Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση: Την βραδιά των εκλογών της 17ης Ιουνίου ανοίξτε και μείνετε στο Φιλιατρά News

Την βραδιά των εκλογών το Φιλιατρά News θα σας μεταδώσει πρώτο και με εγκυρότητα τα αποτελέσματα από τα 18 συνολικά τμήματα από τον Δήμο Φιλιατρών, όπως έγινε και στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Μόνο που αυτή την φορά τα αποτελέσματα θα συνοδεύονται και από .... κάτι παραπάνω....

Η Ομάδα Διαχείρισης, θα είναι σε ..........

ετοιμότητα από τις 7 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες να σας δείξει τα Exit poll που θα δείξουν τα κανάλια και μετά από 45 λεπτά με μία ώρα περίπου θα ξεκινήσουμε να σας μεταδίδουμε πρώτοι έγκυρα και έγκαιρα τα αποτελέσματα από όλα τα εκλογικά τμήματα της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών (μαζί με τα χωριά μας) τα οποία θα είναι αναλυτικότατα.
Εσείς δεν έχετε να κάνετε τίποτε άλλο εκτός από τα να ανοίξετε το Φιλιατρά News και ανα τακτά χρονικά διαστήματα να ανανεώνετε την σελίδα με το πλήκτρο F5 και να παρακολουθείτε την ροή των αποτελεσμάτων ξεχωριστά για κάθε εκλογικό τμήμα.

Πόσο αξίζει μια ζωή….

Κυπαρισσία Πέμπτη 7-6-2012, ώρα 14:00. «Νοσοκομείο ; Τρέξτε, σοβαρό τροχαίο στη Μαραθούπολη…». Σε χρόνο μηδέν κινητοποιούνται οι πάντες. Ασθενοφόρο, Γιατροί, Νοσηλευτές παραλαμβάνουν τους τραυματίες και αρχίζει ένας δραματικός αγώνας για τη διάσωσή τους αφού η κατάσταση του ενός είναι τουλάχιστον απελπιστική . Ένα παιδί 16 χρονών σε κίνδυνο !

Παγωμένη η Τοπική Κοινωνία συρρέει στο Νοσοκομείο, παρακολουθεί τον αγώνα των ιατρών και προσεύχεται….
Οι εξετάσεις, τα εργαστήρια, οι χειρουργοί, οι ..........

αναισθησιολόγοι, οι ειδικευόμενοι συγχρονίζονται με εκπληκτικό τρόπο, η κατάσταση του μικρού παιδιού σταθεροποιείται και με ασφάλεια διακομίζεται σε εξειδικευμένη μονάδα μεγάλου Νοσοκομείου.
Στα στόματα όλων υπάρχει ένα και μόνο ερώτημα :

«Τι θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε πλήρη λειτουργία ; Θα προλάβαινε να μεταφερθεί στην Καλαμάτα, Τρίπολη, στην Πάτρα, στην Αθήνα ; Οι γιατροί είναι σαφέστατοι : Το παιδί θα έχανε τη μάχη στο δρόμο …

Τρία χρόνια τώρα (ίσως και πιο πολλά) έχει ανοίξει ένα μεγάλος δημόσιος διάλογος για την «αναμόρφωση – αναδιάταξη των Μονάδων Υγείας» στη Χώρα. Οι διάφοροι μεγαλόσχημοι «σοφοί της Υγείας» έχουν πλέον αποφανθεί : «Τα μικρά Περιφερειακά Νοσοκομεία πρέπει ουσιαστικά να κλείσουν !». Οι «σοφοί της Υγείας» είναι βέβαιο ότι ουδόλως ασχολήθηκαν να μελετήσουν τι ανάγκες καλύπτει κάθε Νοσοκομείο, ποιος είναι ο τομέας ευθύνης του, ποια είναι η προσφορά του στον αγώνα για την υγεία και ασφάλεια των Πολιτών.

Όλα μπήκαν στην Προκρούστεια λογική του κόστους !
Στις (ακριβοπληρωμένες) εισηγήσεις τους φαίνεται ξεκάθαρα ότι αντί να προτείνουν λύσεις για περιορισμό της σπατάλης, την καταπολέμηση της διαφθοράς, το σπάσιμο των κυκλωμάτων, πρότειναν περιορισμό των δραστηριοτήτων των Περιφερειακών Νοσοκομείων, συρρίκνωση των δράσεών τους, αποψίλωση του διοικητικού προσωπικού, αποδυνάμωση των Ιατρικών ειδικοτήτων και τελικά την πλήρη απορρόφησή τους από τα μεγάλα νοσοκομεία !!

