Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Έκλεισε δουλειά στην Πύλο ο Ethan Hawke

Ο δημοφιλής ηθοποιός ήρθε στην Πελοπόννησο για το επαγγελματικό του ραντεβού

Την Πύλο επέλεξε για το επαγγελματικό του ραντεβού, αλλά και για μικρές διακοπές, ο δημοφιλής ηθοποιός του Hollywood Ethan Hawke.

Ο Ethan Hawke πέρασε 4 μέρες στο ............

Costa Navarino, όπου σύμφωνα με δημοσίευμα του enikos συναντήθηκε και συζήτησε με γνωστό Έλληνα σκηνοθέτη - με τον οποίο είχαν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν - και φαίνεται ότι κάτι ετοιμάζουν!

Ο διάσημος ηθοποιός επέστρεψε με ελικόπτερο από το ξενοδοχείο στο Ελ. Βενιζέλος, για να επιστρέψει στην Αμερική.

morias now

Ο δικηγόρος της Siemens νομικός σύμβουλος του Α.Σαμαρά

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος σε δήλωσή του απόψε, ανέφερε ότι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είναι και νομικός σύμβουλος της Siemens.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο αναδεικνύεται «μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα» και παρέπεμψε στον ιστότοπο του κ.Καρακώστα όπου «φαίνεται ότι είναι και νομικός σύμβουλος της Siemens.
Ο κ.Καρακώστας ήταν νομικός σύμβουλος στη .........

Siemens στις προμήθειες με τις μίζες εναντίον του ελληνικού δημοσίου» είπε ο κ.Μαρκόπουλος.

defencenet

16 Ιουλίου η δημοπρασία για ανάπτυξη δραστηριότητας θαλασσίων ειδών αναψυχής στον Λαγκούβαρδο Γαργαλιάνων

Εγκρίθηκαν από τον Δήμο Τριφυλίας, οι όροι της διακήρυξης πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του αιγιαλού - παραλίας για ανάπτυξη θαλασσίων ειδών αναψυχής (κανό, ιστιοσανίδες, καγιάκ κ.λ.π.), στην παραλία - όρμο «Λαγκουβάρδου», της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, στο χώρο μεταξύ των δυο υπαρχουσών καντινών.

Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου .........

Γιώργου Σαμπαζιώτη η πλειοδοτική δημοπρασία θα είναι φανερή και προφορική και θα πραγματοποιηθεί την 16η Ιουλίου 2012, ώρα 12:00 μ.μ. έως 12:15μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Κυπαρισσίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, ενώπιον της Επιτροπής του Π.Δ. 270/1981 που συγκροτήθηκε με την 92/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντικείμενο της μίσθωσης είναι τμήμα αιγιαλού και παραλίας πενήντα (50) τ.μ., στη θέση « ΛΑΓΚΟΥΒΑΡΔΟΣ » της Δ.Ε. Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας.

Αναλυτικά η απόφαση είναι η εξής:



Απάντηση Καραμπάτου για τις προσλήψεις Δρόμων Ελιάς σε Φορείς και Δήμους

«Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» (ΕΣΠΑ 2007-1013) – Διευκρινίσεις σχετικά με σχόλια για τη διαδικασία επιλογής ωφελουμένων

Κύριε Μπάκα,

Σε απάντηση της επιστολής σας με αρ. Πρωτ. 403, σας γνωρίζουμε ότι:

1. Η διαδικασία επιλογής των ωφελουμένων στο ............

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας πραγματοποιήθηκε βάσει μηχανογραφικού λογισμικού και αυστηρών κριτηρίων του Α.Σ.Ε.Π. και του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία ο δικαιούχος φορέας (Πολιτιστικός Οργανισμός ‘Δρόμοι της Ελιάς’) ακολούθησε κατά γράμμα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην υπ’αρ. 1.5131/οικ 3.949/ΚΥΑ (ΦΕΚ 613 Β’/15-4-2011) και στην πρόσκληση με κωδικό 35, αρ. πρωτ. 1.7632/οικ 6.1393/1-6-2011 ΑΔΑ (4Α3ΠΛ-ΕΣ) της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» για υποβολή προτάσεων στην ανωτέρω αναφερόμενη Πράξη.

2. Οι εκπρόσωποι των συμπραττόντων φορέων δεν νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στη διαδικασία κατάταξης των ωφελουμένων ούτε είναι μέλη της επιτροπής παρακολούθησης του έργου στο σύνολό του, αλλά ορίζονται από τον φορέα τους “για τη λειτουργία συστήματος ελέγχου και παρακολούθησης της υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου του προορισθέντος υποέργου για τον φορέα τους και μόνον”, όπως άλλωστε αναφέρεται σαφώς στο σχετικό Μνημόνιο το οποίο έχετε υπογράψει. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι των φορέων αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους από την έναρξη της Σύμβασης των ωφελουμένων μέχρι τη λήξη της (ημερομηνία έναρξης έχει οριστεί η Δευτέρα 16/7/2012).

3. Οι έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες υποψηφίων τις οποίες ισχυρίζεστε ότι δέχεστε για «περίεργες μεθοδεύσεις» κατά τη διαδικασία επιλογής, δεν μπορούν παρά να θεωρηθούν ανυπόστατες και συκοφαντικές για τον φορέα μας, όσο αυτές παραμένουν ασαφείς, ανώνυμες και δεν βασίζονται σε τεκμηριωμένες απαντήσεις του Α.Σ.Ε.Π. σε γραπτές ενστάσεις απορριφθέντων. Το γεγονός, ότι είστε ο μόνος από τους εκπροσώπους των 11 συμπραττόντων φορέων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με παρόμοια αντίδραση και επίσης ότι οι παραπάνω δημόσιες δηλώσεις σας και απειλές για αποχώρηση από το Πρόγραμμα καταγράφονται αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, μαρτυρούν δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η διαδικασία επιλογής ωφελουμένων από τον φορέα μας δεν έγινε με τη λογική του πελατειακού κράτους η οποία μας βρίσκει καθέτως αντίθετους. Επιπροσθέτως να παρατηρήσουμε, ότι δεν επιδείξατε παρόμοια «ευαισθησία» ούτε προβήκατε σε οιαδήποτε διαμαρτυρία προς το αρμόδιο Υπουργείο, όταν ο αρχικός αριθμός ωφελουμένων μειώθηκε με Υπουργική Απόφαση –λόγω περικοπών- από 1200 θέσεις εργασίας σε 630.

Κύριε Μπάκα,

Άποψη μας είναι ότι οι άνεργοι έχουν ίσα δικαιώματα τα οποία δεν ορίζονται με βάση τις γνωριμίες του καθενός αλλά με αντικειμενικά κριτήρια σαφώς προσδιοριζόμενα από συγκεκριμένες διατάξεις τις οποίες όλοι οι εκπρόσωποι φορέων ΟΦΕΙΛΟΥΝ να σέβονται και να τηρούν. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» απέδειξε στην πράξη την ευαισθησία του για τον άνεργο καταρχήν αποδεχόμενος την ανάθεση υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, ενός ιδιαίτερα απαιτητικού Προγράμματος με ελάχιστο οικονομικό όφελος για τον ίδιο και κυρίως κωφεύοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής ωφελουμένων σε όλες τις απόπειρες πελατειακής τακτικής, μιας νοοτροπίας η οποία έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην Ελλάδα.

Γιώργος Καραμπάτος

Εκτελεστικός Διευθυντής

Ανέβηκε η Μεσσηνία -και πελοποννησος- κατηγορία λιγότερα χρήματα επιδοτήσεων ΕΣΠΑ

Η Μεσσηνία ανέβηκε μαζί με την Πελοπόννησο κατηγορία σε ότι αφορά την οικονομική της δυναμική και έτσι θα πέσει σε ποσοστάενίσχυσης μέσω ΕΣΠΑ από την ευρωπαικήΕνωση. Να τονίσουμε ότι οι επιδοτήσεις για επενδύσεις σήμερα και στο παρελθόν ανέρχονταν από 40 εως και 60 τοις εκατό στον νομό μας. Η Αττική, αλλά και το Νότιο Αιγαίο θα είναι οι μεγάλες χαμένες του ΕΣΠΑ 2 (2014-2020), επισήμως, του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (Partnership Agreement), η διαπραγμάτευση του οποίου ολοκληρώνεται στα τέλη του 2012, ώστε να εγκριθεί στις αρχές του 2013.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει, όπως γράφει............

