Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Συνάντηση Αδαμόπουλου - Τατούλη για τα πρόστιμα στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον αιγιαλό της Μεσσηνίας

Την Τρίτη 29 Μαϊου 2012 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δ. Αδαμόπουλου και των μελών του Δ.Σ. κ.κ. Δ. Γυφτέα και Ν. Μπελογιάννη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τάτουλη.

Θέμα της συνάντησης ήταν το σοβαρό ...........

πρόβλημα που έχει προκύψει με τα δυσβάστακτα πρόστιμα που επιβάλλονται στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον αιγιαλό της Μεσσηνίας.

Ξεκινώντας τώρα η τουριστική περίοδος, που δυστυχώς έχει μικρή διάρκεια, παρατηρείται μία σειρά αυστηρών ελέγχων σε καταστήματα, χωρίς καθόλου ανοχή των κρατικών υπηρεσιών απέναντι στους επαγγελματίες, που τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν ζωντανές στις επιχειρήσεις τους, προσφέροντας παράλληλα καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους επισκέπτες αλλά και τους πολίτες της Μεσσηνίας.

Επιβάλλεται λοιπόν η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των υπηρεσιών προκειμένου σε μια “συμφωνία κυρίων” να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλους, με στόχο την τουριστική αυτή περίοδο να μην προκύψουν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα ήδη υπάρχουν, αλλά ο τουρισμός να σταθεί εφαλτήριο για μια καλύτερη περίοδο ανάπτυξης του νομού μας.

Η ΔΕΗ εισπράττει παράνομα χαράτσι, που έχει καταργηθεί με νόμο!!!

Παράνομα και χωρίς οι καταναλωτές να έχουν ιδέα τι πληρώνουν, η ΔΕΗ εισπράττει δικό της "χαράτσι" το οποίο αναφέρεται στους λογαριασμούς της σαν " ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ -Ν.2773/99 άρθρο 29" το οποίο το υπολογίζει με άγνωστο ποσοστό επί της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος!

Υποτίθεται ότι με τα χρήματα αυτά (κανείς δεν γνωρίζει πόσα συγκεντρώνονται κάθε φορά...) καλύπτονται όσοι είναι εντεταγμένοι στο "κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ" κ.λ.π.
Δηλαδή και αυτή την ευνοϊκή ρύθμιση για κάποια ομάδα πολιτών την επιβαρύνονται οι υπόλοιποι!!!

Το άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, όμως, έχει ..........

καταργηθεί από τον Αύγουστο του 2011, με νεότερο νόμο που έχει δημοσιευθεί κανονικά και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως! (Νομος 4001 179 Α 22/8/2011)

Αυτό σημαίνει ότι η είσπραξη του "χαρατσιού" αυτού είναι -τουλάχιστον τυπικώς- παράνομη και εφ όσον ασκηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί στην επιστροφή των παρακρατηθέντων παρανόμως χρημάτων. ( εκτός αν σπεύσει η "κυβέρνηση" να καλύψει την παρανομία με νομικά εφευρήματα...)

Το θέμα το έφερε στην δημοσιότητα τον Μάρτιο ο Γιώργος Παπαδάκης στο πρωϊνό ΑΝΤ1 και μέχρι σήμερα η ΔΕΗ κάνει το κορόϊδο και εξακολουθεί να χρεώνει τον κόσμο με το παράνομο πλέον χαράτσι.

Παρακάτω σας δείχνουμε το σημείο του Λογαριασμού στο οποίο χρεώνεται το παράνομο χαράτσι και απόσπασμα από το Νόμο 4001 με τον οποίο έχει καταργηθεί.



ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΚ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΑΡΑΤΣΙ (Κλίκ) ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

Ακολουθεί το απόσπασμα από το ΦΕΚ (όλο το ΦΕΚ είναι 100 σελίδες). Εμείς σας δείχνουμε τις δυο επίμαχες. Την πρώτη με τα στοιχεία του ΦΕΚ και την σελίδα 97 (3889) με την καταργούμενη διάταξη.



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ.


ΕΚΦΩΝΗΣΗ



ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ....



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΧΗΜΕΙΑ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΧΗΜΕΙΑ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ.


ΕΚΦΩΝΗΣΗ




ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ....



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ.


ΕΚΦΩΝΗΣΗ



ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ....



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ.


ΕΚΦΩΝΗΣΗ



ΟΙ Λύσεις....



ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Γενιά του 1992»

Στο πλαίσιο της 20ης επετείου της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει ένα Διαγωνισμό δημιουργικότητας 20χρονων με τίτλο "Γενιά του 1992" (Generation1992). Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 11 Απριλίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.

Όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί το 1992 και ..............

είναι πολίτες της ΕΕ μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους, μέσα από ένα άρθρο, ένα βίντεο, μια φωτογραφία, μια γελοιογραφία ή εφαρμογές για smartphones, για το πώς λειτουργεί για τους ίδιους η ενιαία αγορά. Παράλληλα, καλούνται να λάβουν συμμετοχή επιλέγοντας μια από τις 4 θεματικές κατηγορίες (α. Παιδεία και ιδιότητα του πολίτη, β. Εργασία και επιχειρηματικότητα, γ. Πολιτισμός και αναψυχή, καθώς και δ. Καταναλωτές και περιβάλλον).

Οι 20 τελικοί υποψήφιοι θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στην εβδομάδα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς που διοργανώνεται στις Βρυξέλλες και θα ξεναγηθούν στους χώρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, οι πέντε νικητές για κάθε μορφή δημιουργικής έκφρασης θα έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων στις Βρυξέλλες ή αλλού. Παράλληλα, κάθε μήνα από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012, θα απονέμεται με κλήρωση ένα τα παρακάτω δώρα (InterRail, iPod Touch 8GB, κουπόνια για αγορές online αξίας 100 €).

Μέσω του δημιουργικού αυτού Διαγωνισμού, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να μάθουν περισσότερα για τα επιτεύγματα της ενιαίας αγοράς, αλλά και να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις ιδέες τους σχετικά με το τι σημαίνει γι' αυτούς η ενιαία αγορά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να ακούσει και να χρησιμοποιήσει δημιουργικές συμμετοχές, προκειμένου να προσελκύσει άλλους νέους σε μελλοντικές επικοινωνιακές καμπάνιες.

Το συγκεκριμένο project έχει, ωστόσο, ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς απευθύνεται σε μια ηλικιακή ομάδα που δε συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς.
Επίσης, υπάρχει blog (http://www.generation1992.eu/en/blogs) στο οποίο αναρτώνται απόψεις, ιδέες και συνεντεύξεις σχετικά με την Ενιαία Αγορά. Μέσα από το συγκεκριμένο blog δίνεται η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί και κάνει σχόλια (comments) και να συμμετέχει με τον τρόπο αυτό σε συζητήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Διαγωνισμό μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.generation1992.eu/el/home

Απόφαση Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τα πρατήρια Υγρών καυσίμων.

Με την υπ. αρ. αριθ. πρωτ. Φπρατ/2097/30-05-2012Απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τίτλο «Εκ περιτροπής διανυκτέρευση για τις καθημερινές, Κυριακές και αργίες, καθώς και εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία κατά τις Κυριακές και αργίες των πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων Ν. Μεσσηνίας, για το χρονικό διάστημα από 01-05-2012 έως 30-09-2012», καθορίζεται η λειτουργία των εκ περιτροπής διανυκτερευόντων πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων Ν. Μεσσηνίας για τις καθημερινές, Κυριακές και αργίες, καθώς και των πρατηρίων που θα λειτουργούν ημερησίως εκ περιτροπής κατά τις Κυριακές και αργίες, όπως οι συνημμένες καταστάσεις, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εν λόγω απόφασης, για το χρονικό διάστημα από 01-05-2012 έως 30-09-2012, σύμφωνα και με την εισήγηση του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων Ν. Μεσσηνίας, ως εξής: .........