Όταν τους καταγγείλαμε δημόσια ότι με τις προτάσεις τους αφήνουν ακάλυπτες τεράστιες περιοχές, όταν αναδείξαμε τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται, όταν αποκαλύψαμε ότι τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι έτοιμα να ‘’επενδύσουν’’ για να καλύψουν το κενό, δεχθήκαμε επιθέσεις με ιταμό ύφος και αλαζονική νοοτροπία ότι μόνο αυτοί κατέχουν την αλήθεια, μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να ομιλούν !

Δεν το εύχομαι, αλλά αναρωτιέμαι. Άραγε θα έχουν την ίδια άποψη αν το δικό τους παιδί βρεθεί σε δύσκολη θέση και χρειαστεί άμεσα βοήθεια που δεν θα του παρασχεθεί, αφού με δική τους εισήγηση δεν θα λειτουργεί το Μικροβιολογικό, το Αιματολογικό, το Ακτινολογικό Εργαστήριο, δεν θα υπάρχει Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Χειρουργός για να το σώσουν ;

Άραγε θα επιμένουν και τότε ότι το κόστος λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι δυσανάλογα μεγάλο; Αλήθεια έχουν υπολογίσει πόσο αξίζει η ζωή του δικού τους παιδιού;

Υ.Γ
Εδώ που φτάσανε τα πράγματα για τη χώρα, είναι νομίζω η κατάλληλη στιγμή να ξαναδούμε τα πράγματα από την αρχή. Είναι καιρός να μπει μπροστά η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, να πετάξει στην άκρη τις «τεχνοκρατικές εισηγήσεις» και να εγγυηθεί ένα ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής και υγειονομικής ασφάλειας για τους πολίτες.
Η υγεία των πολιτών δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει αγοραίο προϊόν.

Πάνος Μπόζος
Μαθηματικός
Αν. Διοικητής του Γ.Ν – ΚΥ Κυπαρισσίας

Παρουσίαση βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

Παρουσίαση του νέου Βιβλίου του Δημοσιογράφου - Συγγραφέα και δικού μας ανθρώπου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου "να φοβάσαι τον Άνδρα" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 20:00 στον αύλειο χώρο του Νομισματικού μουσείου με την συμμετοχή των εκδόσεων "Άγκυρα"

Για το βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου θα μιλήσει η δημοσιογράφος Σόνια Χαϊμαντά.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί:
Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Χρήστος Βερβερούδης

Συντονίζει η εκπαιδευτικός Σταυρούλα Λύκου.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο ...........

Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, Δρ Γεώργιος Κακαβάς.
Η Διεύθυνση του Νομισματικού μουσείου είναι Ελ. Βενιζέλου 12 (Πανεπιστημίου 12)

Αξίζει το κόπο όλοι οι Φιλιστρινοί να πάτε στην εκδήλωση αυτή να τιμήσετε τον δικό μας άνθρωπο τον Φιλιατρινό Γρηγόρη Χαλιακόπουλο.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ Θ ΜΑΡΑΓΚΟΥ «BLACK ΜΠΕΕΕ...» ΣΤΗΝ ΕΤ1 ΑΥΡΙΟ 10/6/12 ΣΤΙΣ 16:40

Ενα ταξίδι τεσσάρων Ελλήνων στην πάλαι ποτέ μεγάλη Ελλάδα(Magna graecia) οι οποίοι ψάχνουν να βρούν την μοναδική σωζόμενη αρχαία ελληνική βιβλιοθήκη.

Εχει σαν θέμα την ανακάλυψη των 2.000 απανθρακωμένων παπύρων στο Ερκολάνο της νοτίου Ιταλίας, οι οποίοι περιέχουν αρχαία ελληνικά κείμενα μοναδικής αξίας.

Το ντοκιμαντέρ δείχνει την δραματική ...........

προσπάθεια των επιστημόνων να διασώσουν αυτούς τους παπύρους και να φέρουν τα αρχαία κείμενα στο φως.

Ενα ταξίδι γνώσης τεσσάρων συγχρόνων Eλλήνων που αναζητούν τους παπύρους, με σκοπό να έρθουν σε επαφή με τους προγόνους τους και να συνδεθούν με τις ρίζες τους. Ανακαλύπτουν έναν ελληνισμό που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι υπάρχει. Ενα ταξίδι γνώσης για τον καθένα μας, μέσα απο μία χιουμοριστική και ψυχαγωγική διαδρομή.

