Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Σόκ και Δέος στις παραλίες. ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ [ VIDEO ]

Σόκ και δέος προκαλεί το νέο θαλάσσιο σπορ που ετοιμάζεται να έρθει και στην Ελλάδα.

Όπου κι αν έχει παρουσιαστεί κόβει στην κυριολεξία την ανάσα. Σας παραθέτουμε σχετικό βίντεο. Κρατείστε την αναπνοή σας…

Συναρπάζει αλλά και σοκάρει μαζί, για το τι σκαρφίστηκε ο άνθρωπος προκειμένου να δαμάσει τα κύματα!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO




Video Γ. Χριστοδούλου: Γιατί να πάμε διακοπές στην Τριφυλία. [ VIDEO ]

Γιατί να επιλέξει κάποιος για τις διακοπές του την Τριφυλία και την Μεσσηνία γενικότερα;

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιωτικών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Γεωργία Χριστοδούλου (Apollo Resort Art Hotel Kyparissia), στην συνέντευξή της στο moriasnow αναφέρεται στην περιοχή της δίνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αναζητά ο επισκέπτης.

Δείτε το Video




Αποτελέσματα ειδικών μαθημάτων. Πανελλαδικές 2012

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν από σήμερα 02/07/2012 να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής .......

του μηχανογραφικού δελτίου λήγει την Πέμπτη 5/7/2012. Ειδικά την ημέρα αυτή σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα βρίσκονται ο Διευθυντής ή ο Υποδιευθυντής και ο υπεύθυνος της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου, ώστε να είναι δυνατή η υποβολή συμπληρωματικών δικαιολογητικών για υπαγωγή σε κάποια ειδική περίπτωση, καθώς και η παροχή κωδικού (password) σε όσους υποψήφιους δεν πρόλαβαν ή τον έχασαν.

Gmail: H μεγαλύτερη υπηρεσία email στον κόσμο, πάνω και από το Hotmail

Η Google ανακοίνωσε σήμερα στο επίσημο blog της ότι η δημοφιλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, Gmail, μετρά αυτή τη στιγμή περισσότερους από 425 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά από την ..........

κυκλοφορία του το 2004, το Gmail βρίσκεται στην κορυφή των υπηρεσιών email, ξεπερνώντας ακόμα και το μέχρι τώρα πρωτοπόρο Hotmail.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ComScore, το Gmail εξακολουθεί να έχει λιγότερους unique visitors το μήνα από τα Hotmail και Yahoo. Πιο συγκεκριμένα, το μήνα που μας πέρασε, το Hotmail τερμάτισε πρώτο με 325 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες, το Yahoo δεύτερο με 298 εκατομμύρια και λίγο πιο πίσω το Gmail με 289 εκατομμύρια.

Όπως και να έχει, το Gmail μετρά μόλις 8 χρόνια ζωής και η μέχρι τώρα πορεία του είναι αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακή.

Ενας στους δύο δεν πληρώνει τις εισφορές του στον ΟΑΕΕ

Σχεδόν ένας στους δύο ασφαλισμένους (ποσοστό 45%) του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, ενώ από τους περίπου 300.000 παλαιούς οφειλέτες, μόλις 28.000 έχουν ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι βεβαιωμένες οφειλές ανέρχονται στα...........

2 δισ. ευρώ και ο ΟΑΕΕ αναζητά επιπλέον περίπου 220 εκατ. ευρώ για την καταβολή των συντάξεων Αυγούστου και του επιδόματος αδείας, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Ανοιχτό μάλιστα είναι το ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει η διοίκηση του ταμείου στην αναζήτηση βεβαιωμένων οφειλών ακόμη και με την ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και στη λήψη μέτρων κατά της εισφοροαποφυγής, σε συνεργασία με την εφορία.

Βάσει, του προϋπολογισμού του Οργανισμού, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές το 2012 αναμένεται να φθάσουν τα 1,487 δισ. ευρώ, όταν το 2011 η εκτίμηση του προϋπολογισμού ήταν 2,137 δισ. ευρώ. Τα έσοδα του Ταμείου υπολογίζονται συνολικά σε 4,311 δισ. ευρώ, ενώ τα έξοδα σε 5,133 δισ. ευρώ

market Beast

Αντισυνταγματική η μείωση αποδοχών, επιδομάτων στο Δημόσιο

Αντισυνταγματικοί και αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν οι δύο μνημονιακοί νόμοι 3833/2010 και 3845/2010, που επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση των ...........

πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, τα δώρα κ.λπ. των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ειδικότερα, η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών αναφέρει ότι τόσο ο νόμος 3833/2010, που αφορά τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, όσο και ο νόμος 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο ΔΝΤ είναι αντίθετοι στα άρθρα 4, 22, 23, 25, 28 και 106 του Συντάγματος, στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 151/1978 και 14/1981.

Στη δικαστική αυτή απόφαση επισημαίνεται ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος, ενώ δεν συνοδεύονται από αντισταθμιστικά μέτρα, όπως είναι η μείωση των τιμών και των φόρων. Αντίθετα, μάλιστα, προσθέτει η απόφαση, επιβλήθηκαν φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα. Σημειώνεται ακόμη ότι παραβιάζεται και το άρθρο 4 του Συντάγματος (περί ισότητας), καθώς έγινε μείωση ίδιου ύψους στις αποδοχές τόσο των υψηλόμισθών όσο και των χαμηλόμισθων.

Η επίμαχη απόφαση δημοσιεύθηκε στο νομικό περιοδικό «Επιθεώρησης Εργατικού Δικαίου» (τεύχος 10/2012) και είναι του Ειρηνοδικείου Αθηνών (599/2012) με ειρηνοδίκη τη Σταυρούλα Κουτρουβίδα. Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι στην Ανώνυμη Εταιρεία ΣΤΑΣΥ» (πρώην ΑΜΕΛ Α.Ε.), η οποία είναι θυγατρική της «Αττικόν Μετρό Α.Ε.» και ανήκει στο δημόσιο τομέα.

Market Beast

Αύριο η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Αύριο ξεκινά η δεύτερη απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012.

Στην πρώτη απογραφή δεν προσήλθαν συνολικά 5.422 άτομα και όπως προέκυψε αργότερα, 2.500 από αυτούς είχαν αποβιώσει αλλά καταβαλόταν κανονικά η σύνταξή τους.

Πάντως, όλοι όσοι δεν προσήλθαν στην ..........

πρώτη απογραφή δεν λαμβάνουν σύνταξη από την 1η Νοεμβρίου 2011. Σκοπός της νέας απογραφής είναι η εξέταση και αξιοπιστία των πληρεξουσίων μέσω των οποίων απεγράφησαν πολλοί συνταξιούχοι, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Οι συνταξιούχοι – ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που η απογραφή γίνει μέσω υποκαταστήματος, θα επικυρώνεται και από τον προϊστάμενο και όχι μόνο από τον αρμόδιο υπάλληλο, ενώ οι πληρεξούσιοι οφείλουν να προσκομίζουν και την ταυτότητα του δικαιούχου.

Στις περιπτώσεις συνταξιούχων που βρίσκονται στο εξωτερικό και θα απογραφούν μέσω πληρεξουσίου, θα αναζητείται στο εξής και πρόσφατη βεβαίωση της αρμόδιας προξενικής αρχής, η οποία πρέπει να εκδοθεί μέσα στο χρονικό διάστημα της απογραφής και από την οποία θα προκύπτει ότι οι δικαιούχοι βρίσκονται εν ζωή και διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τους 122.000 συνταξιούχους των ενταχθέντων Ταμείων προβλέπονται τα εξής: Για τους δικαιούχους του ΟΤΕ θα ακολουθηθεί η διαδικασία της καταγραφής της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων. Για τους δικαιούχους της ΔΕΗ η απογραφή για το έτος 2012 θα γίνει την ίδια περίοδο. Για τους δικαιούχους των ΗΣΑΠ είναι σε εξέλιξη η απογραφή.

MarketBeast

Εξελέγη η διοίκηση του Συνεταιρισμού που διαδέχτηκε την ΕΑΣ Μεσσηνίας

Με εντάσεις και με απογοήτευση από αγροτοσυνεταιριστές που επιθυμούν να είναι ισχυρή η Οργάνωση και να φυσήξει νέος άνεμος σε αυτή, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η 1η Γενική Συνέλευση του πρωτοβάθμιου Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας, το σχήμα που διαδέχεται την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών. Εξελέγη και η ενδεκαμελής προσωρινή διοίκηση του Συνεταιρισμού, που σχεδόν στο σύνολό της αποτελείται από τα μέλη του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ.

