λαμβάνουμε και όλα τα μέτρα ώστε να εξελιχτούν ομαλά και οι πληρωμές του 2012. Η ομαλή πορεία της χρηματοδότησης της γεωργικής παραγωγής παραμένει ο κύριος στόχος μας, ώστε στην δύσκολη οικονομική συγκυρία οι Έλληνες παραγωγοί να προγραμματίζουν σωστά τις εργασίες τους»

Θρησκευτική Πανήγυρις στον Άγιο Γεώργιο Χαλαζωνίου.




Το VIDEO που κάνει το γύρο του διαδικτύου εν όψει των εκλογών!

Το παρακάτω βίντεο κάνει τον γύρo του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες, με το εξής μήνυμα:

«Eν όψει των εκλογών, οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να μην ξεχάσουν όλους όσους τους οδήγησαν στην εξαθλίωση. Οφείλουν να θυμηθούν κάθε τους ψέμα, κάθε τους αντιλαϊκή πράξη, κάθε «δολοφονία» του μέλλοντος μας… Πριν πάμε να ρίξουμε την ψήφο μας στην κάλπη, οφείλουμε να θυμηθούμε κάθε προδότη και δωσίλογο πολιτικό που μας εξευτέλισε…»

Δείτε το…





Prionokordela

Μια ιστορική ομιλία του Πάνου Καμμένου στην Βουλή όταν ήταν ακόμα βουλευτής ΝΔ

Πρόκειται για μια ιστορική ομιλία η οποία αναφέρει πολλές αλήθειες από τον τότε Βουλευτή της ΝΔ Πάνο Καμμένο και νυν αρχηγό του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες"

Ακούστε την με μεγάλη προσοχή γιατί θα ακούσετε αλήθειες που θα σας σηκωθεί η τρίχα κάγκελο.

Πατήστε το Διαβάστε Περισσότερα





Φιλιατρά: Αναβιώνουν, του Αγιωργιού, τα «Λελώνεια»!

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου, ανήμερα του Αγιωργιού, αναβιώνουν για έκτη συνεχή φορά στα Φιλιατρά τα «Λελώνεια»! Ιππικοί αγώνες αφιερωμένοι στο Φιλιατρινό Πανάγο Λελώνη, από το επώνυμο του οποίου πήραν την ονομασία τους, και τους οποίους συνδιοργανώνουν τοπικοί φορείς και σύλλογοι μαζί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, στην ενορία του οποίου υπάγεται το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού του .............

Αγίου Γεωργίου, το απόγευμα της Κυριακής, στις 6.30, στο ξωκλήσι θα τελεστεί εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και το πρωί της Δευτέρας, ανήμερα της εορτής, Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τον ιερέα – εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, Διονύσιο Καλογερόπουλο. Μετά την Απόλυση, έφιπποι, από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, με την εικόνα του Αγίου Γεωργίου θα διασχίσουν κεντρικούς δρόμους των Φιλιατρών και πέριξ της πλατείας, με κατάληξη, πάλι, στον Αγιώργη. Ακολούθως θα διεξαχθεί αγώνας ιπποδρομίας. Στα «Λελώνεια» φέτος θα συμμετάσχουν, επίσης, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Φιλιατρών, μαθητές των οποίων θα λάβουν μέρος σε αγώνα δρόμου. Μετά την απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών, θα δοθεί σε όλους κέρασμα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

Ιστορία…
Μιλώντας στο «Θ» ο εφημέριος Διονύσιος Καλογερόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορία των αγώνων, σημειώνοντας: «Ο Πανάγος Λελώνης, ο λαμπρός αυτός Φιλιατρινός νέος και ήρωας, τον καιρό της Τουρκοκρατίας έπαιρνε μέρος και νικούσε συνεχώς στους ιππικούς αγώνες που τελούνταν στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Οι αγώνες, βέβαια, ήταν πρόσχημα, καθώς στην πραγματικότητα αποτελούσαν προετοιμασία για την Επανάσταση του 1821. Οι Τούρκοι ήταν οργισμένοι από τις συνεχείς νίκες του Πανάγου Λελώνη και κάθε φορά προσπαθούσαν να τον κάνουν να χάσει με διάφορα εμπόδια, αλλά ο Πανάγος Λελώνης πάντα κέρδιζε. Έτσι και αποφάσισαν να τον συλλάβουν και να τον απαγχονίσουν αν ξανανικούσε.