B.βραβείο φεστιβάλ ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης 2005

Σενάριο--σκηνοθεσία-- κινηματογράφηση ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ
Πρωταγωνιστούν EGISTO PESOLE--ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ
Μονταζ:CLAUDIA SPRENGER
Επεξεργασία:studio ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ
Παραγωγή:ΟΛΓΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ- ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 8-6-2012




Η επομένη των εκλογών και η ευθύνη των πολιτών!

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Εκλογές, ξανά, λοιπόν, στις 17 Ιουνίου, την άλλη Κυριακή. Εκλογές που είναι οι πλέον κρίσιμες μεταπολιτευτικά. Όσα προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι γνωστά, τα ξέρετε, τα είδατε και τα βλέπετε. Όσα θα ακολουθήσουν των εκλογών της 17ης Ιουνίου πρέπει, κυρίως, να σκεφτούμε πριν ξανα-ψηφίσουμε.

Με τη δική μας επιλογή, την απόφασή μας και την ψήφο μας, εμείς είμαστε που θα διαμορφώσουμε το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό τοπίο της επόμενης μέρας.

Ένα τοπίο που σε τίποτα δεν πρέπει να θυμίζει το...........

χθες, αλλά, ταυτόχρονα, με τίποτα δεν πρέπει να είναι γκρίζο ή μαύρο, καταστροφικό! Σύνθετο τοπίο, θα πει κάποιος, αλλά έτσι είναι! Έτσι, τουλάχιστον, είναι η διάθεση και, σε μέγιστο, μπορώ να πω, βαθμό η βούληση των πολιτών. Το χθες, με τις αγκυλώσεις και τις παθογένειες του, μέχρι πρότινος, πολιτικού συστήματος, το απέρριψε ο κόσμος με την ψήφο του στις 6 Μαΐου. Το απέρριψε μεν, αλλά δεν κατάφερε στη θέση του να βάλει ένα άλλο, νέο και διαφορετικό πολιτικό προσωπικό, με άλλους, νέους, ριζοσπαστικά ανατρεπτικούς πολιτικούς σχηματισμούς και συσχετισμούς, ώστε όλα, όπως τα ξέραμε, να αλλάξουν και να ανατραπούν δημιουργικά. Αλλαγές στα ποσοστά των κομμάτων και τη σειρά κατάταξής τους στον πολιτικό χάρτη και τη Βουλή, επήλθαν. Όμως, αυτές δεν ήταν και δεν είναι αρκετές, αφενός, για να έχει η χώρα αυτή την πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο ισχυρή κυβέρνηση και, αφετέρου, για να έχει, έστω, κυβέρνηση συνεργασίας επί προγραμματικών αρχών και θέσεων, μέσα στην Ευρώπη και στο ευρώ!

Το ερώτημα που καλούμαστε με την ψήφο μας να απαντήσουμε είναι απλό: Τι, επιτέλους, θέλουμε εμείς για τη χώρα μας και το μέλλον; Ο θυμός – θυμός, η οργή – οργή, η απόγνωση – απόγνωση, η αγανάκτηση – αγανάκτηση, και με το δίκιο μας, βέβαια, με τόσα μέτρα και χαράτσια, τόσες περικοπές και τέτοια βίαιη ανατροπή της ζωής μας, αλλά αυτά έγιναν, τα υπεστήκαμε! Να τιμωρήσουμε κι άλλο; Να μη διαφωνήσω. Την επομένη των εκλογών, όμως, τι θα γίνει; Τι θα μας ξημερώσει; Για όλα αυτά που υποστήκαμε, ναι, φταίει το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί (τους οποίους, πάντως, εμείς ψηφίζαμε τόσα χρόνια).

Για όλα αυτά που θα έρθουν στη χώρα και τη ζωή μας από τις 18 Ιουνίου, η ευθύνη είναι δική μας. Εμείς αποφασίζουμε, εμείς ψηφίζουμε. Ας αναλογιστούμε και ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας!

Τρίτη κάλπη "βλέπει" ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης

Την άποψη πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της ερχομένης Κυριακής σύντομα θα στηθούν ξανά κάλπες στην χώρα, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να επεξεργαστούν λογικά όπως είπε την ψήφο τους στηρίζοντας τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ απαντώντας σε ...........