1. Η εκ περιτροπής διανυκτέρευση πρατηρίων υγρών καυσίμων κατά τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις Κυριακές και αργίες θα διαρκεί κατά τους θερινούς μήνες (Μάιο -Σεπτέμβριο) από ώρα 22:30 έως και 24:30,σύμφωνα με το άρθρο 37,παρ.2 εδάφιο ββ του Ν.4062/2012.
2. Η εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων κατά τις Κυριακές και αργίες θα διαρκεί κατά τους θερινούς μήνες από ώρα 06:00 π.μ μέχρι 22:30 μ.μ.
3. Στον αριθμό των εκ περιτροπής διανυκτερευόντων πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων Ν. Μεσσηνίας για τις καθημερινές, Κυριακές και αργίες, καθώς και στον αριθμό των πρατηρίων που θα λειτουργούν ημερησίως εκ περιτροπής κατά τις Κυριακές και αργίες, περιλαμβάνονται υποχρεωτικά τα πρατήρια καυσίμων που έχουν εγκατεστημένους αυτόματους πωλητές ,όπως οι συνημμένες καταστάσεις, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσης
4. Οι πρατηριούχοι υποχρεούνται να αναρτήσουν, με δική τους ευθύνη, τις καταστάσεις διανυκτερεύσεων και ημερήσιας λειτουργίας κατά τις Κυριακές και αργίες σε εμφανές μέρος των πρατηρίων τους.
Η ημερήσια λειτουργία κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 06.00 π.μ. έως τις 22.30 μ.μ. των πρατηρίων υγρών καυσίμων Ν. Μεσσηνίας είναι ελεύθερη.
Η ισχύς της εν λόγω απόφασης αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης της θερινής περιόδου και μέχρι τη λήξη αυτής , ήτοι από 01-05-2012 έως 30-09-2012.
Στο παρόν Δελτίο Τύπου επισυνάπτονται οι καταστάσεις διανυκτερεύσεων και λειτουργίας πρατηρίων κατά τις Κυριακές και αργίες, που αποτελούν αναπόσπαστο μέλος της Aπόφασης.



ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ.


ΕΚΦΩΝΗΣΗ



ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ....



ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΧΗΜΕΙΑ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΧΗΜΕΙΑ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ.


ΕΚΦΩΝΗΣΗ




ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ....



ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ.


ΕΚΦΩΝΗΣΗ



ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ....



ΘΕΜΑΤΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ.


ΕΚΦΩΝΗΣΗ



ΟΙ Λύσεις....



ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ: 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ για SITE και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες

Το ποσό των 3 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την «Ανάδειξη εκθεμάτων μέσω διαδραστικών ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών για το Πολεμικό Μουσείο».

Το έργο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει υπηρεσίες ψηφιοποίησης,τεκμηρίωσης και ανάπτυξης εφαρμογών διαχείρισης του υλικού του αρχείου του Πολεμικού Μουσείου, ανάπτυξη διαδικτυακού τόπου, υπηρεσίες προβολής του έργου κ.ά.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των...........

προσφορών είναι η 23η Ιουλίου.

bankWars

Εκτός αγοράς ένας ακόμη προμηθευτής ρεύματος

Eκτός Μητρώου Προμηθευτών έθεσε ο ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) την Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή ΑΕ, η οποία διαθέτει περίπου 200 πελάτες.

Οπως ανακοίνωσε ο Λειτουργός της Αγοράς, οι ...........

πελάτες της ελληνικής θα εκπροσωπούνται για τους επόμενους τρεις μήνες από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου, δηλαδή τη ΔΕΗ, από αύριο 30.05.2012 και ώρα 00:00, ενώ η ΡΑΕ με ανακοίνωσή της καλεί σε ακρόαση δύο προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους προς τους παραγωγούς ρεύματος και τον διαχειριστή του δικτύου, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ανάκλησης των αδειών της.

Παράλληλα, η Αρχή αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες παρόμοιες διαδικασίες και για τους άλλους συμμετέχοντες που φέρονται να έχουν οικονομικές υποχρεώσεις έναντι του διαχειριστή και του λειτουργού της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προκύπτει από τους πρώτους ελέγχους των στοιχείων, για τη μεγάλη πλειοψηφία των εταιρειών προμήθειας, υπάρχουν μικρά χρέη, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις αμφισβητούνται ή δεν αναγνωρίζονται από τις εταιρείες ως ληξιπρόθεσμα. Σε κάθε περίπτωση, τα χρέη αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα μεγάλα φέσια που άφησαν πίσω τους τα δύο κανόνια σε Hellas και Energa και το κανόνι της Vivid που ακολούθησε. Το μεγαλύτερο ποσό που φέρεται να οφείλει εταιρεία δεν ξεπερνά το 1 έως 2 εκατ. ευρώ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η ΡΑΕ αναμένεται να ξεκινήσει τις κλήσεις των εταιρειών, που φέρονται να έχουν - έστω και μικρά - ανοίγματα προς τον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και το ΛΑΓΗΕ, ώστε να παρουσιάσουν τις απόψεις τους. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των ακροάσεων θα ληφθούν και τα επόμενα μέτρα.

Kerdos

18 συνδυασμοί συμμετέχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου στη Μεσσηνία

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Μεσσηνία.

