Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Καμία αλλαγή στις βουλευτικές έδρες Λακωνίας - Μεσσηνίας

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι έδρες στους Νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας δεν αλλάζουν , έτσι παραμένουν κανονικά τα πρόσωπα που τις κατέλαβαν στις θέσεις τους, χωρίς διαφοροποιήσεις.

Πιθανόν η ασάφεια του Νόμου οδήγησε σε αυτήν τη θεώρηση , διότι ουδέποτε υπήρξε ζήτημα για αλλαγή του συσχετισμού των εδρών σε Λακωνία και Μεσσηνία και οι αρμόδιοι έδειξαν άγνοια για το θέμα αυτό .

Εξ΄αλλου η Ν.Δ. στη Λακωνία κέρδισε την ..........

έδρα από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και οποιαδήποτε τυχόν διαφοροποίηση, μόνο με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είχε σχέση.

Οπότε τόσο η κα Πατριανάκου της Ν.Δ. στη Λακωνία, όσο και ο κ.Κουκούτσης της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία, παραμένουν κανονικά στο βουλευτικό τους αξίωμα και την Πέμπτη θα ορκιστούν μαζί με τους λοιπούς βουλευτές. Φυσικά στη Μεσσηνία παραμένουν οι τρείς έδρες για τη Ν.Δ. και ο τέταρτος κ.Χρυσομάλλης, παραμένει εκτός.

Καλή επιτυχία στο έργο τους!

Moriasnews.gr

Αναβάθμιση και επέκταση ΕΕΛ Καλαμάτας. Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου "Aναβάθμιση και επέκταση ΕΕΛ Καλαμάτας» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 22 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού 5.245.950,00 €.

Το προτεινόμενο έργο αποτελείται από 1 υποέργο και αφορά :......

α) στην αποκατάσταση της δυναμικότητας της ΕΕΛ στο επίπεδο των 120.000 ισοδύναμων κατοίκων ,όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός του 1994 και β) στην αναβάθμιση μονάδων της ΕΕΛ Καλαμάτας που είναι λειτουργικά ανεπαρκείς, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις επεξεργασίας της επόμενης 20 ετίας , έχοντας υπόψη τη σημερινή κατάσταση , τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής καθώς και τη διεύρυνση μέσω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ του δήμου Καλαμάτας.

Πιο συγκεκριμένα

Tα έργα επέκτασης αφορούν :
-στην εγκατάσταση αερόβιας χώνευσης της ιλύος. Προβλέπεται εγκατάσταση νέας μονάδας ομογενοποίησης- προπάχυνσης ιλύος και των απαιτούμενων αντλιοστασίων. Επίσης κατάλληλη διαμόρφωση της δεξαμενής χώνευσης και εγκατάσταση νέου Η/Μ εξοπλισμού.
-στην εγκατάσταση εξάμμωσης – απολίπανσης. Για λειτουργικούς λόγους εγκαθίσταται νέα μονάδα συνοδευόμενη από μονάδα μέτρησης παροχής
-στο Αντλιοστάσιο ενδιάμεσης ανύψωσης. Προβλέπεται η εγκατάσταση νέου Η/Μ εξοπλισμού.

Τα έργα αναβάθμισης αφορούν :
-Μονάδα υποδοχής και προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων,
-Μονάδα εσχάρωσης. Προβλέπεται η μετατροπή της υφιστάμενης σε χονδροεσχάρωση και προσθήκη μονάδας λεπτοεσχάρωσης
-Μονάδα αφυδάτωσης ιλύος. Προβλέπεται η εγκατάσταση νέου Η/Μ εξοπλισμού.
-Μονάδα απολύμανσης. Προβλέπεται η εγκατάσταση νέας μονάδας χλωρίωσης – αποχλωρίωσης.

Το έργο θα το εκτελέσει η ΔΕΥΑΚαλαμάτας. Το ποσό της ιδίας συμμετοχής της ΔΕΥΑΚαλαμάτας ανέρχεται στο ποσό των 1.527.806,67 ευρώ.