Ο Λελώνης το πληροφορήθηκε αυτό, αλλά με πίστη στο Χριστό και την ελευθερία της πατρίδας ξανανίκησε στους αγώνες. Οι Τούρκοι τον συνέλαβαν και τον απαγχόνισαν σε μια βελανιδιά έξω από το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Από την κρεμάλα τον γλίτωσε η αρραβωνιαστικιά του, η Κρινιώ, κόβοντας με σπαθί το βρόχο και τον απελευθέρωσε. Μαζί ανέβηκαν σε άλογο και έτρεξαν να φύγουν. Οι Τούρκοι τούς κυνήγησαν και, για να αποφύγουν το θάνατο, προτίμησαν να πνιγούν σε μια μικρή λίμνη, πιο κάτω από το εκκλησάκι…». Σημειώνουμε πως το έθιμο των ιππικών αγώνων στη μνήμη του Πανάγου Λελώνη σταμάτησε να διεξάγεται το 1960 και μετά από 47 χρόνια, το 2007, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη, με πρωτοβουλία του εφημερίου, αποφάσισε να αναβιώσει τα «Λελώνεια», τα οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την ευρύτερη περιοχή.

Θάρρος

Τι δείχνουν 3 δημοσκοπήσεις (VPRC, Pulse RC, Marc) για την πρόθεση των ψηφοφόρων...

Αδύνατον να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά ίσως ούτε κυβέρνηση συνεργασίας των δύο κομμάτων που τάσσονται υπέρ του Μνημονίου, καθώς καταγράφουν μαζί από 29,5% έως 40% σε τρεις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Και βεβαίως οι δημοσκοπήσεις δεν ...........

προβλέπουν το αποτέλεσμα της κάλπης, αλλά και οι τρεις μαζί(VPRC για τα «Επίκαιρα», Pulse RC για «Το Ποντίκι» και Marc για τον Alpha και το «Έθνος») καταγράφουν με σχετική ασφάλεια την τάση του εκλογικού σώματος.

Κυρίαρχο της τάσης αυτής, είναι η πρόθεση του εκλογικού σώματος να προσέλθει να ψηφίσει, καθώς εκτιμά ότι διακυβεύονται πολλά, ενώ μειώνεται η τάση για αποχή, λευκό, άκυρο. Οκτώ με δέκα κόμματα στη νέα Βουλή (το 2009 ήταν 6), ενώ όσο πλησιάζουμε στην κάλπη, το ποσοστό της «τιμωρητικής» ψήφου μειώνεται. Είναι βέβαιο ότι μπαίνει στη Βουλή η ακροδεξιά «Χρυσή Αυγή» με ένα υψηλό ποσοστό που επί του παρόντος κυμαίνεται ανάμεσα στο 4-5,5%. Μπαινοβγαίνουν στη Βουλή, τα κόμματα ΛΑΟΣ, Οικολόγοι Πράσινοι, Δημοκρατική Συμμαχία, παρότι τα δύο πρώτα, στις περισσότερες δημοσκοπήσεις εξασφαλίζουν το 3%. Επανασυσπειρώνεται σε χαμηλό βαθμό το ΠΑΣΟΚ, στο 8-10% σταθερά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυξημένο αλλά χωρίς ανοδική τάση το ΚΚΕ, στο 7-10% σταθεροποιείται στα ψηλά μετά το πρώτο «μπαμ», η Δημοκρατική Αριστερά. Πρώτο κόμμα πάντα η ΝΔ, αλλά με ποσοστά που κυμαίνονται από 17,5% μέχρι 22,3% .

