Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Αργος: Τιμήθηκε ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος. [ VIDEO ]

Θυμάστε που σας είχαμε προαναγγείλει την παράσταση που θα παιζόταν στο Αργος με το έργο του Φιλιατρινού Γιώργου Χαλιακόπουλου "Θυρίδα 111".
Μια παράσταση η οποία ξεκίνησε να παίζεται από τις 18 Απριλίου και στις 21 του μηνός είχε προγραμματιστεί να τιμηθεί ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος για την προσφορά του στην τέχνη.

Την ίδια μέρα το Φιλιατρά News σας παρουσίασε σε αποκλειστικότητα ένα επεισόδιο από την σειρά του 1972 Εκείνος .... και Εκείνος το επεισόδιο με τίτλο "Το Αυγό" διάρκειας 18 λεπτών που σαν αρχείο δεν υπήρχε πουθενά ούτε καν στα αρχεία της ΕΡΤ.

Την τιμητική εκδήλωση του Γιώργου ...........

Μιχαλακόπουλου την πρόβαλε το δελτίο ειδήσεων του το DRTV απόσπασμα το οποίο μας απέστειλε ο δικός μας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος για να σας το δείτε.



Αντωνία Μπούζα. Γιατί απαιτείται η αυτοδυναμία

Γράφει η Αντωνία Μπούζα, τέως Πολιτευτής της Ν.Δ.

Η ανάγκη σταθερότητας της ευάλωτης οικονομικά Ελλάδας, μέσα στο δύσκολο διεθνές περιβάλλον, είναι πλέον ολοφάνερη και επιτάσσει ως προϋπόθεση διεξόδου, την ύπαρξη ισχυρής διακυβέρνησης και ως εκ τούτου κυβερνητική αυτοδυναμία.

Ως ιδιαιτέρως κρίσιμο αξιολογούν οι σοβαρές και υπεύθυνες φωνές, το αποτέλεσμα των εκλογών για την πορεία της Ελλάδας.

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή για το μέλλον του τόπου μας και απαιτείται ξεκάθαρα πλέον να πάρουμε εμείς στα δικά μας χέρια τις τύχες της πατρίδας μας.

Με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητα, πρέπει .........

να πορευθούμε για να διαφυλάξουμε την ηρεμία , την κοινωνική συνοχή, να δώσουμε προοπτική και διέξοδο στο σημερινό αδιέξοδο της πατρίδας μας.

Ακραίες συμπεριφορές που η ιστορία, μας έχει διδάξει ότι οδηγούν σε μεγαλύτερο κακό πρέπει να τις αποφύγουμε πάσει θυσία.
Ο θυμός μας και η αγανάκτισή μας για τις επιδόσεις της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, επ΄ουδενί πρέπει να μας οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Η Χώρα μας στις 7 Μαΐου πρέπει να έχει μία ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει το πρόγραμμα, τη διάθεση, τους ανθρώπους και την εκλογική δυναμική, να τα αλλάξει όλα.

Να επαναφέρει την ελπίδα, τη σταθερότητα και με πολιτικές που θα εφαρμόσει ,να ανακάμψει την οικονομία μας, να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό και τον πλούτο της Χώρας και να ξαναβάλει την πατρίδα μας σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Η εθνική συνεννόηση πρέπει να κυριαρχεί στη σκέψη όλου του πολιτικού κόσμου κι εμείς οι πολίτες με τις επιλογές μας να την κατοχυρώσουμε , εμπιστευόμενοι πολιτικούς χώρους που έχουν επιδείξει ότι στηρίζουν τα συμφέροντα του τόπου ακόμη και με δύσκολα τιμήματα και έχουν σχεδιάσει και στηρίξει με κόστος τις Εθνικές επιλογές που μας έφεραν στον πυρήνα της Ευρώπης.
Την Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε, το μέλλον των Ελλήνων να διασφαλίσουμε, τη σταθερότητα στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου να προστατεύσουμε και για την ποιότητα ζωής μας να παλέψουμε.

Οι πολιτικές δυνάμεις της Χώρας , εξέφρασαν θέσεις, απόψεις και ανέλυσαν τα προγράμματά τους. Ας μην κυριαρχήσουν στην επιλογή μας λογικές προσωπικής πικρίας, προσωπικών αντιθέσεων, κοντόφθαλμων λογικών, στείρων αντιπαραθέσεων αλλά μόνο η λογική της εθνικής συνεννόησης που είναι και η προϋπόθεση εξόδου από κάθε κρίση.

Ας υπερτερήσει όποιων άλλων σκέψεων το συμφέρον της πατρίδας μας που αυτήν τη δύσκολη ώρα το εκφράζει μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς που δικαιώθηκε σε κάθε πρόβλεψη, έκρουσε εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου σε ώτα μη ακουόντων και απέδειξε ότι πάνω από όλα βάζει το συμφέρον του τόπου.