Επιτέλους! Οι τιμές των καυσίμων πέφτουν…

Οι τιμές των υγρών καυσίμων πέφτουν…

Κι αν συνεχιστεί η μείωση τότε το Σεπτέμβριο, ο πληθωρισμός θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο. Η «κατηφόρα» των τιμών της βενζίνης και του ντίζελ προσφέρει μικρή οικονομική «ανάσα» στα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις ύστερα από μία πολύμηνη και δυσβάσταχτη επιβάρυνση.

Η οποία προκλήθηκε αφενός από την ............

αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ αλλά και από το ράλι… των διεθνών τιμών των καυσίμων, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ημερησία, οι φόροι και τα τέλη αποτελούν το 59,86% της τελικής τιμής. Το 33,91% είναι η τιμή διυλιστηρίου και το 6,24% αποτελούν το μεικτό περιθώριο κέρδους εμπορίας και πρατηρίου. Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν στην «Ημερησία», πως «αν οι τιμές συνεχίσουν την πτωτική πορεία όλο το καλοκαίρι και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη κατρακύλα… των διεθνών τιμών των εμπορευμάτων τότε δεν αποκλείεται το Σεπτέμβριο να δούμε αρνητικό πληθωρισμό. Βέβαια», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, «θα πρέπει οι μειώσεις των τιμών των εμπορευμάτων στις διεθνείς αγορές να περάσουν και στην κατανάλωση».

Marketbeast

Υποεκπροσώπηση γυναικών στη νέα Βουλή

Γράφει : Η Αντωνία Μπούζα

Βρεθήκαμε τα τελευταία χρόνια ως κοινωνία μπροστά σε προκλήσεις και διακυβεύματα , που άλλοτε θα φάνταζαν παράταιρα στο Ελληνικό κοινωνκό γίγνεσθαι.

Περνώντας δια πυρός και σιδήρου , η πατρίδα μας επιτέλους και για πρώτη φορά απέκτησε μία Κυβέρνηση συνεργασίας που έχει κατανοήσει τις ανάγκες των πολιτών , τις προσδοκίες και τις ευθύνες της απέναντί τους .

Στο θετικό αποτέλεσμα της Κυβερνητικής ...........

προσπάθειας , προσβλέπουν και ελπίζουν όλοι οι Έλληνες.

Πέρασαν αυτές οι εκλογές και είδαμε πως υπήρξαν απώλειες σε παραδοχές που μέχρι χθες θεωρούσαμε δεδομένες.

Αναφέρομαι στην υποεκπροσώπηση των γυναικών τόσο στη μάχη του σταυρού , όσο και στη νέα Βουλή.

Σε μία περίοδο έκτακτης ανάγκης , αυτό που μετράει στην ενασχόληση με τα κοινά, είναι μόνο η ικανότης και η αξιοποίηση κάθε πρόσφορου ανθρώπινου δυναμικού που μπορεί να ενισχύσει την εθνική προσπάθεια.

Μετά όμως από το διαμορφωθέν πολιτικό σκηνικό , κυριαρχεί έντονος προβληματισμός για την εμφανή έλλειψη εμπιστοσύνης , ισότητας και δημοκρατικής πρακτικής στο μισό και πλέον του πληθυσμού μας , που είναι οι γυναίκες.

Τομείς καίριους για τη ζωή των ανθρώπων , θα μπορούσαν με τον καλύτερο τρόπο να τον προσεγγίσουν , να τον δουλέψουν και τον υπηρετήσουν οι γυναίκες καθώς και στο να διαμορφώσουν τις πολιτικές εκείνες που θα θα έδιναν μία προοπτική διεξόδου και επίλυσης χρόνιων προβλημάτων που συνθλίβουν την κοινωνία μας .

Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί αυτό το έλλειμμα , έχουν αντιληφθεί πως η υποεκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων θα βαρύνει αρνητικά στο διαμορφούμενο αποτέλεσμα του έργου που θα παραχθεί και πως ο ρεαλισμός , η επιμονή και διαφορετική προσέγγιση των καταστάσεων από τις γυναίκες ,μόνο θετικά θα προσέφερε στην πατρίδα μας αυτήν τη δύσκολη ώρα.

Χαρακτηριστική είναι και ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων ,όπου αναφέρει ότι η συμμετοχή των γυναικών κατά 1/5 στη νέα βουλή εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα της θεσμοθετημένης ποσόστωσης του 1/3 στους εκλογικούς συνδυασμούς όλων των κομμάτων «και ακόμη χαμηλότερα από το στόχο της ισόρροπης συμμετοχής ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων, στόχο που προωθούν οι πολιτικές του “Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013″, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων».

Το ποσοστό των γυναικών στις κοινοβουλευτικές ομάδες έχει ως εξής: Νέα Δημοκρατία: 13,95% (18 γυναίκες) ΣΥΡΙΖΑ: 30,99% (22 γυναίκες) ΠΑΣΟΚ 9,09% (3 γυναίκες)Ανεξάρτητοι Έλληνες: 35,00% (7 γυναίκες) Χρυσή Αυγή: 5,56% (1 γυναίκα) Δημοκρατική Αριστερά: 29,41% (5 γυναίκες)ΚΚΕ 33,33% (4 γυναίκες).

Εγκαίνια ετήσιας έκθεσης σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων με τίτλο:

« ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΟΝΕΙΡΩΝ »

που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 και ώρα 21.00

στο χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας (Ναυαρίνου 8).

Θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής, κεραμικής, .............

αγιογραφίας, ελευθέρου και γραμμικού σχεδίου και κατασκευές από όλα τα τμήματα των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΦΑΡΙΣ.

Η έκθεση σηματοδοτεί το τέλος των μαθημάτων για αυτή τη σχολική χρονιά.

Μια χρονιά που δημιουργήθηκαν εξαιρετικά καλλιτεχνικά έργα με εικαστική δύναμη και ιδιαίτερη δημιουργική φαντασία, από τις εκατοντάδες των σπουδαστών μας.

Την εκδήλωση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Καλαμάτας

κ. Παναγιώτης Νίκας.

Η παρουσία σας τιμά τους μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες μας και θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Εικαστικού Εργαστηρίου. Θερμές ευχές για ένα καλό καλοκαίρι.

Ένταση και κόντρες στο Δ.Σ. Τριφυλίας για το υψηλό κόστος των Πολιτιστικών εκδηλώσεων

ΜΕ οριακή και μάλλον πλασματική πλειοψηφία, όπως φάνηκε καθαρά το βράδυ της Δευτέρας, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στη Κυπαρισσία και σε κλίμα έντονων αντιπαραθέσεων και οξείας κριτικής, πέρασε η πρόταση του Δημάρχου κ. Κώστα Κόλλια για έγκριση δαπάνης ύψους 45.000 ευρώ για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού!
Όταν το αντίστοιχο περσινό καλοκαίρι η .........

