Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΦΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ; ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ 30.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ; ΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, αποτελουμένη απο τους: Ιωάννα Μαραβελή, Μπάμπη Καλογερόπουλο, Τάκη Πολίτη και Γιάννη Καλογερόπουλο, επισκέφθηκε το Κέντρο Φυσικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών, το οποίο φιλοξενεί 30 άτομα. Το κέντρο υπάγεται διοικητικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, και το οποίο είναι υπεύθυνο για τις προμήθειες του χώρου.

Κατά την επίσκεψη ενημερώθηκαν από το............

προσωπικό για την έλλειψη σε φάρμακα, σε πάνες και υποσέντονα αλλά και ελλείψεις στην τροφοδοσία λόγω της μη εξόφλησης των προμηθευτών. Η παραγγελία των φαρμάκων έχει ανασταλεί εδώ και 10 ημέρες.
Παράλληλα πληροφορήθηκαν την απουσία ψυχιάτρου σχεδόν 2 χρόνια , και οι όποιες ψυχιατρικές συμβουλές δίνονται μέσω τηλεφώνου, αφού πρώτα οι νοσηλεύτριες περιγράψουν την κατάσταση του ασθενούς.

Ελλείψεις φυσικά εντοπίζονται και στο προσωπικό. Εργάζονται 7 νοσηλεύτριες και σε κάθε βραδινή βάρδια ορίζεται κάποιος υπάλληλος, ο οποίος ενώ δεν δουλεύει νύχτα, βρίσκεται σε ετοιμότητα για να πάει στο κέντρο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επίσης δεν υπάρχει νυχτοφύλακας και η κάμερα που υπήρχε για να ελέγχει την είσοδο στο χώρο, όταν χάλασε, δεν αντικαταστάθηκε ποτέ.
Ποιός θα μας απάντηση για την απαράδεχτη κατάσταση, αναρωτήθηκαν; Ο Περιφερειάρχης ή το Νοσοκομείο Καλαμάτας;

Dimiitris Giannopoulos
ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών. Με απόφαση Τατούλη 30.000 ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων


Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη εγκρίθηκε η ανάληψη πίστωσης 30.000 ευρώ από το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών για κάλυψη ανεξόφλητων υποχρεώσεων.
Το ποσό των 30.000 ευρώ προέρχεται από πιστώσεις του προϊόντος του Κρατικού Λαχείου έτους 2009.
Με την απόφαση του περιφερειάρχη εγκρίνεται η ανάληψη 30.000 σε βάρος της πίστωσης που έχει κατατεθεί με την αριθμ. 6 σχετική και έχει μεταβιβαστεί στο Υποκατάστημα της ΕΤΕ-382 Κυπαρισσίας, με σκοπό την πληρωμή του ανωτέρω ποσού στο ΚΑΦΚΑ (Φιλιατρών) Μεσσηνίας για κάλυψη ανεξόφλητων υποχρεώσεων.

Θάρρος ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Από το Φιλικό μας kopanakinews

Εκεί που χτυπάει η καρδιά μου [THIS MUST BE THE PLACE ]

Εκεί που χτυπάει η καρδιά μου
[THIS MUST BE THE PLACE ]


Του Πάολο Σορεντίνο

Με τους: Σον Πεν, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τζαντ Χερς, Χάρι Ντιν Στάντον

Είδος: Αστυνομικό Δράμα - Θρίλερ.
Προβολές: 6 , 7 , 8 , 9 Ιουλίου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Ο Σεγιέν είναι ένας πρώην ροκ σταρ. Στην ηλικία των πενήντα ντύνεται ακόμα goth και ζει στο Δουβλίνο από τα δικαιώματα των τραγουδιών του. Ο θάνατος του πατέρα του, με τον οποίο δεν μιλούσαν, τον φέρνει πίσω στη Νέα Υόρκη. Ανακαλύπτει πως ο πατέρας του είχε μια εμμονή: να πάρει εκδίκηση για έναν εξευτελισμό που είχε υποστεί. Ο Σεγιέν αποφασίζει να συνεχίσει από το σημείο που είχε φτάσει ο πατέρας του, ξεκινώντας ένα ταξίδι σε ολόκληρη την Αμερική.

Δείτε το trailer της ταινίας.