σήμερα αποκλειστικά η aftodioikisi.gr, από τις εργασίες σεμιναρίου που οργάνωσαν την περασμένη εβδομάδα στα Χανιά το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, και ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, ειδικά το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) της Αττικής ίσως να φτάσει να έχει απώλειες ακόμη και 50%, εφόσον η Ελλάδα λάβει συνολικά μέχρι και 8,5 δισ. λιγότερα σε σχέση με τα 20,4 δισ. από το ΕΣΠΑ (μείωση άνω του 40%), καθώς η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας ανεβαίνει κατηγορία και -από τη ενδιάμεση του 75%-90% του ΑΕΠ του κοινοτικού μέσου όρου- εντάσσεται πλέον στις ανεπτυγμένες, δηλαδή, στο 90%-100%, με αποτέλεσμα να λαμβάνει σημαντικά λιγότερα κονδύλια σε σχέση με τα 2,8 δισ. του ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί ότι λόγω της μεγάλης μείωσης που ίσως υπάρξει στο ΕΣΠΑ 2 όλοι οι ομιλητές με προεξάρχοντα τον υπεύθυνο Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Άρη Περουλάκη μίλησαν για την ανάγκη του να σταματήσουν οι σπατάλες και να αξιοποιηθούν ουσιαστικά τα κονδύλια με την υλοποίηση στρατηγικών έργων και επενδύσεις που λειτουργούν πολλαπλασιαστικά για την ελληνική οικονομία. Τόνισαν δε ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί επιτέλους σχέδιο 20ετίας σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Ο νέος χάρτης των περιφερειών…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Περουλάκης, στην ίδια κατηγορία (ανεπτυγμένες), παραμένει και 1) η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία πλήττεται μεν λιγότερο από την 2) Αττική, αλλά περισσότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες από τα μειωμένα κονδύλια.

Στην ενδιάμεση (από την πρώτη 90% έως 100%) κατηγορία (75% – 90% του ΑΕΠ του κοινοτικού μέσου όρου), κατεβαίνει 1) η Στερεά Ελλάδα, ενώ ανεβαίνουν από την τρίτη (κάτω από το 75% του κοινοτικού μέσου όρου 2) η Κρήτη, 3) το Βόρειο Αιγαίο, 4) η Πελοπόννησος και 5) τα Ιόνια Νησιά. Στην ίδια κατηγορία παραμένει 6) η Δυτική Μακεδονία.

Στην τελευταία κατηγορία (λιγότερο ανεπτυγμένες με ΑΕΠ κάτω του 75% του μέσου κοινοτικού όρου) πέφτει από την ενδιάμεση 1) η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παραμένουν οι Περιφέρειες 2) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, 3) Θεσσαλίας, 4) Ηπείρου και 5) Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες θα πάρουν αναλογικά περισσότερα χρήματα από τα μειωμένα για την Ελλάδα, κονδύλια του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020.

…και η σκληρή διαπραγμάτευση

Γιατί όμως μειώθηκαν τα κονδύλια για τη χώρα μας και τι περιθώρια υπάρχουν για διαπραγμάτευση; Βασική αιτία είναι τα στοιχεία του ΑΕΠ της προηγούμενης δεκαετίας που λαμβάνονται υπόψη για να κριθεί η χρηματοδότηση της χώρας. Με βάση αυτά η Ελλάδα θεωρείται «ανεπτυγμένη». Γι’ αυτό, στη διαπραγμάτευση που θα κορυφωθεί το φθινόπωρο, θα επιχειρηθεί να συνυπολογιστούν ειδικά για τη χώρα μας και τα έτη 2011 και 2012 που σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ έχουμε ύφεση 12%.

Ωστόσο, καθώς η ελληνική πλευρά εμφανίζεται μόνη της σε αυτή την αξίωση, τη στιγμή μάλιστα που η αλλαγή των ετών που χρησιμοποιούνται ως βάση αναφοράς θα άνοιγε ένα γενικότερο θέμα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκρίνεται μια πολιτική διαπραγμάτευση: «Αν δεν υπάρξει διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο και ως εκ τούτου δεν ληφθεί πολιτική απόφαση η Ελλάδα θα λάβει σημαντικά λιγότερους πόρους», τόνισε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο κ. Γιάννης Φίρμπας, στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Φίρμπας, η μεθοδολογία σε σχέση με έναν από τους συντελεστές (2,1% με βάση τη νέα μεθοδολογία έναντι 3,4% πριν) θα μπορούσε να περιορίσει τις απώλειες κατά 4 δισ. ευρώ και αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής διαπραγμάτευσης από τη νέα κυβέρνηση.

Οι δυσκολίες του νέου ΕΣΠΑ

Ωστόσο, οι δυσκολίες του νέου ΕΣΠΑ δεν σταματούν στους μειωμένους πόρους: ειδικά για όσες περιφέρειες λάβουν «μεταβατικά» κονδύλια (ΑΕΠ ανάμεσα σε 75% και 90%), όπως η Κρήτη, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Θα επιδοτούνται μόνο καινοτόμες και περιβαλλοντικά φιλικές επενδύσεις. Δηλαδή μόνο το 15% των κονδυλίων θα μπορούν να γίνουν τα… συνήθη έργα, όπως δρόμοι, γέφυρες κ.λπ. Μάλιστα, έχει γίνει ήδη κάλεσμα για έγκαιρη προετοιμασία των περιφερειών, ώστε για να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τα νέα δεδομένα.

Επιπλέον, οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες προβλέπουν διακοπή κονδυλίων για όσα κράτη έχουν δημοσιονομικές αποκλίσεις, όπως η Ελλάδα, ενώ προκειμένου να υλοποιήσουν οι φορείς τα έργα θα πρέπει να εναρμονιστούν με συγκεκριμένα -μεγάλης δυσκολίας- περιβαλλοντικά και άλλα πρότυπα.

Έλλειψη μοντέλου Ανάπτυξης

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος υποστήριξε ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι η αποτυχία των «ελίτ», και αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών του 2014, καθώς αν μειωθεί και άλλο η συμμετοχή που ήταν την προηγούμενη φορά στο 42% μπορεί να χαθεί η νομιμοποίηση ενός οργάνου κρίσιμου για τα συμφέροντα και της Ελλάδος λόγω της θέσης που συνήθως τηρεί.

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδας Αργύρης Περουλάκης, παρουσίασε στόχους Ευρώπης 2020 επισημαίνοντας ότι σήμερα υπάρχει παντελής έλλειψη μοντέλου ανάπτυξης στην Ελλάδα και ότι οι στόχοι αυτοί ενδεχομένως να μπορέσουν να καλύψουν το κενό. Ανέφερε ως παράδειγμα το Μπιλμπάο της Ισπανίας, όπου ο δήμαρχος με βάση 20ετές σχέδιο δημιούργησε μια άλλη πόλη. Επίσης, παρουσιάστηκαν τα μέσα και εργαλεία που χρησιμοποιεί το Κοινοβούλιο και η Επιτροπή για να καθιστά δημόσιο το έργο της από τους κκ. Κώστα Τσουτσοπλίδη και Carlos Martin.

Messinea

Ξεκινά η Β φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Σημαντική μέρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμόν 324/2012 απόφασή του, της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά του διεθνούς διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, από κοινοπραξία εταιρειών που συμμετείχε στην αρχική φάση, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για αυτή την.........

εξέλιξη, τόνισε ο Περιφερειάρχης, για δύο λόγους. Αφενός, γιατί πολύ σύντομα ολοκληρώσαμε επιτυχώς την πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού και μπαίνουμε στη δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου και αφετέρου, γιατί η Ελληνική δικαιοσύνη διεκπεραίωσε σε χρόνο ρεκόρ την υπόθεση.
Ο Περιφερειάρχης απέδωσε τα εύσημα στις υπηρεσίες και στις δομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού με τον εξαιρετικό σχεδιασμό τους, τη διαφάνεια και τη διαύγεια των ενεργειών τους, όχι μόνο δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, αλλά πέτυχε την ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων».

Νεοφανή μεθοδολογία χαρακτήρισε τη δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου για τη χώρα, ο κ. Τατούλης, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται για τόσο μεγάλα και σημαντικά έργα.
«Εκφράζω επίσης την πεποίθηση ότι σε χρόνο ρεκόρ θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου, πολύ συντομότερα μάλιστα από τις προβλέψεις, και θα επιλεγεί ο τελικός ανάδοχος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε «μπορούμε να πετύχουμε αυτά που μέχρι χθες θεωρούνταν ακατόρθωτα γιατί διαθέτουμε σχεδιασμό και εργατικότητα».
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνέχισε ο κ. Τατούλης, έχει σταθεροποιηθεί το πλαίσιο των επενδύσεων για μεγάλα έργα, όταν οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας καρκινοβατούν και πασχίζουν να επιβιώσουν. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας με μονάδα ολικής διαχείρισης, κάτω μάλιστα από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Ενδυνάμωση των αιρετών Περιφερειών η δέσμευση Σαμαρά

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Περιφερειάρχης τόνισε τη σαφή και κατηγορηματική πολιτική του θέση για το ρόλο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. «Εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα έχουμε νέο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά μια υπηρεσία ελέγχου των αποφάσεων των αιρετών Περιφερειών και των Δήμων. Αυτή άλλωστε είναι και η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, στην οποία ελπίζω ότι θα φανεί συνεπής, όπως επίσης υποχρέωση της τρικομματικής κυβέρνησης, ότι θα κινηθεί προς την αποδυνάμωση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με ταυτόχρονη ενίσχυση της αιρετής Περιφέρειας».

Νέα Πελοπόννησος και Νέα Ελλάδα

Σε απάντηση ερώτησης αναφορικά με τη «Νέα Ελλάδα» ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τη Νέα Πελοπόννησο πρόπλασμα της Νέας Ελλάδας και νέο τρόπο διαχείρισης της κρίσης που εδράζεται πάνω στις αρχές της μεθοδικότητας και της εργατικότητας, αλλά και του πείσματος και του σωστού σχεδιασμού και προγραμματισμού. «Το όραμα αυτό είναι συνώνυμο της προσδοκίας όλων των Ελλήνων αλλά και των απανταχού Φιλελλήνων για αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας και υιοθέτησης νέου δρόμου εξόδου από την κρίση» τόνισε με έμφαση ο Περιφερειάρχης.

Ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης

Ο κ. Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, υποστήριξε ότι η λύση θα έρθει από τις πολιτικές επιλογές και όχι από τις λογιστικές και αναφέρθηκε στη νέα κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση, «η οποία εσχάτως αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά βαθύτατα πολιτική, και αρχίζει να διατυπώνει απόψεις λήψης πολιτικών μέτρων».
«Αρχίζουν πλέον να ταυτίζονται με την άποψή μας, την οποία έχουμε διατυπώσει με σαφήνεια κατά το παρελθόν, ότι το μέλλον είναι η ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης προκειμένου να λυθούν τα σύγχρονα προβλήματά της» δήλωσε κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι οι Περιφέρειες θα έχουν τον κυρίαρχο ρόλο καθώς οι κυβερνήσεις για πολλά χρόνια θα ασχολούνται με τα ζητήματα δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Σχολιάζοντας τέλος τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ο κ. Τατούλης παρατήρησε ότι υπήρχε έλλειμμα πολιτικών προτάσεων, παρά μόνο λογιστικές προσεγγίσεις.

Βιολογικά "όπλα" στον πόλεμο Κόντρα σε μύγες, κουνούπια, κατσαρίδες

Μύγες, κουνούπια, κατσαρίδες, κάποια από τα πιο γνωστά, αλλά τουλάχιστον αντιδημοφιλή και συχνά επικίνδυνα έντομα, μιας και μπορεί να κουβαλούν μεταδοτικές ασθένειες, που μπορεί να «κατοικούν» μαζί με τους ανθρώπους στο σπίτι. Πλήθος τα εντομοκτόνα και τα διάφορα σκευάσματα που εφαρμόζονται για την καταπολέμησή τους, τα οποία όμως αποτελούν δηλητήρια τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Ο γεωπόνος Βασίλης Αναγνώστου μιλάει στο ..........

ΑΜΠΕ για φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των ενοχλητικών εντόμων, που έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα χημικά προϊόντα του εμπορίου, χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειές τους για την υγεία των ανθρώπων και των οικοσυστημάτων.

Τα θηλυκά κουνούπια, εξηγεί ο κ. Αναγνώστου, χρειάζονται αίμα για την ωρίμανση των αυγών τους και αυτά είναι που μας τσιμπούν. Προτιμούν τα θερμόαιμα ζώα, όπως τον άνθρωπο, γιατί προσελκύονται από τη σωματική θερμότητα και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται από την αναπνοή. Άλλοι παράγοντες που «τραβούν» τα κουνούπια είναι η κίνηση, η υγρασία και το φως.

Τα συχνά ντους απομακρύνουν τον ιδρώτα από το σώμα και προστατεύουν τους ανθρώπους από τα κουνούπια. «Μαγνήτης» για τα κουνούπια είναι και η κούραση με το λαχάνιασμα, καθώς αυξάνονται οι τιμές διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται. Οι ανεμιστήρες συμβάλλουν αρκετά στο να διαλύεται η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα κι έτσι τα απωθούν, μιας και τα κουνούπια εντοπίζουν από τα 20 μέτρα το αγαπητό τους διοξείδιο, ενώ ταυτόχρονα η χρήση των ανεμιστήρων χαρίζει δροσιά, μειώνοντας τη θερμοκρασία του σώματος.

Τα κουνούπια αφήνουν τα αυγά τους σε στάσιμα ύδατα, γι’ αυτό και πρέπει κανείς να μην αφήνει νερά από το πότισμα ή τη βροχή να λιμνάζουν, καθώς και να αλλάζει κάθε δεύτερη μέρα το νερό των κατοικιδίων.
Αρώματα, σπρέι, κρέμες και συναφή καλλυντικά ελκύουν τα κουνούπια, όπως και τα σκούρα και τα εμπριμέ ρούχα, γι’ αυτό θα πρέπει να προτιμούνται τα λευκά. Τα γλυκά, επίσης, προσελκύουν τα κουνούπια, ενώ το σκόρδο τα διώχνει. Επίσης, πρέπει να αποφεύγονται τροφές με κάλιο, όπως μπανάνες, γιατί το γαλακτικό οξύ που περιέχουν έλκει τα κουνούπια.

Τα κουνούπια φεύγουν, επίσης, αν υπάρχουν κοντά σε πόρτες και παράθυρα φυτά όπως σκόρδο, κρεμμύδια, μαϊντανός, φασκόμηλο, δάφνη, κανέλα, αρμπαρόριζα (ή αλλιώς σιτρονέλλα), γεράνι, κατιφές, βασιλικός, δεντρολίβανο, γαρίφαλα, μέντα, δυόσμος, μελισσόχορτο, θυμάρι, καλέντουλα και νυχτολούλουδο, αφού το άρωμά τους λειτουργεί αποτρεπτικά ως εντομοαπωθητικό. «Ομπρέλα» προστασίας παρέχουν, επίσης, οι ευκάλυπτοι και οι φλαμουριές.

Άλλοι τρόποι απώθησης των εντόμων είναι οι λάμπες με κίτρινο χρώμα που προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια από αυτές με άσπρο φωτισμό. Επίσης, το κάψιμο δεντρολίβανου είναι πιο αποτελεσματικό και υγιεινό από το «φιδάκι».
Ο κ. Αναγνώστου αναφέρει εύκολα και οικολογικά σκευάσματα που μπορεί κανείς να φτιάξει στην κουζίνα του σπιτιού του. «Τρίψτε βασιλικό και αναμείξτε τον με ξύδι σε ένα μπολ. Αφήστε το δίπλα σας ή κάντε επάλειψη στο δέρμα σας. Μπορούμε να φτιάξουμε λοσιόν προσθέτοντας ένα φλιτζάνι καυτό νερό σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε ρίξει μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και το αφήνουμε μία ώρα για να “δέσει”. Στη συνέχεια το βάζουμε σε έναν ψεκαστήρα. Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο και το χρησιμοποιούμε όποτε το χρειαζόμαστε». Ένα ακόμα σπρέι που προτείνει ο κ. Αναγνώστου είναι, 100 γραμμάρια νερό, 4 έως 6 σταγόνες αιθέρια έλαια ευκαλύπτου, λεβάντας και σιτρονέλλας.

Για την ανακούφιση από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, μπορεί κανείς να τρίψει λίγη μαντζουράνα πάνω στο τσίμπημα ή να βάλει σόδα.
Οι κατσαρίδες μπορούν να ζήσουν για μήνες χωρίς τροφή, χρειάζονται καθημερινά όμως νερό και προτιμούν μέρη με υγρασία. Γι’ αυτό δεν πρέπει να μένουν νερά στο νεροχύτη της κουζίνας και στο μπάνιο. Επίσης, δεν πρέπει να μένουν υπολείμματα φαγητών εκτεθειμένα. Οι κατσαρίδες εμφανίζονται σε χώρους που έχουν ήδη ρυπανθεί με περιττώματα από άλλες κατσαρίδες, γι’ αυτό τα σκοτεινά μέρη, που προτιμούν οι κατσαρίδες, πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά.

Ο κ. Αναγνώστου επισημαίνει πως «ο συνδυασμός άχνη ζάχαρη και μαγειρική σόδα αποβαίνει θανατηφόρος για τις κατσαρίδες. Ανακατέψτε ίση ποσότητα των δυο υλικών και αφήστε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο». Ο βόρακας ή βορικό οξύ, ένα 100% φυσικό υλικό που μπορεί κανείς να προμηθευτεί στα φαρμακεία, δρα αποτελεσματικά τόσο για τις κατσαρίδες όσο και για τα μυρμήγκια. Μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα εντομοκτόνο ανακατεύοντας ζάχαρη με νερό και βόρακα ή μπορεί να λιώσει πατάτες με βόρακα, από το μείγμα να φτιάξει μπαλάκια που θα τοποθετηθούν κάτω από νεροχύτες, πίσω από το ψυγείο, την κουζίνα, το πλυντήριο και τα οποία διαρκούν περίπου έξι μήνες. Αν στο σπίτι υπάρχουν ζώα, τότε θα πρέπει να αποφευχθεί ο βόρακας, γιατί μπορεί να είναι φυσικό προϊόν, παραμένει όμως δηλητήριο.

