Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

75χρονος θύμα του Ιού Δυτικού Νείλου

Ένας 75χρονος είναι το πρώτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν με εγκεφαλίτιδα στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο».

Κατά πληροφορίες, ο 75χρονος κατοικούσε στην Αθήνα, γεγονός που εντείνει τους φόβους των ειδικών για την έκταση που μπορεί να λάβει η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου, καθώς η περιοχή του κέντρου δεν είχε συνδεθεί έως τώρα με κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, άλλα δυο σοβαρά ...........

περιστατικά καταγράφηκαν από τις υγειονομικές αρχές. Πρόκειται για κατοίκους της Γλυφάδας και του Φαλήρου, που πλέον νοσηλεύονται με εγκεφαλίτιδα σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Συνολικά τις τελευταίες δέκα μέρες εννέα άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Πρώτο Θέμα

"Έμφραγμα" στην έκδοση αποφάσεων των πολιτικών δικαστηρίων Καλαμάτας

Καθυστερήσεις 12 και 14 μηνών στην έκδοση αποφάσεων παρατηρούνται στα πολιτικά δικαστήρια της Καλαμάτας, με το πρόβλημα να οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού και στον τρόπο λειτουργίας δικαστών.

Το όλο πρόβλημα αναγνωρίζει ως πολύ ...........

σοβαρό και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης. Ερωτώμενος από το «Θ» είπε πως προτίθεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τις καθυστερήσεις αυτές. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως για μια αγωγή έξωσης, χωρίς αντιδικία, εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης εδώ και 15 μήνες!

Ανεφάρμοστος νόμος

Παρά την εφαρμογή του νέου νόμου, του επονομαζόμενου «Δίκαιη Δίκη», οι αποφάσεις καθυστερούν να εκδοθούν, ενώ ο κ. Μαργέλης τόνισε ότι ο εν λόγω νόμος στην πλειοψηφία του είναι ανεφάρμοστος. Για παράδειγμα, ανέφερε ότι για τα ασφαλιστικά μέτρα προβλέπει ότι ο δικαστής την επόμενη ημέρα πρέπει να εκδώσει απόφαση. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση.
Κατά τον κ. Μαργέλη, σε μία χώρα που το βασικό της πρόβλημα είναι οι υποδομές και εν προκειμένω τα δικαστήρια, καθώς και το απαραίτητο προσωπικό σε δικαστές και υπαλλήλους, εισάγονται με το νόμο αυτό καινοφανείς διατάξεις, όπως η δημιουργία Μονομελών Εφετείων Κακουργημάτων και η εισαγωγή υψηλών παραβόλων, που ουσιαστικά ισοδυναμούν με αδυναμία του πολίτη να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη και να περιορίζεται έτσι το σχετικό συνταγματικό του δικαίωμα. Υπογράμμισε δε, ότι, τελικά, στο «βωμό» της «ταχείας» δίκης θυσιάζεται η «δίκαιη» δίκη.

Αποφάσεις

Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις έκδοσης των αποφάσεων, ο κ. Μαργέλης είπε ότι σε αυτό τον τομέα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και γι’ αυτό θα καταθέσει αγωγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για καταβολή αποζημίωσης.
Τέλος, ένα από ζητήματα που θα θέσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στη νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι εκείνο του ΤΥΔΕ και το γεγονός ότι οι δικηγόροι της περιφέρειας και, κατά συνέπεια, της Καλαμάτας είναι υγειονομικά ανασφάλιστοι. «Θα γίνουν μεγάλες μάχες, θα πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε τουλάχιστον οι δικηγόροι να μπορούμε να παίρνουμε τα φάρμακά μας. Τα πληρώνουμε από την τσέπη μας τώρα», σχολίασε ο κ. Μαργέλης.

Θάρρος

Επιθεώρηση έργων σε Κορώνη - Φαλάνθη - Χωματερό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη

Περιοδεία στην Μεσσηνία και ειδικότερα στην περιοχή της Κορώνης με σκοπό την επιθεώρηση των έργων που εκτελούνται στην περιοχή αλλά και των έργων πνοής που προγραμματίζονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες των τεχνικών υπηρεσιών.

Ο Πέτρος Τατούλης επισκέφτηκε και την ...........

