Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου στην Χριστιανούπολη Φιλιατρών

Σήμερα 17 Μαΐου το χωριό Χριστιανούπολη γιόρτασε με κάθε λαμπρότητα τον πολιούχο του Άγιο Αθανάσιο.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το χωριό και πήγε να προσκυνήσει την Ιερή Εικόνα.
Στην Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος και ιερείς......

Στις 11 το πρωΐ έγινε η περιφορά της .............

εικόνας στους δρόμους του γραφικού χωριού, εκεί που είχε περπατήσει πρίν πάρα πολλά χρόνια και ο Άγιος Αθανάσιος προπομπός της Ιερής εικόνας, ήταν η Φιλαρμονική Φιλιατρών.

Παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας Χαράλαμπος Παγάνης, Γιάννης Ρούσσης και η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας Βιβή Παντελάκη.

Ο Πάνος Καμμένος στην Κ.Ο. των Ανεξ. Ελλήνων 17/5/2012 ( Ολόκληρη η ομιλία)




Ο Πάνος Καμμένος στον ΑΝΤ1 17/5/2012




Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 16/5/2012




Μηνυμα Αναγνώστη: Δυσκολεύονται οι έμποροι να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ

UPDATE
Προστέθηκε VIDEO


Συζητώντας με τον εμπορικό κόσμο διαπιστώνω ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία πληρωμής στο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και ο λόγος είναι απλός. Είναι πάρα πολλά αυτά τα χρήματα που δίνουμε για την λεγόμενη ασφάλεια.
Δεν υπάρχει αντιστοιχία χρηματική με την σύνταξη που θα δώσει το ταμείο ασφάλισης όταν έρθει η ώρα αυτή.

Θα ήθελα να μάθω αυτά τα χρήματα που δίνουμε που ακριβώς πάνε. Ξέρω καλά ότι ένα ποσοστό είναι ταμειακά. ΟΚ. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να πληρώσουν και κάποιοι έχουν κάνει ρύθμιση.
Όλα στην Ελλάδα έχουν πάρει την κατηφόρα αυτό το ταμείο όμως δεν λέει να κατεβάσει την μηνιαία εισφορά.
Δίνοντας σε ιδιωτικές ασφάλειες 1000 το χρόνο και όχι το δίμηνο σου παρέχουν μέχρι και ελικόπτερο!! Κάτι πρέπει να γίνει λοιπόν.

Άλλο πλήγμα είναι και η ΑΕΠΙ που γυρίζει στα ............

μαγαζιά και ζητά χρήματα για πνευματικά δικαιώματα όσον αφορά την μουσική ...που πάνε αλήθεια και αυτά τα χρήματα;
Κάπουα ταμεία απλά υπάρχουν για εισπράττουν χρήματα και για να καλύπτουν θέσεις εργασίας χωρίς στην ουσία να προσφέρουν κάτι το αντίστοιχο με τα χρήματα που δίνουμε...

Ας το σκεφτούμε καλύτερα ....

Νίκος Φάμπας

ΣΧΟΛΙΟ
Πριν 1 μήνα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νίκος Φάμπας είχε μιλήσει για το θέμα σε συνεργάτη του blog μας.
Δείτε το Video



Ανακοίνωση από Αγροτικο Σύλλογο Γαργαλιάνων

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Την Τρίτη 22-05-12 και ώρα 08.30 θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις γεωτρήσεις στην δημοτική βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων από τον αγροτικό σύλλογο Γαργαλιάνων.

ΤΟ ΔΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται την Παρασκευή 18/5/2012 και ώρα 8:30 μ.μ στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών οι κάτοχοι γεωτρήσεων που ενδιαφέρονται για την άδεια χρήσης νερού για το άνοιγμα των προσφορών.

Από τον Αγροτικό Σύλλογο



Ενα video, όλα τα λεφτά!!!! "Σκασμός Αντωνάκη μου"

Ενα απόσπασμα από την ταινία "Η Δε γυνή να φοβείται τον Άντρα" με πρόσωπα πολιτικών.
Η δουλειά του ψαλιδοχέρη... φοβερή. Ένα Video όλα τα λεφτά.




Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ανακοινώθηκαν αργά χθες το βράδυ από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τα ονόματα των υπηρεσιακών υπουργών.
Αποτελείται από 16 υπουργούς, χωρίς υφυπουργούς, οι οποίοι είναι κυρίως καθηγητές ΑΕΙ, τέως υπουργοί και διπλωμάτες.