Άλλος ένας τρόπος για να απαλλαγεί κανείς από τις κατσαρίδες είναι ο ψεκασμός με σαπουνόνερο ή φωτιστικό οινόπνευμα. Είτε άμεσα είτε αργότερα θα εξουδετερωθούν, όταν οι ουσίες θα επιδράσουν.
Τα φύλλα δάφνης, οι φέτες αγγουριού, το σκόρδο, η ναφθαλίνη δρουν επίσης εντομοαπωθητικά, γιατί οι κατσαρίδες απεχθάνονται τη μυρωδιά τους.
Ο κ. Αναγνώστου προσθέτει πως μία φυσική απωθητική ουσία για τις κατσαρίδες είναι η νεπέτα ή γατόχορτο, φυτό συγγενές με τη μέντα. Το ενεργό συστατικό νεπεταλακτόνη που περιέχει είναι μη τοξικό για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα.
Για τις μύγες, δυστυχώς, δεν υπάρχουν συνταγές εξουδετέρωσης, ούτε με φυσικά, ούτε με χημικά σκευάσματα. Μία μυγοσκοτώστρα, όμως, είναι απαραίτητη. Στο εμπόριο κυκλοφορούν τα γνωστά από παλιά «βαρελάκια, μία κατασκευή με κολλώδη ουσία σε μία λωρίδα, για να εγκλωβίζονται πάνω οι μύγες. Ως απωθητικό για τις μύγες λειτουργεί ο ελληνικός καφές. Καθώς σιγοκαίει, ο καπνός του διώχνει τις μύγες, και όχι μόνο, αφού η μυρωδιά του είναι απωθητική για τις μέλισσες και τα κουνούπια. Επίσης, ένα ματσάκι φασκόμηλο κρεμασμένο στα παράθυρα και τις πόρτες θα διώξει τις μύγες, αλλά και τα άλλα έντομα.

Τέλος, στην αγορά κυκλοφορούν αρκετές ηλεκτρονικές συσκευές που βγάζουν υπερήχους και απομακρύνουν, εκτός από μύγες, κατσαρίδες, ψύλλους, σκόρους και ποντίκια.

Μαργαρίτα Κιάου
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ

Οι Λάκωνες δείχνουν το δρόμο «Έξυπνα κινητά» και «You Τube» στη μάχη για τον τουρισμό

Συντονισμένες δράσεις για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος τρέχουν αυτή την περίοδο οι ξενοδόχοι της Λακωνίας, με την αρωγή του Δήμου Μονεμβασίας, προκειμένου αυτός ο προορισμός να καταστεί μια από τις επιλογές του Έλληνα, αλλά και ξένου ταξιδιώτη για τις καλοκαιρινές και μη αποδράσεις του.

Με όπλο τα εργαλεία του διαδικτύου, η ..........

Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας «απαντά» στις προκλήσεις της εποχής, όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Δημήτρης Πολλάλης, και στα μέσα Αυγούστου θα είναι έτοιμη «εφαρμογή» για έξυπνα κινητά, που θα δίνει τουριστικές πληροφορίες για τη Λακωνία. Είναι η πρώτη φορά, όπως τόνισε ο Λάκωνας ξενοδόχος, που Ένωση Ξενοδόχων γενικότερα προχωράει σε τέτοιες κινήσεις προς όφελος όχι μόνο της περιοχής, αλλά και συνολικά της Περιφέρειας.
Παράλληλα, έχει αναθέσει σε επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον επικοινωνιολόγο Φώτη Παντόπουλο, την επικοινωνιακή πολιτική της. Όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο κ. Παντόπουλος, η κρίση που βιώνει η Ελλάδα, αλλά και η περιοχή της Λακωνίας ειδικότερα, ανέδειξε την παντελή απουσία προβολής της περιοχής, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στην εικόνα των κρατήσεων.

Ήδη η Ένωση, δια χειρός κ. Παντόπουλου, εκμεταλλεύεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκτιμάται ότι εντός εξαμήνου θα υπάρχουν και μετρήσιμα αποτελέσματα των δράσεων που τώρα τρέχουν. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Παντόπουλο, παραμένει η προσπάθεια ανάδειξης της ταυτότητας της περιοχής της Λακωνίας σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Στο μεταξύ, η Ένωση θα είναι παρούσα σε όλα τουριστικά δρώμενα (εκθέσεις), ενώ για την εφετινή χρονιά, όπως τονίστηκε, ετοιμάζεται συνέδριο-ημερίδα για τη διάδοση του προορισμού.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Μονεμβασίας με ίδια μέσα επιχειρεί να αναδείξει το «άλλο» πρόσωπο του προορισμού, ήτοι αυτό των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου, Μπάμπη Λύρα, ο αναρριχητικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τη βάση για το «σκαρφάλωμα» του προορισμού σε υψηλότερες θέσεις. Η περιοχή Κυπαρίσσι, όπως τονίστηκε, διαθέτει τα φόντα να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Καλύμνου. Στα αναρριχητικά πεδία του Κυπαρισσίου υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 15 διαδρομές, οι οποίες έχουν ανοιχτεί αφιλοκερδώς από Έλληνες και Γάλλους αναρριχητές. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι δυνατότητες των πεδίων αριθμούν σε εκατοντάδες διαδρομές διαφόρων βαθμών δυσκολίας.
Παραμένοντας στην προβολή της περιοχής, ο κ. Λύρας υπογράμμισε στο ΑΜΠΕ ότι ετοιμάζονται βίντεο στα πρότυπα του You In Greece, που στόχο φυσικά θα έχουν την προβολή του προορισμού μέσω του You Tube.

Τα πλοκάμια της οικονομικής κρίσης δεν έχουν αφήσει «ανέγγιχτη» και την περιοχή της Λακωνίας, αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα. Όπως ανάφερε ο κ. Πολλάλης, η πτώση στις κρατήσεις ξεπερνά το 50% σε σχέση με πέρυσι, τη στιγμή μάλιστα που οι τιμές είναι πιο χαμηλές από ποτέ.

Στην περιοχή λειτουργούν 164 επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, από τα οποία τα 38 είναι ξενοδοχεία και τα 126 ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατανέμονται ως εξής: Στο Δήμο Ζάρακα λειτουργούν 2 ξενοδοχεία και 9 ενοικιαζόμενα δωμάτια, στους Μολάους 3 ξενοδοχεία και 5 ενοικιαζόμενα δωμάτια, στον Ασωπό 2 ξενοδοχεία και 19 ενοικιαζόμενα δωμάτια, στη Μονεμβασία 26 ξενοδοχεία και 65 ενοικιαζόμενα δωμάτια, και στα Βοία 5 ξενοδοχεία και 28 ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Κ. Χαλκιαδάκης
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ

Επιστρέφουν τα χρήματα... στους λογαριασμούς των πυροπλήκτων

Προς επίλυση οδεύει το ζήτημα που έχει προκύψει τελευταία με τα δάνεια των πυροπλήκτων, όπως δήλωσε χθες, μετά από ερώτηση του «Θάρρους», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, τον ενημέρωσε ότι με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα επιστραφούν τα χρήματα που αδικαιολογήτως αφαιρέθηκαν από λογαριασμούς πυροπλήκτων.

Ως εκ τούτου, πολύ σύντομα το .........

όλο θέμα θα οδεύσει προς λύση με ρύθμιση.

Θάρρος

ΑΝΤ1 Τέλος τα νυχτεριά δελτία ειδήσεων

Μετά τις φήμες περί...κοπής του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων, ήρθαν και οι επίσημες ανακοινώσεις από το κανάλι του Αμαρουσίου

Ο ίδιος ο σταθμός σε επίσημη ανακοίνωσή του τόνισε: «Παρακαλούμε σημειώστε αλλαγές και προσθήκες που αφορούν στο πρόγραμμα 29/12 (Δεύτερο Δελτίο).
Από το Σάββατο 14/7 και ...........

καθημερινά δεν θα μεταδίδεται το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων».


Zapit

Φιλιατρά: Το μουσικό συγκρότημα "Παραβάτες" live στις 20 Ιουλίου

Live στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών θα τραγουδίσει το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιουλίου το Φιλιατρινό μουσικό συγκρότημα "Παραβάτες".

Τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ σας θέλουν όλους εκεί να σας διασκεδάσουν με την μουσική τους και για να περάσετε όμορφα μερικές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ



ΕΛΓΑ: Καταβάλει αύριο αποζημιώσεις 2 εκατομμυρίων ευρώ

Αποζημιώσεις, συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ, θα καταβάλει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 2.693 παραγωγούς για ζημίες που υπέστησαν το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Ειδικότερα, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κλπ.) και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετό, ανεμοθύελλα, χαλαζόπτωση κλπ.) που προκλήθηκαν σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, 'Αρτας, Ηλείας, Θεσπρωτίας.

Ο ΕΛΓΑ, ενημερώνει, επίσης, τους παραγωγούς πως ο.............

Οργανισμός είναι έτοιμος τόσο από οικονομική όσο και από οργανωτική άποψη να ολοκληρώσει έγκαιρα τις διαδικασίες και να καταβάλλει ταχύτερα από κάθε άλλη περίοδο τις αποζημιώσεις του 2012, σε όσους παραγωγούς έχουν υποστεί ζημιές στη φυτική παραγωγή ή στο ζωικό κεφάλαιο.

Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι έχουν υποβάλει Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής και έχουν καταβάλει την οφειλόμενη ασφαλιστική εισφορά.

Καθημερινή

Ενεργοποιείται εκ νέου το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ

Ενεργοποιείται εκ νέου, με απόφαση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους», για το έτος 2012-2013, το οποίο ξεκινάει από τον Αύγουστο.

Σε δηλώσεις της η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό θα τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας θα κάνουν διακοπές με χαμηλό κόστος.

Όπως προβλέπεται για το έτος 2012-2013 ...........