περιοχή της Φαλάνθης - Χωματερού, για την οποία εκκρεμεί προς γνωμοδότηση η Μελέτη Περιφερειακών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ανάπτυξη επένδυσης λιγνιτωρυχείου. Ο Πέτρος Τατούλης είχε επαφές με κατοίκους και εκπρόσωπους φορέων οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθούν για την επένδυση αυτή, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου, αλλά και τις αντιρρήσεις τους περί της εν λόγω επένδυσης. Απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια θέτει σε πρώτο πλάνο την άποψη της ίδιας της κοινωνίας, συμμερίζεται την αγωνία των πολιτών, ενώ παράλληλα πρόθεση της Περιφέρειας είναι να θέτει πάντοτε σε γνώση των Πελοποννησίων τα πλήρη στοιχεία για την εκάστοτε επένδυση, τις ΜΠΕ και τις προβλέψεις του νόμου στην πορεία υλοποίησης τέτοιων έργων.

"Βασική μας αρχή στην διοίκηση της Πελοποννήσου, είναι η έντιμη και ομότιμη σχέση με τους πολίτες" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις συζητήσεις που ανέπτυξε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, σημειώνοντας ότι "θέλουμε τους πολίτες ενημερωμένους και ενδυναμωμένους στην λήψη γενναίων αποφάσεων για το καλό του τόπου". Ο κ. Τατούλης κατέληξε ότι "ουδείς μπορεί να εκμεταλλευτεί τους πολίτες παραπλανώντας τους. Οι πολίτες έχουν τον πρώτο λόγο και μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους".

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου περιόδευσε και στην Κορώνη όπου έκανε επιτόπιο έλεγχο των έργων που εκτελούνται στην είσοδο της πόλης. Παρόντες στην περιοδεία του Πέτρου Τατούλη η Αντιδήμαρχος Κορώνης, κ.Πελαγία Λεφτάκη και ο Αντιδήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος οι οποίοι από κοινού ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη και ενημερώθηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες για την πορεία των έργων.

Στην συνέχεια έγινε μια αναλυτική θεώρηση των έργων πνοής που έχει προγραμματίσει προς εκτέλεση η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο λιμάνι της πόλης, στο γυμνάσιο - λύκειο και στον βιολογικό καθαρισμό.

Πήγε να δέσει με σπάγκο 196 χασισόδεντρα και τον… έδεσαν

Έφταναν σε ύψος τα 3,5 μέτρα!!

Την πρώτη μεγάλη χασισοφυτεία της χρονιάς ξερίζωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στην περιοχή του Ανδρομονάστηρου του Δήμου Μεσσήνης.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 54χρονο να καλλιεργεί σε δασώδη περιοχή 196 δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη, τα οποία έφταναν σε ύψος ακόμα και τα 3,5 μέτρα!
Ο 54χρονος έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις............

αστυνομικές αρχές με ναρκωτικά. Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί να έχει στην κατοχή του περίπου 7 κιλά χασίς.

Ήθελε να τα «δέσει»

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε δασώδη περιοχή του Ανδρομονάστηρου μια φυτεία με 196 δενδρύλλια κάνναβης. Αμέσως την έθεσαν σε συνεχή και διακριτική παρακολούθηση και χθες το απόγευμα, κατά τις 5.30, είδαν τον 54χρονο να μπαίνει. Κρατούσε στα χέρια του κουβάρια σπάγκους, καθώς λόγω των ανέμων ήθελε να δέσει, κυρίως, τα ψηλά φυτά, προκειμένου να μην τα σπάσει ο δυνατός αέρας.
Την ώρα που μπήκε στη φυτεία και ξεκίνησε να περιποιείται τα φυτά, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Από την έρευνα που ακολούθησε βρήκαν ότι καλλιεργούσε 196 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 3,5 περίπου μέτρα το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Στο σπίτι του 54χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητα χασίς 2,2 γραμμαρίων.
Ο 54χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Θάρρος

Προσοχή τι γράφετε στο Skype. Bug στέλνει τις συνομιλίες αλλού!

Το τελευταίο update που έγινε στο Skype πριν από μερικές εβδομάδες, προκάλεσε ένα θέμα που είναι ικανό να δημιουργήσει διαπροσωπικά προβλήματα!!!