Ας μην ξεχνάμε πως ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

ΣΧΟΛΙΟ
ΚΥΡΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΑ VIDEO.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS
ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΑΣ ΕΦΤΥΣΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.... ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ;






Σαμαράς_ Λέω ψέματα λόγω... εκλογών!

Ο συμφοιτητής του jefry Papandreos πουλάει παραμύθια στον Ελληνικό λαό για να του κλέψει την ψήφο του.

Τα κόμματα του μνημονίου και του σάπιου πολιτικού συστήματος προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μείνουν γαντζωμένα στην εξουσία.
ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ που θέλουν να πιουν κι άλλο αίμα, γιατι αυτό που ήδη ήπιαν δεν τους εφτασε.
ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ που για να επιβιώσει το τομάρι τους δεν διστάζουν να ξεπουλήσουν την χώρα τους.
Στις εκλογές της 6ης Μαίου είναι ευκαιρία να "σκοτώσουμε" τους βρυκόλακες (πράσινους και μπλε) καρφώνοντας τους μια ξύλινη σφήνα στην καρδιά.
Η σφήνα που θα τους σκοτώσει είναι η ..........

ψήφος σας σε άλλο κόμμα ΕΚΤΟΣ από ΠΑΣΟΚ , ΝΔ , ΛΑΟΣ και η καρδιά τους η Κάλπη.
Ευκαιρία λοιπόν να τους ξεφορτωθούμε μια και καλή.

Ακούστε τι λέει ο συμφοιτητής του Jefry papandreos, Antonis Samaras για να κλέψει την ψήφο του Ελληνικού λαού.



Ευχές από τον Γιώργο Πιπερόπουλο

Μέσα από το blog, Φιλιατρά News

Τις καλλίτερες ευχές μου στους συνεορτάζοντες

Γιώργηδες και Γεωργίες

με αγάπη

Γιώργος Πιπερόπουλος



Αναβίωσαν με μεγάλη επιτυχία και φέτος τα Λελώνεια στα Φιλιατρά

Του Πρώην Διαχειριστή μας

Για 6η συνεχή χρονιά αναβίωσαν τα Λελώνεια στα Φιλιατρά στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.
Ο εορτασμός ήταν λαμπρός και πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις.
Ανάμεσα στον κόσμο είδαμε τον υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας Λεωνίδα Φιλιππόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Φιλιατρών κ. Αναστάσιο Πούλο, τον πρόεδρο της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών κ. Χαράλαμπο Στάμο, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τριφυλίας κ.κ. Βιβή Παντελάκη και Γιάννη Ρούση και Χαράλαμπο Παγάνη ο οποίος μίλησε και για την Ιστορία των Λελωνείων.

Και φέτος η συμμετοχή των ιππέων του ...........

Αθλητικού Ιππικού Ομίλου Τριφυλίας στα Λελώνεια ήταν αρκετά μεγάλη με πολλά άλογα εκ των οποίων ορισμένα πήραν μέρος στον γύρο της πλατείας Φιλιατρών καθώς και στον Ιππικό αγώνα που έγινε μετά.
Η μέρα ξεκίνησε με την θεία Λειτουργία από τους εφημέριους των Ιερών Ναών Αγίου Ιωάννη πατέρα Διονυσίου Καλογερόπουλου και Ιερού Ναού Παναγίας (Αγίου Χαραλάμπους) Φιλιατρών πατέρα Ευάγγελο Σίμο.
Αμέσως μετά την Θεία λειτουργία οι Ιππείς παρέλαβαν και ξεκίνησαν να περιφέρουν την Ελληνική Σημαία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και επέστρεψαν στον Άγιο Γεώργιο.
Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου προς τιμήν του Πανάγου Λελώνη όπου τιμήθηκαν με αναμνηστικά μετάλλια.
Αναμνηστικά μετάλλια για την συμμετοχή τους πήραν και οι Ιππείς που συμμετείχαν τόσο στις Ιπποδρομίες όσο και με την συμμετοχή τους στην εκδήλωση ενω στους τρεις πρώτους των τριών ιπποδρομιών αποδόθηκαν αναμνηστικά κύπελλα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Χαράλαμπος Παγάνης μίλησε για τον Άγιο Γεώργιο και για τον Πανάγο Λελώνη με τα κατορθώματα του και το τραγικό του τέλος.
Ο Πανάγος Λελώνης τον καιρό της τουρκοκρατίας έπαιρνε μέρος και νικούσε συνεχώς στους ιππικούς αγώνες που τελούνταν με το πρόσχημα τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούσαν προετοιμασία για την Επανάσταση του 1821.
Οι Τούρκοι, σύμφωνα με την παράδοση, ήταν δυσαρεστημένοι από τις συνεχείς νίκες του και αποφάσισαν να τον συλλάβουν και να τον απαγχονίσουν αν ξανανικούσε.
Ο Λελώνης το πληροφορήθηκε, αλλά ξανανίκησε στους αγώνες. Οι Τούρκοι τον συνέλαβαν και τον απαγχόνισαν σε μια βελανιδιά έξω από το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου.
Από την κρεμάλα τον γλίτωσε η αρραβωνιαστικιά του Κρινιώ, που έκοψε με ένα σπαθί το βρόχο και τον απελευθέρωσε. Ανέβηκαν σε άλογο, οι Τούρκοι τούς κυνήγησαν και για να αποφύγουν το θάνατο από αυτούς, προτίμησαν να πνιγούν σε μια μικρή λίμνη, κοντά στην εκκλησία.

Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι το έθιμο αυτό σταμάτησε να διεξάγεται το 1960 και 2007 το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Ιωάννη αποφάσισε να αναβιώσει τα Λελώνεια.
Φέτος είναι η 6η συνεχόμενη χρονιά που αναβιώνει αυτό το έθιμο και αναβιώνει πλέον με την συμμετοχή συλλόγων με μπροστάρη τον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Τριφυλίας.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων του Αθλητικού Ιππικού Ομίλου είναι:

Μαρία Πετροπούλου
Γεωργία Πράνταλου
Αγγελική Παράσχη
Μαρία Αναγνωστοπούλου
Νίκος Μίχος
Παναγιώτης Πανταζόπουλος
Αντώνης Πανταζόπουλος
Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος
Αντώνης Αργυρόπουλος
Ιωάννης Τεμπονέρος
Φώτης Μίχος
Θανάσης Κυριακόπουλος
Χαράλαμπος Λάλουσης
Λάμπρος Σαπέρας
Ιωάννης Μπάϊμπος
Βαγγέλης Κουλόγιαννης
Μπάμπης Καυκάς
Τζίμης Ντουγέρογλου
Θοδωρής Σαπέρας
Τάκης Αναγνωστόπουλος
Γιώργος Αναγνωστόπουλος
Γιώργος Κοντοράβδης
Παναγιώτης Κοντοράβδης
Διονύσης Πανταζόπουλος
Γιώργος Παράσχης

Εμείς να ευχηθούμε Χρόνια πολλά σε Γιώργηδες και Γεωργίες να είναι πολύχρονοι και ευτυχισμένοι.

Δείτε κάποιες φωτογραφίες και Video από την εκδήλωση.









TO VIDEO EINAI ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ



Φιλιατρά. Το Ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και τα Λελώνεια. [ VIDEO ]

Για την ιστορία του ξωκλησιού του Αγίου Γεωργίου μίλησε χθες Κυριακή σε συνεργάτη του Φιλιατρά News ο εφημέριος του Iερού Ναού Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών πατήρ Διονύσιος Καλογερόπουλος.
Ο πατέρας Διονύσιος που μας επέτρεψε την βιντεοσκόπηση του εσωτερικού χώρου του Ιερού Ναού, μας ανέφερε την ιστορία του για το τι καταστροφές έκαναν στις αγιογραφίες οι Τούρκοι καθώς και για την ημέρα της εορτής του με την αναβίωση των Λελωνείων.

Αναφέρθηκε στην ιστορία του Ελληνόπουλου ..........

Πανάγου Λελώνη όπου δεν δίσταζε παρά τα εμπόδια που του έβαζαν οι Τούρκοι να νικά στους ιππικούς αγώνες γεγονός που εξόργιζε τους Τούρκους με αποτέλεσμα από τις πολλές νίκες να τον κρεμάσουν από την βελανιδιά που βρίσκεται έξω από το ξωκλήσι.
Σύμφωνα με τον θρύλο, η αρραβωνιαστικιά του η Λενιώ όταν κρέμασαν τον Πανάγο οι Τούρκοι, έριξε έναν από το άλογο του και παίρνοντας το σπαθί του το καβάλησε και τρέχοντας προς τον αρραβωνιαστικό της έκοψε με το σπαθί το σχοινί και έτρεξαν και οι δυο προς την λιμνούλα που βρίσκεται παρακάτω από το Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και μαζί έπεσαν και πνίγηκαν.
Τα άψυχα σώματα τους μεταφέρθηκαν από τους Έλληνες και θάφτηκαν στο σημείο που βρίσκεται το μνημείο τους δίπλα από το εκκλησάκι.

Δείτε το Video



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Απριλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Εφημερεύον Φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 23 Απριλίου έως και 29 Απριλίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 - 0 - 33560
Κιν. 697 - 76 92 544


Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 22/4/2012