δαπάνη, που είχε εγκριθεί, δεν υπερέβαινε τις 30.000 ευρώ, αυτή η αύξηση σε μια πολύ κρίσιμη οικονομική συγκυρία, που βιώνει ο τόπος μας και οι συμπολίτες μας και βρίσκει τον νέο Καλλικρατικό ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, όπως και τους περισσότερους Δήμους της χώρας μας, σε άθλια οικονομική κατάσταση, ξεσήκωσε πραγματική θύελλα και στο στρατόπεδο των Δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.
'Ετσι με πολύ πίεση προς τους απρόθυμος Δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να σηκώσουν το χέρι τους και να ψηφίσουν, η πρόταση των κ. Κόλλια-Σαμπαζιώτη, πήρε 13 θετικούς ψήφους, 12 αρνητικές και 1 λευκή ψήφο όπως αναφέρθηκε στο τέλος της διαδικασίας και έτσι καταγράφηκε το αποτέλεσμα. Αλλά απουσιάζει η μάλλον αρνητική ψήφος και ενός συμβούλου της πλειοψηφίας την οποία δεν καταμέτρησε το προεδρείο, διότι 13 +12+1=26. Οι ψηφίσαντες όμως ήταν 27! Το Προεδρείο επομένως όφειλε να προβεί σε σωστή καταμέτρηση των ψήφων ή να κάνει ονομαστική ψηφοφορία όπως προβλέπεται. Μέτρησε τα 13 ΝΑΙ και βιάστηκε να δηλώσει ότι η πρόταση εγκρίθηκε. Αλλά επί 27 ψηφισάντων, το 13 δεν αποτελεί πλειοψηφία!
Πολύ πιθανόν να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα και σαφώς καλύτερο για την Δημοτική πλειοψηφία αν υιοθετούσε ο Δήμαρχος την πρόταση που υπέβαλε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος που ζήτησε 20.000 για πολιτιστικά και το υπόλοιπο ποσό για καθαριότητα...

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Η κα Παντελάκη ανέλυσε τις εκδηλώσεις μέσω του ανταποδοτικού τέλους μέσω των Δήμων ενώ διευκρίνσε για στήριξη εκδηλώσεων σε συλλόγους με τη μορφή συνδιοργάνωσης. Το ποσό πολιτιστικών τελών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εισπράττεται κιόλας είναι 90.000 ευρώ από Κυπαρισσία, 30.000 ευρώ στα Φιλιατρά και 50.000 για Γαργαλιάνους δικαιολογώντας την προσπάθεια για να ολοκληρωθούν ορισμένες εκδηλώσεις πολιτισμού. Αποικάλυψε ότι το 2010 οι σύλλογοι πήραν ποσάγια επιχορήγηση και εφεξής είναι μόνο ο Δήμος είναι μόνο ως συνδιοργανωτές, θεωρώνταςότι αναγνωρίζεται το έργο των σωματείων. Ο κ. Σωτηρόπουλος έθεσε ερώτημα για εισπραχθέντα έσοδα ανά δημοτική κοινότητα το 2011 αλλά δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις, ενώ ο κ. Κουκούμης ρώτησε που αναφέρεται στο τέλος, ενώ ζητήθηκε αναλυτική χορήγηση ποσών από τον ίδιο.
Για χύμα κατάσταση μίλησε ο κ. Γαλάνης, ενώ ο κ.Μερκούρης ρώτησε γιατί πρέπει να γίνει ανάθεση στην επιχείρηση. Τέθηκαν ερωτήματα για τους κωδικούς απόδσης έργων ενώ ο κ. Σωτηρόπουλος διαφώνησε γιατο τρόπο κατανομής μιλώντας για χύμα κατάσταση, ο κ.Κουκούμης επέκρινε τη λογική της Δημοτικής αρχής για επιμερισμό ποσών χωρίς αξιοκρατία με αναθέσεις χωρίς ουσία.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ....

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας απαντώντας για όλα τα θέματα όπως αυτό της καθαριότητας τόνισε ότι ‘όσοι λένε ότι ο Δήμος είναι βρώμικος εγώ θα λέω ότι είναι καθαρός” ενώ για το πολιτισμό εξήγησε ότι “πρέπει να δούμε τα πράγματα με ανοικτά μάτια καθώς οι δαπάνες του Δήμου με συνδιοργάνωση είναι συγκεκριμένες με αποτέλεσμα το πολιτιστικό τέλος να γίνει αιτία προκειμένου να αναλυθεί ο απολογισμός του Δήμου” αποσαφηνίζοντας ότι “το Δ.Σ. δεν μπορεί να γίνει νεκροθάφτης του πολιτισμού και οφείλουμε να δώσουμε χαμόγελο στους δημότες και να καθοδηγούμε τους πολίτες σε θέματα πολιτισμού”.