Σύμφωνα με την εταιρία, πρόκειται για ένα ..........

«σπάνιο ζήτημα» όπου οι συνομιλίες προκειμένου να συγχρονιστούν με αυτές που είναι αποθηκευμένες online στο λογαριασμό των χρηστών, «έχαναν» το δρόμο τους και εμφανίζονται σε λάθος παράθυρα…

Άλλοι χρήστες αναφέρουν πως ένα με δυο μηνύματα τους στάλθηκαν σε λάθος άτομα, ενώ κάποιοι άλλοι λένε πως στάλθηκε όλη η συνομιλία.

Η εταιρία δηλώνει πως όλοι οι τεχνικοί της εργάζονται για την επίλυση αυτού του προβλήματος και πως σύντομα θα υπάρξει μια νέα ενημέρωση ώστε να διορθωθεί το bug, μέχρι τότε προσοχή σε όσα γράφετε!

Neopolis

ΣΧΟΛΙΟ
Από την στιγμή που το Skype έγινε ένα προϊόν της Αναθεματισμένης Microsoft είναι δυνατόν να μην υπάρχουν προβλήματα;
Γνωστή για τα υποπροϊόντα της η Microsoft. Γεμάτα τρύπες, κενά ασφάλειας και άλλα διάφορα.

Πέρασμα της ΝΕΔΑΣ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΕΔΑ: «ΣΩΤ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ»

ΑΥΛΩΝΑ Κυριακή 22 Iουλίου 2012

Ξεχωριστό γεγονός για την περιοχή αποτελεί, για 20 η συνεχή χρονιά, η ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ που γίνεται με πρωτοβουλία φορέων της περιοχής.

Άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας, από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας, πολλές φορές και ξένοι επισκέπτες γίνονται μια παρέα, απολαμβάνοντας το μοναδικό θαύμα της φύσης, την ξεχωριστή ΝΕΔΑ.

Έτσι και φέτος, το Τοπικό Συμβούλιο Αυλώνας σε ............

συνεργασία με τον Σύλλογο Αυλωνιτών και την ουσιαστική στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τριφυλίας,
δ ι ο ρ γ α ν ώ ν ο υ ν,
την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012, πεζοπορία στη ΝΕΔΑ, διαδρομή “Σ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ’’ στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας, που είχε πρωτοστατήσει στην ανάδειξή της.

Το μαγευτικό φαράγγι, οι πέτρινες γέφυρες, οι εντυπωσιακοί καταρράχτες, το στόμιο, η μοναδική σήραγγα, η μυθολογία που μπλέκει με την ιστορία, μας περιμένουν!!!

Φέτος λόγω της κατολίσθησης στο δρόμο που ενώνει τη Μεσσηνία με την Ηλεία αλλάζει η διαδρομή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
► Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με αγροτικά αυτοκίνητα του δήμου, στις 10.30 το πρωί της Κυριακής για το γεφύρι του ‘’Τσουλουχά’’ (παλιό πέτρινο γεφύρι).

► Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 1,5 χλμ. περίπου, ανέβασμα τους καταρράχτες, απολαυστικό μπάνιο.

► Κατεβαίνουμε με σκοινί στην είσοδο του στομίου.

► Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ. .

► Πορεία στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράχτη.

► Στάση στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα , γύρω στις 2.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα.(ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), προσφορά του Δήμου και ντόπιων παραγωγών.

► Περπάτημα στο ποτάμι μέχρι το μύλο του Παπά – Γιώρη.

► Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μας μεταφέρουν στην Αυλώνα.(Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων).



Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας, θα υπάρχει μπουφές με τοπικούς μεζέδες και κρασί.
Ακόμα, υπάρχουν γραφικά ταβερνάκια που σερβίρουν παραδοσιακά φαγητά, σε προσιτές τιμές.
Τη μουσική επιμέλεια, με ιδιαίτερη αισθητική προσέγγιση, έχει ο σύλλογος Αυλωνιτών.
Με τραγούδια και χορό, θα σμίξουμε όλοι, πεζοπόροι και
κάτοικοι, σε μια αξέχαστη βραδιά.


Η διαδρομή απαιτεί ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Βαθμός δυσκολίας (++)
Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό-σορτσάκι , κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις παροτρύνσεις των οδηγών.