σχετική ερώτηση για το κλίμα πόλωσης που υπάρχει και για το κατά πόσο αυτό, θα επηρεάσει τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων μίλησε για ψευδοδιλλήματα που έχουν τεθεί στον ελληνικό λαό από τα κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά στις εκλογές. "Αυτά είναι εκβιαστικά διλλήματα και ψευδοδιλλήματα εκείνων που δεν έχουν πειστικά επιχειρήματα για να πείσουν τον κόσμο. Κάθε φορά βρίσκουν, κατασκευάζουν, ένα μπαμπούλα. Θυμάμαι το 81 τον μπαμπούλα του Παπανδρέου απόψε πεθαίνει η δεξιά, δεν πέθανε δεξιά. Θυμάμαι τον Παπανδρέου που έλεγε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο έξω οι βάσεις του θανάτου. Εδώ είναι οι βάσεις δεν έχουν φύγει, είναι κατασκευάσματα αυτά".

Ο κ Καρατζαφέρης προέβλεψε ακόμα ότι στην Ελλάδα σύντομα θα στηθούν ξανά κάλπες ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.

"Ή ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Τσίπρας τα ίδια προβλήματα θα έχουμε. Θα έχουμε ξανά εκλογές σε 2-3 μήνες. Αν μεν βγει ο κ Σαμαράς ο κ Τσίπρας θα έρθει, με μια πλειοψηφία που θα κυβερνήσει 2 τετραετίες. Αν έλθει ο κ Τσίπρας θα πέσει, γιατί το πρόγραμμα του είναι έωλο και μετέωρο, οπότε υπάρχει μια ευκαιρία μιας ευρείας αστικής δημοκρατίας για να διορθώσει τα πράγματα .΄Άρα, είμαστε υπέρ του πρόσκαιρου ή υπέρ του μόνιμου. Εγώ είμαι πάντα υπέρ των μόνιμων λύσεων".

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει αν υπάρξει όπως είπε, μια λογική επεξεργασία της ψήφου.

Ο κ Καρατζαφέρης αναφέρθηκε μάλιστα στους λόγους που κατά την άποψη του ο ΛΑΟΣ πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή. "Για τη σοβαρότητα του τη συνέπεια του το έργο του μέσα στο Κοινοβούλιο. Γιατί είμαστε υπέρ της σύνθεσης όχι της απόρριψης. Εμείς έχομε επιχειρήματα γροθιά και όχι την γροθιά ως επιχείρημα.

Νομίζω ότι τα πράγματα όλοι βλέπουν ότι έχουν αλλάξει. Ο θυμός και η οργή έχει φύγει από τον κόσμο σε μεγάλο ποσοστό. Εάν υπάρχει λογική επεξεργασία της ψήφου τότε είμαστε μια από τις πρώτες προτιμήσεις του λαού. Εμείς θα είμαστε παρόντες στην επόμενη βουλή γιατί οι 7 προηγούμενοι της 6ης Μαΐου δεν μπόρεσαν να δώσουν κυβέρνηση. Το βρίσκω τραγικό και κατώτερο των αναγκών της χώρας. Εάν είμαστε εμείς στη βουλή για 1000 ψήφους θα υπήρχε κυβέρνηση σήμερα και όχι ταλαιπωρία".

Τα Χανιά ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης στην Κρήτη που πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι με φορείς της περιοχής στο επιμελητήριο της πόλης έκανε λόγο για εγκατάλειψη του νησιού από το κεντρικό κράτος λέγοντας ότι το κόμμα του έχει έτοιμο ένα σχέδιο ανάπτυξης της Κρήτης με βασικό άξονα την ανάπτυξη των υποδομών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΠΟΤ ΤΗΣ Ν.Δ.

Είναι ώρα για … Εuro κι όσοι κι όσες δεν το κατάλαβαν θα το καταλάβουν τώρα… μέσα από την παρωδία του βίντεο της Νέας Δημοκρατίας με τα παιδάκια και τον δάσκαλο.

Απολαύστε το!





Μυστικές δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα στην ΝΔ

Υπεροχή της Ν.Δ., δείχνουν οι περισσότερες από τις μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται από τις αρχές της βδομάδας για λογαριασμό των κομματικών (και όχι μόνον) επιτελείων. Από τις πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, η διαφορά που χωρίζει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, κινείται λίγο πάνω από το 2%, ενώ σε απόλυτους αριθμούς δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλες μεταβολές σε σχέση με τα ευρήματα που κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις, πριν από την απαγόρευση της δημοσιοποίησής τους.
Όπως αναφέρουν στην «weekend» ............

υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, τα ποσοστά της Ν.Δ., όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, κινούνται από 26% έως 29,5%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ από 23 έως 26%. Την τελευταία βδομάδα οι τάσεις του εκλογικού σώματος φαίνεται να ευνοούν τη Ν.Δ. «Από τη στιγμή που μπήκε συγκεκριμένη ατζέντα, ο κόσμος έχει την δυνατότητα να κάνει πιο ξεκάθαρα την επιλογή του» αναφέρουν στην «w» όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τα κριτήρια με τα οποία κάνουν την επιλογή τους οι ερωτηθέντες.

Πέραν της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, η δύναμη των υπολοίπων κομμάτων διαμορφώνεται πάνω – κάτω ως εξής.
Το ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ 9 και 12%,
οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» από 6 έως 7%,
η «ΔΗΜ.ΑΡ» από 4 έως 5,5%,
η «Χρυσή Αυγή» από 4,1 έως 6%,
το ΚΚΕ από 3 έως 4%,
οι Οικολόγοι Πράσινοι κινούνται κοντά στο 1,5% και
ο σχηματισμός των Μάνου – Τζήμερου, μετά δυσκολίες ξεπερνά το 1%.

Καταλυτικός παράγοντας Β’ Αθήνας και Περιφέρεια Αττικής

Καθοριστικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματα, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δημοσκοπήσεων, που παραλαμβάνουν τα επιτελεία των κομμάτων, αναμένεται να παίξει η συμπεριφορά των εκλογέων στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στην παρούσα φάση το μεγαλύτερο πρόβλημα σε περιφέρειες, όπως η Β’ Αθήνας και η Περιφέρεια Αττικής (πρώην υπόλοιπο) δείχνει να το αντιμετωπίζει η Ν.Δ. Και, αυτό συμβαίνει, γιατί στις εν λόγω εκλογικές δεξαμενές εξακολουθεί να υπάρχει έντονο αντιμνημονιακό «στοιχείο».

Αυτό σε μεγάλο βαθμό ευνοεί (και) τους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως για παράδειγμα τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, την «Δημοκρατική Αριστερά», αλλά και την «Χρυσή Αυγή». Είναι ενδεικτικό, ότι στην Β’ Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής, η Ν.Δ., εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα από τα δεξιά της. Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, βρίσκεται (πλέον) στην 6η θέση. Με δεδομένο ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, δέκα μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, είναι λογικό να πέφτει το βάρος των κομματικών επιτελείων στις μεγάλες περιφέρειες, που ουσιαστικά θα γείρουν την πλάστιγγα, διαμορφώνοντας και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Σημαντική πτώση ΚΚΕ

Στις μυστικές δημοσκοπήσεις σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΚΚΕ, το οποίο δείχνει να αποδεκατίζεται από την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και την Πέμπτη (που εκτυλίχθηκε το επεισόδιο στον ΑΝΤ1 με τον Κασιδιάρη), το ΚΚΕ, κινούνταν πέριξ του 3%. Ωστόσο, η ιστορία με τον Κασιδιάρη και την Κανέλλη, φαίνεται να ευνόησε τόσο το ΚΚΕ, όσο και την «Χρυσή Αυγή», κάτι που αποτυπώνεται και στα ευρήματα των μυστικών δημοσκοπήσεων.

Υπεροχή της Ν.Δ. στην Περιφέρεια

Η μεγαλύτερη συσπείρωση για τη Ν.Δ., καταγράφεται στην Περιφέρεια, όπου ουσιαστικά η συντηρητική παράταξη, δείχνει να επανέρχεται στα ποσοστά που είχε καταλάβει στις εκλογές του 2009. Καταλυτικό ρόλο προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, φαίνεται να έχει παίξει τόσο η προσπάθεια συστρατεύσης των κεντροδεξιών δυνάμεων που έγινε από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, όσο και η αποδυνάμωση των όμορων στη Ν.Δ., πολιτικών σχηματισμών. Για παράδειγμα στο σύνολο σχεδόν των δημοσκοπήσεων, προκύπτει ότι το 80% των ψηφοφόρων της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», προσανατολίζονται να ψηφίσουν Ν.Δ., ενώ ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων, που είχαν επιλέξει στις εκλογές της 6ης Μαϊου, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», τον ΛΑ.Ο.Σ. και το κόμμα των Μάνου – Τζήμερου, δείχνει διάθεση να επιστρέψει στο μεγάλο «μαγαζί» της παράταξης.