Ειδικότερα, στην προσωρινή διοίκηση ..........

εξελέγησαν οι: Μιχάλης Αντωνόπουλος, Αριστείδης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Κωνσταντίνος Κατσούλης, Βασίλης Κοζομπόλης, Γιώργος Κότσαρης, Νίκος Κοτταρίδης, Γιώργος Λαζόγιαννης, Γιώργος Κατσούλης, Ηλίας Ντονάς και Παναγιώτης Παγάνης.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Ηλίας Μπουντουβάς, και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δολών, Βασίλης Γαϊτανάρος, κατήγγειλαν ότι παράνομα απερρίφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο η εγγραφή τους. Ο πρώτος είχε κάνει αίτηση εγγραφής με την ιδιότητα του αγρότη και ο δεύτερος έκανε αίτηση για την εγγραφή του Συνεταιρισμού του. Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Νίκος Κοτταρίδης, τόνισε πως το Σώμα δεν μπορεί από το νόμο να κάνει τις εγγραφές, όπως ζητούσαν οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι μίλησαν για πραξικόπημα και για σκοπιμότητες προκειμένου να μη φύγει από τον έλεγχο συγκεκριμένων προσώπων η διοίκηση. Μάλιστα, ο Βασίλης Γαϊτανάρος αποχώρησε τονίζοντας ότι θα καταθέσει μήνυση, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για ασφαλιστικά μέτρα κατά της νομιμότητας της Γενικής Συνέλευσης.

Επίσης, το Σώμα ενέκρινε το καταστατικό του νέου Συνεταιρισμού. Μια από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, αλλά καταψηφίστηκε, ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο να έχουν δικαίωμα εκλογής μόνο κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή έστω όσοι έχουν βιβλιάριο ΟΓΑ.

Ακόμη, η Γενική Συνέλευση ανέβαλε την έγκριση του ισολογισμού του 2011 και την απαλλαγή των ευθυνών των μελών της διοίκησης, ύστερα από την παρατήρηση του Μιχάλη Αντωνόπουλου, ότι δε νομιμοποιείται το συγκεκριμένο Σώμα να δώσει τέτοιες εγκρίσεις, οι οποίες έπρεπε να έχουν δοθεί από τη Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ, που δεν υπάρχει πια.
Τέλος, το προσωπικό του Συνεταιρισμού, αλλά και παλιά της μέλη, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι από αυτό το νέο ξεκίνημα απουσιάζει ο νέος κόσμος, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει δυναμισμό και προοπτική στην οργάνωση.

Kalamata Journal

25€ από ανέργους ζητάει η Cyta για να δεχθεί αιτήσεις εργασίας!

Η ανεργία «καλπάζει» στην Κύπρο και μάλλον κάποιοι το εκμεταλλεύονται, προσπαθώντας να αποκομίσουν οφέλη ακόμα και από όσους αναζητούν εργασία!

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, ζητά χρηματικό αντίτιμο για να δεχθεί αίτηση εργασίας!

«Το τίμημα υποβολής αίτησης είναι ..........

€25 και δεν θα επιστρέφεται» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της κυπριακής εταιρείας στο κομμάτι των προκηρύξεων ωρομίσθιου προσωπικού, στην οποία επισημαίνεται ότι «για να υποβληθεί οριστικά η αίτηση θα πρέπει να καταβληθεί και το σχετικό τίμημα».

Για να δούμε εάν θα ακολουθήσει την ίδια στρατηγική και στην Ελλάδα όπου το ποσοστό ανεργίας είναι διπλάσιο σε σχέση με της Κύπρου...



Newpost

Μεσσηνία: Η Τριφυλία των εκπλήξεων

Μια συστάδα κωμοπόλεων και χωριών με καταπράσινη φύση, εκτεταμένες αμμώδεις παραλίες και σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους συνένωσε ο «Καλλικράτης» σε έναν δήμο, τον Δήμο Τριφυλίας. Μην κάνετε το λάθος να τον προσπεράσετε κατευθυνόμενοι προς τους τριγύρω διάσημους προορισμούς. Η περιοχή γύρω από τους Γαργαλιάνους, την Κυπαρισσία, το Κοπανάκι, το Σιδηρόκαστρο και τα Φιλιατρά κρύβει πολλές εκπλήξεις!