Θα προσφέρονται T-shirt και καπελάκι με το παραπλεύρως σήμα στην τιμή των 10 €.
Τα έσοδα, θα μας βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση των κάτωθι:

1. Μεταφορά από Αυλώνα στού Τσουλουχά.

2. Κολατσιό στον Αγ. Παντελεήμονα.

3. Μεταφορά από Παπά-Γιώρη στην Αυλώνα.

4. Μπουφές και κρασί στην Πλατεία.


Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2761360742,
2761360036(Βιβή Παντελάκη), (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας),
6946461829(Γιάννης Φιλντίσης),
6977191331(Γιάννης Χριστόπουλος),
6977975535(Σπύρος Τρουπάκης) και στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου Αυλωνιτών www.avlona-messinias.gr

Τι βλέπει ο οδηγός μιας Formula 1. [ VIDEO ]

Ο Luca di Grassi οδήγησε με μια μικροκάμερα στο ένα μάτι
Η λήψεις σε αγώνες της Formula 1 μπορούν να μας δείξουν εντυπωσιακά πλάνα, ενώ αυτές που βρίσκονται στα μονοθέσια μπορούν να δώσουν μια άλλη διάσταση της πίστας.

Ωστόσο, ακόμη και οι τελευταίες δεν μπορούν να μας δείξουν ακριβώς τι βλέπει ο οδηγός.

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό αποφάσισε .............

να δώσει ο Luca di Grassi, οδηγός εξέλιξης της Pirelli με έναν ασυνήθιστο μάλλον τρόπο.

Ο Luca di Grassi σε μία από τις δοκιμές που πραγματοποίησε στην πίστα του Spa, οδήγησε μόνο με το ένα μάτι! Και αυτό γιατί, στο άλλο είχε τοποθετήσει μια μικροκάμερα.

«Έπρεπε να οδηγώ μόνο με το ένα μάτι ανοιχτό καθώς η κάμερα μπλόκαρε το άλλο, κάτι αρκετά δύσκολο», δήλωσε.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε απόσπασμα από το υλικό που κατέγραψε η κάμερα…



Newsbeast

Μπλε πανσέληνος τον Αύγουστο

Μπλε πανσέληνο θα έχουμε την τελευταία νύχτα του καλοκαιριού. Θα είναι η δεύτερη πανσέληνος που θα γίνει μέσα στον ίδιο μήνα. Η πρώτη θα είναι στις 2Αυγούστου και η δεύτερη, και πιο «σπάνια», στις 31.

Δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο να παρατηρούνται δύο πανσέληνοι μέσα στον ίδιο μήνα, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Η δεύτερη πανσέληνος τον ίδιο ...........

μήνα αποκαλείται μπλε, όχι μόνο επειδή είναι ασυνήθιστη αλλά επειδή κάποτε ήταν πραγματικά μπλε. Και όχι για μια νύχτα, αλλά για χρόνια.

Ήταν το 1883 όταν έγινε η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία. Σε απόσταση 600 χιλιομέτρων μακριά, ο κόσμος άκουσε την έκρηξη σαν βολή κανονιού. Ισοδυναμούσε η έκρηξη με βόμβα ισχύος 100 μεγατόνων. Στα ανώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας εκτινάχθηκαν χώμα και στάχτη. Τότε το φεγγάρι έγινε μπλε και ήταν τόσο σπάνιο το γαλάζιο πρόσωπο της σελήνης που αντίκριζαν οι άνθρωποι «ώστε το μπλε φεγγάρι έμεινε στα χρονικά ως έκφραση ενδεικτική της έννοιας του “σχεδόν ποτέ”» όπως λέει στα NEA ο διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.

«Με αυτή λοιπόν την έννοια χρησιμοποιείται και η φράση “μπλε Σελήνη” για να χαρακτηρίσει την ύπαρξη δύο πανσελήνων σε έναν μήνα. Η δεύτερη δηλαδή πανσέληνος σε έναν μήνα ονομάζεται “μπλε Σελήνη” παρ’ όλο που ένα τέτοιο φαινόμενο, αν και ασυνήθιστο δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο» προσθέτει ο διευθυντής.

ΤΑ ΝΕΑ

Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων

Τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς των υπουργείων ανακοίνωσε την Τετάρτη το πρωί
το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Αναλυτικά οι νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς είναι οι εξής: .......