Κρατάει ο Κουβέλης, πέφτει το ΠΑΣΟΚ

Στις περισσότερες από τις μυστικές δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, καταγράφεται μια σταθεροποίηση της δύναμης της «Δημοκρατικής Αριστεράς», γεγονός που εκπλήσσει ακόμη και τους δημοσκόπους. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, κινείται σταθερά πάνω από το 5%, με τάση να προσεγγίσει ακόμη και το 7%. Την ίδια, ώρα, το ΠΑΣΟΚ, δείχνει να αποσυσπειρώνεται, αφού σε τρεις από τις πέντε δημοσκοπήσεις, κινείται κάτω από το όριο του 10%. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, ένα μεγάλο ποσοστό (πρώην) ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, σκληρά μνημονιακών, δείχνουν να επιλέγουν τη Ν.Δ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το κόμμα του Βαγγέλη Βενιζέλου, εντοπίζεται στα αστικά κέντρα και σε περιφέρειες που παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ, κατέγραφε ποσοστά ρεκόρ, όπως η Αχαϊα, η Κρήτη και η Θεσσαλία.

Γαλάζια πρωτιά από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Εκτός από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, την τελευταία βδομάδα, διενεργήθηκε μέτρηση και από το τμήμα Στατιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σύμφωνα, ασφαλείς πληροφορίες της «w», από την συγκεκριμένη σφυγμομέτρηση, προκύπτει ξεκάθαρο προβάδισμα της Ν.Δ., έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά των δύο κομμάτων, κινείται σε υψηλότερα επίπεδα από εκείνα που κατέγραφαν οι έρευνες πριν από την απαγόρευση της δημοσιοποίσής τους

Εμφανίστηκε ο Η. Κασιδιάρης - Πάει στον εισαγγελέα!

Εμφανίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης και μέσω ανακοίνωσης του μιλάει για σκηνοθετημένα γεγονότα στο πρωινό του ΑΝΤ1 όπου χτύπησε τη Λιάνα Κανέλλη και πέταξε νερό στη Ρένα Δούρου... Μάλιστα θα κάνει μηνύσεις ενώ παράλληλα λέει ότι δεν εμφανίστηκε στο αυτόφωτο «καθώς δεν ήθελα να δώσω την ευχαρίστηση στα κανάλια να με διαπομπεύσουν εκ νέου, παρουσιάζοντας την εικόνα της μεταφοράς μου, με χειροπέδες, στον Εισαγγελέα».

«Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το ............

πρωί της περασμένης Πέμπτης στον ΑΝΤ1 είχαν σκηνοθετηθεί με μοναδικό στόχο την πρόκληση μίας ακραίας εκ μέρους μου αντίδρασης. Λυπούμαι προσωπικώς που - χωρίς τη θέλησή μου - ενεπλάκην σε μία υπόθεση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που βασικό σκοπό είχε να πλήξει πολιτικά την Χρυσή Αυγή.

Με εξέπληξε η άμεση ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών σε τηλεοπτικό χρόνο, αλλά και η μαζική κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, την πολυτέλεια παρέμβασης των οποίων καθημερινώς στερούνται οι Έλληνες πολίτες. Δεν με εξέπληξε η προκλητική συμπεριφορά συγκεκριμένων μεγαλοδημοσιογράφων και εκδοτών, οι οποίοι δε δίστασαν να απαιτήσουν και να προαναγγείλουν την όποια δίωξή μου, πριν ακόμα αυτή αποφασισθεί από τα αρμόδια όργανα.

Η Δικαιοσύνη πρέπει και οφείλει να παραμένει νηφάλια, μακριά από εντολείς και εντολοδόχους, ξένη από συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες. Επέλεξα να παραμείνω σιωπηρός για 48 ώρες, καθώς δεν ήθελα να δώσω την ευχαρίστηση στα κανάλια να με διαπομπεύσουν εκ νέου, παρουσιάζοντας την εικόνα της μεταφοράς μου, με χειροπέδες, στον Εισαγγελέα. Θα μεταβώ άμεσα στην Εισαγγελία αυτοπροσώπως, για να μηνύσω τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς όσων παρανόμων πράξεων τελέστηκαν εις βάρος μου το τελευταίο διήμερο.

Υπεράνω όλων όμως επαφίεμαι στην αδιάψευστη κρίση του Ελληνικού Λαού. Ενός λαού, που αδιαφορώντας για τη βρόμικη προπαγάνδα ολόκληρου του Συστήματος, στέκεται πλέον ακόμα πιο μαζικά στο πλευρό των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής» αναφέρει σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο επίεσημο ιστότοπο της Χρυσής Αυγής

24h

Τι μας ψεκάζουν με τα αεροπλάνα;




Υποχρεωτικά ηλεκτρονική και η δήλωση Ε9

Έως τις 31 Ιουλίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν οι υπόχρεοι τη σχετική δήλωση Ε9, γνωρίζοντας ότι μόνο κατ' εξαίρεση μπορούν να την υποβάλουν με τον... παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή σε έντυπο στην εφορία τους.

Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά ή ...........

σε εξαιρετικές περιπτώσεις στη Δ.Ο.Υ. σε δύο αντίτυπα, υπογράφεται από τον υπόχρεο και τη σύζυγο, εφόσον έχει ακίνητα ή εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, ή από τον πληρεξούσιο που έχει ειδικά εξουσιοδοτηθεί γι' αυτό. Όταν η δήλωση υποβάλλεται από πληρεξούσιο, θα συνοδεύεται από τα αποδεικτικά έγγραφα της πληρεξουσιότητας.

Στις παρατηρήσεις της δήλωσης στοιχείων ακινήτων υποχρεωτικά αναγράφεται:

Σε περίπτωση προσθήκης νέου ακινήτου ή διαγραφής ακινήτου που έχει δηλωθεί σε προηγούμενες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων του υποχρέου, ο αριθμός και η ημερομηνία του συμβολαίου αγοράς ή πώλησης καθώς και το ονοματεπώνυμο του συμβολαιογράφου.

Σε περίπτωση εισαγωγής κληρονομιαίων ακινήτων αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. ή η ταυτότητα και το ονοματεπώνυμο του αποβιώσαντος καθώς και η ημερομηνία θανάτου αυτού.

Σε περίπτωση μεταβολής που επήλθε σε ακίνητο εντός του έτους 2011, αναγράφονται η ημερομηνία και ο οικείος αριθμός του παραστατικού (συμβόλαιο, άδεια οικοδομής κ.λπ.) που αποδεικνύει τη μεταβολή.

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. μπορεί να ζητήσει την προσκόμιση οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου κατά τον έλεγχο της δήλωσης, όταν το κρίνει απαραίτητο.

Υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων για το έτος 2012 είναι:

❖ Όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που έχουν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα που βρίσκονται στην Ελλάδα και αποκτήθηκαν εντός του έτους 2011.
Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που την 1η Ιανουαρίου 2012 έχουν οποιαδήποτε μεταβολή στα ακίνητά τους, τα οποία έχουν δηλωθεί στο έντυπο Ε9 προηγουμένων ετών.
Ο υπόχρεος που στις δηλώσεις Ε9 προηγουμένων ετών συμπεριέλαβε σύζυγο ή λοιπά προστατευόμενα μέλη, εφόσον έχουν επέλθει μεταβολές στην οικογενειακή του κατάσταση όπως έχει απεικονισθεί στις δηλώσεις Ε9 προηγουμένων ετών (έτη 2005 έως 2011), ανεξάρτητα από το αν έχει μεταβληθεί η κατάσταση των ακινήτων.
Το προστατευόμενο μέλος που σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος υποχρεούται σε δήλωση φορολογίας εισοδήματος, εφόσον έχει επέλθει μεταβολή στην περιουσιακή του κατάσταση εντός του 2011.

iefhmerida

Ρ. Σπυρόπουλος στη ΝΕΤ: Κανονικά στις 21 Ιουνίου οι συντάξεις

Οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά στις 21 Ιουνίου, μήνα με τον μήνα οικοδομείται το κεφάλαιο για τις συντάξεις, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ».

Από την πλευρά του, ο γγ της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Μ. Ραλλάκης μίλησε για τις πολιτικές που ευνόησαν την εισφοροκλοπή και εισφοροδιαφυγή, με κόστος 6 δισ. ευρώ το χρόνο.
Καταγγελία για «μαύρη τρύπα» 2,2 δισ. ευρώ............

έκανε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Χατζόπουλος.

Όπως σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος, τον περασμένο Μάιο οι εισπράξεις του ΙΚΑ ήταν περισσότερες κατά 13,5% από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά 7,5% λιγότερες από τον Μάιο του 2011, με την εντατικοποίηση των ελέγχων κατά της μαύρης εργασίας και με το κόψιμο 13.000 αναίτιων συντάξεων μετά την απογραφή – ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση ύψους 11-12 εκατ. ευρώ το μήνα.

Οι συντάξεις και η καταβολή τους είναι συνδεδεμένη με την ισχύ της δανειακής σύμβασης, είπε ο διοικητής του ΙΚΑ, τονίζοντας ότι τις συντάξεις τις εγγυάται το κράτος και όχι οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, οι οποίες βεβαίως συμβάλλουν, αλλά δεν τις εγγυώνται.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι σε 2-3 χρόνια το ΙΚΑ θα είναι πλεονασματικός οργανισμός.