Ο τελικός αριθμός κομμάτων ανέρχεται σε 18 και είναι 5 λιγότεροι σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Αναλυτικά τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που θα βρείτε στα εκλογικά τμήματα είναι:





Νέα Δημοκρατία

ΣΥ.ΡΙΖ.Α

ΠΑΣΟΚ

Ανεξάρτητοι Έλληνες

ΚΚΕ

Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή

Δημοκρατική Αριστερά

Οικολόγοι Πράσινοι

ΛΑ.Ο.Σ.

Ένωση Κεντρώων

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Κόμμα Πειρατών Ελλαδας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ - ΔΡΑΣΗ - ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (Συνεργασία 3 κομμάτων)

Κοινωνία Πολιτική παράταξη συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Κ.Κ.Ε (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ

Εθνική Ελπίδα

Παναθηναϊκό Κίνημα

Δημοσκόπηση της GPO. Στήθος στήθος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ενα προβάδισμα του 1,3% φαίνεται να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα δημοσκόπηση της GPO. Τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν 23,4% και 22,1% αντίστοιχα.

Η δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιείται για την εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, στην τηλεοπτικό σταθμό MEGA, καταγράφει σταθεροποίηση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ το οποίο παραμένει ακόμη τρίτο κόμμα.
Στην ίδια σφυγμομέτρηση καταγράφεται .............

και η καθοδική πορεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου και της Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών.

Ποιο κόμμα θεωρείται πιο έτοιμο να κυβερνήσει
ΝΔ 33,1%
ΣΥΡΙΖΑ 16,1%
ΠΑΣΟΚ 10,4%

Ποιον θεωρείται καταλληλότερο Πρωθυπουργό
Σαμαρά 22,7%
Τσίπρα 19,1%
Βενιζέλο 19,1%

Πρόθεση Ψήφου
ΝΔ 23,4%
ΣΥΡΙΖΑ 22,1%
ΠΑΣΟΚ 13,5%
ΑΝΕΛ 7,4%
ΚΚΕ 5,9%
ΔΗΜΑΡ 5,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,2%
Δημιουργία Ξανά/Δράση 2,6%
ΛΑΟΣ 2%
Οικολόγοι 0,5
Άλλο 2,6
Αναποφάσιστοι 9,4%

Παράσταση νίκης
ΝΔ 56,6%
ΣΥΡΙΖΑ 33,6%

Συσπείρωση ΝΔ 89,3% και κερδίζει
66,7% της ΔΗΣΥ
16,4 % του ΛΑΟΣ
14,9% των ΑΝΕΛ
5,3% του ΠΑΣΟΚ
1,6% του ΣΥΡΙΖΑ
4% της ΧΑ

Συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ 79,7% και κερδίζει
17% των ΑΝΕΛ
1,8% της ΝΔ
18,2% της ΧΑ
4% του ΠΑΣΟΚ
16,2% του ΚΚΕ
21,4%της ΔΗΜΑΡ

Bankwars

Ψηφοφορία: Θα ψήφιζες πάλι το ίδιο κόμμα, στις επόμενες εκλογές;

Το ερώτημα που σας θέτουμε σε αυτή την δημοσκόπηση είναι απλό και αφορά τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου που έρχονται.
Παρακαλούμε απαντήστε με ειλικρίνεια.
Ο σκοπός είναι να δούμε την τάση όσο περισσότερων ψηφοφόρων γίνεται.

Η Ψηφοφορία κλείνει σήμερα 31 Μαΐου και ώρα 23:59

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να ψηφίσετε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ενώ δεν έχετε δικαίωμα να αλλάξετε την ψήφο σας.

Ευχαριστούμε.






Δύσπιστοι στις ηλεκτρονικές αγορές οι Έλληνες καταναλωτές

Μεταξεταστέα στο θέμα των διαδικτυακών πωλήσεων, αλλά και της χρήσης του ίντερνετ, μένει η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της ΣΕΛΠΕ Euromonitor International «Τεχνολογία και Λιανικές Πωλήσεις: Η Ανάπτυξη των Διαδικτυακών Πωλήσεων στην Ευρώπη».

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ο Έλληνας .........