Υπουργείο Εξωτερικών

Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Κασκαρέλης Βασίλης

Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας: Μίχαλος Παναγιώτης

Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Καλογερόπουλος Αριστείδης

Υπουργείο Οικονομικών

Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Μέργος Γιώργος

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων: Θεοχάρης Χάρης

Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής: Παπακωνσταντίνου Χριστίνα

Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας: Γούναρης Αβραάμ

Υπουργείο Εσωτερικών

Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Ιωαννίδης Γιάννης

Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής: Συρίγος Άγγελος

Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων: Ζέτα Μακρή

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Στεφάνου Δημήτρης

Γενική Γραμματεία Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης: Αναγνωστοπούλου Άννα

Υπουργείο Ανάπτυξης

Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Τσόκας Σεραφείμ

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ): Γιαννούσης Γιάννης

Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων: Δασκαλάκης Μενέλαος

Γενική Γραμματεία Εμπορίου: Κομνηνός Στέφανος

Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας: Ευσταθόπουλος Σπύρος

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: Στεργίου Γιώργος

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων: Σιμόπουλος Στράτος

Γενική Γραμματεία Μεταφορών: Σταθόπουλος Νίκος

Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας: Μάγκλαρης Βασίλης

Γενική Γραμματεία Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων: Σελέκος Πέτρος

Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού Αθλητισμού

Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Κυριαζής Θανάσης

Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων: Καλαϊτζής Γιώργος

Γενική Γραμματεία Πολιτισμού: Μενδώνη Στέλλα

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: Γιαννακίδου Κυριακή

Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης: Καράτζολα Ελένη

Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς: Κανελλόπουλος Παναγιώτης

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Ευαγγελίδου Μάρω

Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος: Αλεξιάδης Σωκράτης

Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Μαθιουδάκης Κώστας

Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Στρατινάκη Άννα

Γενική Γραμματεία Πρόνοιας: Μπέκου Ευθυμία

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Κοκκόρης Παναγιώτης

Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων: Δελαπόρτα Άννα

direct news

Οι νέοι Αστυνομικοί Διευθυντές στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνεχίζονται και σήμερα οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις στην Ελληνική Αστυνομία και ήδη κρίθηκαν και οι Αστυνόμοι Α΄.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι τοποθετήσεις των Αστυνομικών Διευθυντών, οι οποίες αναμένονται εντός της ημέρας.

Μετά την αποστρατεία των επικεφαλής των ..........

Αστυνομικών Διευθύνσεων Κορινθίας και Αργολίδας, τις θέσεις αναλαμβάνουν, σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων του Σώματος:

- Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας: Βασίλειος Τσουραπάς, ταξίαρχος, μετακινούμενος από τη ΓΑΔΑ.

- Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας: Γεώργιος Αλεξανδρόπουλος, ταξίαρχος, μετακινούμενος από ΑΔ Αρκαδίας.


Επίσης, στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή προήχθησαν οι:


- -Γιαννακάκος Βασίλειος, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου

- - Μητσέας Ηλιας, Α.Δ. Λακωνίας (πιθανότατα θα αναλάβει τη Διεύθυνση)

- - Μπάμπης Αλεβίζος, Α.Δ. Μεσσηνίας

- - Αδαμάντιος Μητρόπουλος, Α.Δ. Αργολίδας

- - Δημήτριος Τριγόνης Α.Δ. Αργολίδος

- - Κολλαϊτης Λεωνίδας Α.Δ. Κορινθίας

- - Ιωάννης Ρούσσης Α.Δ. Κορινθίας

- - Βασίλης Σταυρόπουλος Α.Δ. Κορινθίας

- - Πέτρος Αλμπάνης, Α.Δ. Αρκαδία (πιθανότατα θα αναλάβει τη Διεύθυνση)

pelops news

Αυτή είναι η Ελλάδα: Οι πολίτες καλούν τη Χρυσή Αυγή αντί για την αστυνομία

Μια απίστευτη ιστορία που έρχεται να προστεθεί σε εκατοντάδες άλλες συνέβη στα Χανιά, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται το τοπικό... κλιμάκιο της Χρυσής αυγής που φιλοξενεί τη σχετική καταχώρηση στον ιστότοπό του.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα που στην ουσία αποτελεί αυτοδιαφήμιση των... υπηρεσιών τις οποίες προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, τη Δευτέρα:

«Η ιδιοκτήτρια ημιτελούς οικίας στον Οδό...........

