Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ελληνας χάκερ ετών 13ων είχε «χτυπήσει» τις περισσότερες κρατικές ιστοσελίδες!

Eνας 13χρονος, ο μικρότερος σε ηλικία χάκερ που έχει ποτέ βρεθεί στην Ελλάδα, εντοπίστηκε από την Αστυνομία. Ο πιτσιρικάς φέρεται να είναι μέλος της οργάνωσης Greek Hacking Scene, που θεωρείται ο ελληνικός βραχίονας των Anonymous, και η οποία έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος.

Μάλιστα, ο 13χρονος θεωρείται από ...........

τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας από τους καλύτερους χάκερ της Ελλάδας.

Ο πιτσιρικάς, που φοιτά στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, και είναι μάλιστα ένας από τους καλύτερους μαθητές, φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι «έπαιζε» στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ανήλικος δράστης με ειδική τεχνική έκλεβε κωδικούς από προφίλ χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Για τον 13χρονο σχηματίσθηκε δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθη, καθώς είχαν παρέλθει τα όρια της αυτοφώρου διαδικασίας.

Από την εξάμηνη ερευνά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ταυτοποιηθεί ψηφιακά μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα άλλα έξι μέλη της οργάνωσης G.H.S.

Στις κατ' οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 30 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές, τέσσερα ρούτερ, δύο σέρβερ, επτά usb stick, πλήθος cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Τα άτομα αυτά, βάσει των μέχρι τώρα ερευνών της Αστυνομίας, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.

iefhmerida

Οι Έλληνες κατασκεύασαν το δικό τους smart phone

Το πρώτο ελληνικό smart phone με λειτουργικό σύστημα Android, που «καταλαβαίνει» και «μιλάει» την ελληνική γλώσσα κατασκευάζει η εταιρεία πληροφορικής MLS.

Η συσκευή συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (iQ), τις οποίες η MLS έχει αρχίσει να αναπτύσσει πριν από χρόνια.

Η λεπτομερής παρουσίαση του MLS iQTalk, σύμφωνα ........

με την εταιρία, θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσημη κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος εταιρίας Ιωάννης Καματάκης, δήλωσε «είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου, το οποίο ενσωματώνει άκρως ενδιαφέρουσες καινοτομίες. Προσπαθήσαμε, ώστε όλοι οι Έλληνες που θα το αποκτήσουν, να απολαύσουν ένα εντελώς καινούργιο επίπεδο επικοινωνίας με το iQTalk και μάλιστα σε προσιτή τιμή».

in post

Παραιτήθηκε ο Βερνίκος από υφυπουργός Ναυτιλίας

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βερνίκος.

Η παραίτηση του Γιώργου Βερνίκου σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκε λόγω παλαιότερης υπόθεσης εμπλοκής του σε off shore εταιρεία για την οποία θέσει ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Βερνίκος μετά από συνομιλία που ..........

είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την θέση του, ενώ συναντήθηκε και με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη προκειμένου να υποβάλει και επίσημα την παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την συμμετοχή του Γιώργου Βερνίκου στην off shore εταιρεία με το όνομα «VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A.» με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως τρέφει εκτίμηση για την αντιδικτατορική στάση του υφυπουργού κατά την διάρκεια της Χούντας, ωστόσο, προσθέσει πως σύμφωνα με τον νόμο 3849/2010 (άρθρο 6) οι κανόνες είναι σαφείς. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Βερνίκος δεν είχε ενημερώσει εξ αρχής τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την εμπλοκή του με τη off shore εταιρεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον συμβούλευσε να παραιτηθεί ενώ και ο ίδιος ο κ. Βερνίκος παραδέχθηκε πως δεν γνώριζε για την ύπαρξη του συγκεκριμένου νόμου, καθώς εάν είχε γνώση, τότε είτε θα είχε παραιτηθεί από την off shore, είτε δεν θα είχε αποδεχθεί την θέση του υφυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας δεν θα αναπληρωθεί.

iefhmerida

ΣΧΟΛΙΟ
Ρε τι γίνεται σε αυτήν την κυβέρνηση; Ορκίζεται ο Σαμαράς παθαίνει αποκόληση αμφιβληστροειδους...
Πάει να αναλάβει ο υπουργός οικονόμικών και μπαίνει στο νοσοκομείο και παραιτείται.
Σήμερα παραιτήθηκε ο Βερνίκος...
Ρε τι γίνεται σε αυτή την Κυβέρνηση; Τι στο διάολο βλέπει ο καθένας τους και πηδάνε ένας ένας από το καράβι;

Ζητείται Υπουργός Οικονομικών: Η αγγελία που σαρώνει στο Facebook

Δείτε την "αγγελία" που σαρώνει τις τελευταίες ώρες στο Facebook και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διότι ο Έλληνας δε χάνει το χιούμορ του ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ




Αλλάζουν "χέρια" οι έδρες Ν.Δ. και "Χ.Α." σε Μεσσηνία, Λακωνία;

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας και της «Χρυσής Αυγής» σε Μεσσηνία και Λακωνία, μετά την πληροφορία που έχει διαρρεύσει ότι με την κατανομή των βουλευτικών εδρών από τον Άρειο Πάγο κάποιες θα αλλάξουν χέρια.
Συγκεκριμένα, η πληροφορία αναφέρει ότι μετά από «αναμόχλευση» του ζητήματος από υποψήφιο της «Χρυσής Αυγής» στη Λακωνία, η έδρα του κόμματός τους δεν πηγαίνει στη Μεσσηνία αλλά στη Λακωνία.
Έτσι, στη Λακωνία καταλαμβάνει μία ........

