Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Φαρμακοποιοί. Συνταγές από Δευτέρα αν εξοφληθεί ο Απρίλης

Τη λήξη της κινητοποίησής τους και την εκτέλεση συνταγών από την ερχόμενη Δευτέρα, εφόσον εξοφληθεί η οφειλή του Απριλίου, αποφάσισαν χθες βράδυ οι Μεσσήνιοι φαρμακοποιοί σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

Σε δηλώσεις του στο «Θ» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Στέφανος Καμινιώτης, εκτίμησε ότι η εξόφληση του Απριλίου θα γίνει αυτές τις μέρες.
Στην περίπτωση που δε γίνει, ο ...........

Φαρμακευτικός θα ξανακάνει νέα γενική συνέλευση προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση και τη στάση του.
Για τα οφειλόμενα από το 2011, θα υπάρξουν επαφές προσεχώς με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Θάρρος

Αυξήσεις 5% στα τιμολόγια η ΔΕΗ;

Περίπου 1,1 δισ. ευρώλείπουν από τα ταμεία της ΔΕΗ λόγω απλήρωτων λογαριασμών και η διοίκηση της Επιχείρησης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βάλει στο παιχνίδι και εισπρακτικές εταιρείες.

Κι ενώ όμως οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν, η επιχείρηση σχεδιάζει να ζητήσει και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια. Το πότε παραμένει αδιευκρίνιστο, ωστόσο σύμφωνα με το μνημόνιο μέσα στον Ιούνιο θα έπρεπε να αρχίσει η αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ ενόψει της πλήρους απελευθέρωσής τους το 2013.

Όπως αναφέρει το Newsit.gr, απ’ τη διοίκηση της..........

ΔΕΗ σχολιάζεται ότι με ένα 5% αύξηση στα τιμολόγια θα καλυπτόταν το ποσοστό αύξησης του κόστους στο σκέλος της ενέργειας… άποψη που μάλλον δείχνει και το ποσοστό της αύξησης που πρέπει να περιμένουμε.

Δ.Σ. Τριφυλίας Θα τολμήσουν παραποίηση και απάτη από γινάτι;

«Τάξις και ηθική» έλεγε και ξανάλεγε ο δήμαρχος Πώποτας στο Κολοκοτρωνίτσι (στη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Το καφέ της Χαράς») και τη δόξα του, μάλλον, ζήλεψαν στο Δήμο Τριφυλίας!
Ο δήμαρχος Πώποτας μπορεί να έλεγε τάξις και ηθική, αλλά τις έκανε τις μπαγαποντιές του (για τον έρωτά του, και αυτό δεν είναι επιλήψιμο, κάθε άλλο μάλιστα)! Στο Δήμο Τριφυλίας, ωστόσο, οι μπαγαποντιές του Πώποτα- που ζήλεψαν ο πρόεδρος και θα φανεί εάν και ο δήμαρχος- δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστες. Αντιθέτως, είναι προσβλητικές, υποτιμητικές, προκλητικές και απαράδεκτες για την πολιτική τάξη και ηθική.

«Τάξη και ηθική» στο «καφέ της Χαράς» είχαμε .........

στην τηλεόραση, πλαστογραφία και απάτη θα έχουμε, άραγε, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις; Δε ρωτάω με κακή πρόθεση ούτε και θέλω να προσβάλλω το θεσμό και το Σώμα, αλλά να με συμπαθάνε, μου έδωσαν το δικαίωμα της κριτικής και του συγκεκριμένου ερωτήματος το βράδυ της Δευτέρας με όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Επειδή εκεί ήμουν, παρακολουθούσα, κρατούσα σημειώσεις και, ευτυχώς, έχω το ηχητικό ντοκουμέντο όλης της συνεδρίασης, που περιλαμβάνει και τη συζήτηση με το μπάχαλο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και το τι, ακριβώς, ειπώθηκε στη διαδικασία (ο Θεός να την κάνει διαδικασία) των αλλεπάλληλων ψηφοφοριών, θέλω να ελπίζω πως ο πρόεδρος του Σώματος, το προεδρείο, καθώς και ο δήμαρχος Τριφυλίας δε θα επιχειρήσουν να «αλλάξουν» το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Αν το τολμήσουν, θα συνιστά, όχι απλώς χοντρή παρατυπία και παραποίηση, αλλά εξόφθαλμη παρανομία! Θα κάνουν, άραγε, πλαστογραφία και απάτη για το γινάτι;

Έντιμο και ηθικό είναι να παραδεχθούν πως στη συνεδρίαση, και δη στην ψηφοφορία, έγινε μπάχαλο, χάθηκε το μέτρημα και ας συνεδριάσουν, ξανά, για να πάρουν ορθά, νόμιμα, ηθικά και ουσιαστικά απόφαση!
Ωστόσο, απόφαση θετική για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη συνεδρίαση της Δευτέρας δεν ελήφθη! Πώς να το κάνουμε; Επί παρόντων, στην αίθουσα, 27 δημοτικών συμβούλων, που είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια, οι 13 ψήφισαν «ναι» και οι 14 αρνήθηκαν να ψηφίσουν θετικά. Άρα, το θέμα ως είχε και εισήχθη προς ψήφιση, καταψηφίστηκε! Τέλος! Προκαλώ, δε, όποιον από τη Δημοτική Αρχή και το προεδρείο του Σώματος αμφιβάλλει ή (ακόμη χειρότερα για τον ίδιο) αποπειραθεί τεχνηέντως να το αμφισβητήσει, να δώσει στη δημοσιότητα το ηχητικό της μαγνητοφώνησης των πρακτικών της συνεδρίασης. Με τους θεσμούς κανείς δε δικαιούται να παίζει! Ούτε και με τη νοημοσύνη μας. Τακτικισμοί και εξυπνακισμοί, κομμένοι! Αλχημείες και μαγειρέματα, στα κουκιά και τα πρακτικά, κομμένα και όχι ραμμένα!