πρόκειται να διατεθούν 81.200 ατομικά δελτία σε αντίστοιχους δικαιούχους, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για το 2012-2013. Σημειώνεται ότι η διάθεση των δελτίων θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση κλπ).

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΤ στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.

Τα δελτία θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος.

TVXS

Η επιστολή Νικολόπουλου σε Σαμαρά

Ανήμερα της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Νίκος Νικολόπουλος επέδωσε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά. Η επιστολή φέρει ημερομηνία 8 Ιουλίου, αριθμό πρωτοκόλλου και στο περιεχόμενό της φαίνεται ευδιάκριτα ότι ο πρώην υφυπουργός δεν είναι ικανοποιημένος από το ρόλο του στο υπουργείο, αλλά και από το προνομιακότερο πεδίο αρμοδιοτήτων που έχει ο προϊστάμενός του υπουργός.

Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα: ............

«Ως υφυπουργός του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα έπρεπε να έχω δικαίωμα έστω στην πληροφόρηση της ακολουθούμενης τακτικής μας, καθώς έχω την αρμοδιότητα του εργασιακού και του προνοιακού (επιδόματα προνοιακά, πολυτεχνικά κ.τ.λ.), αλλά αντιθέτως έρχομαι αντιμέτωπος με προδιαγεγραμμένες πορείες, όντας σε πλήρη άγνοια, πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να παραμείνω «εκκωφαντικά» σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της συνάντησής μας με την τρόικα. Ο λόγος δε που επέλεξα αυτή την τακτική είναι αποκλειστικά ο σεβασμός που τρέφω σε σένα και στην φιλότιμη προσπάθειά σου». Και καταλήγει: «είμαι στη διάθεσή σου να συζητήσουμε».

«Θα πάρουμε απαντήσεις στα πολιτικά ζητήματα»

Αλλαγή ρότας από τον Ν. Νικολόπουλο μετά την αποκάλυψη της επιστολής που επέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά. Αναμένοντας την τελετή παράδοσης στον νέο υφυπουργό Εργασίας, ο βουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας την αποκάλυψη του περιεχομένου της επιστολής τόνισε: «Την επιστολή έχει δικαίωμα να τη δώσει στη δημοσιότητα μόνο ο παραλήπτης και όχι ο αποστολέας. Αν κρίνει ο παραλήπτης ότι πρέπει να το κάνει τότε θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί θα πάρουμε απαντήσεις στα πολιτικά ζητήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Νικολόπουλου



Ανακαλούνται αυτοκίνητα PEUGEOT 207, για αντικατάσταση του καλωδίου γείωσης της μπαταρίας,

Σε ανάκληση αυτοκινήτων PEUGEOT, μοντέλο 207, για αντικατάσταση του καλωδίου γείωσης της μπαταρίας, προχωράει η εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκίνητων PEUGEOT στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση αφορά 334 οχήματα από τα ............

οποία τα 325 έχουν διατεθεί σε ιδιώτες πελάτες.

Η ενημέρωση των ιδιοκτητών των οχημάτων έχει ήδη ξεκινήσει, μέσω της αποστολής συστημένης ονομαστικής επιστολής, με απόδειξη παραλαβής από την ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας για τον ΦΠΑ των αγροτών.

Η ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Φ.Π.Α. ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ;; ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑ ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας δέχθηκε .............

αίτημα από τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων (Πρόεδρος:
Λεωνίδας Παπαχριστοφίλου, Γραμματέας: Ηλίας Μπουντουβάς) να συμπαρασταθεί σε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες – μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, το οποίο πρόβλημα ταυτόχρονα είναι ευρύτερου ενδιαφέροντος για όλους κατ' αρχήν τους αγρότες του Νομού μας.

Είναι γνωστό ότι οι αγρότες ειδικού καθεστώτος (δηλαδή αυτοί που δεν τηρούν βιβλία και στοιχεία και επομένως οι περισσότεροι) δικαιούνται επιστροφή από το Δημόσιο του Φ.Π.Α. που έχουν καταβάλει για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών κατά την άσκηση της δραστηριότητας τους.

Με ένα νόμο, τον 3949/2011, έχει προβλεφθεί ο συμψηφισμός χρεών προς το Δημόσιο με απαιτήσεις φορολογουμένων κατά του Δημοσίου.

Η κοινή λογική αλλά και το κράτος Δικαίου επιβάλλει το Δημόσιο να προβαίνει σε συμψηφισμό των βεβαιωμένων οφειλών, οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Στην περίπτωση των αγροτών που περιμένουν ως «μάννα εξ' ουρανού» να τους επιστραφεί τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία ο Φ.Π.Α., το Ελληνικό Δημόσιο προβαίνει σε συμψηφισμό οφειλών των αγροτών, οι οποίες δεν είναι ληξιπρόθεσμες και επίσης οφειλών τους, η πληρωμή των οποίων έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση.

Αυτή η εξουσία του Δημοσίου να επιβάλλει αυτεπάγγελτα το συμψηφισμό επί μη ληξιπρόθεσμων χρεών και ειδικότερα επί μη ληξιπρόθεσμων δόσεων οφειλών που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, προσκρούει στο άρθρο 5 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την οικονομική ελευθερία και το δικαίωμα του κάθε πολίτη να προγραμματίζει την οικονομική δραστηριότητα δείχνοντας εμπιστοσύνη στις αποφάσεις που λαμβάνει κάθε φορά η διοίκηση και τον αφορούν, οι οποίες δεν δύνανται να ανατρέπονται μονομερώς από τη διοίκηση, ο δε συμψηφισμός οφειλών των οποίων η πληρωμή έχει ανασταλεί με δικαστική απόφαση προσκρούει στο άρθρο 20 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την προσωρινή δικαστική προστασία, σε συνδυασμό με το άρθρο 26 του Συντάγματος που επιτάσσει την πλήρη συμμόρφωση της διοίκησης προς το ανασταλτικό αποτέλεσμα των αποφάσεων που εκδίδονται επί αιτήσεων αναστολών μέχρι την οριστική κρίση της υπόθεσης.

Έτσι, λοιπόν, το κράτος, αφενός μεν, κάτω από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, απαιτεί από τους αγρότες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, την προκαταβολική είσπραξη των οφειλών τους και αφετέρου περνάει ένα μήνυμα στους πολίτες, τους οποίους έμμεσα ωθεί να μην εξοφλούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, γιατί θα πρέπει κάποιος να είναι ανόητος να καταβάλλει τις δόσεις του εμπρόθεσμα, όταν γνωρίζει ότι το ίδιο το Δημόσιο, παρά τη συνέπεια του, θα του κρατήσει και τις μελλοντικά οφειλόμενες δόσεις.

Ο συμψηφισμός, ειδικά για τους αγρότες, των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών τους καθώς και αυτών που έχουν ανασταλεί με δικαστική απόφαση είναι αντισυνταγματικός και σε κάθε περίπτωση παράνομος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας θα επιδιώξει με δικαστικές ενέργειες να επιτύχει την ακύρωση της δυνατότητας αυτής του Δημοσίου και θα είναι αρωγός στους αγρότες του Νομού Μεσσηνίας για το θέμα αυτό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
(ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
(ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ)

BEST

Σε ύφεση η φωτιά στην Αμυγδαλίτσα υπό έλεγχο στη Μεταξάδα

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Αμυγδαλίτσα της Πύλου που εκδηλώθηκε ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα και καίει αγροτοδασική έκταση. Μάχη να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο δίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με 16 οχήματα και 45 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη.


Στο μεταξύ, υπό έλεγχο είναι η φωτιά που ..........

εκδηλώθηκε χθες στη Μεταξάδα Μεσσηνίας κι έχει καταστρέψει αρκετά στρέμματα, ενώ στο σημείο παραμένουν τέσσερα επανδρωμένα οχήματα για την πλήρη κατάσβεση, αλλά και για τυχόν αναζωπύρωση.

iefimerida.gr

Εκδήλωση Ομιλία Συλλόγων Τριφυλίας & Συλλόγου Βαναδαίων

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Και

Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΝΑΔΑΣ «ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΩΝΟΥΝ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO

τη συμμετοχή του τμήματος διατροφολογίας του NEW YORK COLLEGE

και τη στήριξη: ................

της Περιφέρειας Πελλοπονήσου και του Δήμου Τριφυλίας και του ιδρύματος «Μανιατάκειον» την Τρίτη 17 Ιουλίου και ώρα 20:00, στη ΒΑΝΑΔΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με θέμα:
«ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» ..ως παράγοντας Υγείας και Οικονομικής Ανάπτυξης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

20:00 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Τσίγγανος Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Τριφυλίας
Λούτος Παναγιώτης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας
Φιλντίσης Παναγιώτης, Α΄Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Φ
Τζιτζικώστα Αικατερίνη, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco
Φούτσης Ηλίας, Πρόεδρος του NEW YORK COLLEGE

20:15 ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:

Κατσαρός Νίκος, Χημικός, Δ/ντης Τμήματος Διατροφολογίας NYC, πρώην Πρόεδρος ΕΦΕΤ

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Μανιατάκης Δημήτρης, Πρόεδρος Ιδρύματος «ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ»
Αδαμόπουλος Δημήτρης, Πρόεδρος Επιμελητήριου Μεσσηνίας
Δελής Κωνσταντίνος, Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Καλαμάτας
Νιάρχος Κωνσταντίνος, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ζαχαριάδης Νικόλαος, Θεολόγος, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, Συγγραφέας

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ: «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»

Τελεί

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO
ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι ΑΘΗΝΑΣ.