Οικογενειακή Τραγωδία: Τροχαίο με 25χρονο νεκρό στον Αγιο Φλώρο χαροπαλεύει ο αδελφός του- φωτο από το σημείο της τραγωδίας

Νεα τραγωδία στους δρόμους ου Νομού μας με θύματα νέα παιδιά. Αλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο έγινε στην Μεσσηνία, στον Αγιο Φλωρο.
Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, άφησε σήμερα 1η Ιουλίου στην εθνική οδό Καλαμάτας-Τρίπολης, στο ύψος του χωριού Άγιος Φλώρος, ο 25χρονος Βαγγέλης Σταθόπουλος, ενώ από τα συντρίμμια του I.X. που καταστράφηκε ολοσχερώς, ανασύρθηκε τραυματίας ο αδελφός του Παναγιώτης, που ήταν συνοδηγός και νοσηλεύεται βαριά στο Γενικό Νοσομείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την Τροχαία Καλαμάτας, ο ...........

εκλιπών που έλκει την καταγωγή του από τα Τσουκαλαίϊκα /Μελιγαλά, σήμερα το Ι.Χ. που οδηγούσε, από άγνωστη αιτία ξέφυγε από τη πορεία του, και καρφώθηκε σε παρακείμενο χωράφι με ελαιόδεντρα.

Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας, και της Express Service, που έφθασαν στο τόπο του δυστυχήματος, ανέσυραν τα δυο αδέλφια, και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο όπου οι θεράποντες ιατροί, διέγνωσαν ότι ο μικρότερος αδελφός ήταν νεκρός, και ο μεγαλύτερος βαριά τραυματίας, αλλά διέφυγε οριστικά το κίνδυνο.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του Βαγγέλη Σταθόπουλου, θα ψαλεί την Δευτέρα σε εκκλησία στα Τσουκαλαϊικα και οι γονείς του Παναγιώτης και Σταυρούλα δεν μπορούσαν να πιστέψουν το αναπάντεχο χαμό του παιδιού τους και τον τραυματισμό του αδελφού του.



Mesinea

Στην "ιστορία" πέρασε 6η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας [ VIDEO ]

Έληξε και επίσημα χθες στον Αγρίλη Φιλιατρών η 6η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας με την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων για την λήξη της Γιορτής. Μιας γιορτής η οποία έχει γίνει θεσμός τόσο για την περιοχή όσο και για τα Φιλιατρά κατά κύριο λόγο μιας και είναι η περιοχή με τις μεγαλύτερες εκτάσεις καλλιέργειας καρπουζιού.

Όπως επισημάναμε και στο προηγούμενο ρεπορτάζ του Φιλιατρά News, για άγνωστους λόγους η γιορτή αντί να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, φθίνει.
Και αυτό δεν είναι μόνο δική μας .........

διαπίστωση. Όλοι το λένε, ακόμα και οι ίδιοι οι διοργανωτές αλλά με την διαφορά ότι αν και το βλέπουν - το αντιλαμβάνονται, εν τούτοις δεν θέλουν ούτε να το πουν ούτε και να το σκεφτούν.

Η χθεσινή μέρα σημαδεύτηκε από μικροκλοπές που έγιναν σε δυο περίπτερα της γιορτής καρπουζιού σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.
Συγκεκριμένα έκλεψαν κοσμήματα πολύ μικρής αξίας από το περίπτερο όπου τα είχε εκθέσει η κ. Δώρα Πανταζοπούλου (Dora Dora) καθώς και ένα βαρελάκι με παγωτό από το περίπτερο του Häagen-Dazs.
Η χθεσινή μέρα ήταν σαφώς καλύτερη από επισκεψιμότητα κόσμου σε σχέση με την προχθεσινή, και ο κόσμος ξέφυγε λίγο από τα καθημερινά του προβλήματα και πέρασε καλά με πλούσια μουσική. Σε αυτό φρόντισε ο Μπάμπης Λυμπερόπουλος (Επιχείρηση Ηχόπολις) που είχε αναλάβει την επαγγελματική ηχητική κάλυψη τη όλης εκδήλωσης του διημέρου λήξης της γιορτής.

Στο περίπτερο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών και χθες προσφέρονταν στους επισκέπτες πλούσιες ποσότητες κρύου καρπουζιού ενώ ιδιαίτερη αίσθηση στους επισκέπτες έκαναν τα εδέσματα με κορυφαίο τον Καρπουζοκεφτέ (ενα "αλμυρό" έδεσμα με βάση το καρπούζι) που είχε ετοιμάσει η Ελένη Μακρή στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και την ΑΜΚΕ Φιλιατρινούλα.

Γύρω στις 10 το βράδυ και ενώ ο κόσμος ήταν πάρα πολύς στον χώρο της εκδήλωσης, εγινε τιμητική βράβευση δυο καρπουζοπαραγωγών απο την Κυπαρισσία ο Αναστασόπουλος Παναγιώτης και από τα Φιλιατρά ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος για την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων στην καλλιέργεια καρπουζιού.