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ούτε και ο πρόεδρος ή ο δήμαρχος, ο κάθε πρόεδρος και ο κάθε δήμαρχος, μπορεί να το παίζει τσέλιγκας, λες και οι σύμβουλοι και όλοι εμείς οι δημότες είμαστε πρόβατα!
Και για να μην υπάρξουν φαινόμενα παρανοήσεων, λαθεμένων παρερμηνειών ή ακόμη και εσκεμμένων «ερμηνειών» όσων αναφέρω, ξεκαθαρίζω πως σε καμία περίπτωση δε φέρουν ευθύνη οι γραμματείς του Δημοτικού Συμβουλίου. Το λέω αυτό, για να μην επιχειρηθεί καν από πολιτικούς προϊσταμένους του συμβουλίου και του Δήμου να διώξουν τις ευθύνες από πάνω τους, που βαρύνουν αποκλειστικά τον πρόεδρο (και το προεδρείο, στο βαθμό που τους αναλογεί, τον αντιπρόεδρο και το γραμματέα, αν υπογράψουν ή αποδεχθούν, έστω σιωπηρά, παραποίηση και πλαστογραφία των πρακτικών) και το δήμαρχο (αν συνεργήσει), και να τις επιρρίψουν στις δύο υπαλλήλους που επιτελούν με άριστο και υποδειγματικό τρόπο τα καθήκοντά τους.

Αναμένω την επίσημη θέση του προέδρου και του δημάρχου, καθώς και την ανάρτηση των πρακτικών στη «Διαύγεια». Μετά, όπως η συνείδησή μου, μου επιβάλλει και το δημοσιογραφικό μου καθήκον επιτάσσει, θα πράξω τα δέοντα, για αποκατάσταση της τάξης και ηθικής, της αλήθειας και της πραγματικότητας, της νομιμότητας και της διαφάνειας, με κάθε νόμιμο τρόπο, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που μου παρέχουν το Σύνταγμα και οι θεσμοί της Πολιτείας!

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

Ενοίκιο 5.500 ευρώ ζητάει η Περιφέρεια από το Δήμο Καλαμάτας για την χρήση του Διοικητηρίου.

Πολύ τσουχτερό ενοίκιο, ύψους 5.500 ευρώ το μήνα, ζητάει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Δήμο Καλαμάτας - που ωστόσο αρνείται προς το παρόν να πληρώσει - για τις δημοτικές υπηρεσίες που στεγάζονται στο ισόγειο, στον πρώτο και τον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου.

Η θέση του Δήμου, όπως σημείωσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, είναι ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του Διοικητηρίου δε μπορεί να πληρώσει ενοίκιο.

Η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, στην ...........

οποία ο δήμαρχος Καλαμάτας ήταν στέλεχος με κορυφαία επιτελικά καθήκοντα, δεν είχε φροντίσει ώστε το Διοικητήριο να περάσει και τυπικά στην ιδιοκτησία της. Έτσι σήμερα το κράτος, μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας, έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, η οποία καλείται να κρίνει εάν το Διοικητήριο ανήκει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου ή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως διάδοχου σχήματος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Το Δημόσιο δεν έχει κανένα σκοπό να αποβάλει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας από το Διοικητήριο, αλλά θέλει επιτέλους να ξεκαθαρίσει ποια είναι τα περιουσιακά του στοιχεία.
Υπάρχουν πάντως δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται σε ιδιωτικά ακίνητα, κάτι που συνεπάγεται κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το χρόνο. Μόνο της Εφορίας το ενοίκιο ξεπερνά κατά πολύ τα 200.000 ευρώ ετησίως!

Έτσι υπάρχει μια πρόταση να ανακατασκευαστεί η παλιά Καρδιολογική Κλινική του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ώστε να εγκατασταθούν εκεί οι δημόσιες υπηρεσίες που είναι στο ενοίκιο, ωστόσο το κτήριο αφενός η διοίκηση του Νοσοκομείου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν αποφασίσει να το αξιοποιήσουν για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών αφετέρου το διεκδικεί και ο Δήμος Καλαμάτας.

kalamata Journal

Σεισμός στην Εύβοια. 4,7 το μέγεθος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην Εύβοια, 8 χλμ Βορειοανατολικά της Ιστιαίας και σε εστιακό βάθος 5 χλμ ενώ οι δονήσεις έγιναν αισθητές μέχρι και στην Αττική.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:11 στην .........

θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά της Ιστιαίας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές.

Συνελήφθησαν κληρικοί για υπεξαίρεση

Δυο ιερείς στα Φάρσαλα Λάρισας, υπεύθυνοι μισθοδοσίας για τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων, κατηγορούνται ότι πλαστογραφούσαν τα σχετικά έγγραφα και εισέπρατταν για λογαριασμό τους, μεγάλα ποσά, που μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2012 υπολογίζεται ότι ξεπερνάνε τα 690 χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι ..........