Οδηγώντας κατά μήκος της δυτικής ακτογραμμής της .........

Πελοποννήσου με κατεύθυνση τον Νότο και αφήνοντας πίσω σας τις καμένες εκτάσεις της Ηλείας, το τοπίο γύρω σας γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρον. Η πλούσια βλάστηση κάνει και πάλι την εμφάνισή της και η όμορφη Κυπαρισσία σας καλωσορίζει.



Η πόλη της Κυπαρισσίας είναι χτισμένη σε αμφιθεατρική θέση, ακουμπά στην ασφάλεια του όρους Αιγάλεω και αγναντεύει τα πρασινογάλαζα νερά του Ιονίου.

Παρότι δεν γίνεται αμέσως αντιληπτό κρύβει πολλές ομορφιές που αξίζει να ανακαλύψετε. Ξεκινήστε τη βόλτα σας από την παλιά πόλη ή Eπάνω Πόλη όπως τη λένε οι ντόπιοι.

Οπως και πολλές άλλες μεσσηνιακές πόλεις χτίστηκε στα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης και οχυρώθηκε στη συνέχεια από τους Φράγκους, οι οποίοι την όρισαν ως έδρα της βαρονίας τους. Ενας από τους Παλαιολόγους την απελευθέρωσε και τελικώς το 1460 την κατέλαβαν οι Tούρκοι.

Οι συνεχείς αλλαγές κατακτητών και οι αντίστοιχες πολιτισμικές επιρροές έχουν αφήσει τα χνάρια τους στη ρυμοτομία της πόλης, στο ύφος των σπιτιών και των άλλων οικημάτων, με ένα αποτέλεσμα που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο αισθητικά.



Η Δεξαμενή βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης, είναι ένα σημείο ιδανικό για μια στάση την ώρα που ο ήλιος δύει. Λίγο μακρύτερα βρίσκεται το «Κάστρο των Γιγάντων» ή «Κάστρο της Αρκαδιάς», χτισμένο κατά πάσα πιθανότητα από τους Φράγκους.

Λόγω της θέσης του, προσφέρει στον επισκέπτη θέα στην πόλη, αλλά και σε όλη τη γύρω περιοχή και φυσικά στον κυπαρισσιακό κόλπο, τη δεύτερη σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της καρέτα καρέτα στη Μεσόγειο.

Γύρω και κάτω από το κάστρο βρίσκεται η παλιά πόλη, το ομορφότερο τμήμα της Κυπαρισσίας.



Περπατήστε στα καλντερίμια, ανάμεσα στα όμορφα σπίτια και τα παλιά αρχοντικά, εντοπίστε τις κρήνες και επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο το οποίο στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο κτίριο του Επαρχείου και φιλοξενεί τους καλοκαιρινούς μήνες εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Μυκήνες της Δυτικής Πελοποννήσου»
Σε απόσταση μόλις οκτώ χιλιομέτρων από την Κυπαρισσία βρίσκεται μια περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Περιστεριάς, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πρωτομυκηναϊκού πολιτισμού.



Εκεί θα δείτε τρεις θολωτούς τάφους, ένας από τους οποίους έχει αναστηλωθεί, μέσα στους οποίους βρέθηκαν πολλά χρυσά κύπελλα και κοσμήματα, καθώς και σπουδαία αγγεία, τα οποία χρονολογούνται στον 16ο-15ο αιώνα π.Χ. και εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας.

Ο πλούτος των ευρημάτων οδήγησε τον ανασκαφέα καθηγητή Σπυρίδωνα Μαρινάτο να αποκαλέσει την Περιστεριά «Μυκήνες της Δυτικής Πελοποννήσου». Οι ανασκαφές συνεχίζονται από τον καθηγητή Γ. Κορρέ. Πολύ κοντά στην πόλη της Κυπαρισσίας βρίσκονται αρκετές παραλίες με πολύ καθαρά νερά, άμμο, ξαπλώστρες και καντίνες για να απολαύσετε το μπάνιο σας.



Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραλία Αϊ-Λαγούδης στην Κυπαρισσία βραβεύεται κάθε χρόνο με τη Γαλάζια Σημαία. Αλλες παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε είναι το Σεργιάνι, το Σανί και ο Καρτελάς. Εάν πάτε μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα, θα ανακαλύψετε ερημικές παραλίες και μικρούς κολπίσκους.

Το Φαράγγι με τους Σταλακτίτες



Ενα εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο που βρίσκεται μόλις οκτώ χιλιόμετρα ΒΑ της Κυπαρισσίας είναι το Φαράγγι με τους σταλακτίτες. Το μονοπάτι που οδηγεί στο Φαράγγι ξεκινά από τη βόρεια πλευρά του Αρχαιολογικού Χώρου της Περιστεριάς. Η βλάστηση είναι πυκνή με θάμνους και ψηλά δένδρα και η πεζοπορία εύκολη και ευχάριστη. Στο τέλος του μονοπατιού και μετά 30 λεπτά περίπου πεζοπορίας θα δροσιστείτε σε μια πηγή με δροσερό, σχεδόν παγωμένο νερό και στη συνέχεια θα ξεκουραστείτε κάτω από τα μεγάλα πλατάνια. Σε αρκετά σημεία της διαδρομής θα διασταυρωθείτε με το ποταμάκι της Αρκαδιάς. Μια σημείωση για τους επίδοξους πεζοπόρους: Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής γίνεται σε κοίτη ή δίπλα σε κοίτη ποταμού, επομένως πρέπει να εφοδιαστείτε με αθλητικά παπούτσια και μαγιό.

Fast Info

Η Τραγάνα
Ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θολωτοί Τάφοι της Τραγάνας. Βρίσκονται νότια των Γαργαλιάνων σε απόσταση 10 χλμ. κοντά στον ομώνυμο οικισμό. Ανήκουν στην εποχή του Νέστορα.

Το κυριακάτικο παζάρι



Ενα ιστορικό παζάρι και ταυτόχρονα μια πραγματική γιορτή που συγκεντρώνει πωλητές και αγοραστές από τις γύρω περιοχές γίνεται κάθε Κυριακή στο Κοπανάκι Τριφυλίας. Φρέσκα προϊόντα και παραδοσιακά γλυκά, με τη μουσική συνοδεία πλανόδιων οργανοπαικτών.

Ψαροχώρια με ιστορία!
Νοτιότερα από την Κυπαρισσία εκτείνεται μια περιοχή με σπάνιες αρχαιότητες, ελαιώνες και πεύκα. Μέσα στην οργιώδη βλάστηση φωλιάζουν μικρά χωριά και κωμοπόλεις, άλλοτε δίπλα στη θάλασσα και άλλοτε πάνω σε λόφους και μέσα σε δροσερές χαράδρες.

Η πόλη των Γαργαλιάνων βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα από τη θάλασσα, με θέα στον κάμπο με τις ελιές. Μικρά και στενά δρομάκια με παραδοσιακά μαγαζάκια και σπίτια οδηγούν στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου βρίσκεται ο Ναός Γενέσιον της Θεοτόκου, τον οποίο έχτισαν οι Ενετοί τον 17ο αιώνα και αποπερατώθηκε στις αρχές του 18ου αιώνα.

Οι ντόπιοι θα σας παρακινήσουν να τον επισκεφτείτε καθώς εκεί κοινώνησε ο ήρωας του 1921 Μακρυγιάννης πριν αναχωρήσει για την καθοριστική για τον αγώνα μάχη του Ναβαρίνου. Στο ιερό του Ναού σώζεται εικόνα με τις σπαθιές του Ιμπραήμ όταν λεηλάτησε την πόλη.

Ενα σπάνιο για το μέγεθος της πόλης πολιτιστικό αγαθό είναι η Μπρίσκειος Δημοτική Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων που διαθέτει περισσότερους από 7.500 τόμους. Βρίσκεται στο κέντρο της Πόλης σε ένα όμορφο πάρκο στο οποίο υπάρχει και το άγαλμα του μακεδονομάχου αρχηγού Τέλου Αγρα. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το λοφάκι του Αϊ-Λιά, που προσφέρει θέα στον κάμπο.