Θα ακολουθήσει μίνι δεξίωση με μενού βασισμένο στη ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Σχεδιασμός-Επιμέλεια: Παπαγιάννη Γιούλη & Δημητριάδου Δέσποινα

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO



Χορηγός



Μαραθούπολη: Aνατέθηκαν οι εργασίες εκβάθυνσης και αποκατάστασης της λιμνολεκάνης

Με απόφαση του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια ανατέθηκε στην εταιρεία ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ με έδρα τον Πειραιά και με ΑΦΜ 999863623 σύμφωνα με την αριθ.4/2012 μελέτη και τις εργασίες εκβάθυνσης και αποκατάστασης της λιμνολεκάνης αλιευτικού καταφυγίου Μαραθουπόλεως.

Το κόστος των εργασιών ανέρχεται ..........

στο ποσό των 12.302,46 συμπεριλαμβανομέςνου του ΦΠΑ

Τι χρωστάνε τα ταμεία στους συνταξιούχους [ VIDEO ]

Στα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τους συνταξιούχους. Στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ αναρτήθηκε σχετικός πίνακας που έχει πολύ μεγάλη αξία. Ουσιαστικά σ’ αυτόν μπορεί κάποιος να δει τόσο το χρόνο που χρειάζεται για την απονομή της σύνταξης, ανάλογα βέβαια με το ταμείο του, όσο και τις συνολικές οφειλές των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων προς τους συνταξιούχους.

Για σχετικό παράδειγμα μπορούμε........

ν’ αναφέρουμε το ταμείο του Δημοσίου όπου κατά μέσο όρο χρειάζεται ένας χρόνος μέχρι να «βγει» η σύνταξη των περίπου 40 χιλιάδων δικαιούχων, ενώ το ποσό που απαιτείται και ουσιαστικά οφείλεται από το ταμείο φτάνει τα 700 εκ. ευρώ! Με μια απλή πρόσθεση στον πίνακα μπορεί κάποιος να καταλήξει σε συγκεκριμένους αριθμούς. Οι δικαιούχοι σύνταξης σ’ αυτά τα 5 ασφαλιστικά ταμεία είναι περίπου 167 χιλιάδες και οι συνολικές οφειλές αγγίζουν τα 3,7 εκ. ευρώ!



REAL.gr

Προετοιμάζονται για τη νέα σχολική χρονιά στο υπουργείο Παιδείας

H προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και υφυπουργού Θ.Παπαθεοδώρου με τους 13 περιφερειάρχες εκπαίδευσης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Αμέσως μετά, ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί και με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επαφές και με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Πάντως, τα προβλήματα στα Πανεπιστήμια ..........

παραμένουν εκρηκτικά, κυρίως αυτά που έχουν σχέση με τα οικονομικά των ιδρυμάτων αλλά και την εφαρμογή του νόμου για τα Πανεπιστήμια. Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων είναι συνάρτηση της υλοποίησης του νόμου, που πέρυσι τον Αύγουστο ψηφίστηκε με πλειοψηφία από τη Βουλή, αν και μέχρι σήμερα κανένα Πανεπιστήμιο δεν έχει εκλέξει νέες διοικήσεις, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του νόμου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο υπουργός έχει ήδη κάνει λόγο για εφαρμογή του νόμου, ωστόσο φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτες βελτιώσεις του τουλάχιστον στα σημεία που φαίνεται δύσκολη η εφαρμογή του.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι αν δεν δοθεί παράταση της θητείας των πρυτανικών αρχών είναι πιθανό να βρεθούν «ακέφαλα» τα Πανεπιστήμια το Σεπτέμβριο, μια και σύμφωνα με το νόμο οι νυν διοικήσεις θα πρέπει να παραμείνουν έως τις 31 Αυγούστου και μέχρι τότε θα έπρεπε να είχαν εκλεγεί τα μέλη των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, κάτι που έγινε μόνο σε ορισμένα ΤΕΙ και κανένα Πανεπιστήμιο.

24h

Καλαμάτα: Μάγεψαν το κοινό της Καλαμάτας η Χαρούλα Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη (Video)

Μια εκπληκτική βραδιά απόλαυσαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν εχθές το βράδυ στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας.

Δύο από της μεγαλύτερες ερμηνεύτριες της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής η Χαρούλα Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη καθήλωσαν με τις μαγευτικές φωνές τους τις περίπου 4.000 κόσμου που βρέθηκαν εκεί για να τις ακούσουν σε μία αξέχαστη βραδιά..

Απολαύστε ένα μικρό απόσπασμα από της χθεσινοβραδινή συναυλία στην Καλαμάτα...

υγ-ευχαριστούμε πολύ τον Περικλή Τσαλαματά για το βίντεο που μας παραχώρησε...

Δείτε το Video από το Messinian Portal





Σαμαράς και Βενιζέλος θα κοιμηθούν όπως ακριβώς έστρωσαν….

Του Δημοσιογράφου Σωτήρη Ξενάκη.

Η αρχή έγινε με την περίπτωση του κ. Βερνίκου ο οποίος ορκίστηκε υφυπουργός και πέντε μέρες αργότερα παραιτήθηκε γιατί δεν γνώριζε ότι δεν μπορούσε να συμμετέχει -ως καθ όλα νόμιμος επιχειρηματίας- σε off shore εταιρία και ταυτόχρονα να είναι μέλος της κυβέρνησης. Προφανώς δεν το γνώριζε ούτε ο -συνταγματολόγος για να μην ξεχνιόμαστε- Ευάγγελος Βενιζέλος που τον πρότεινε, ούτε το αρμόδιο νομικό τμήμα του πρωθυπουργικού γραφείου.

Χθες ήταν η σειρά του κ. Νικολόπουλου να ..........

παραιτηθεί γιατί -λέει- δεν συμφωνεί με τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση να διαχειριστεί τα εργασιακά θέματα σε σχέση με την Τρόικα. Το ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να διαχειριστεί και τα εργασιακά δεν έχει προφανώς καμία σημασία γι αυτόν. Μήπως απλώς είχε σημασία ότι οι αρμοδιότητες που του δόθηκαν ως υφυπουργός Εργασίας δεν ήταν αυτές που ο ίδιος ήθελε; Γιατί κάτι τέτοιο διοχετεύεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ακόμα πάντως κι αν ισχύει το τελευταίο, η ευθύνη της επιλογής των προσώπων που στελεχώνουν το παρόν κυβερνητικό σχήμα είναι αποκλειστικα των πολιτικών αρχηγών. Αν ο κ. Βενιζέλος ήταν πιο προσεκτικός θα είχε αποφύγει το λάθος με τον κ. Βερνίκο. Αν ο κ. Σαμαράς δεν λειτουργούσε με κριτήρια παλαιοκομματικής κοπής, δεν θα τοποθετούσε σε ορισμένες θέσεις υπουργών και υφυπουργών πρόσωπα τα οποία ήταν και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα του προκαλέσουν πονοκεφάλους.

Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά φοβάμαι ότι ο κ. Νικολόπουλος είναι μόνο η αρχή. Η πιάτσα βοά για συγκεκριμένους υπουργούς, σε κρισιμότατα υπουργεία μάλιστα, που η σχέση τους με το χαρτοφυλάκιο τους είναι όση και του φάντη με το ρετσινόλαδο. ‘Η για σχέσεις υπουργών με υφυπουργούς που μόλις σε διάστημα τριών εβδομάδων θυμίζουν ήδη πολεμικό τοπίο.

Αν ο πρωθυπουργός δεν σφίξει τώρα τα λουριά τότε το επόμενο κρούσμα τύπου Νικολόπουλου είναι απλώς θέμα χρόνου. Με όλες τις συνέπειες και για την εικόνα αλλά -κυρίως- και για την ουσία του κυβερνητικού έργου.

Δημόσιο: 15.781 "μαϊμού" συνταξιούχοι

Χωρίς σύνταξη κινδυνεύουν να μείνουν 15.781 συνταξιούχοι του Δημοσίου οποίοι δεν απεγράφησαν μέχρι και τις 15 Ιουνίου και δεν αποκλείεται να πρόκειται για “μαϊμού” συνταξιούχους.

Όπως διευκρίνισε χθες ο αναπληρωτής ...........

υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, όσοι συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν έχουν απογραφεί, στις 24 Ιουλίου και στις 24 Αυγούστου, θα βρουν στην τράπεζά τους ειδική εντολή πληρωμής την οποία θα μπορούν να εισπράξουν, εφόσον παρουσιαστούν αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο οπότε και θα απογραφούν.

Στις 25 Σεπτεμβρίου πρόσθεσε ο υπουργός , σε όσους δεν απογραφούν παύει η καταβολή της σύνταξης και θα αρχίσει η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της μη απογραφής, αναζήτησης και επιστροφής των καταβληθέντων, και παραπομπής στη δικαιοσύνης. Από το 2013 καθιερώνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση με επιστημονική μεθοδολογία για τον εντοπισμό περιπτώσεων συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη από το Δημόσιο χωρίς να είναι δικαιούχοι.