στα Φάρσαλα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, δύο ιερείς, ηλικίας 36 και 38 ετών αντίστοιχα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, καταγγέλθηκε από την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας του Υπουργείου Οικονομικών, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, ότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε προ δεκαπενθημέρου περίπου στις μισθοδοτικές καταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων που έχουν κοινοποιηθεί στη Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων, βάσει των οποίων καταβάλλονται οι μισθοί του εφημεριακού κλήρου του Δήμου Φαρσάλων, διαπιστώθηκαν ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.

Μάλιστα σε πρόσφατη περίπτωση διαπιστώθηκε ότι την 25 Ιουνίου οι δύο συλληφθέντες ιερείς, αρμόδιοι σε θέματα διαχείρισης μισθοδοσίας των ιερέων της προαναφερόμενης Ιεράς Μητρόπολης κατέθεσαν στην Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων πλαστογραφημένη την από 20-06-2012 εκδοθείσα κατάσταση μισθοδοσίας επιδόματος ιερέων της επαρχίας Φαρσάλων η οποία εμφάνιζε προβλεπόμενη κρατική δαπάνη αξίας 28.864 ευρώ αντί του ορθού 8.864 ευρώ.

Ως συνέπεια των ανωτέρω, χθες ημέρα κατά την οποία θα εισπράττονταν μέσω καταστήματος τραπέζης στα Φάρσαλα το επίδομα αδείας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας παρακολούθησαν τους δυο ιερείς και τους συνέλαβαν επ' αυτοφώρω την ώρα που πήγαν να παραλάβουν συνολικό χρηματικό ποσό 28.864 ευρώ από το οποίο μόνο 8.864 ευρώ αφορούσε την μισθοδοσία Ιερέων της επαρχίας Φαρσάλων. Στην κατοχή των δύο ιερέων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 20.000 ευρώ, μία προσωπική σφραγίδα του 38χρονου ιερέα και μία σφραγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την είσπραξη των 28.864 ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του 36χρονου ιερέα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός πρωτότυπων μισθοδοτικών καταστάσεων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο υπεξαίρεσαν συνολικά χρηματικό ποσό 690.000 ευρώ κατά τις μισθοδοσίες του πρώτου εξαμήνου του 2012 (από Ιανουάριο έως και Ιούνιο).

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Real.gr

Στην Ανάληψη του Δήμου Μεσσήνης ο Παναγιώτης Αλευράς

Την περιοχή της Ανάληψης του Δήμου Μεσσήνης επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Μεσσηνίας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ...........

καθαρισμού και εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης του αλιευτικού καταφυγίου Μουρτιάς, μαζί και με την ολοκλήρωση των εργασιών στο Κουλτούκι και ποταμό Πάμισο, η Π.Ε Μεσσηνίας έκλεισε τις παρεμβάσεις της με έργα, στην περιοχή της Μεσσήνης.

Ο καθαρισμός του καταφυγίου θα βοηθήσει την εύκολη πρόσβαση των αλιευτικών σκαφών και την προστασία τους από άσχημες καιρικές συνθήκες.
Όλα τα έργα που εκτελέστηκαν μέχρι σήμερα στον Μεσσηνιακό κόλπο, εκτός την ομαλή λειτουργία των αλιευτικών καταφυγίων σκοπό έχουν την τόνωση της τοπικής οικονομίας, εφόσον ο κλάδος των αλιέων συμβάλει σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του 2012 της Π.Ε Μεσσηνίας έχει ενταχθεί η σύνταξη μελέτης του αλιευτικού καταφυγίου Αναλήψεως.

Αλλαγές στην πολιτική του μνημονίου ζητάει στην επιστολή του ο Α. Σαμαράς

Την ανάγκη τροποποίησης του Μνημονίου επισημαίνει στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ο κ. Σαμαράς

Σε ανοιχτή γραμμή με την αντιπροσωπεία της χώρας μας στις Βρυξέλλες είναι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, εν όψει της έναρξης της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος ...........

Παπούλιας, πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, θα επιδώσει στους ηγέτες και στους κ.κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο την επιστολή του κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή ο κ. Σαμαράς περιγράφει την κατάσταση της χώρας και αναφέρει με «κομψό» τρόπο ότι υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Υποστηρίζει στην επιστολή του ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του αποφάσισε την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και ζητά από τους ομολόγους του να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του ελληνικού λαού.

Το κρίσιμο στοιχείο είναι ότι ο κ. Σαμαράς αναφέρεται

στην ανάγκη να υπάρξουν "τροποποιήσεις" στην πολιτική που υπαγορεύουν τα Μνημόνια, προκειμένου αφενός να μπορέσει η Ελλάδα να την εφαρμόσει και αφετέρου να φέρουν αποτέλεσμα.

Φυσικά, ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα αποδέχεται τους στόχους της δημοσιονομικής πολιτικής όσον αφορά στο χρέος και στο έλλειμμα και επαναλαμβάνει ότι η χώρα θα τηρήσει τις υπογραφές της και θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται και στις γενικότερες εξελίξεις στην ΕΕ, επισημαίνοντας ότι η πολιτική δημοσιονομικής σταθεροποίησης είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί με μέτρα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Αναμένεται δε να συνοδευτεί η επιστολή με ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων ως εμπρακτη δήλωση της αποφασιστικότητάς του να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, κάτι που θα βελτιώσει το κλίμα για τη χώρα μας μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις υπό άμεση ιδιωτικοποίηση είναι ο ΟΣΕ, τα λιμάνια, η ΔΕΠΑ και ο ΟΠΑΠ.

Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για την χθεσινή συνάντηση

του κ. Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρος της ΕΕ κ. Ρομπάι και για τον μεταξύ τους διάλογο. Ο κ. Ρομπάι είπε ότι το κύριο αντικείμενο της Συνόδου δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι εξελίξεις στην Ισπανία και στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο αυτό είναι ανοικτό το αν θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής μέσα τον Ιούλιο με κύριο θέμα την Ελλάδα, κάτι που εν πολλοίς θα εξαρτηθεί και από την πορεία της αποκατάστασης της υγείας του πρωθυπουργού και το αν θα είναι σε θέση να ταξιδεψει.

Τα μηνύματα από το περιβάλλον του πρωθυπουργού είναι διαφορετικά. Εις εκ των συνεργατών του διέρρευσε ότι δεν θα είναι σε θέση να ταξιδεψει για 40 ημέρες, για να διαψευστεί όμως λίγες ώρες αργότερα από άλλον συνεργάτη, ο οποίος είπε ότι "αυτά είναι μπούρδες και ότι ο κ. Σαμαράς θα επανέλθει πολύ πιο σύντομα".

Σε κάθε περίπτωση, θα αποφασίσουν οι θεράποντες ιατροί του, οι οποίοι θα τον υποβάλλουν σε πλήρη εξέταση το Σάββατο. Ενδεικτική ως προς αυτό θα είναι και η παρουσία του πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η συζήτησή τους θα αρχίσει την επόμενη Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τη νύχτα του Σαββάτου.

difernews

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 28-6-2012, μετά την ορκομωσία της βουλής, η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

«Πέφτει πολύ μεγάλο βάρος πάνω μας. Οι ........

πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς. Ο προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες και από τους πολίτες που μας ψήφισαν , αλλά και από όσους δεν μας ψήφισαν. Είστε βουλευτές όλων των Ελλήνων »

Υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποτελούν τον κύριο κορμό της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι:

«Σε εμάς πέφτει το κύριο βάρος της αντιπολίτευσης του αστικού και πατριωτικού χώρου.»

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε επίσης ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι το κυριότερο Όργανο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και κάλεσε όλους τους βουλευτές του Κινήματος να ψηφίζουν πάντα κατά συνείδηση.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ανήγγειλε και επίσημα ως Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλο, με αναπληρωτές γραμματείς της Κ.Ο. τον βουλευτή Β Πειραιά Γιάννη Κουράκο και τον βουλευτή Α Πειραιά Παναγιώτη Μελά.

Εκτός του ήδη ανακοινωθέντα ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουικ, αναγγέλθηκαν από τον κ. Καμμένο ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κατά τομείς, ο βουλευτής Ηρακλείου καθηγητής Νότης Μαριάς και ο βουλευτής Β Αθηνών Βασίλης Καπερνάρος.

Τέλος ο Πρόεδρος του Κινήματος ανήγγειλε ως Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού τον πρώην Βουλευτή Λάρισας Χρήστο Ζώη.

Πολιτικά «Συγχαρητήρια» και…Συλλυπητήρια!..

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News.

Oλοκληρώθηκε η διαδικασία ορκωμοσίας των 300 Βουλευτών που θα συμμετέχουν εφεξής στη Νέα Ελληνική -7-Κομματική Βουλή που πρόεκυψε από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, και διαθέτουμε σταθερό (ελπίζω) Υπουργικό Συμβούλιο…

Θερμά συγχαρητήρια, (επί του παρόντος, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι θα ακολουθήσουν σχετικά σύντομα τα θερμά συλλυπητήρια) στον κ Αντώνη Σαμαρά που τελικά «πραγμάτωσε» το όνειρό του να καθίσει στον Ελληνικό Πρωθυπουργικό θώκο.
Και, σε ανθρώπινο επίπεδο, καλή .........

εξέλιξη στην υγεία του
Θερμά συγχαρητήρια στον κ Ευάγγελο Βενιζέλο και το δικό του, πλέον, τραγικά συρρικνωμένο αλλά «ζωντανό», ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει να αποτελεί απαραίτητο μέλος του Ελληνικού πολιτικού Δικομματισμού.
Και όπως έδειξε η εναλλαγή «Ράπανου - Στουρνάρα» στα Οικονομικά της χώρας τον έλεγχο τον διατηρούν καταξιωμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στον κ Γιώργο Καρατζαφέρη και τον ΛΑΟΣ, το πάλαι ποτέ ελπιδοφόρο και ακμαίο Κόμμα που, επιλέγοντας το ρόλο του ως ΠΡΩΤΟ «δεκανίκι» του ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ στην προηγούμενη «Συγκυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας», πλήρωσε το τίμημα καταποντισμένο από τη θέση του 4ου Κόμματος στην προηγούμενη Βουλή στον αποκλεισμό του από την νέα, και μάλιστα, 7-Κομματική μάλιστα, Βουλή.

Στα προβεβλημένα τέως στελέχη του ΛΑΟΣ και τέως κατόχους Υπουργικών θώκων κκ Βορίδη και Γεωργιάδη εύχομαι καλό κουράγιο. Ως έμπειροι Κοινοβουλευτικοί άνδρες γνωρίζουν ότι η Πολιτική προχωρεί σαν τα καράβια στην τρικυμία με…σκαμπανεβάσματα.