καταναλωτής εμπιστεύεται λιγότερο τις συναλλαγές, μέσω ίντερνετ και είναι λιγότερο εξοικειωμένος με τη χρήση του υπολογιστή, σε σχέση με τους αντίστοιχους χρήστες στην Ευρώπη.
Αν και η πορεία των online πωλήσεων παρουσιάζει μεγάλη αύξηση, τα τελευταία χρόνια, δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με τις αγορές των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης και, κυρίως, της Βόρειας Ευρώπης. Όπως αναφέρεται στην έρευνα, η Ελλάδα βρίσκεται στη τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, με τη Μ. Βρετανία και τις χώρες της Σκανδιναβίας να ηγούνται της κατάταξης.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν 9%, το 2011, σε σχέση με το 2010. Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις στη Μ. Βρετανία τρέχουν με αμείωτο ρυθμό και, για το 2011, σημείωσαν αύξηση 19%. Άλλες χώρες, που παρουσιάζουν αξιοσημείωτο ενδιαφέρον, είναι η Πορτογαλία, που σημείωσε αύξηση 23% και η Ιταλία, που σημείωσε αύξηση 22%, ενώ η Πορτογαλία αποτελεί μία δυναμική αγορά, όπου οι καταναλωτές φαίνεται να βρίσκουν λύσεις, εν μέσω κρίσης στα πιο οικονομικά προϊόντα, που προσφέρονται μέσω ίντερνετ.

Αναφορικά με τη χώρα μας, αυτά τα ποσοστά εξηγούνται, αν ληφθεί υπόψη «η ελλιπής γνώση, μαζί με άλλους παράγοντες, όπως τα μεγάλα έξοδα αποστολής, που, τις περισσότερες φορές, καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές, αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη αυτού του τομέα», όπως τονίζεται στην έρευνα.

«Επιπλέον, σημαντικό μερίδιο έχει και η κουλτούρα του Έλληνα καταναλωτή να εμπιστεύεται περισσότερο το προϊόν, που έχει μπροστά του και να προτιμά τις επισκέψεις στα κοντινά καταστήματα. Παρόλα αυτά, η εικόνα αυτή φαίνεται να αντιστρέφεται, τα τελευταία έτη, ιδιαίτερα με τη νέα γενιά, που αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες, όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου, αλλά και του e-επιχειρείν. Σημαντικό εμπόδιο, τα τελευταία χρόνια, αποτελεί η ραγδαία αύξηση της ανεργίας στους νέους, που αγγίζει το 50% (το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη), η έλλειψη επιδοτήσεων από πλευράς του κράτους, αλλά και των επενδύσεων από πλευράς επιχειρηματιών, γενικότερα.

Ο Έλληνας καταναλωτής κατά μέσο όρο δεν ξοδεύει περισσότερα από 30 ευρώ/έτος για διαδικτυακές αγορές, ενώ αντίστοιχα ένας καταναλωτής στη Μ. Βρετανία ξοδεύει το εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα ποσό των 530 ευρώ/έτος, που αντιστοιχεί στο 3,6% της συνολικής καταναλωτικής του δαπάνης. Μία σύγκριση στο μέσο εισόδημα δεν ανταποκρίνεται στα προαναφερθέντα νούμερα, καθώς ο μέσος εργαζόμενος στην Ελλάδα κερδίζει 17% λιγότερα χρήματα από τον αντίστοιχο εργαζόμενο στο Ηνωμένο Βασίλειο (2011), με τις προβλέψεις, για το 2012, να είναι ακόμα πιο δυσοίωνες για την Ελλάδα.

Η απάντηση βρίσκεται στον πραγματικό αριθμό των εργαζομένων, σε αναλογία με τον πληθυσμό, καθώς η ανεργία καλπάζει στην Ελλάδα, στην ανασφάλεια, που κυριαρχεί για το αύριο και στην εξοικείωση, που νιώθει ο καταναλωτής στη Β. Ευρώπη, όταν κάνει μια συναλλαγή.

Τέλος, σημαντική αναφορά πρέπει να γίνει και στη χρήση του πλαστικού χρήματος, καθώς προαπαιτείται η κατοχή χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας για μία online αγορά. Αν και οι Έλληνες ήταν ο πλέον σπάταλος λαός, τη τελευταία δεκαετία, μέσω της χρήσης των πιστωτικών καρτών (Creditcards), τα τελευταία δύο χρόνια, κάτι τέτοιο φαντάζει ουτοπία, με τις καταναλωτικές δαπάνες να έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και με τις τράπεζες να αρνούνται να προμηθεύσουν τους πελάτες τους με πιστωτικές κάρτες.