έδρα (από δύο που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών) η Νέα Δημοκρατία και μία έδρα η «Χρυσή Αυγή».

Αντίστοιχα στη Μεσσηνία, αν ισχύσει αυτή η πληροφορία, η έδρα της «Χρυσής Αυγής» «φεύγει» και πάει στη Λακωνία και παίρνει άλλη μια έδρα η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή, συνολικά η Ν.Δ. θα εκλέξει 4 βουλευτές. Αν συμβεί αυτό, τότε βουλευτής μεθαύριο θα ορκισθεί και ο κ. Μίλτος Χρυσομάλλης.
Πάντως, στη Νέα Δημοκρατία, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, ενώ την απάντηση θα δώσει ο Άρειος Πάγος, ο μόνος αρμόδιος, με την επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των εκλογών της 17ης Ιουνίου από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή.

Θάρρος

Ανακοίνωση από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου συνολικά πενήντα ενός (51) ατόμων με ειδικότητα παγιδοθετών και εργατών αποθήκης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012.
Απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής:......


1. Αίτηση

2. Φωτοαντίγραφο: των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας

3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, πρόσφατης έκδοσης, από τον οικείο Δήμο ή Κοινότητα.

4. Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολυτέκνων οικογενειών: Πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητας, πρόσφατης έκδοσης, στο οποίο να βεβαιώνεται η οικογενειακή τους κατάσταση ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.).

6642,00€ για στολές της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας.

Ναι. Καλα διαβάσατε στον τίτλο της δημοσίευσης. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας ενέκρινε ποσό 6.642,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για σετ 30 τεμαχίων στολής (παντελόνι, σακάκι, πηλίκιο) για την Φιλαρμονική ορχήστρα Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με την απόφαση η ανάθεση έγινε στον κ. ΔΗΜ.& ΠΑΥΛΟ ΚΑΜΜΕΝΟ & ΣΙΑ ΟΕΒΕ με ΑΦΜ 091375559 Δ.Ο.Υ.ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Είναι απορίας άξιον πως δαπανώνται ...........

χρήματα για στολές Φιλαρμονικής όταν τα προβλήματα στον Δήμο είναι πολλά, όταν σκουπίδια μένουν αμάζευτα λόγω έλλειψης πόρων για καύσιμα, οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακούβες, κλπ κλπ.
Και γιατί οι πολίτες όλου του Δήμου Τριφυλίας (Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Αετού κλπ) να πληρώνουν για στολές της Κυπαρισσίας την στιγμή που εδώ δεν τους βλέπουμε ποτέ.
Τόσο σε Φιλιατρά όσο και Γαργαλιάνους οι φιλαρμονικές ανήκουν σε συλλόγους και όχι σε δήμο. Γιατί η Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας να ανήκει σε Δήμο και όχι σε κάποιον σύλλογο όπως όλες;

Τα σχόλια δικά σας!



Επιασε τον σύζυγο της με άντρα

Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης μεταξύ δύο... ανδρών σε χωριό έξω από την Χαλκίδα που σύμφωνα με το evianews.com είναι και οι δύο παντρεμένοι και μάλιστα πολύ γνωστοί στην τοπική κοινωνία.

Ο κρυφός τους έρωτας κράτησε αρκετούς μήνες. Συνήθως έδιναν ραντεβού σε απόμερα μέρη και πάντα ήταν πολλοί διακριτικοί. Μέχρι που δεν άργησε να γίνει το κακό...

Η γυναίκα του ενός έμελλε να.........

ανακαλύψει την απιστία του συζύγου της και μάλιστα εντελώς συμπτωματικά. Ήταν νωρίς το βράδυ όταν επέστρεφε από την δουλειά της από τον παραλιακό δρόμο. Αίφνις είδε το πολυτελές αμάξι του συζύγου της σταθμευμένο στην παραλία και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν ότι κάποιος τον έχει ληστέψει.

Πλησίασε και άκουσε βογγητά. Στη συνέχεια, κατευθυνόμενη προς το μέρος που άκουγε τις φωνές, αντίκρισε μια εικόνα που μάλλον δεν θα ξεχάσει ποτέ...

Ο άνδρας της δεν ήταν με κάπoια γυναίκα, αλλά με τον φίλο του...

Νέα αυθαιρεσία του Facebook: Άλλαξε τα e-mail όλων των χρηστών!

Διότι αν πάτε στο profile σας θα δείτε ότι πλέον το e-mail σας έχει αλλάξει χωρίς ανακοίνωση σε @facebook.com.

Όπως είναι φυσικό για μια ακόμη φορά εκατομμύρια ήταν τα παράπονα των χρηστών, με το κοινωνικό δίκτυο ωστόσο να υποστηρίζει ότι είχε προβεί σε ανακοίνωση!

Αν θέλετε να επαναφέρετε το δικό σας e-mail μπορείτε να .............

δείτε πως στο παρακάτω βίντεο:



Newsbomb

Ευχαριστήρια επιστολή Μερκούρη Ιωάννη

Αγαπητοί Πυροσβέστες,
Δεχθείτε τις πιο θερμές ευχαριστίες και τα θερμά μας συγχαρητήρια για την άμεση και αποτελεσματική σας επέμβαση στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον οικισμό Ριζοχωρίου της Τ.Κ. Κοπανακίου.

Ο συντονισμός και η εκτέλεση της όλης ...........

επιχείρησης απέδειξε περίτρανα το υψηλό επίπεδο κατάρτισης, εκπαίδευσης και ετοιμότητάς σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.