Ξέπαππα, ήρθε σε επικοινωνία με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στα Χανιά, διότι είχε αφήσει το κλειδί πάνω στην πόρτα του διαμερίσματος της ώστε να μπει το πρωί ο ηλεκτρολόγος να τελειώσει τις εργασίες. Ωστόσο περίπου 15 λαθρομετανάστες έκαναν κατάληψη στο οίκημα απειλώντας την ιδιοκτήτρια ότι θα την σφάξουν και ότι πλέον θα μένουν εκείνοι εκεί! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βοήθησε την άτυχη γυναίκα και λίγη ώρα μετά είχε την... "κυριότητα" του σπιτιού της ξανά! Είναι γεγονός ότι η αποθράσυνση των λαθρομεταναστών οφείλεται στους αριστερούς αντιρατσιστές, οι οποίοι τους προτρέπουν να μπαίνουν σε όποιο σπίτι βρίσκουν ακατοίκητο! Με την μαρξιστική λογική της "συνιδιοκτησίας" και της... ανακατανομής του "πλούτου" (όπου πλούτος το σπιτάκι του καταχρεωμένου στις τράπεζες Έλληνα φορολογούμενου). Ωστόσο δεν είδαμε κανέναν από τους επαγγελματίες αντιρατσιστές να ανοίγει το σπίτι του να βάζει λαθρομετανάστες. »

Προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει καθώς όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα «δεκάδες είναι καθημερινά οι περιπτώσεις που ζητείται η βοήθεια της Χρυσής Αυγής με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τη λειτουργία του Ελληνικού κράτους.

iefhmerida

Πόρνη με τρία στήθη κλέβει την παράσταση! [ VIDEO ]

Όλα τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω στα τρία στήθη της Κέιτλιν Λιμπ όταν έκανε την εμφάνισή της στην αίθουσα που διεξάγεται η Comic Con στο Σαν Ντιέγκο. Η 27χρονη Νεοϋορκέζα υποδύεται την πόρνη με τρία στήθη στο remake τoυ Total Recall που μόλις ολοκληρώθηκε. Και αυτό ήταν, προφανώς, κομμάτι του promotion.

To πρόβλημα είναι ότι η εμφάνιση της Κέιτλιν -κομπλέ με το τρίτο προσθετικό στήθος και αποκαλυπτικό φόρεμα- ήταν τόσο επιτυχημένη που κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις δυο σέξι πρωταγωνίστριες της ταινίας, τις Κέιτ Μπέκινσειλ και Τζέσικα Μπιέλ.

Το πιο ενδιαφέρον είναι πόσο κοντά έφτασε στο ...........

να παίξει η ίδια η Μπέκινσειλ τον ρόλο της πόρνης. Όπως αποκάλυψε «Συζητούσα με τον Λεν (σ.σ. Γουάιζμαν, σύζυγός της και σκηνοθέτη του Total Recall) για το πως δεν ήμουν αρχικά διαθέσιμη για να παίξω στην ταινία. Οπότε μου πρότεινε να παίξω την πόρνη. Στην αρχή είπα ναι, γιατί πήγαινε καιρός από τότε που είχα δει την ταινία και δεν θυμόμουν για το τι πρόκειται. Ευτυχώς που αρνήθηκα. Θα με είχα σκοτώσει η κόρη μου, που πηγαίνει τώρα γυμνάσιο, αν κυκλοφορούσα στην οθόνη με τρία στήθη».