Για τον κ Φώτη Κουβέλη και τη Δημοκρατική Αριστερά που τελικά λειτούργησε ως το «νέο» δεκανίκι του Δικομματισμού δεν μπορώ να αποφασίσω την απονομή «συγχαρητηρίων ή συλλυπητηρίων».

Ο χρόνος, πολύ σύντομα πιστεύω, θα δείξει, όπως δείχνουν οι παραιτήσεις εκλεκτών του στελεχών (βλέπε κ Χατζησωκράτης κλπ)…
Προφανώς, όμως, «το πάθημα» του κ Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ δεν στάθηκε ικανό να τον αποτρέψει από την, υποθέτω για το καλό του Λαού και της πατρίδας συνεργασία του με τα 2 Κόμματα Εξουσίας που μας Κυβέρνησαν, και συνεχίζουν να μας Κυβερνούν, μετά το τραγικό για την Κύπρο και τον απανταχού Ελληνισμό καλοκαίρι του 1974 μέχρι το φετινό καλοκαίρι του 2012 και της «ΔΕΥΤΕΡΗΣ…Συγκυβέρνησης»

Πάντως είναι κοινωνιολογικά, ψυχολογικά, πολιτικά και ιστορικά πολύ άξιο μελέτης το φαινόμενο του ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΥ που σημαδεύει τώρα την πολιτική μας ζωή…
Πέρυσι, με το «κέντρο-αριστερό» ΠΑΣΟΚ να παραπαίει στην εξουσία το Σύστημα του Δικομματισμού χρειαζόταν ένα μεγάλο (τη «Νέα» Ν.Δ.) και ένα μικρό (τον ΛΑΟΣ) δεκανίκι… Και τα βρήκε!
Φέτος, με την «κέντρο-δεξιά» «Νέα» Ν.Δ. στην εξουσία το Σύστημα του Δικομματισμού χρειαζόταν και πάλι ένα μεγάλο (το έστω τραγικά συρρικνωμένο ΠΑΣΟΚ) και ένα μικρό (τη ΔΗΜΑΡ) δεκανίκι…
Πάλι τα βρήκε!...
Δυστυχώς μόνο συλλυπητήρια στο ιστορικό ΚΚΕ που έχασε τη μισή του δύναμη στον Λαό, και συγχαρητήρια στη Χρυσή Αυγή που με σχεδόν 7% βρήκε ορθάνοιχτη την πόρτα της Βουλής με λαϊκή Εντολή.

Συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ που «ανδρώθηκε» ξαφνικά και πετάχτηκε από την «βρεφική ηλικία» του 4,6% και τις 13 έδρες στην «ώριμη ηλικία» του 26,89 και τις 71 έδρες.
Αυτή η αιφνίδια «μεγέθυνση» συνεπάγεται και ανάλογη ευθύνη.
Και κλείνω με τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε αυτούς που ενώ δεν φαίνονται είναι, ουσιαστικά, διαχειριστές του «ελληνικού Δικομματικού Συστήματος» έχοντας κατοχυρώσει την «επικαρπία» των περιουσιακών του στοιχείων, (έστω με δεκανίκια!..)

Ο Γ. Ζανιάς φέρεται ως ο νέος πρόεδρος της ΕΤΕ

O Γιώργος Ζανιάς θα είναι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο επόμενος Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Ο κ. Ζανιάς φέρεται ότι θα αντικαταστήσει τον .........

παραιτηθέντα πρόεδρο της ΕΤΕ Βασίλη Ράπανο, ενώ ο κ. Τουρκολιάς θα αναλάβει τη θέση του Απόστολου Ταμβακάκη, ο οποίος αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να υποβάλει την παραίτησή του.

ΣΧΟΛΙΟ
Κάποια blog (Κυπαρισσιώτικα) χθες έσπευσαν να χρίσουν τον Κ. Τουρκολιά πρόεδρο της ΕΤΕ....
Μπανανίτσα!

Αστείες εικόνες: Οι άντρες (λέμε τώρα....) οι σωστοί... οι πρόστυχοι.....




Η πρόσκληση της Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας 2012




Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΟΥ. [ VIDEO ]

Το Δεκέμβριο του 2011 συνετελέσθη η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλιατρών και η δημιουργία πνευματικού κέντρου πλησίον του Ναού.

Τα δυο αυτά πολύ σημαντικά έργα ..........

πραγματοποιήθηκαν με τη σημαίνουσα και καίρια πρωτοβουλία καθώς και τη βαρύνουσα χρηματική αρωγή του Πανωσιολογιότατου αρχιμανδρίτη ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ.
(τον ευχαριστούμε θερμά)



Από την ομάδα Φιλιατρά στο Facebook και τον συμπολίτη μας Γιάννη Αλεξά.

Δείτε και το Video που ετοίμασε συνεργάτης του blog μας.



Τα χρέη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο facebook από τον Καμμένο!

Ένα έγγραφο με τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ "ανέβασε" ο Πάνος Καμμένος πριν από λίγο στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρει ότι : .........

"Όταν λέει ο Βενιζέλος οτι θα κλείσει το ΠΑΣΟΚ και θα αλλάξει όνομα δεν πιστεύω οτι εννοεί οτι θα αλλάξει ΑΦΜ και θα φεσώσει τον Ελληνικό λαό μέσω Αγροτικής τράπεζας με τουλάχιστον 100.000.000 Ευρώ.

Την ώρα που κατάσχονται σπίτια για 1000 ευρώ νομίζει οτι θα δεχτούμε φέσι 100.000.000 με την κάλυψη της συγκυβέρνησης;".