radio 936

Πράσινο φως για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλη τη Μεσσηνία

Μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη καταγράφεται για τον αγροτικό τομέα της Μεσσηνίας, με την επέκταση της ζώνης του ΠΟΠ Καλαμάτα σε ολόκληρο το νομό. Η είδηση αυτή σίγουρα διαφοροποιεί τα δεδομένα με το μεσσηνιακό ελαιόλαδο να φιλοδοξεί να πάρει την θέση που του αξίζει και που πανθομολογουμένως αναφέρεται και αποδείκνυεται, ως το...
χρυσάφι της περιοχής (μόνο στην τιμή δεν φαίνεται έτσι).

Η αίτηση αυτή ανακοινώθηκε στην επίσημη εφημερίδα της ...........

Κομισιόν, και εφόσον δεν υπάρχουν ενστάσεις από το εξωτερικό, σύντομα ένα πάγιο αίτημα θα αποτελεί πραγματικότητα. Φυσικά θα απαιτηθούν 6 μήνες μετά την δημοσίευση για να κατοχυρωθεί επίσημα η ενέργεια αυτή και αποτελεί το τελικό σημείο αναγνώρισης.

Radio 936

Αδειες Χρήσης Νερού. Πληροφορίες και δικαιολογητικά [ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ]

Πληροφορίες και δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας για υφιστάμενο δικαίωμα χρήσης νερού (Κ.Υ.Α. οικ. 150559/2011)

Η ανάρτηση έγινε την Τρίτη, 26 Ιουνίου, 2012

Ακολουθούν Συνημμένα αρχεία.


Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών έως 17-12-2012
(Τελευταία ανάρτηση 26/6/2012)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΚΥΑ οικ.150559-2011

1 ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΦΑΚΕΛΟΥ

2 ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ της ΚΥΑ οικ. 150559/11 (αρχείο Pdf από την ιστοσελίδα ΥΠΕΚΑ)

3 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Αρθ.6 της ΚΥΑ οικ.150559

4 ΠΙΝΑΚΑΣ 3 της ΚΥΑ 69269/5387/1990

5 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΟΥ το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV της ΚΥΑ οικ.150559/11 (αρχείο Pdf από την ιστοσελίδα ΥΠΕΚΑ)

ΚΥΑ οικ.110613/2012 «Τροποποίηση της αριθμ. οικ. 150559/10-6-2011 απόφασης των ………….., όπως ισχύει» (αφορά παράταση προθεσμίας έως 17-12-2012)

KYA οικ.150559/2011 Διαδικασίες,… υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού

ΚΥΑ οικ.110424/2012 Τροποποίηση της ΚΥΑ οικ.150559/2011 Διαδικασίες…(αφορά τροποποίηση δικαιολογητικών)

ΚΥΑ οικ.160143/2011 Τροποποίηση της KYA οικ.150559/2011 Διαδικασίες..

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ οικ.150673/2011 Αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών της χώρας..

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΙΚ.150977/2011 Διευκρινήσεις για την εφαρμογή της ΚΥΑ.οικ.150559/2011 ..

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΙΚ.150895/2011 Διευκρινήσεις εφαρμογής ΚΥΑ.οικ.150559/11

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ αριθ.42586/14105/2011

ΥΑ 1958/2012 Κατάταξη δημόσιων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων..

ΟΔΗΓΙΑ 85-148-ΕΟΚ



Εξοφλούνται έως τις 5 Ιουλίου οι φαρμακοποιοί

Βρέθηκε από το υπουργείο Υγείας το ποσό των 125 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα δοθεί στους φαρμακοποιούς έως τις 5 Ιουλίου.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά το τέλος διυπουργικής σύσκεψης, η οποία έγινε παρουσία του υπουργού Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμου Βουδούρη, του διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου και του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου.
Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι ...........