Οι φαν περίμεναν πως και πως να δουν από κοντά την Κέιτλιν -πτυχιούχο ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης- από την στιγμή που κυκλοφόρησε, εδώ και ένα μήνα, το τρέιλερ. Αυτό που την δείχνει να πλησιάζει τον πρωταγωνιστή Κόλιν Φάρελ ντυμένη με ένα κόκκινο πλαστικό σακάκι, να το ανοίγει και να του λέει «Φαίνεσαι να ψάχνεις για κάτι. Μήπως είναι αυτό;». Προσθέτοντας «Θα εύχεσαι να είχες τρία χέρια».



iefhmerida

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 17-7-2012




Κέντρο Δήμητρα Κυπαρισσίας: 3ημερο μελισσοκομίας

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου , τους όρους και τις προϋποθέσεις τις βιολογικής Μελισσοκομίας και τον τρόπο παραγωγής προϊόντων κυψέλης κατά τη διάρκεια του ταχύρυθμου εκπαιδευτικού τριημέρου που υλοποιεί ο ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Η εκπαίδευση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας στις 1,2 & 3 Αυγούστου 2012. Η διάρκεια της εκπαίδευσης θα είναι 5 ώρες ημερησίως από τις 8:30-13:30.
Εκπαιδευτής θα είναι ο Καθηγητής Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαριζάνης Πασχάλης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ...........

ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο στα τηλέφωνα 27610- 22116, 6934796092.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

«Έμφραγμα» στην έκδοση αποφάσεων των πολιτικών δικαστηρίων Καλαμάτας

Καθυστερήσεις 12 και 14 μηνών στην έκδοση αποφάσεων παρατηρείται στα...........

πολιτικά δικαστήρια της Καλαμάτας.

Το πρόβλημα οφείλεται και στην έλλειψη προσωπικού και στον τρόπο λειτουργίας δικαστών. Το όλο πρόβλημα αναγνωρίζει ως πολύ σοβαρό και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, ο οποίος, ερωτώμενος από το «Θ», απάντησε πως τις επόμενες ημέρες προτίθεται να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τις καθυστερήσεις αυτές. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως για μια αγωγή έξωσης, χωρίς αντιδικία, εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης εδώ και 15 μήνες!

Παρά την εφαρμογή του νέου νόμου, του επονομαζόμενου «Δίκαιη Δίκη», οι αποφάσεις καθυστερούν να εκδοθούν, ενώ ο κ. Μαργέλης τόνισε ότι ο νόμος αυτός στην πλειοψηφία του είναι ανεφάρμοστος. Για παράδειγμα, για τα ασφαλιστικά μέτρα προβλέπει ότι ο δικαστής την επόμενη ημέρα πρέπει να εκδώσει απόφαση. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΙΣ ΕΝΑΓΩΝΙΕΣ προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας για την εξεύρεση μεταβατικής λύσης στο πρόβλημα με τα σκουπίδια, με την αναζήτηση 1+4 χώρων διαχείρισης , προβάλλει σήμερα στο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα «ΦΩΝΗ». Άλλα θέματα που προβάλλει στις σελίδες της είναι:
• Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ των 91 απλήρωτων συμβασιούχων του Δήμου Τριφυλίας, τους οδήγησε σε κατάληψη του Δημαρχείου στην Κυπαρισσία.
• ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ της Τριφυλίας ζητούν από την κυβέρνηση τήρηση των υπεσχημένων για ελαφρύνσεις και όχι άλλες φοροεπιβαρύνσεις. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Κωνσταντόπουλος δίνει τη διάσταση των προβλημάτων των πολύτεκνων οικογενειών.
• ΦΥΤΕΙΑ με 196 χασισόδεντρα εντοπίστηκε σε περιοχή της Μεσσήνης και συνελήφθη ο 54χρονος Έλληνας καλλιεργητής, που οδηγείται στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.
• ΣΤΟ ΕΣΠΑ εντάχθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ο διοικητής εκφράζει την ικανοποίησή του.
• ΕΝΤΑΣΗ χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας και ευτελισμός των διαδικασιών για δύο σπουδαία δημοτικά έργα.
• ΑΡΧΙΖΕΙ η χορήγηση Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού για τους αγρότες από την Αγροτική Εστία για το 2012.
• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του Δημ. Καφαντάρη με τον υφυπουργό Μ. Βολουδάκη για τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης.
• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ και ΑΘΛΗΤΙΚΑ δρώμενα της Μεσσηνίας, άρθρα, σχόλια και παρεμβάσεις για τα πολιτικά, οικονομικά και τα ζητήματα της καθημερινότητας, καθώς και αγγελίες που απεικονίζουν τα συμβαίνοντα στη Μεσσηνιακή Κτηματαγορά συμπληρώνουν την ενδιαφέρουσα ύλη της σημερινής «ΦΩΝΗΣ».

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».