Με αφετηρία τους Γαργαλιάνους θα ανακαλύψετε εξαιρετικές παραλίες, καθώς και το νησάκι Πρώτη, που βρίσκεται απέναντι από το επίνειο της πόλης, το ψαροχώρι Μαραθόπολη. Στο νησί σώζονται ερείπια ακροπόλεως μυκηναϊκής ή προκλασικής εποχής με τείχος και κυκλοτερή πυργίσκο.

Εάν αγαπάτε τις ιαματικές πηγές, υπάρχουν μόλις επτά χιλιόμετρα από τους Γαργαλιάνους. Πρόκειται για τις πηγές Βρωμονερίου, με θειούχα νερά, των οποίων τη μυρωδιά θα πρέπει να? αντέξετε: είναι τόσο έντονη όσο και η θεραπευτική τους δύναμη.

Οταν το εμπόριο φέρνει τον πολιτισμό
Τα Φιλιατρά είναι ένα κλασικό παράδειγμα πόλης εμπόρων, που ευημερούσαν αλλά δεν ξεχνούσαν τις ρίζες τους. Τα χρήματά τους τα έκαναν... δρόμους, πλατείες, σχολεία και εκκλησίες (κάποιες φορές και αντίγραφα του Πύργου του Αϊφελ!).

Η πόλη είχε την τύχη να περιβάλλεται από μια εύφορη περιοχή που καλλιεργούνται ελαιόδεντρα, κηπευτικά, αμπέλια, σύκα και εσπεριδοειδή. Είναι γεμάτη νεοκλασικά αρχοντικά, μαρμάρινες κρήνες και σιντριβάνια, όπως αυτά της πολύ μεγάλης κεντρικής Πλατείας Ιωάννου Καποδίστρια. Στην κεντρική πλατεία βρίσκεται το Ρολόι και το κτίριο του Δημαρχείου.

Ενα άλλο νεοκλασικό κτίσμα είναι το Λύκειο, το οποίο χτίστηκε το 1926. Στην είσοδό του βρίσκεται η Σφαίρα, ομοίωμα της γης, που όπως και ο πύργος του Αϊφελ και το Κάστρο των Παραμυθιών στην περιοχή Αγρίλη είναι δωρεές του φιλιατρινού γιατρού Χαράλαμπου Φουρναράκη.

Αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη στο πάρκο της Βλαχέρνας με τον ιστορικό Ναό της Παναγίας και τα δύο πνευματικά κέντρα της πόλης. Αυτό που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσετε είναι η επίσκεψη στη βυζαντινή εκκλησία της Mεταμόρφωσης του Σωτήρα, στο γειτονικό χωριό Χριστιάνοι. Εντυπωσιάζει αρχικά με το μέγεθός της και κυρίως με την κατασκευή της καθώς ανήκει στον οκταγωνικό τύπο που συναντά κανείς σε μερικά μόνο από τα σπουδαιότερα εκκλησιαστικά μνημεία της Ελλάδας. Λέγεται δε ότι είναι κτισμένη επάνω στα ερείπια του ναού του Διός Σωτήρος.

Οσο για παραλίες, κοντά στα Φιλιατρά βρίσκεται το Στόμιο, με βότσαλα που έχει ομπρέλες και μία καντίνα.

Μια σύντομη εκδρομή θα σας φέρει στο Σιδηρόκαστρο, έδρα του πρώην Δήμου Αυλώνος που είναι χτισμένο στους πρόποδες δύο λόφων. Στην κορυφή του χωριού υπάρχει κάστρο, ενώ στο εσωτερικό του δεσπόζει ο ναός του Αγίου Νικολάου, χτισμένος με πελεκητή πέτρα, στον οποίον οδηγούν 88 σκαλοπάτια.

Παλαία Δημοσίευση απο την Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Και για να τιμήσουμε και λίγο τον τόπο μας, παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για την διαμονή σας και το φαγητό σας στα Φιλιατρά, Λιμενάρι, Αγία Κυριακή και Μαραθούπολη.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Στα Φιλιατρά Ξενοδοχείο "ΤΡΙΦΥΛΙΑ" τηλ 27610 34290

«LIMENARI HOTEL», στο Λιμενάρι Φιλιατρών, (τηλ. 27610 33800 Fax: 27610 33107)

«Μεσόγειος Apartments», στη Μαραθούπολη (τηλ. 27630 61094, www.mesogeiosap.gr ). Νεόδμητο ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων, δίπλα στην παραλία Λαγκούβαρδου. Διαθέτει 8 studios, 4 διαμερίσματα, 2 πισίνες, κήπο, καφετέρια και εστιατόριο.