Αναλυτικότερα, οι δημοσκοπήσεις δίνουν τα εξής ευρήματα:

Δημοσκόπηση της VPRC

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της VPRC για τα «Επίκαιρα», οκτώ κόμματα μπαίνουν στη Βουλή και στην πρόθεση ψήφου λαμβάνουν:

Η ΝΔ 22% και το ΠΑΣΟΚ 14,5%, (με το πρώτο κόμμα να καταγράφει απώλεια 0,5% σε ένα μήνα και κάτι λιγότερο σε αντίστοιχη αύξηση το ΠΑΣΟΚ). Ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, το ΚΚΕ 11,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 10%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9%, η Χρυσή Αυγή 5% και ο ΛΑΟΣ 3,5%. Στο 2,5% οι Οικολόγοι Πράσινοι, χαμηλά η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,5%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών στο 1,5%, η Δράση στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1%. Όλα τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το 1%. Αποχή, Λευκά, Άκυρα, στο 24,1%, ενώ το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα πάει να ψηφίσει

Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνουν ο Γιάννης Δημαράς και ο Φώτης Κουβέλης.

Για το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, το 91% δηλώνει δυσαρεστημένο, ενώ το 81% εκτιμά πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση.

(Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά με τηλεφωνικές συνεντεύξεις από τις 10 έως τις 12 Απριλίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων).

Δημοσκόπηση της Pulse RC

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για «Το Ποντίκι», δέκα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή. Ως προς την πρόθεση ψήφου, λαμβάνουν:

Η ΝΔ με 17,5% , το ΠΑΣΟΚ με 12%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 7%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3%, ο ΛΑΟΣ με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%. Στο 11% η ψήφος στο Λευκό , Άκυρο, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 8,5%.

Αναδεικνύεται ως ιδιαίτερα δύσκολος στόχος η επίτευξη αθροιστικού ποσοστού 50% για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., καθώς τα δύο αυτά κόμματα, εξακολουθούν να έχουν εξαιρετικά χαμηλή συσπείρωση τρεις εβδομάδες προ των εκλογών. Επίσης, καταγράφεται «μάχη» τριών κομμάτων για την τρίτη θέση και μάλιστα με σοβαρές πιθανότητες εκλογικού αποτελέσματος στην «περιοχή» του 10%. Αποτυπώνεται ότι η ψήφος «τιμωρίας» και «επιλογής διακυβέρνησης» έχουν ισορροπήσει καθώς μειώνεται η τάση για αποχή, άκυρο και λευκό.

(Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.209 ατόμων πανελλαδικά).

Η δημοσκόπηση της Marc

Η έρευνα που διενήργησε η Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Έθνος», δείχνει και πάλι τον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3% (110 έδρες), το ΠΑΣΟΚ 17,8% (48 έδρες), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9% (26 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 9,8% (26 έδρες), το ΚΚΕ 9,7% (26 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά 8,6% (23 έδρες), η Χρυσή Αυγή 5,7% (15 έδρες), ο ΛΑ.Ο.Σ. 3,9% (10 έδρες), οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1% (8 έδρες) και Δημοκρατική Συμμαχία 3% (8 έδρες).
Μεταξύ των ερωτηθέντων στην έρευνα, μόλις το 8,7% θεωρεί ότι η ΝΔ μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 44,2% αναμένει συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πολύ κοντά σε ποσοστό θετικής γνώμης (15,6% - 14,7% αντίστοιχα), ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας (7,9%) και ο Πάνος Καμμένος (7,8%).

Εκλογική άδεια. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Με την εγκύκλιο παγώματος προσλήψεων κλπ κλπ ρυθμίζονται και οι ειδικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων που επιθυμούν να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους για να ψηφίσουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Οι υπάλληλοι, που θα μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος δικαιούνται ειδική άδεια ως εξής: .........


1. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.

β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών.

γ. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

δ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

2. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.

β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

γ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Κλείνουν τα δικαστήρια, αναστέλλονται προσλήψεις, υπηρεσιακές μεταβολές Δημοσίου

Παγώνουν λόγω των επικείμενων εκλογών οι προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή. Σύμωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, όπως είθισται σε κάθε προεκλογική περίοδο, οι προσλήψεις στο δημόσιο αναστέλλονται μέχρι και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, ............

προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα που υποβαθμίζουν τη δημόσια διοίκηση, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στο διορισμό ή στην πρόσληψη, καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή που αναφέρεται στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του δημοσίου. Εξαιρούνται οι πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και οι πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.

Οι φορείς που υπάγονται στη ρύθμιση είναι:

Οι δημόσιες υπηρεσίες, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και οι αμιγείς και μικτές επιχειρήσεις, στις οποίες ο ΟΤΑ κατέχει άμεσα ή έμμεσα το 50% τουλάχιστον του εταιρικού τους κεφαλαίου, οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι δημόσιοι οργανισμοί, όλων αυτών που υπάγονται στο κεφάλαιο Β' του ν. 3429/2005.

Επίσης, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους, κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους ή το κράτος κατέχει το 51% τουλάχιστον του μετοχικού τους κεφαλαίου, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στα υπό στοιχεία β', γ', δ' και ε' νομικά πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 του ν.2527/1997 ή επιχορηγούνται από αυτά τακτικώς κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους ή που τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα κατέχουν το 51% τουλάχιστον του μετοχικού τους κεφαλαίου.

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Το Υπουργείο παίρνει τις ενεργοποιήσεις από την ΕΑΣ Μεσσηνίας επειδή ζητάει λεφτά από τους παραγωγούς

Διακόπτεται από σήμερα η διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης στη Μεσσηνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λόγω της μη ορθής υλοποίησής της από την ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Κατά το υπουργείο, ενώ με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Κοινοπραξία ΠΑΣΕΓΕΣ-Neuropublic η υποβολή των αιτήσεων γίνεται χωρίς καταβολή τιμήματος από τους παραγωγούς, παρατηρήθηκε ότι η ΕΑΣ Μεσσηνίας, η οποία λειτουργεί ως πύλη εισόδου στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, λαμβάνει διάφορα χρηματικά ποσά.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση του .........

υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
«Με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Κοινοπραξίας ΠΑΣΕΓΕΣ - Neuropublic, έχει ξεκινήσει ήδη σε όλη τη χώρα η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται χωρίς καταβολή τιμήματος από τους παραγωγούς, δεδομένου ότι το κόστος ενεργοποίησης αναλαμβάνεται από το υπουργείο, σύμφωνα με την παραπάνω σύμβαση.

Τις προηγούμενες μέρες παρατηρήθηκε ότι η ΕΑΣ Μεσσηνίας, η οποία λειτουργεί ως πύλη εισόδου στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, λαμβάνει διάφορα χρηματικά ποσά από τους παραγωγούς, ως τίμημα για την υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.

Επειδή η απαίτηση καταβολής τιμήματος είναι αντίθετη με την υπογραφείσα σύμβαση, η διαδικασία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στη Μεσσηνία διακόπτεται από σήμερα Πέμπτη 19/04/2012, λόγω της μη ορθής υλοποίησής της από την ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα φροντίσει τις επόμενες ημέρες να διεξαχθεί η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων χωρίς οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών, όπως έγινε και τα δύο (2) προηγούμενα χρόνια και όπως προβλέπει η σύμβαση του υπουργείου με την ανάδοχη εταιρεία.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15/05/2012 και οι παραγωγοί δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στις φετινές επιδοτήσεις από την ολιγοήμερη διακοπή».