εξασφαλίστηκε το ανεξόφλητο ποσό των 125 εκατομμυρίων για τις οφειλές Απριλίου και αναμένεται να καταβληθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου.

Για τις οφειλές των παλαιότερων ετών, είπε ότι θα τακτοποιηθούν το επόμενο διάστημα και έκανε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ δήλωσε επιφυλακτικός από την εξέλιξη και είπε ότι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, προκειμένου να σταθμίσει τη στάση του.

Οριακή

Η κατάσταση είναι ήδη οριακή. Χιλιάδες ασφαλισμένοι από την Αθήνα - όπου οι φαρμακοποιοί δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση - αναζητούν τα φάρμακά τους στον Πειραιά, όπου οι φαρμακοποιοί δεν απεργούν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αφενός την ταλαιπωρία τους, αφετέρου να παρατηρούνται ελλείψεις σκευασμάτων, όπως αντιυπερτασικά, καρδιολογικά, παυσίπονα,α ντιφλεγμονώδη και φάρμακα για το αναπνευστικό.

Οι φαρμακοποιοί αναμένουν την τροφοδοσία της Τρίτης, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών.

iatronet

Χαλάει ο Καιρός. Βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα

Με βροχές και καταιγίδες θα μας υποδεχθεί η Τετάρτη, καθώς σε ολόκληρη λοιπόν την χώρα η καλοκαιρία θα δώσει την θέση της στην πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες στα βόρεια και δυτικά όπου και ενδέχεται να βρέξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν ...........

νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις και σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες,

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου..

iefimerida

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Σας προσκαλούμε όλους «να στροβιλιστείτε μαζί μας στου χορού την αγκαλιά» στην παράσταση της Σχολής Τέχνης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Γαργαλιάνων στις 9.15 μ.μ..

Η Σχολή Τέχνης είναι ένα από τα τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας. Λειτουργεί στους Γαργαλιάνους από τη δεκαετία του 90. Σήμερα έχει 6 τμήματα στα οποία διδάσκονται κλασσικός και σύγχρονος χορός σε παιδιά ηλικίας από 3,5 έως 18 ετών.
Σκοπός της είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη ............

κινητικών δεξιοτήτων μέσα από την άσκηση στον κλασσικό και το μοντέρνο χορό προσφέροντας σε όσους συμμετέχουν ψυχαγωγία, χαρά, ευχαρίστηση και ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους. Στο τέλος κάθε έτους δίδονται παραστάσεις χορού με στόχο τη διάδοση της τέχνης του χορού και την προώθηση της συμμετοχής στα τμήματα της Σχολής Τέχνης.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ 2012 Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις σχολές των Ηλεκτρονικών-Τηλεπικοινωνιών (και όχι μόνο)

Τα ηλεκτρονικά και οι τηλεπικοινωνίες είναι δυο επιστήμες όπου εξελίσσονται ραγδαία και που πιστεύουμε ότι πάντα θα έχουν μια μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Στην συνέχεια σας παραθέτουμε τις σχολές τις ειδικότητες και τις προοπτικές και σας προτρέπουμε να ασχοληθείτε με αυτές.

Σπουδές ηλεκτρονικού ανά εκπαιδευτική βαθμίδα.
Αναλυτικά ...........


► ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματικές σχολές Υ.Π.Δ.Μ.Θ. -και άλλων φορέων Ο.Α.Ε.Δ )

► ΕΠΑ.Λ. (Επαγγελματικά Λύκεια-Υπουργείο Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων - άλλοι φορείς

► ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματικές σχολές Υ.Π.Δ.Μ.Θ. -και άλλων φορέων Ο.Α.Ε.Δ )

► Ι.Ε.Κ. Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Υ.Π.Δ.Μ.Θ. και άλλοι φορείς

► Α.Τ.Ε.Ι. Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά ιδρύματα Υ.Π.Δ.Μ.Θ

► Α.Ε.Ι. Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα Υ.Π.Δ.Μ.Θ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΙΕΚ

► ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ

► ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ

► ΙΕΚ ΟΑΕΔ

► Οι ειδικότητες προκηρύσσονται στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, δεν είναι γνωστές από πριν και δεν είναι οι ίδιες κάθε χρονιά.

Δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΙΕΚ

► ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

► ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

► ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ

► ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

► ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

► ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Αφορούν τμήματα του 4ου Επιστημονικού Πεδίου στις ειδικότητες:

► Ηλεκτρονικής

► Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων

► Τεχνολογίας Ήχου

► Αυτοματισμού

► Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής

► Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων.

ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

► ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

2010 ΠΡΩΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ

15630 12835 58

2011 13323 10567

► ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2010 17297 11607 110

2011 15673 10283



► ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΧΑΝΙΑ

2010 13214 7592 90

2011 13331 7288



► ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ



2010 13355 8271 117

2011 10232 7696

► ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

2010 13801 12412 90

2011 14318 10203

ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

► ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

2010 15787 13326 83

2011 13737 11160

► ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2010 16858 13444 69

2011 15887 11837

► ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

2010 13391 10865 235

2011 16585 8731

► ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

2010 12999 9788 83

2011 11007 8069

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

► ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ 2010 16865

2011 15134

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 2010 13897

2011 12382

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 58

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

► Οι πτυχιούχοι του τμήματος μπορούν να ασχολούνται στα παρακάτω αντικείμενα:

► Παραγωγή η εμπορία πάσης φύσεως ιατρικών οργάνων

► Επισκευή, συντήρηση, ανακατασκευή ιατρικών μηχανημάτων και οργάνων

► Φροντίδα, συντήρηση, επισκευή και έλεγχο των νοσοκομειακών συσκευών και οργάνων

► Συμμετοχή στην αξιολόγηση προσφορών και την προμήθεια ιατρικών οργάνων και εξοπλισμού

► Εξειδικευμένες εργασίες εγκατάστασης και θέσεως σε λειτουργία ιατρικών οργάνων και εξοπλισμού εργαστηριών και τμημάτων νοσοκομείων (χειρουργεία, ακτινολογικά κλπ)

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

► ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΛΗΞΟΥΡΙ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ 2010 16558 2011 10278

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 2010 5042 2011 6793

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 55

Η κατάρτιση είναι τόσο πρακτική( κατασκευή -συντήρηση οργάνων, χόρδισμα-συντήρηση πιάνων, ηχοληψία και ηχογράφηση μουσικών συνόλων σε εσωτερικό η εξωτερικό χώρο, χρήση ηλεκτρονικής και ψηφιακής τεχνολογίας) όσο και θεωρητική.

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ

► ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ 2010 16031 2011 12051

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 2010 7284 2011 7474

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 92

Αντικειμενο σπουδων του τμήματος είναι η εφαρμογη της σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας στη σύνθεση, παραγωγή και διαχείριση του μουσικού ήχου, καθώς και η τεχνολογία των μουσικών οργάνων και η ακουστική τεχνολογία των χώρων

Το Πρόγραμμα Σπουδων του τμήματος περιλαμβάνει

1.Μαθηματα Γενικής Υποδομής όπως Φυσική-Κυματική, Μαθηματικά, Ακουστική- Ψυχοακουστικη, Θεωρία της Μουσικής, Εισαγωγή στην πληροφορική και προγραμματισμός Η/Υ κλπ

2. Μαθήματα Ειδικής Υποδομής όπως Ψηφιακά Ηλεκτρονικά, Σύγχρονη τεχνολογία στη Μουσική, Εισαγωγή στις Μουσικές Συσκευές ψηφιακής Διασύνδεσης (MIDI) κλπ

3. Στα Μαθήματα ειδικότητας περιλαμβάνονται μαθήματα όπως Πληροφορική, Μουσική Σύνθεση, Δημιουργία με διατάξεις MIDI, Μηχανικής του Ήχου, Ηχοληψία, Μουσική Σύνθεση και Εικόνα. Οργάνωση Studio, Μουσική και Πολυμέσα και μαθήματα Τεχνολογίας Μουσικών Οργάνων (κλασικά και παραδοσιακά μουσικά όργανα και Σύγχρονα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα), Ηχητικός Σχεδιασμός κλπ.



ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

► ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ)

ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ 2010 14234 2011 11184

ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 2010 6578 2011 7107

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 145

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

► Κύριο αντικείμενο ενασχόλησης των αποφοίτων του τμήματος είναι η ανάλυση, ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η εγκατάσταση και διαχείριση συστημάτων επεξεργασίας, αποθήκευσης, ανάκλησης και μετάδοσης πληροφορίας με οποιαδήποτε μορφή

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

► Λειτουργεί τμήμα στην

Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Μαρούσι Αττικής)

► ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ 2010 15875 2011 14833

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 2010 13128 2011 10831

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 55

Το πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ χορηγείται στο τέλος του Α! κύκλου σπουδων μετά από πρόγραμμα σπουδων διάρκειας 8 εξαμήνων και παρέχει δικαίωμα διδασκαλίας στην ειδικότητα στην Β/θμια εκπαίδευση. Το πτυχίο αυτό από άποψη ακαδημαϊκού επιπέδου είναι ισότιμο με πτυχίο ΤΕΙ.

Οι κάτοχοι του Πτυχίου ΑΣΠΑΙΤΕ μπορούν να φοιτήσουν για 2 επιπλέον εξάμηνα σε ειδικό πρόγραμμα του οικείου τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ (Β! κύκλος σπουδών) η σε ΤΕΙ

Δηλαδή με σπουδές συνολικής διάρκειας 5 ετών οι απόφοιτοι της Σχολής αποκτούν δυο πτυχία το βασικό πτυχίο Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α! κύκλος) και το Πτυχίο Μηχανικού Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Β! κύκλος) αντίστοιχης ειδικότητας και ισοδύναμο με αυτό των ΤΕΙ.



ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

► Πληροφορικής

► Ψηφιακών Συστημάτων και Μικροϋπολογιστών

► Ηλεκτρονικών

► Συστημάτων Αυτομάτου Έλεγχου

► Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, Μικροκυμάτων και Κεραιών

► Ραδιοτεχνίας και Τηλεόρασης

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΩΝ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καθηγητής ηλεκτρονικών σε

► Επαγγελματικές σχολές

► Επαγγελματικά Λύκεια - Ι.Ε.Κ.

► Α.Τ.Ε..Ι και Α.Ε.Ι.

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

► Βιομηχανία ή βιοτεχνία κατασκευής - συναρμολόγησης ηλεκτρονικών συσκευών οικιακής χρήσεως ή γενικότερα καταναλωτικών συσκευών όπως στερεοφωνικών συστημάτων, τηλεοράσεων, δεκτών ραδιοφωνίας, τηλεφωνίας κ.τ.λ.

► Βιομηχανία ή βιοτεχνία ή εταιρεία συναρμολόγησης Η/Υ.

► Τεχνική εταιρεία ή Εργαστήριο εγκατάστασης συστημάτων Η/Υ και δικτύων.

► Εταιρεία ή Εργαστήριο επισκευής και εγκατάστασης συσκευών ήχου και εικόνας καθώς και εγκατάστασης κεντρικών κεραιών τηλεόρασης.

► Τεχνική εταιρεία εγκατάστασης δομημένων καλωδιώσεων για δίκτυα Η/Υ.

► Υπολογιστικά κέντρα μικρών η μεγάλων εταιρειών.

► Σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών ήχου και εικόνας καθώς και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων πάσης φύσεως.

► Σε καταστήματα πώλησης υπολογιστών και δικτυακών προϊόντων.

► Σε τεχνικές υπηρεσίες που ασχολούνται:

► α. Με συντήρηση και επισκευή οικιακών και καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών.

► β. Με συντήρηση και επισκευή υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.