Από την άλλη μεριά, η ύπαρξη χρεωστικών καρτών (Debitcards) αποτελεί μία σημαντική λύση στα χέρια των καταναλωτών, αλλά η αποδυνάμωση των εισοδημάτων και η μη εξοικείωση με πληρωμή τέτοιων ειδών καρτών, αποτελεί μειονέκτημα για την αγορά, μέχρι στιγμής, αλλά ο συγκεκριμένος τομέας είναι ελπιδοφόρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των συναλλαγών με πιστωτική κάρτα στην Ελλάδα μειώθηκε, το 2011, κατά 8%. Αντιθέτως, οι συναλλαγές με χρεωστική κάρτα έδειξαν σημαντική άνοδο, κάτι που αποδεικνύει ότι οι Έλληνες καταναλωτές χρησιμοποιούν το διαθέσιμο εισόδημα για τις αγορές τους. Η συγκεκριμένη τάση θα σημειώσει μεγάλη αύξηση, μέσα στην επόμενη πενταετία και αυτό αναμένεται να αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα στις διαδικτυακές αγορές.

Για το 2012, οι διαδικτυακές πωλήσεις προβλέπεται να αυξηθούν κατά 8% στην Ελλάδα, ενώ η Πορτογαλία, η Iσπανία και η Ιταλία, θα σημειώσουν διψήφιο αριθμό ανάπτυξης. Χαρακτηριστικό πάντως είναι οτι σχεδόν όλες οι χώρες της Ε.Ε. θα κινηθούν σε θετικούς ρυθμούς, κάτι που προμηνύει τη δυναμικότητα αυτού του καναλιού. για την επόμενη πενταετία.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι πωλήσεις, μέσω διαδικτύου, αυξάνονται ραγδαία στις αναπτυγμένες χώρες, ενώ θα αποτελέσουν το σήμα κατατεθέν στις ήδη αναπτυσσόμενες. Επισημαίνεται ότι οι προοπτικές για την εκμετάλλευση του διαδικτύου έχουν υπερδιπλασιαστεί, τα τελευταία δύο χρόνια, ειδικά με την ανάπτυξη των έξυπνων κινητών», όπως επισημαίνεται στην έρευνα.

motnews.gr

Τα σχόλια δικά σας......

Το παρακάτω μας το έστειλε αναγνώστης μας.

Ενα απόκομμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία του έτους 1995, ενός άρθρου που αρχικά είχε δημοσιευτεί 50 χρόνια πριν, δηλαδή το 1945, αμέσως μετά τον πόλεμο.

Τα σχόλια δικά σας.

Δείτε το δημοσίευμα.....




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Peter Carl Fabergé

Ο Πέτερ Καρλ Φαμπερζέ (ρωσικά: Карл Густавович Фаберже, αγγλικά: Peter Carl Fabergé, 1846 – 1920) ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Ρώσους χρυσοχόους, κοσμηματοποιούς και σχεδιαστές διακοσμητικών μικροτεχνημάτων.

Ο Φαμπερζέ, Γάλλος Ουγενότος στην ...........

καταγωγή, γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας στις 30 Μαΐου 1846. Ο πατέρας του Γκυστάβ Φαμπερζέ (Gustave Fabergé, 1814 - 1893) είχε ήδη εγκατασταθεί ως χρυσοχόος στην Αγία Πετρούπολη από το 1842, ασχολούμενος με τη σχεδίαση και την κατασκευή περίτεχνων διακοσμητικών αντικειμένων, παράδοση που συνέχισε ο γιος του Πέτερ Καρλ Φαμπερζέ, όταν κληρονόμησε την οικογενειακή επιχείρηση το 1870.

Ο Φαμπερζέ απέκτησε την πρώτη του μόρφωση στην Αγία Πετρούπολη, ενώ αργότερα σπούδασε στη Σχολή Τεχνών και Χειροτεχνημάτων της Δρέσδης στη Γερμανία, όπου είχε εγκατασταθεί αρχικά η οικογένειά του το 1860 και στη συνέχεια στην Εμπορική Σχολή Schloss του Παρισιού. Μέχρι το 1872 ταξίδευε συνεχώς και μελετούσε, όταν σε ηλικία 26 ετών επέστρεψε στην Αγία Πετρούπολη και νυμφεύθηκε την Augusta Julia Jacobs.