Θάρρος

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 18-4-2012




Κύπελλο Μεσσηνίας: Απορρίφθηκε η ένσταση του ΑΟ Κυπαρισσίας εναντίον της Κυπελλούχου Εράνης Φιλιατρών

ΕΛΑ ΤΣΑΓΚΟ ....
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ.....


Μεγάλη η ξεφτίλα της διοίκησης του ΑΟ Κυπαρισσίας με την απόρριψη από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ Μεσσηνίας της ένστασης που είχε υποβάλει ο ΑΟΚ εναντίον της ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Εράνης Φιλιατρών υποστηρίζοντας ότι ο πάικτης της Κυπελλούχου πλέον Δημήτρης Μικελάτος αγωνίστηκε παράτυπα στον τελικό Κυπέλλου Μεσσηνίας κόντρα στον ΑΟ Κυπαρισσίας καθώς είχε αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες στο Πρωταθλημα της Δ' Εθνικής με τον Ολυμπιακό Γυθείου. Σχετική δημοσίευση εδώ

Σήμερα η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ Μεσσηνίας .............

συνεδρίασε και αποφάσισε την ΑΠΟΡΡΙΨΗ της ένστασης του ΑΟ Κυπαρισσίας εναντίον της Εράνης.
Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣ Μεσσηνίας αναφέρει:

Από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ανακοινώνεται ότι:

Απορρίπτεται η ένσταση της ομάδας «ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ», για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της ομάδας «ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» στον Τελικό Αγώνα Κυπέλλου Μεσσηνίας, βάσει των άρθρων 9 του Πειθαρχικού Κώδικα και 37 του ΚΑΠ

ΕΛΑ ΤΣΑΓΚΟ, ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ.......

ΚΑΜΑΡΩΣΕ ΤΩΡΑ ΤΣΑΓΚΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΟΜΑΔΑ





ΛΕΛΩΝΕΙΑ 2012




ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ



ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Γεννήθηκα στις 29 Αυγούστου 1973 Κατάγομαι από το Κρυονέρι Τριφυλίας Μεσσηνίας, μοναχοπαίδι του Ηλία και της Σοφίας.

Είμαι παντρεμένος με την Χάιδω Παναγιωτοπούλου, δικηγόρο και έχουμε δύο γιούς τον Ηλία και τον Χρήστο.

Εισήλθα στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1992 και αποφοίτησα το 1996 με ..........

τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού.

Το 2008 αποστρατεύτηκα με τον βαθμό του Ταγματάρχη και εγκαταστάθηκα μόνιμα πλέον στην Κυπαρισσία όπου ξεκίνησα την επιχειρηματική μου δράση.

Σήμερα είμαι ιδιοκτήτης των καταστημάτων WIND και REFIL που βρίσκονται στην Κυπαρισσία.

Ομιλώ τρείς γλώσσες αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Είμαι πρόεδρος του Πατριωτικού Τριφυλιακού Συλλόγου (ΠΑ.ΤΡΙ.Σ.) και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας.

Στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο ο Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Την παραπομπή του Διευθυντή της Ορθοπαιδικής κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης ζήτησε χθες ο Ανδρέας Λοβέρος σε αιφνιδιαστική επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου και ενημερώθηκε για την υπόθεση του Διευθυντή της ορθοπαιδικής κλινικής που κατηγορείται για προκλητή προμήθεια διαφόρων υλικών χειρουργείου, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση αυτή ανέβηκε και στη σελίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αναφέρει: ........

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012, αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Γ.Ν. Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για την περίπτωση του διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου, ο οποίος σύμφωνα με πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κατηγορείται για προκλητή προμήθεια διαφόρων υλικών χειρουργείου, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία του νοσοκομείου.

Μετά από αυτό ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή, να παραπεμφθεί η υπόθεση του ιατρού αμέσως στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.