Έπαινο πήρε η Ένωση Φιλιατρινών γυναικών δια της αντιπροσώπου της κ. Παναγιώτα Γριβοκωστοπούλου για τα εδέσματα που ετοίμασαν για ον κόσμο που επισκέφθηκε την γιορτή καρπουζιού.

Την ίδια βραδιά κληρώθηκε και το γεύμα για δυο άτομα στο Ιταλικό εστιατόριο "Da Luigi’s" της Costa Nauarino το οποίο κέρδισε η κ. Θεοδωροπούλου Αφροδίτη.

Δείτε το Video από την βόλτα στα περίπτερα της γιορτής καρπουζιού Μεσσηνίας.



Εμείς γιατί συμπεριφερόμαστε τόσο «χαζοχαρούμενα;»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Το σχόλιό μου, περισσότερο ερώτηση παρά θέση, θα είναι σύντομο αλλά επαρκώς «πιπεράτο!»
Όπως πολλά εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι στην Ευρώπη, και όχι μόνο, παρακολούθησα με προσοχή το 2-1 της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας επί της Εθνικής ομάδας Γερμανίας…

Και, ώ του θαύματος, προχτές στις ...........

Βρυξέλλες σε 2-1 κατέληξε και το σκορ των κκ Mario Monti (της Ιταλίας) και (Mariano Rajoy) της Ισπανίας επί (συγνώμη για την αγενή μου έκφραση) της κ Angela Merkel της Γερμανίας.
Εδώ θα μπορούσα να πω ότι ο κ Hollande της Γαλλίας λειτουργώντας ως «διαιτησία» μάλλον έπαιξε 70 για Ιταλία-Ισπανία και μόνο 30 για Γερμανία, αλλά αυτό ανήκει σε άλλη μας συζήτηση.

Χάρηκαν, χειροκρότησαν και «ανέβηκαν» οι χρηματιστηριακές αγορές καθώς η επιτυχία Ιταλίας-Ισπανίας ήταν να δίνονται κατευθείαν χρήματα στα Τραπεζικά-Πιστωτικά τους ιδρύματα χωρίς να επιβαρύνονται οι Εθνικοί τους πόροι και οι προϋπολογισμοί…
Μπράβο τους και μπράβο στους Τραπεζίτες που πάλι…κέρδισαν!

Επειδή εγώ είμαι κοινωνιολόγος-ψυχολόγος παρακαλώ κάποιο συνάδελφο ειδικό στην Οικονομική επιστήμη να μπει στον κόπο να απαντήσει το αφελές ερώτημα του τίτλου μου «Εμείς γιατί συμπεριφερόμαστε τόσο χαζοχαρούμενα;»
Η Ιταλία και η Ισπανία πέτυχαν αυτά που απαίτησαν για τις δικές τους Οικονομίες και Πατρίδες…
Η Ελλάδα μέχρι στιγμή ξοδεύει αυτά που μας «έδωσαν» για να στηρίξει τις Τράπεζές της και να αποπληρώσει τοκοχρεολύσια οπότε ελάχιστα μας περισσεύουν για ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα…

Υπάρχει, μου λένε, και μια παράγραφος που ίσως θα ευνοήσει την δικιά μας Πατρίδα όπως φρόντισαν οι δύο Πρωθυπουργοί κκ Mario Monti και Mariano Rajoy να ευνοηθούν οι δικές τους Πατρίδες…
Ο δικός μας Πρωθυπουργός, εξαιτίας της περιπέτειας υγείας «έχασε» και την ιστορικής σημασίας ευκαιρία να φανεί ανάμεσα στους άλλους 26 της Ε.Ε. και 16 της Ευρωζώνης…
Η Ελλάδα και εμείς οι Έλληνες φοβάμαι ότι ΔΕΝ κερδίσαμε ΤΙΠΟΤΕ στις Βρυξέλλες… Κάποιος Οικονομολόγος συνάδελφος ας με διορθώσει…

ΒΛΑΧΕΡΝΑ 2012

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, σας προσκαλούν στον εορτασμό της Παναγίας της Βλαχέρνας που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Βλαχέρνας στο ομώνυμο Πάρκο, με το ακόλουθο πρόγραμμα:.....


Κυριακή 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012:
Ώρα 7.30 μ.μ. : Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ` αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.
Ωρα 8.45 μ.μ.: Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας.
‘Ωρα 9.45 μ.μ.: Συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Δευτέρα 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012:
Ώρα 7.30 π.μ.: Όρθρος
Ώρα 8.30 π.μ.: Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.