Στην ομιλία του ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ακόμη τα εξής:

Μειώνεται ο χρόνος αναμονής για την καταβολή των συντάξεων. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα μέσω της οποίας οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους καθώς και την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους. Ο χρόνος αναμονής στο Γενικό Λογιστήριο για τη λήψη της σύνταξης μειώνεται έως το τέλος του 2012, το πολύ σε 7 μήνες, έως το τέλος του 2013 σε 5 μήνες και έως το τέλος του 2014 το πολύ σε 3 μήνες.

Μεθοδεύεται η μείωση των ελαστικών δαπανών από 10% έως 20% το 2013.

Hmerhsia

Νέο κρούσμα πλαστού μηχανογραφικού

Δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή, σχηματίσθηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...

σε βάρος μιας 50χρονης, που εμπλέκεται σε υπόθεση υποβολής πλαστής δήλωσης μηχανογραφικού δελτίου για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από ...........

έγκληση που υπέβαλλε την 07.07.2012 στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 18χρονος μαθητής Γ΄ Λυκείου, που διαμένει στο Μαρούσι Αττικής.

Ειδικότερα, ο 18χρονος κατήγγειλε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να υποβάλλει μηχανογραφικό δελτίο συμμετοχής του στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου, διότι τα στοιχεία του είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί και είχε υποβληθεί πλαστή δήλωση μηχανογραφικού δελτίου, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασής του στην εν λόγω ιστοσελίδα να «κλειδώσουν».

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ύστερα από ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, προέκυψε ότι κάτοχος των ηλεκτρονικών ιχνών είναι μία 50χρονη ημεδαπή, η οποία διαμένει στην Αθήνα. Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος της έχει σχηματιστεί πρόσφατα και άλλη δικογραφία για παρόμοια περίπτωση, ενώ στην οικία της είχαν κατασχεθεί δυο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Direct News

Σε πέντε δόσεις η αποπληρωμή του χαρατσιού της ΔΕΗ

Και για τη φετινή χρονιά η ΔΕΗ θα στείλει στους πολίτες τους λογαριασμούς για το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο θα πρέπει να το πληρώσουν σε πέντε διμηνιαίες δόσεις. Ωστόσο για τη φετινή χρονιά το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να επιλέξει ένα νέο μοντέλο είσπραξης.

Πιθανότατα η πληρωμή του τέλους .............

ακινήτου θα αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και θα έρχεται σε ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή του τέλους ακινήτων, στον ίδιο φάκελο όμως με αυτόν του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Reporter.gr

Το τρέιλερ του Ρόμποκοπ που τρέλανε το YouTube [ VIDEO ]

Μια πλήρη σειρά από όπλα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να προστατεύσεις το σπίτι σου περιλαμβάνει το ψεύτικο website της Omnicorp, της εταιρίας που έφτιαξε τον Ρόμποκοπ. Πανέξυπνο marketing, ένα χρόνο πριν την κυκλοφορία του reboot στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Γκάρι Όλντμαν, Σάμουελ Τζάκσον και Χιου Λόρι.

Δείτε το video





Κοντά στη διαγραφή ο Νικολόπουλος.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει σχετικά νομοσχέδια στη Βουλή

Νέους κυβερνητικούς τριγμούς προκάλεσε η παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τη στάση του.

Μετά από την αδικαιολόγητη για πολλούς ...........

παραίτησή του ο κ. Νικολόπουλος αφήνει τώρα ανοιχτό και το ενδεχόμενο της διαγραφής του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας καθώς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τα σχετικά νομοσχέδια για τα εργασιακά, εάν θέλει φυσικά να είναι και συνεπείς με τους λόγους της παραιτήσεώς του.

Πάντως ο αιφνιδιασμός από την πλευρά του κ. Νικολόπουλου, όχι μόνο δεν πέτυχε, αλλά έδειξε και τα γρήγορα αντανακλαστικά του Αντώνη Σαμαρά, που άμεσα τον αντικατέστησε υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο, πέρα από κάθε σκοπιμότητα.

parapolitika.gr

Γεωργιάδης εναντίον Καμμένου στον ΣΚΑΪ

Με τον Πάνο Καμμένο τα έβαλε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για «καραγκιοζιλίκια» του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ.





Εκτός λογαριασμών ΔΕΗ το χαράτσι

To ρόλο της εφορίας θα παίξει για μία ακόμη χρονιά η ΔΕΗ για την είσπραξη του «χαρατσιού» στα ακίνητα, ωστόσο εφέτος ο ρόλος της θα είναι διαφορετικός σε σύγκριση με το 2011. Αυτό διότι η ΔΕΗ διαπίστωσε ότι πέρυσι χιλιάδες πολίτες λόγω του ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αρνούνταν να πληρώσουν και τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για το 2012 η ΔΕΗ ..........

θα στείλει στους πολίτες ένα ειδικό εκκαθαριστικό με το ποσό που αντιστοιχεί στο φόρο ακινήτων ξεχωριστά από τον υπόλοιπο λογαριασμό ρεύματος. Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων που θα παραλάβουν το συγκεκριμένο εκκαθαριστικό θα έχουν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν σε δόσεις είτε στα γραφεία της ΔΕΗ είτε στις τράπεζες είτε στα ταχυδρομεία. Με αυτόν τον τρόπο η ΔΕΗ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών ξεχωρίζει το χαράτσι των ακινήτων από τα υπόλοιπα τιμολόγια που επιβαρύνουν τους καταναλωτές ρεύματος.

Από το 2013 που πρόκειται να αλλάξει και η φορολογία των ακινήτων τη διαδικασία αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα αναλάβουν απευθείας οι εφορίες και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Από το ΕΕΤΗΔΕ η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει περίπου 3 δισ. ευρώ. Όμως λόγω του γεγονότος ότι η αποπληρωμή θα γίνει σε δόσεις (σήμερα προβλέπεται εξόφληση σε 5 δόσεις) και εξετάζεται το ενδεχόμενο να διευρυνθεί ο αριθμός των δόσεων ως και εννέα είναι πιθανόν το 2012 να εισρεύσουν στα Δημόσια έσοδα λιγότερα χρήματα.

Το Βήμα

Απαγορεύεται η κυκλοφορία στα δάση της Πελοποννήσου

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, τις νυχτερινές ώρες, ως τις 15 Οκτωβρίου, για την προστασία του δασικού συμπλέγματος από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Από το ανωτέρω μέτρο εξαιρούνται η .............

εθνική οδός Σπάρτης – Καλαμάτας και οι δρόμοι προς τα χωριά του Ταϋγέτου, καθώς επίσης οι κάτοικοι των χωριών, οι κτηνοτρόφοι, μέλη εθελοντικών οργανώσεων και εργαζόμενοι σε δασικές εργασίες στο δάσος του Ταϋγέτου.

Ανάλογη απόφαση απαγόρευσης έχει εκδοθεί από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, που αφορά το δάσος του Μαινάλου, τα περιαστικά αλσύλλια της Τρίπολης και τον εθνικό δρυμό του Πάρνωνα.

Morias News

Προσλήψεις Δρόμοι της Ελιάς. Άρχισαν τα όργανα....

Ένα πραγματικό χάος έχει δημιουργηθεί από αυτούς που έμειναν έξω από τις προσλήψεις που έκαναν διάφοροι φορείς σε συνεργασία με την ΜΚΟ του Γ. Καραμπάτου “δρόμοι της Ελιάς”.

Τα παράπονα τόσο από τους ενδιαφερόμενους που έμειναν έξω αλλά και τους φορείς που μάλλον τους έταξαν.. ότι θα τους προσλάβουν αλλά και οι χαρακτηρισμοί είναι κάτι άνευ προηγουμένου.

Σήμερα μαζεύτηκαν πολλοί στα γραφεία του...........

Γ Καραμπάτου προκειμένου να κάνουν ενστάσεις αλλά και παράπονα στο τι έγινε και έμειναν έξω.

Με μια επιστολή του σήμερα ο Σύνδεσμος Ύδρευσης με τον πρόεδρό του Γιάννη Μπάκα αφού “νίπτει τας χείρας του” για την επιλογή αφήνει υπονοούμενα και καταγγέλλει την συμφωνία ως προς την αξιολόγηση των υποψηφίων από τους “δρόμους του Λαδιού”(Γ.Καραμπάτο) για την επιλογή των προσλήψεων.

Τώρα τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά από ότι καταλαβαίνεται μια και ο Γ.Καραμπάτος επικαλούμενος το ΑΣΕΠ δεν παίρνει καμία θέση στην αξιολόγηση αφήνοντας στα “κρύα του λουτρού” όλους αυτούς που έταζαν προσλήψεις στους ψηφοφόρους τους… και ολοι τα ρίχνουν τώρα στον Καραμπάτο για να μην χάσουν και την πολιτική τους πελατεία. Οι εν λόγω κύριοι δεν εξηγούν γιατί δεν πήγαιναν και σε κάποια άλλη ΜΚΟ μια και ξέρουμε όλοι ότι ο “πρόεδρος των “δρόμων του Λαδιού” δεν ελέγχεται, είναι και απρόβλεπτος….. αλλά και γιατί δεν τα κατάγγελλαν αυτά που λέει σήμερα ο κ. Μπάκας πριν την ανακοίνωση των επιλαχόντων;

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γ.Καραμπάτος το ξέρει το παιχνίδι καλά και δύσκολα θα τον εκθέσουν οι πωλητές ελπίδας…

best-tv.gr

Την επιδότηση των νοικοκυριών για το πετρέλαιο θέρμανσης εξετάζει η κυβέρνηση

Την επιδότηση των νοικοκυριών για το πετρέλαιο θέρμανσης μέσω πίστωσης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εξετάζει η κυβέρνηση. Το ποσό του «επιδόματος» αυτού θα εξαρτάται από τη γεωγραφική περιοχή, ενώ υπόψη θα λαμβάνονται και κάποια κοινωνικά κριτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού .........