Στα επόμενα χρόνια, βοηθούμενος από τους γιους του και τους συνεργάτες του, με επικεφαλής τον Ελβετό τεχνίτη Φρανσουά Μπερμπάουμ, ο Φαμπερζέ αναγνωρίστηκε σύντομα ως εξέχων σχεδιαστής και απέκτησε υψηλή πελατεία μεταξύ των ευρωπαϊκών βασιλικών Αυλών.

Ο Φαμπερζέ ειδικεύτηκε και άρχισε να φιλοτεχνεί περίτεχνα διακοσμητικά αντικείμενα σε πολύτιμα και ημιπολύτιμα υλικά, όπως χρυσό, ασήμι, μαλαχίτη, νεφρίτη (ζαντ), λαζούρι και πολύτιμους λίθους, εμπνευσμένα από τις διακοσμητικές τέχνες που άκμασαν επί Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ στη Γαλλία.
Φαμπερζέ: Μικροτέχνημα κορνίζας

Το εργαστήριο του Φαμπερζέ έγινε σύντομα διάσημο με τις πρωτότυπες δημιουργίες του, όπως ανθρώπινες φιγούρες, κορνίζες, άνθη, κομψοτεχνήματα με ζώα και κυρίως τα περίφημα αυτοκρατορικά Πασχαλινά Αυγά, φιλοτεχνημένα από πολύτιμα μέταλλα και πολύτιμους λίθους, που γοήτευσαν τη ρωσική και τις άλλες βασιλικέ Αυλές και κατέκτησαν τις αγορές της Ευρώπης.

Ο τσάρος Αλέξανδρος Γ΄ παρήγγειλε το πρώτο από τα αυγά αυτά για την τσαρίνα Μαρία Φιοντόροβα το 1884, ενώ ο διάδοχός του Νικόλαος Β΄ συνέχισε την παράδοση, παραγγέλλοντας στον Οίκο Φαμπερζέ δύο αυγά κάθε χρόνο, ένα για τη μητέρα του και ένα για τη σύζυγό του αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα. Η παράδοση αυτή συνεχίστηκε μέχρι την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία. Μέχρι την επανάσταση είχαν κατασκευαστεί 54 πασχαλινά αυγά Φαμπερζέ και κανένα από αυτά δεν ήταν ίδιο με άλλο.

Από το 1882 μέχρι το 1917, ο Οίκος Φαμπερζέ, με έδρα την Αγία Πετρούπολη και ανεξάρτητα εργαστήρια στη Μόσχα, στην Οδησσό, στο Κίεβο και στο Λονδίνο, με 500 υπαλλήλους στο προσωπικό του, δημιούργησε γύρω στις 200.000 πολύτιμα μικροτεχνήματα.

Ο Φαμπερζέ, διεθνώς πλέον γνωστός, παρουσίασε τα έργα του το 1882 στην Πανρωσική Έκθεση της Μόσχας, το 1885 στην Έκθεση της Νυρεμβέργης, όπου πήρε το χρυσό μετάλλιο για τα αντίγραφά του των σκυθικών θησαυρών, ενώ το 1900 εκπροσώπησε τη Ρωσία στην Παγκόσμια Έκθεση των Παρισίων.

Το 1881, η κεντρική επιχείρηση επεκτάθηκε και μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, όπου είναι και σήμερα, στην Οδό Μπολσάγια Μόρσκαγια (Bolshaya Morskaya ulitsa) της Αγίας Πετρούπολης. Η αίθουσα του ισογείου, με τους κόκκινους γρανιτένιους στύλους, είναι και σήμερα εκθεσιακός χώρος.

Τα εργαστήρια Φαμπερζέ συνέχισαν να δημιουργούν τα πολύτιμα διακοσμητικά μικροτεχνήματά τους μέχρι τη Ρωσική Επανάσταση του 1917, οπότε η νέα κυβέρνηση απαγόρευσε τη δημιουργία πολύτιμων αντικειμένων.

Ο Φαμπερζέ πέθανε εξόριστος στη Λωζάνη της Ελβετίας, από καρδιακή προσβολή, στις 24 Σεπτεμβρίου 1920. Ο γιος του Ευγένιος Φαμπερζέ (1874 – 1960) μετέφερε την τέφρα του πατέρα του, καθώς και της συζύγου του Αυγούστας που έχε πεθάνει το 1925, από τη Λωζάνη και την ενταφίασε στον τάφο της μητέρας του στο Κοιμητήριο Grand Jas στις Κάννες της Γαλλίας