Στην Μαραθούπολη μπορείτε να μείνετε στο πανέμορφο ξενοδοχείο Artina Hotel δίπλα ακριβώς από το λιμάνι (http://www.artina.gr) τηλ 27630-61400 FAX: 27630-61402
Για το ξενοδοχείο ΑRTINA έχετε την δυνατότητα και online κράτησης Δωματίου

ΦΑΓΗΤΟ

Στον Αγρίλη Φιλιατρών μπορείτε να φάτε στην παραθαλάσια ταβέρνα "Μπαράκα" και να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας στον Μύλο του Αγρίλη θαυμάζοντας παράλληλα το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που έχετε δει ποτέ.

Στα Φιλιατρά μπορείτε να φάτε στην Εξοχική ταβέρνα "Δεξαμενή" των Αδελφών Τριαντόπουλου (στο πάνω μέρος της πόλης) τηλ 27610 32550

Στο Λιμενάρι Φιλιατρών μπορείτε να φάτε στην ταβέρνα "Ιόνιον" του κ. Κολομβάκη απολαμβάνοντας την θέα του Ιονίου Πελάγους.

Στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών μπορείτε να φάτε στην παραλιακή ταβέρνα "Γρηγόρης" με θέα το λιμάνι της Αγίας Κυριακής τηλ 27610 93030

Επίσης στην Αγία Κυριακή μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας στην ταβέρνα "Τα Πέριξ" τηλ. 27610 930034

Στην παραλία της Μαραθούπολης σας περιμένει η οικογενειακή ταβέρνα «Μαϊστράλι» (τηλ. 27630 61514, www.maistralitavern.gr) για φρέσκο ψάρι, κρεατικά και επιλεγμένα τριφυλιακά κρασιά.

Για γρήγορο φαγητό

"Quick Fast Food" στην πλατεία Φιλιατρών τηλ 27610 32880

"Αρκούδι" Ψητοπωλείο - Οβελιστήριο στον πεζόδρομο Φιλιατρών 2761 300419

Μπάνιο στην Θάλασσα

Φεύγοντας από Αγρίλη και κατευθυνόμενοι προς Φιλιατρά, λίγο πρίν την έξοδο του δρόμου βρίσκεται η παραλία του Στομίου. Ενας πανέμορφος κολπίσκος με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά όπου το μπάνιο θα σας μείνει αξέχαστο.

Στην Αγία Κυριακή θα βρείτε την επόμενη καλύτερη παραλία της περιοχής με επίσης καθαρά και κρυστάλλινα νερά.

Φεύγοντας από Αγία Κυριακή και κατευθυνόμενοι προς Μαραθούπολη σε απόσταση περίπου 6-7 χιλιομέτρων βρίσκεται ο Λαγκούβαρδος. Μια πολύ καθαρά αμουδερή παραλία με πολύ καθαρά νερά για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Η παραλία αυτή θεωρείται ως ο παράδεισος των σέρφερς καθώς όταν έχει κύματα πολλοί λάτρεις του σπορ σπεύδουν στην περιοχή για να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα. Δίκαια έχει ονομαστεί Serf Club.

3μηνη παράταση στα πυρόπληκτα δάνεια. Ικανοποίηση στην επιχειρηματική κοινότητα

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δέχθηκε η επιχειρηματική κοινότητα και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την ανακοίνωση τύπου του γραφείου του Πρωθυπουργού μας κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι στις επόμενες ημέρες με υπουργική απόφαση θα δοθεί 3μηνη παράταση στην υποβολή αιτήσεων για την αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα πυρόπληκτα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Επίσης, η εξέταση της επέκτασης της ..........

υπουργικής απόφασης 2/22475/0025/25-4-2012 του Φίλιππου Σαχινίδη, ώστε να συμπεριληφθούν στην αναστολή πληρωμής για 1 έτος και τα πυρόπληκτα δάνεια που δεν έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, μας δίνει την ελπίδα ότι άμεσα θα ικανοποιηθούν και αυτά, αφού στην οικονομική κρίση που περνά η Πατρίδα μας περισσότερο πλήττονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το πρόβλημα ρευστότητας καθημερινά γίνεται μεγαλύτερο.