Πρακτορείου Ειδήσεων, η πρόταση αυτή που βρίσκεται τώρα υπό εξέταση από την κυβέρνηση, έχει γίνει εδώ και ενάμιση χρόνο από τον σημερινό υφυπουργό Ανάπυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθανάσιο Σκορδά.

Η εν λόγω πρόταση προβλέπει την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κόστους του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί μετά και την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Πως θα υπολογίζεται το ποσό του επιδόατος; Στην πρόταση του κ. Σκορδά προβλέπεται η διάκριση της χώρας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες, ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία. Ο στόχος είναι να κοστολογηθεί για κάθε κλιματολογικό τομέα και υψομετρική ζώνη μέση κατανάλωση πετρελαίου με βάση τη μέση θερμοκρασία των τελευταίων δέκα ετών.

Ειδικότερα, η χώρα θα «χωριστεί» σε τρεις κλιματολογικούς τομείς (Βόρειος, Κεντρικός, Νότιος) και κάθε τομέας σε τρεις υψομετρικές ζώνες (0-100m, 101-300m, παραπάνω των 300).

Επίσης θα υπάρξει και συντελεστής βαρύτητας (π.χ. για τον τομέα της νότιας Ελλάδας και στη χαμηλή υψομετρική ζώνη, 1), αυξανόμενος ανάλογα με τη ζώνη και τον τομέα.

Εκτός από τη διάκριση της χώρας σε γεωγραφικές ζώνες, θα προβλέπεται και συγκεκριμένος αριθμός τετραγωνικών στέγασης ανά άτομο - περί τα 35 τ.μ., που συνεπάγεται 140 τ.μ. για μια τυπική τετραμελή οικογένεια. Στην παραμετροποίηση θα υπάρξουν και κοινωνικά κριτήρια για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, και υπερήλικες.

Με βάση, λοιπόν, αυτούς τους άξονες, η πρόταση προβλέπει πως την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους θα πιστώνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ κάθε ακινήτου κύριας κατοικίας το ποσό που αντιστοιχεί στον υπολογιζόμενο φόρο για την αναγκαία ποσότητα πετρελαίου. Επιπλέον, απολογιστικά, στο τέλος της χειμερινής προβλέπεται επιπλέον πίστωση, αν υπάρχει αρνητική απόκλιση θερμοκρασίας από το μέσο όρο.

Στόχος της πρότασης αυτής είναι κάθε νοικοκυριό να προμηθεύεται το αναγκαίο πετρέλαιο για τη θέρμανσή του, χωρίς στην πραγματικότητα να επιβαρύνεται από την εξομοίωση του φόρου.

Η υιοθέτηση μιας τέτοιας λύσης εκτιμάται ότι οδηγεί σε μείωση της δημόσιας δαπάνης, περιορίζει τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο στο χώρο του πετρελαίου, διασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση μεγάλης μερίδας ευπαθών ομάδων και κυρίως σε δικαιότερο αποτέλεσμα.

Φιλιατρά: Αρκετή ζέστη αυτήν την ώρα στην πόλη

UPDATED

Αρκετή ζέστη επικρατεί αυτή την στιγμή (ωρα 08:25) καθώς το θερμόμετρο δείχνει 30,2 βαθμούς υπό σκιά.
Θα παρακολουθούμε το θερμόμετρο και θα σας ενημερώνουμε τακτικά.
Εσείς φροντίστε να εφαρμόσετε τις ............

οδηγίες που δίνουν οι ειδικοί για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα.

UPDATE 13:30 -> Στις 31,6 βαθμούς κελσίου υπο σκιά....

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 9-7-2012




Οδηγίες από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Υγείας σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, μετά το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, με την οποία δίνονται οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας, που...........

σύμφωνα με την ΕΜΥ ενδέχεται να ξεπεράσουν σε κάποιες περιοχές ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου και θα συνεχιστούν για τις επόμενες 6 με 7 ημέρες με μικρές αυξομειώσεις, δημιουργούν το φαινόμενο του καύσωνα, που όπως εκτιμά το υπουργείο Υγείας, γίνεται πιο έντονο στις πόλεις λόγω της ρύπανσης και της άπνοιας και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε πολίτες που ανήκουν κυρίως σε ευπαθείς ομάδες.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο Υγείας καλεί τα νοσοκομεία και τις μονάδες κοινωνικής φροντίδας να βρίσκονται σε ετοιμότητα έως και την πάροδο του φαινομένου του καύσωνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Η εφαρμογή της Y1/Γ. Π. οικ. 64863/ 7-6-11 εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας, περιλαμβάνει τις ακόλουθες οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης.

Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων από υψηλές θερμοκρασίες
Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό, σε συνέργια με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π. ), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στο θάνατο.

Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι:

δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, εμετοί και ταχυπαλμία. Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, σπασμούς, εμετούς, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης. Μπορεί ακόμη να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επακολουθεί κωματώδης κατάσταση και θάνατος.

Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτά, θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος: Πλήρης έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση παγοκύστεωνή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό κ.λ.π.

Τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής:

1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής ( χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.).
2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.
3. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως:
• Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.
• Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών.
• Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.
4. Συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους).
5. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ.λ.π.
6. Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:
• Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών
• Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.
• Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.
7. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.
8. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Επίσης οι Καλλικρατικοί δήμοι πρέπει να συμμετάσχουν και αυτοί στη συνολική προσπάθεια, μεριμνώντας εγκαίρως για τη οργάνωση και διάθεση δροσερών και κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό και γενικότερα να συνεργαστούν με τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων για την ενημέρωση του κοινού και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Δεν θα πρέπει να παραληφθεί ο σημαντικός ρόλος των Μ. Μ. Ε. της χώρας και της συνεργασίας μαζί τους, ώστε να επιτευχθεί μια ευρεία διάδοση των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο, εφόσον κριθεί αναγκαίο εκτάκτων μεταβολών στα ωράρια λειτουργίας των διαφόρων υπηρεσιών, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με έμφαση στον περιορισμό της μετακίνησης μεγάλου αριθμού ατόμων κατά τις θερμότερες ώρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τηλεφωνική ενημέρωση για εκκαθάριση των δηλώσεων

Οι φορολογούμενοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα με ένα απλό τηλεφώνημα να ενημερώνονται αν εκκαθαρίστηκε η φορολογική τους δήλωση, θα πρέπει απλώς να καλούν τον τηλεφωνικό αριθμό 211-0007111. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα την υπηρεσία τηλεφωνικής ενημέρωσης ενεργοποίησε το υπουργείο Οικονομικών και οι ενδιαφερόμενοι απλώς θα πληκτρολογούν, από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, τον αριθμό κλήσης της υπηρεσίας και τον ΑΦΜ τους.

Ποιες πληροφορίες παρέχει αυτόματα η υπηρεσία: .......



► Η ολοκλήρωση ή μη της διαδικασίας εκκαθάρισης της δήλωσής του.
► Η ημερομηνία εκκαθάρισης και το αποτέλεσμά της (χρεωστικό, πιστωτικό ή μηδενικό).
► Η ημερομηνία είσπραξης του ποσού επιστροφής (όταν είναι πιστωτικό).
► Η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης (όταν είναι χρεωστικό).
► Η εκτιμώμενη ημερομηνία διενέργειας της επόμενης εκκαθάρισης, σε περίπτωση που η Δήλωσή του δεν έχει εκκαθαριστεί.

Ακόμη, από τον τηλεφωνικό αριθμό 211-0007111 οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για την εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Φυσικών Προσώπων, αλλά και για τη χρήση της κάρτας αποδείξεων.

iefimerida

Φωτιά στην Πύλο

Πριν από λίγη ώρα, στην περιοχή Αμυγδαλίτσα στην Πύλο Μεσσηνίας ξέσπασε πυρκαγιά! Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες 19 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Ένα τμήμα της φωτιάς είναι σε ...........

δύσβατο σημείο. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.


Εκτός λειτουργίας σήμερα το 184 του ΕΟΠΥΥ

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα Τρίτη τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) καθώς όπως ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ, σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο του 184 θα παραμείνει εκτός λειτουργίας καθ όλη την διάρκεια της ημέρας και των ωρών (7 π.μ. - 7 μ.μ.) που θα μπορούσε κάποιος ασφαλισμένος να κλείσει ραντεβού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που .........

εκδόθηκε, οι λόγοι που θα τεθεί εκτός λειτουργίας το 184 είναι τεχνικοί.

Από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η βλάβη να αντιμετωπισθεί σύντομα και οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετηθούν και πάλι.