Αναλυτικά η σύνθεση: .........


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Παναγιώτης Πικραμμένος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Παύλος Αποστολίδης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αντώνιος Μανιτάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γεώργιος Ζαννιάς

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Πέτρος Μολυβιάτης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Φράγκος Φραγκούλης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ιωάννης Στουρνάρας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Γρηγόριος Τσάλτας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Σίμος Σιμόπουλος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Αντώνιος Ρουπακιώτης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Χρήστος Κίττας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ναπολέων Μαραβέγιας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΩΜΑΤΩΝ
Χρήστος Γεραρής

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ελευθέριος Οικονόμου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τατιάνα Καραπαναγιώτη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αντώνιος Αργυρός

Η Ντόρα στο κεφαλόσκαλο του ρετιρέ της «πολυκατοικίας»

«Στην πολιτική και τον έρωτα μη λες ποτέ», διατείνεται το ρητό. Ούτε καν στις ιστορίες πολιτικού μίσους «αντέχει» το «ποτέ», όπως δείχνει η επικείμενη επάνοδος της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

Έπειτα από έντονες παρασκηνιακές «ζυμώσεις», αντικείμενο των οποίων ήταν οι όροι της συστράτευσής της με το κόμμα του κ. Σαμαρά, η κυρία Μπακογιάννη βρίσκεται πλέον στο κεφαλόσκαλο του ... μεγάλου διαμερίσματος, του ρετιρέ της «γαλάζιας πολυκατοικίας».
Αυτή η εξέλιξη συνιστά το πρώτο «ναι» στο ............

προσκλητήριο του κ. Σαμαρά για συσπείρωση της Κεντροδεξιάς, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου.

Από τη Συγγρού διοχετεύθηκε η πληροφορία ότι, εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, η κυρία Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου Επικρατείας. Σημαντικό θέμα – ενδεχομένως και ακανθώδες- είναι βεβαίως και ο αριθμός των συνεργατών της, οι οποίοι θα καταλάβουν εκλόγιμες θέσεις στις λίστες.

«Επονται κι άλλες γέφυρες»

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τόνιζαν ότι επίκεινται θεαματικές εξελίξεις και στους υπόλοιπους «χώρους» της κεντροδεξιάς «πολυκατοικίας». Προαναγγέλλουν έτσι κινήσεις προς το ΛΑΟΣ, αλλά και προς τους υπόλοιπους – πέραν της κυρίας Μπακογιάννη- «φιλελεύθερους» που έχουν εξοβελιστεί από αυτό.

Δεν δείχνει πάντως διατεθειμένος να παραλάβει ... κανένα προσκλητήριο ο Πάνος Καμμένος. «Εμείς δεν ανήκουμε σε καμία πολυκατοικία- εμείς είμαστε γλάροι» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Στη προσέγγιση του κ. Σαμαρά με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο μια πολύ «νωπή» μεταξύ τους συζήτηση. Αυτή, σύμφωνα με ορισμένες πηγές ήταν τηλεφωνική και κατ' άλλες – περισσότερο επίμονες - πληροφορίες έγινε με συνάντηση, στο γραφείο κοινού φιλικού τους προσώπου.

Οποιαδήποτε μορφή κι να είχε, πάντως, η απ' ευθείας επικοινωνία ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και την αρχηγό της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ήταν η πρώτη από τον Μάϊο του 2010. Τότε η Ντόρα Μπακογιάννη διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Μάϊος του 2012, λοιπόν, «ακυρώνει» τον Μάϊο του 2010.

Οικογένεια υπέρ επιστροφής

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το οικογενειακό περιβάλλον της κυρίας Μπακογιάννη την πίεσε εντόνως να ... πάρει το δρόμο της επιστροφής. Για αυτό «εργάστηκαν», ο πατέρας της Κώστας Μητσοτάκης, ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης, αλλά και ο αδελφός της Κυριάκος, ο οποίος επανεξελέγη πρώτος με τη Νέα Δημοκρατία στη Β' Αθήνας.

Πάνω από όλα, όμως, την κυρία Μπακογιάννη τη ωθεί προς τη Νέα Δημοκρατία ο πολιτικός ρεαλισμός. Η Δημοκρατική Συμμαχία απέτυχε να μπει στη Βουλή. Στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου, θα ήταν ασφυκτική η πίεση την οποία θα δεχόταν η ΔΗΣΥ και το «κοινό» της από τη Νέα Δημοκρατία. Η κυρία Μπακογιάννη θα κινδύνευε να μείνει στο περιθώριο του πολιτικού σκηνικού.