Δείτε το έγγραφο:






Παραπολιτικά απο την ορκομωσία της Βουλής.

Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά ορκίζεται Βουλή χωρίς την παρουσία του Πρωθυπουργού. Το πρόβλημα υγείας του κ. Σαμαρά τον κράτησε μακριά από την τελετή και πλέον θα πρέπει να δώσει ξεχωριστά όρκο.

Άλλη μέρα θα πρέπει να ορκιστεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που επίσης δεν ήταν στην τελετή αφού βρίσκονται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Από την τελετή απουσίασαν και οι ...........

υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης και Χρήστος Σταϊκούρας που πλαισιώνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Σύνοδο Κορυφής.

Εν αναμονή της έναρξης της τελετής, από τους πρώτους εισήλθαν στην αίθουσα της Ολομέλειας οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, Δάνης Τζαμτζής, Γιώργος Καλαντζής και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης μπήκε τελευταίος στην αίθουσα και ενώ ο αγιασμός είχε ξεκινήσει.

Η χωροταξία

Όλα τα βλέμματα είχαν στραφεί στα έδρανα που παραδοσιακά κατέχει το ΚΚΕ από το 1974 και που έχουν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ. Στην τελετή ορκωμοσίας πάντως οι βουλευτές του ΚΚΕ κάθισαν όπου κάθονταν πάντοτε, δηλαδή, στα έδρανα που βρίσκονται στο αριστερό άκρο της αίθουσας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε στα μπροστινά έδρανα καταλαμβάνοντας τη δεύτερη από αριστερά πτέρυγα εδράνων, εκεί που στην προηγούμενη Βουλή καθόταν το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει την πτέρυγα των εδράνων που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο, ανάμεσα από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πίσω από το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Στα άνω έδρανα της ακραίας αριστερής πτέρυγας θα καθίσουν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και σε κάποια έδρανα πίσω τους και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι το θέμα των εδράνων του ΚΚΕ δεν έχει κλείσει και πως η οριστική διευθέτησή του θέματος αυτού θα γίνει μετά την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής.

Για τη διάταξη των βουλευτών και των Κοινοβουλευτικών Ομάδων οι υπάλληλοι της Βουλής είχαν «εξοπλιστεί» με σχεδιάγραμμα το οποίο επεδείκνυαν στους βουλευτές, ιδίως τους νεοεκλεγέντες, που προσέρχονταν στην αίθουσα. Χρειάστηκε ακόμη και η συνδρομή του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα της Βουλής Θανάση Παπαϊωάννου προκειμένου βουλευτές να καθίσουν στα έδρανα που έχουν προσδιοριστεί ότι θα φιλοξενήσουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν.

Αβροφροσύνη και καλωσορίσματα

Ευχές και καλωσορίσματα αντάλλαξαν οι βουλευτές την ίδια ώρα που από τα κατάμεστα θεωρεία έπαιρναν φωτιά οι φακοί φωτογραφικών μηχανών και κινητών τηλεφώνων για στιγμιότυπα από την τελετή της ορκωμοσίας. Πολλοί ήρθαν άλλωστε στη Βουλή με τα παιδιά και τις συζύγους τους και οι πιο νέοι με τους γονείς τους. Πολλά πιτσιρίκια έδωσαν και τις πρώτες συνεντεύξεις τους αφού τα πλησίασαν τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι.

Τις περισσότερες ευχές αντάλλαξε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη η οποία συνομίλησε με αρκετούς βουλευτές από όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής, τους βουλευτές της οποίας χαιρέτισε τυπικά με ένα «γεια σας».

Άδεια εισόδου στα θεωρεία είχαν εξασφαλίσει πολλές σύζυγοι βουλευτών. Την τελετή παρακολούθησε σύσσωμη η οικογένεια του Γιάννη Τραγάκη που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά από τους εγγονούς και την εγγονή του.

Κοστούμι μπλέ και το τακούνι

Το… dress code των ανδρών περιλάμβανε αποκλειστικά σκούρα μπλε κοστούμια ενώ οι κυρίες επέλεξαν στην πλειονότητά τους ταγιέρ, κοστούμια αλλά και φουστάνια σε ανοιχτά κυρίως χρώματα.

Άτυχη στιγμή είχε η σύζυγος του προέδρου της Χρυσής Αυγής και βουλευτής και η ίδια Ελένη Ζαρούλια καθώς πατώντας στο κόκκινο χαλί στα σκαλιά στο προαύλιο του κοινοβουλίου έσπασε το τακούνι από το λευκό ψηλοτάκουνο πέδιλο της. Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής επέδειξε αξιοσημείωτη ψυχραιμία συνεχίζοντας τη διαδρομή της με το τακούνι στο χέρι.

Συνάντηση ενός τέως και ενός νυν ήταν αυτή του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο στην είσοδο της Βουλής. Ο κ. Κωνσταντόπουλος ευχήθηκε θερμά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το νεογέννητο παιδί του.

Ξεχωριστό στιγμιότυπο ήταν και αυτό της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου η οποία μπήκε στο κτήριο με δέκα περίπου νεοεκλέγεντες βουλευτές τους οποίους και ξεναγούσε λέγοντας «το σχολικό λεωφορείο έφτασε».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ συνάντηση με τον κ. Βορίδη είχε η Ντόρα Μπακογιάννη στο διάδρομο έξω από την Ολομέλεια και είχαν μια μακρά κατ΄ιδίαν συνομιλία στη συνέχεια.