Φυσικά περιμένουμε στο επόμενο διάστημα και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ώστε να υποστηρίξουμε παλαιότερο αίτημά μας για την μετέπειτα μετατροπή των ανωτέρω δανείων σε 30ετούς διάρκειας και με επιτόκιο Εuribor 3μήνου +70%, γιατί η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της δεν θα κρατήσουν μόνον 1 έτος.

Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού μας κ. Αντώνη Σαμαρά, που εκφράστηκε στην συνάντηση που είχαμε μαζί του οι Πρόεδροι των 6 Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών στις 5 Απριλίου 2012, μετουσιώνεται σε πράξεις από τις πρώτες που υλοποιεί η νέα Κυβέρνηση και μας δίνει την αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα έρθουν και τα νέα αναπτυξιακά οικονομικά μέτρα, που θα αντιστρέψουν την μέχρι τώρα αρνητική πορεία στις εργασίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αποστέλλονται ακόμη 500.000 εκκαθαριστικά-«βόμβες»

Σε περίπου 1500 ευρώ ανέρχεται, κατά μέσο όρο, ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι με βάση τα σχεδόν 500 χιλιάδες εκκαθαριστικά που αποστέλλει εντός της εβδομάδας η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι φορολογούμενοι που θα παραλάβουν τα ...........

330.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα αυτής της νέας παρτίδας θα πρέπει να εξοφλήσουν από έναν έως και τρεις διαφορετικούς φόρους μαζί, είτε εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου, είτε σε τρεις δόσεις εκ των οποίων η πρώτη επίσης μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2012. Με την έκδοση της νέας αυτής, τρίτης κατά σειράς, «παρτίδας» εκκαθαριστικών, οι φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν εκκαθαριστεί φτάνουν πλέον το 1,4 εκατομμύρια.

Υπολείπονται προς εκκαθάριση τουλάχιστον άλλες 4,3 εκ. δηλώσεις πολλές από τις οποίες αναμένεται επίσης να εκκαθαριστούν εντός του μήνα ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν ο αριθμός των φορολογουμένων των οποίων οι δηλώσεις θα εκκαθαριστούν από τον Αύγουστο και μετά και οι οποίοι θα υποχρεωθούν να καταβάλουν τα υπέρογκα χαράτσια υποχρεωτικά σε δύο δόσεις ή ακόμη και εφάπαξ!

Real.gr

Σήμερα η σύνταξη και το επίδομα αδείας από τον ΟΓΑ

Σήμερα θα καταβληθεί σε 799.908 συνταξιούχους τη σύνταξη του Ιουλίου και το επίδομα αδείας θα λάβουν σήμερα 799.908 συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
Η καταβολή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των ...........

συντάξεων και του επιδόματος αδείας ανέρχεται σε 522,5 εκατομμύρια ευρώ.

newsbeast.gr

Αποπεράτωση Κατατασκευής νέου Λυκείου Φιλιατρών

Ο Δήμος Τριφυλίας και συγκεκριμένα η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εργασίες αποπεράτωσης του νέου Λυκείου Φιλιατρών.

Όμως υπάρχει έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει προβεί στην αντικατάσταση των ήδη τοποθετημένων μεταλλικών κιγκλιδωμάτων της περίφραξης του αυλείου χώρου, τα οποία δεν έχουν τις προδιαγραφές της τεχνικής μελέτης του έργου.

Τα ανωτέρω έχουν επανειλημμένα αναφερθεί με ............

έγγραφα τόσο προς την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μεσσηνίας όσο και προς την ανάδοχο του έργου εταιρία.

Ο Αντιδήμαρψχος Φιλιατρών

Αναστάσιος Πούλος

ΣΧΟΛΙΟ
Κύριε Πούλο αν το επιθυμείτε κι εσείς υπάρχουν πολλοί πολίτες που θα ήθελαν να ξηλώσουν τα κάγκελα της φυλακής που έβαλε ο εργολάβος.
Δώστε εσείς το σύνθημα κι οι πολίτες θα τα ξηλώσουμε. οπότε θα τα αντικαταστήσουν θέλουν δεν θέλουν.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 02 έως 08 Ιουλίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 6104914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.