Η «απειλή του ΣΥΡΙΖΑ» σε συνάρτηση με το προσκλητήριο Σαμαρά για μια «συσπειρωμένη, ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά», ακόμη κι αν δεν συνιστούσε επαρκές κίνητρο για την επιστροφή παρέχει ένα καλό λόγο για την αιτιολόγησή της.

Η ανάμνηση του παλιού .... σφουγγαριού

Θετικές και αρνητικές είναι οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, για την επιστροφή της κυρίας Μπακογιάννη. Την ώρα που στο Διαδίκτυο ... ανθούν ειρωνικά και ενίοτε «βιτριολικά» σχόλια σε βάρος της, άλλα στελέχη τονίζουν ότι η επάνοδος Μπακογιάννη είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, για όλη την παράταξη.

Πολύ νωπά είναι πάντως τα σκληρά λόγια που «αντάλλαξαν» Νέα Δημοκρατία και ΔΗΣΥ, καθώς και οι βαριές εκφράσεις της κυρίας Μπακογιάννη σε βάρος του κ. Σαμαρά και του κόμματός του (εφεξής και κόμματός της, πάλι). Εν ολίγοις το κακό, «πολεμικό» κλίμα δεν παραπέμπει μόνο στο 1993, τον κ. Συμπιλίδη και την ιστορική «βεντέτα» ανάμεσα στην οικογένεια Μπακογιάννη και τον κ. Σαμαρά. Το κλίμα ήταν «πολεμικό» μέχρι χθες.

Εν κατακλείδι, «ποτέ μη λες ποτέ»... Έπειτα από την επικράτησή του σε βάρος της κυρίας Μπακογιάννη, στη μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει: «Ό,τι είπαμε μέχρι τώρα το σβήνω με σφουγγάρι». Τώρα το... σφουγγάρι καλείται να σβήσει λόγια περισσότερο βαριά και πολύ πρόσφατα. Το παλιό «σφουγγάρι» δεν δούλεψε πολύ καλά, ούτε στη μία πλευρά ούτε στην άλλη. Ο χρόνος θα δείξει τι θα κάνει το νέο...

Τα φετινά εκκαθαριστικά καταργούν το αφορολόγητο

Σε σκοτσέζικο ντους αποδεικνύεται για τους Έλληνες φορολογουμένους η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φέτος. Το μειωμένο αφορολόγητο, τα κατά πολύ υψηλότερα τεκμήρια, η δυσανάλογα μικρότερη παρακράτηση φόρου μέσα στο 2011, οι αλλαγές στις αποδείξεις και οι μειώσεις στις φοροαπαλλαγές έκαναν τα πρώτα 40.000 εκκαθαριστικά, που ήδη εκδόθηκαν από το ΚΕΠΥΟ προς όσους τόλμησαν ήδη να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά, κάτι παραπάνω από τσουχτερά: ............

6 στα 10 είναι χρεωστικά, με μέσο φόρο κοντά στα 1.350 ευρώ, ενώ
μόλις 1 στα 10 είναι πιστωτικό, με μέση επιστροφή φόρου περί τα 800 ευρώ.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο λόγος του καταβλητέου φόρου προς τις επιστροφές είναι στο 9 προς 1 (32 εκατομμύρια ευρώ προς 3,5 εκατομμύρια).

Από τους λόγους, που αναφέραμε, σχετικά με την κατακόρυφη φορολογική επιβάρυνση, ο κυριότερος είναι τα τεκμήρια, τα οποία – σε συνδυασμό με τις δραματικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των απαιτούμενων αποδείξεων – στην ουσία καταργούν το αφορολόγητο ακόμα και των 5.000 ευρώ. Δηλαδή, πολλοί φορολογούμενοι φορολογούνται πλέον από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους!

Επιπλέον, καλούνται να πληρώσουν και πρόστιμο 10%, επειδή δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες για το τεκμαρτό εισόδημά τους αποδείξεις. Έτσι, οδηγούμαστε στο φετινό παράδοξο, ότι – παρά τη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους – οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα πληρώσουν πολύ υψηλότερο φόρο.

24h

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.