24h

1918 Downloads μέχρι τώρα για τις οδηγίες αντιμετώπισης καύσωνα

Οχι 50..., όχι 100...., αλλά 1.918 Downloads μέσα σε 26 ώρες έχει δεχτεί το αρχείο pdf που σας έχουμε επισυνάψει στο Blog μας με τις οδηγίες αντιμετώπισης καύσωνα από τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας. Και φυσικά σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Η ενημέρωση και η πρόληψη μπορούν να ..........

μας γλυτώσουν από περιπέτειες και ο κόσμος το ξέρει καλά αυτό. Και αυτό μεταφράζεται στον παραπάνω αριθμό κατεβασμάτων του αρχείου.
Πάντως εμείς σας προτείνουμε τις οδηγίες αυτές να τις εκτυπώσετε και να τις έχετε πρόχειρες σε άμεση ζήτηση.
Είναι οδηγίες από ιατρούς και μπορούν να μας βγάλουν από μπελάδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΤΙΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τρίτη 3 Ιουλίου και ώρα 13:30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Στν πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης, περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:

1) Ψήφιση νέων πιστώσεων από τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικονομικού έτους 2012.
2) Έγκριση έκδοσης εντάλματος προπληρωμής για επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού και ορισμός υπολόγου.
3) Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην Δ.Ε. Τριπύλης (ισόγειο κατάστημα του πρώην Κοινοτικού Γραφείου Σελλά).
4) Καθορισμός όρων διεξαγωγής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση της παραλίας-όρμου «Λαγκουβάρδου», Δ.Ε. Γαργαλιάνων, για ανάπτυξη δραστηριότητας θαλασσίων ειδών αναψυχής (κανό, ποδήλατα, γουίντ-σέρφ κ.λ.π.)

Εάν μέσα σε 6 μήνες δεν υπάρξουν ενστάσεις, Ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα» σε όλη τη Μεσσηνία

Δημοσιεύθηκε χθες στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αίτηση για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλη τη Μεσσηνία όσον αφορά στο ελαιόλαδο. Εάν μέσα σε 6 μήνες δεν υπάρξει κάποια ένσταση, από την επόμενη ελαιοκομική περίοδο το ελαιόλαδο όλης της Μεσσηνίας, εφόσον πληροί τις προδιαγραφές, θα ονομάζεται ΠΟΠ Καλαμάτα.

Για τη θετική αυτή εξέλιξη εξέδωσε ανακοίνωση και η ΕΑΣ Μεσσηνίας, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Βασίλης Κοζομπόλης.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται: ..........

«Με χαρά ενημερώνουμε τους παραγωγούς της Μεσσηνίας ότι σήμερα 26-6-12 δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2012/186/10) η αίτηση για την τροποποίηση των προδιαγραφών και την επέκταση του ελαιολάδου ΠΟΠ “Καλαμάτα” σε όλη τη Μεσσηνία. Αν εντός έξι μηνών δεν κατατεθεί κάποια ένσταση (από κάποιον φορέα εκτός Ελλάδας), το ελαιόλαδο όλης της Μεσσηνίας θα μπορεί να ονομάζεται ΠΟΠ “Καλαμάτα”, από την επόμενη ελαιοκομική περίοδο, εφόσον πληρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές, οι οποίες επισυνάπτονται. Ελπίζουμε όλη αυτή η προσπάθεια να συμβάλει στην ανάδειξη της πραγματικής αξίας του Μεσσηνιακού ελαιολάδου και της αναγνώρισής του σε παγκόσμιο επίπεδο».

Θάρρος

Γαργαλιάνοι: Καταγγέλλουν την ΕΑΣ για παρατυπίες και αποκλεισμούς…

Βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας για παρατυπίες και αποκλεισμούς στις εγγραφές μελών για τη μετατροπή της σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό κατήγγειλε χθες από τους Γαργαλιάνους ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Ηλίας Μπουντουβάς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ...........

κ. Μπουντουβάς, μαζί με τον πρόεδρο του Α.Σ. Γαργαλιάνων Λεωνίδα Παπαχριστοφίλου και τον ταμία Νίκο Σινάνη, αναφέρθηκε στην περιπέτεια που πέρασε ο ίδιος και τον εμπαιγμό και αποκλεισμό, εντελώς αναίτια και παράτυπα - παράνομα που βίωσε κατά την έγγραφή του στην Ένωση πριν από λίγες μέρες.

Ο γραμματέας του Συλλόγου είπε πως το θέμα της μετατροπής της ΕΑΣ σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό απασχόλησε το συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων. Για αρχή ξεκίνησε να γραφτεί ο ίδιος και να ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοί του, ενώ σημείωσε πως το διάστημα των επτά έως δέκα ημερών για τις εγγραφές ήταν πολύ μικρό και πως για να εγγραφούν χρειάζονταν 100 ευρώ το χρόνο, για τρία χρόνια. Στη συνέχεια, όπως πρόσθεσε, επικοινώνησε με το κατάστημα Γαργαλιάνων, ζητώντας να μάθει τι χρειαζόταν για να εγγραφεί ως μέλος. Ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια τη διαδικασία της εγγραφής του στις 11 του μηνός, οπότε, αφού πλήρωσε, τελικά, 300 ευρώ, «το φαξ έφυγε 2 παρά τέταρτο από Γαργαλιάνους ότι γράφτηκα μέλος στην Ένωση». Όμως, συνέχισε λέγοντας πως, όταν η διοίκηση της Ένωσης είδε ότι «στις εγγραφές υπάρχουν κάτι ανθρώποι σαν κι εμένα, που δεν τους θέλουν μες στα πόδια τους γιατί θεωρούνε την Ένωση μαγαζάκι τους, το βράδυ κάνανε έκτακτο Δ.Σ., ενώ είχε λήξει η προθεσμία εγγραφών και αποφασίσανε ότι για να δεχτούν μέλη, τα μέλη αυτά δεν πρέπει να έχουν οφειλές στο 2011».