ΔΕΗ: Πότε απολύονται και πότε μετατίθενται οι εργαζόμενοι

Το σχέδιο για τις απολύσεις και τις μεταθέσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ ενόψει της αποκρατικοποίησης και τις πώλησης λιγνιτικών μονάδων περιλαμβάνεται ουσιαστικά στη νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν η διοίκηση με τη ΓΕΝΟΠ.

Στη σύμβαση που καθορίζει τις ..............

εργασιακές σχέσεις των 21.000 εργαζομένων και της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας μέχρι το 2015 συμφωνήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού στις περιπτώσεις αναδιάρθρωσης της εταιρίας ή της πώλησης λιγνιτικών μονάδων. Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας που προβλέπει την κατάργηση της μονιμότητας στους εργαζομένους των ΔΕΚΟ.

Έτσι, όπως προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας πριν την απόλυση εργαζομένου θα εξετάζεται, με βάση την ειδικότητά του, η μετακίνησή του σε αντίστοιχη κενή θέση εντός του νόμου, όπου απασχολείται. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα διερευνάται αν η ειδικότητά του χρειάζεται σε άλλη μονάδα ή υπηρεσία της ΔΕΗ εκτός νομού του, σε κάποιο άλλο μέρος δηλαδή της Ελλάδας.

Στο ενδεχόμενο, πάλι, που δεν είναι δυνατή η μετάθεση του εργαζομένου με κριτήριο την ειδικότητά του, τότε θα εξετάζεται με βάση την κατηγορία απασχόλησής του. Οι κατηγορίες στη ΔΕΗ είναι οι μηχανικοί, οι διοικητικοί και οι τεχνικοί. Πάλι θα διερευνάται πρώτα η μετάθεσή του στα όρια του νομού της απασχόλησής του και στη συνέχεια, όταν δεν βρίσκεται κενή θέση, θα ερευνάται η πιθανότητα μετακίνησής του εκτός της περιοχής του.

Στην πιθανότητα που δεν τελεσφορήσει και αυτή η προσπάθεια, τότε η επιχείρηση μπορεί να προτείνει την αλλαγή της κατηγορίας. Ο εργαζόμενος θα μπορεί να προσκομίζει πιστοποιητικά γνώσης (πτυχία κλπ.)

Αν όλες αυτές οι εναλλακτικές «ναυαγήσουν» τότε η διοίκηση πριν προχωρήσει στην απόλυση θα κοιτάξει το σενάριο της παραμονής του στη θέση συνταξιούχου που πρόκειται να αποχωρήσει μέσα στο χρόνο. Αν δηλαδή τίθεται ζήτημα απομάκρυνσης εργαζομένου με ειδικότητα τεχνικού θα γίνει προβολή σε όσους συνταξιοδοτούνται για την αντικατάστασή του.

Εξάλλου, η ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της επιχείρησης συμφώνησαν και σε έναν ακόμη όρο που διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας. Αυτός αναφέρει πως η ΔΕΗ δεσμεύεται ότι δε θα απολύσει για οικονομοτεχνικούς λόγους κανέναν εργαζόμενο παρά μόνο αν αυτό καθιστά τη σύμβαση αφόρητη.

Στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας συμπεριλήφθηκαν επίσης και οι μειώσεις 35% σε σχέση με το 2009 των μισθών των εργαζομένων της. Σημειώνεται ότι οι μειώσεις αυτές «τρέχουν» κανονικά από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος για τις προσαρμογές των μισθών στις ΔΕΚΟ.

Επιπλέον, διευθετούνται και οι μισθολογικές «αδικίες» σε 13.711 εργαζομένους που είχαν προκύψει λόγω της άμεσης εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου για τις μειώσεις στις αμοιβές.

Newsit

Το ανέκδοτο που σαρώνει στο Facebook και Twitter: Κασιδιάρης - Κανέλλη.

Από το πρωί κυκλοφορεί στο Facebook και το twitter ένα ανέκδοτο με τονν Κασιδιάρη την Κανέλλη και την Δούρου που πραγματικά κάνει θραύση με εκατοντάδες κοινοποιήσεις σε προφίλ φίλων και χιλιάδες like.
To ανέκδοτο είναι το εξής: ...........

-Σερβιτόρος: Γεια σας τι θα πάρετε;

-Κασιδιαρης: Ένα Freddo cappuccino με Καννέλη.. Καλά χτυπημένο...!

-Δουρου: Εγώ ένα νεράκι ευχαριστώ....!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.