Ο κ. Μπουντουβάς ανέφερε συζήτηση που είχε στις αρχές του έτους με τη διευθύντρια του καταστήματος της ΕΑΣ για ένα υπόλοιπο του 2011, με την οποία συμφώνησαν αυτό να πληρωθεί από το ΦΠΑ. Τόνισε, λοιπόν, πως ποτέ δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα και «δεν μπορεί η κάθε διοίκηση της Ένωσης να με χαρακτηρίζει εμένα αφερέγγυο και κακοπληρωτή…». […] «Αυτοί που έχουν απλήρωτους 6 μήνες τους εργαζόμενους και αυτοί που δημιούργησαν ελλείμματα και χρέη εκατομμυρίων ευρώ (έλλειμμα και χρέος 1.350.000 για την περυσινή χρονιά, 5 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 4-5 χρόνια και 17 εκατομμύρια ευρώ, στο σύνολο, βάσει δανείων), δεν μπορούν να μου μιλάνε εμένα για αφερεγγυότητα και ότι εγώ είμαι ο κακοπληρωτής!».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μοναδικός σκοπός της μεθόδευσης ήταν να γραφτούν μόνο συγκεκριμένα άτομα και τόνισε τρία ζητήματα: 1) «Η συκοφαντία και η συμπεριφορά απέναντι στους παραγωγούς», 2) «νομικού χαρακτήρα, αφού ενώ είχε λήξει η προθεσμία πήραν απόφαση που αναιρεί προηγούμενες για τις εγγραφές», 3) «πώς, έτσι, θα δημιουργηθεί το καινούριο», και κάλεσε κόμματα και πολιτικά στελέχη να πάρουν θέση, τονίζοντας πως καταστροφή των συνεταιρισμών ήταν η κομματικοποίηση. Ζήτησε, δε, να είναι 100 ευρώ το χρόνο για εγγραφή και να ανοίξει, άμεσα, η διαδικασία εγγραφών μελών, ενώ επισήμανε ότι το Σάββατο θα πάει στη Γ.Σ. και θα μιλήσει κιόλας. Αν, δε, δεν ανοίξουν οι εγγραφές, θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, αφού και ο επόπτης του υπουργείου του είπε πως η διαδικασία που έχει ακολουθήσει η ΕΑΣ είναι παράτυπη.
Με τη σειρά του, ο ταμίας Νίκος Σινάνης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε «στη λειτουργική κατάντια που έχουν περιέλθει η Ένωση και οι συνεταιρισμοί, με τα χρέη που εμφανίζουν κατά καιρούς και, όπως ακούγεται, την επερχόμενη χρεοκοπία», ενώ μίλησε για κομματικούς παράγοντες που έλυναν και έδεναν και οδήγησαν στο σημείο αυτό Ένωση και συνεταιρισμούς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Λεωνίδας Παπαχριστοφίλου τόνισε: «Αν δεν καταφέρουμε να απαλλαγούμε από αυτό το σύνδρομο της παθογένειας και της κομματικοποίησης, που έχει οδηγήσει το συνεταιριστικό κίνημα στην κατάντια που είναι, είναι μηδαμινές οι ελπίδες για ανάπτυξη στο δρόμο μέσα από τον πρωτογενή τομέα».

Θάρρος

Συνελήφθη 53χρονος στην Μικρομάνη για κατοχή όπλου και ναρκωτικών.

Συνελήφθη, χθες (27-6-2012) το απόγευμα, στην Μικρομάνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας (1) 53χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε παράνομα όπλο και ποσότητα κάνναβης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ...........

Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έλεγχο στον 53χρονο, στην κατοχή του οποίου, βρήκαν και κατέσχεσαν, μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -13,3- γραμμαρίων.

Στην συνέχεια, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του 53χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν, μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -350- γραμμαρίων, καθώς και ένα (1) κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

O 53χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας.



Επειδή ο Σύνδεσμος δεν έχει χρήματα να διορθώσει τις βλάβες διψάνε οι Γαργαλιάνοι

Έντονο πρόβλημα με την υδροδότηση έχει παρουσιαστεί στους Γαργαλιάνους καθώς οι διακοπές του νερού είναι συχνές, και οι διαμαρτυρίες των πολιτών είναι καθημερινές.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης "Τέλλος Αγρας" Θεόδωρο Δεληγιάννη ο οποίος είναι και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας ο Δήμος χρωστά στον σύνδεσμο περί τα 96 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Δεληγιάννης απειλεί να παραιτηθεί, ..........

καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο Τριφυλίας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Σαμπαζιώτη γιατί ο Δήμος είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του συνδέσμου.
Και αφήνει αιχμές εναντίον του Γιώργου Σαμπαζιώτη ότι αν το πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζουν οι Γαργαλιάνοι το αντιμετώπιζε η Κυπαρισσία θα είχε λυθεί αμέσως.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.